flex

75 nieuwsberichten gevonden
ProLinker introduceert netwerkbeloningsysteem voor freelancers
1 dag
ProLinker.com lanceert op 1 mei een nieuw concept voor recruitment van freelancers binnen Nederland en België; werven via de inner circle van professionals. Hiermee kunnen freelancers passief inkomen verdienen aan het netwerk en opdrachtgevers krijgen toegang tot de beste professionals. Daarnaast is het ook mogelijk om veilig samen te werken door middel van Escrow. Beloningsysteem [...] Het bericht ProLinker introduceert netwerkbeloningsysteem voor freelancers verscheen eerst op Flexmarkt.
Lage-inkomensvoordeel vervalt en afbouw loonkostenvoordeel ouderen
2 dagen
Vanaf volgend jaar vervalt de tegemoetkoming die werkgevers kunnen krijgen voor werknemers met een laag inkomen. De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met het wetsvoorstel van minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat het lage-inkomensvoordeel (LIV) afschaft. Stimulans voor mensen met kwetsbare positie op arbeidsmarkt Het LIV was bedoeld als stimulans voor werkgevers [...] Het bericht Lage-inkomensvoordeel vervalt en afbouw loonkostenvoordeel ouderen verscheen eerst op...
Omzet ManpowerGroup Nederland nog maar heel weinig gekrompen
2 dagen
Flexnieuws.nl Omzet ManpowerGroup Nederland nog maar heel weinig gekrompen
Tjebbe van Oostenbruggen (NSC): “Met Wet TTA kunnen we paal en perk stellen aan uitbuiting”
2 dagen
Flexnieuws.nl Tjebbe van Oostenbruggen (NSC): “Met Wet TTA kunnen we paal en perk stellen aan uitbuiting”
Gezamenlijk traineeship in publieke sector voor werven en behouden inkooptalent
2 dagen
Flexnieuws.nl Gezamenlijk traineeship in publieke sector voor werven en behouden inkooptalent
Private equity partij CVC neemt meerderheidsbelang in House of Talents
3 dagen
Flexnieuws.nl Private equity partij CVC neemt meerderheidsbelang in House of Talents
Van chaos naar controle: stop met urenregistratie in Excel
3 dagen
Flexnieuws.nl Van chaos naar controle: stop met urenregistratie in Excel
Welovehumans tilt recruitment-sector AI-tijdperk in
3 dagen
Binnen een paar minuten een zelf-optimaliserende shortlist met de best matchende kandidaten én met één klik zelf contact leggen: dat is de belofte waarmee techbedrijf welovehumans (wlh) de recruitmentmarkt opschudt. De zelflerende software van wlh neemt naast eerdere werkervaring van kandidaten onder meer competenties, vaardigheden en motivatie mee. Voor extra kwalitatief arbeidspotentieel dat naast functievereisten [...] Het bericht Welovehumans tilt recruitment-sector AI-tijdperk in verscheen...
Albert Heijn opnieuw de meest favoriete werkgever onder bijbaners in Nederland
3 dagen
Evenals voorgaande jaren is Albert Heijn ook dit jaar de meest favoriete werkgever voor een bijbaan, gevolgd door Jumbo. Kruidvat is de top-3 ingekomen (vanaf plek 10), terwijl McDonald’s en de Politie de top-5 completeren. Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group onder 2.090 studenten en scholieren in Nederland in 2023. Supermarkten blijven populair én worden [...] Het bericht Albert Heijn opnieuw de meest favoriete werkgever onder bijbaners in Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
Loondoorbetaling bij feestdagen: hoe werkt dat ook alweer?
3 dagen
Flexnieuws.nl Loondoorbetaling bij feestdagen: hoe werkt dat ook alweer?
AWVN: dalende trend loonafspraken houdt aan in maart
4 dagen
Flexnieuws.nl AWVN: dalende trend loonafspraken houdt aan in maart
Belastingdienst heft handhavingsmoratorium per 1 januari 2025 op
4 dagen
Het speelt natuurlijk al wat langer, maar komt nu steeds dichterbij: het opheffen van het handhavingsmoratorium Wet DBA. De Belastingdienst gaat per 1 januari 2025 weer handhaven op arbeidsrelaties van zzp’ers. Zij moet dan bepalen of het om een ‘echte’ zzp’er gaat of dat de arbeidsrelatie valt te kwalificeren als een dienstverband. In dat laatste [...] Het bericht Belastingdienst heft handhavingsmoratorium per 1 januari 2025 op verscheen eerst op Flexmarkt.
Steeds meer mensen op zoek naar nieuwe baan
4 dagen
Flexnieuws.nl Steeds meer mensen op zoek naar nieuwe baan
Uren ABU-Marktmonitor krimpen ook in periode 3, beeld eerste kwartaal diffuus
5 dagen
Flexnieuws.nl Uren ABU-Marktmonitor krimpen ook in periode 3, beeld eerste kwartaal diffuus
ABU marktmonitor: uren en omzet dalen minder hard
5 dagen
In de tweede periode van 2024 daalde het aantal uren nog met 10% en de omzet met 2%. In periode 3 is de daling iets minder dramatisch. Niettemin is er nog steeds sprake van een daling. Het aantal uren daalde met 8% en de omzet met 1%. Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als [...] Het bericht ABU marktmonitor: uren en omzet dalen minder hard verscheen eerst op Flexmarkt.
Recordomzet van € 2,6 miljard voor HeadFirst Group
5 dagen
HR-tech dienstverlener HeadFirst Group heeft over 2023 een recordomzet gerealiseerd van 2,6 miljard euro, een volledig organische groei van 21 procent ten opzichte van 2022. De netto omzet steeg met 20 procent naar 76 miljoen euro, wat geleid heeft tot een EBITDA-conversie van 50%. Deze resultaten vormen een goede basis voor verdere groei in 2024, [...] Het bericht Recordomzet van € 2,6 miljard voor HeadFirst Group verscheen eerst op Flexmarkt.
Kabinet investeert de komende jaren een miljard in sociaal ontwikkelbedrijven
5 dagen
Het kabinet maakt in de Voorjaarsnota extra geld vrij waarmee gemeenten sociaal ontwikkelbedrijven beter kunnen organiseren. Het gaat om een bedrag van bijna €600 miljoen voor de periode 2025-2034. Met al eerder toegezegde middelen voor onder meer de financiering van beschut werk, gaat er de komende jaren in totaal ongeveer een miljard euro naar de sociaal [...] Het bericht Kabinet investeert de komende jaren een miljard in sociaal ontwikkelbedrijven verscheen eerst op Flexmarkt.
Normenkader WTTA: ‘Essentiële controles op beloning nog niet goed uitvoerbaar voor controlerende instellingen’
5 dagen
Flexnieuws.nl Normenkader WTTA: ‘Essentiële controles op beloning nog niet goed uitvoerbaar voor controlerende instellingen’
Recruiters voor Rechtvaardigheid: een oproep tot actie tegen discriminatie op de arbeidsmarkt
6 dagen
Veel uitzendbureaus haalden opgelucht adem toen de Eerste Kamer op 26 maart 2024 het wetsvoorstel Toezicht gelijke kansen bij werving en selectie verwierp. Recruiters vinden het juist een buitengewone gemiste kans om iedereen die op zoek is naar een baan gelijke kansen te geven. Het wegstemmen van het wetsvoorstel was dan ook een enorme teleurstelling [...] Het bericht Recruiters voor Rechtvaardigheid: een oproep tot actie tegen discriminatie op de arbeidsmarkt verscheen eerst op Flexmarkt.
Baanzoekers moeten meer hun best doen om aan een baan te komen
1 week
In het eerste kwartaal van 2024 is duidelijk te zien, zowel bij werkgevers (vraag) als bij werknemers en baanzoekers (aanbod) dat de arbeidsmarkt is gekanteld. Sinds het begin van covid en de start van de hyperkrapte op de arbeidsmarkt, is de krapte terug naar ‘normale’ proporties. Inmiddels is duidelijk dat de arbeidsmarkt over haar hoogtepunt [...] Het bericht Baanzoekers moeten meer hun best doen om aan een baan te komen verscheen eerst op Flexmarkt.
Ruim een derde werknemers in Nederland wil ‘functie elders’
1 week
‘Het gaat wel prima’ is niet meer goed genoeg voor bedrijven om werknemers binnenboord te houden. 30% van de medewerkers heeft het afgelopen jaar gesolliciteerd naar een baan bij een andere organisatie. Ruim een derde (35%) is van plan dit te doen. Zelfs bij de groep enthousiastelingen, de promoters, is de loyaliteit minder dan voorheen. [...] Het bericht Ruim een derde werknemers in Nederland wil ‘functie elders’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Onbenut arbeidspotentieel succesvol ingezet met pilot NBBU en NLwerktaanwerk
1 week
Flexnieuws.nl Onbenut arbeidspotentieel succesvol ingezet met pilot NBBU en NLwerktaanwerk
Randstad Nederland opent eenmalig Inzendbureau: ‘Tijd om status quo rond statushouders te doorbreken.’
1 week
Vandaag opende Randstad Nederland eenmalig het “Randstad Inzendbureau”. Het talentbedrijf wil daarmee aandacht vragen voor de uitdagingen en vooral de kansen bij het ontsluiten van het arbeidspotentieel van statushouders. In Almere opende wethouder Froukje de Jonge samen met algemeen directeur Werner Klaassen van Randstad Nederland en statushouder en Randstadmedewerker Omid Jan Rasoli het eerste “Inzendbureau” [...] Het bericht Randstad Nederland opent eenmalig Inzendbureau: ‘Tijd om status quo...
Volgens de Arbeidsinspectie wijst alles op platform YoungOnes in de richting van een arbeidsovereenkomst
1 week
Flexnieuws.nl Volgens de Arbeidsinspectie wijst alles op platform YoungOnes in de richting van een arbeidsovereenkomst
Arbeidsinspectie en YoungOnes verschillen duidelijk van mening in platformdiscussie
1 week
Flexnieuws.nl Arbeidsinspectie en YoungOnes verschillen duidelijk van mening in platformdiscussie
🔒 Flexmarkt digimagazine ICT, april 2024
1 week
In dit digimagazine, met als thema ICT, komen we er niet onderuit om aandacht te besteden aan AI. Kunstmatige Intelligentie roept tegenstijdige reacties op. AI heeft natuurlijk potentie, maar hoe verenigen we dat met de menselijke maat? Welke digitale vaardigheden hebben intercedenten dan überhaupt nodig en hoe nemen we dan de weerstand voor al die [...] Het bericht 🔒 Flexmarkt digimagazine ICT, april 2024 verscheen eerst op Flexmarkt.
Plannen voor eenvoudiger verlof opnemen voor goede balans werk en privé
1 week
Er zijn tien verschillende wettelijke verlofregelingen die bijdragen aan een goede balans tussen werk en zorg voor kinderen of andere naasten. Alleen weten mensen niet altijd waar ze gebruik van kunnen maken, omdat het verlofstelsel door de jaren heen complex en onoverzichtelijk is geworden. Het kabinet stelt daarom voor de verschillende regelingen terug te brengen [...] Het bericht Plannen voor eenvoudiger verlof opnemen voor goede balans werk en privé verscheen eerst op Flexmarkt.
Toch geen extra verhoging minimumloon per 1 juli 2024
1 week
Flexnieuws.nl Toch geen extra verhoging minimumloon per 1 juli 2024
Is Generatie Z echt zo lui? Gen Z-specialist Laura Bas vertelt je alles over deze nieuwe generatie
1 week
Over Generatie Z (Gen Z) wordt vaak gezegd dat ze lui is, niet tegen kritiek kan en hoge salariseisen heeft. Volgens Laura Bas is dit onterecht. Als Gen Z-specialist en consultant helpt ze bedrijven die worstelen met deze generatie, en via TikTok geeft ze carrièretips aan Gen Z’ers, waarmee ze miljoenen views behaalt. In dit [...] Het bericht Is Generatie Z echt zo lui? Gen Z-specialist Laura Bas vertelt je alles over deze nieuwe generatie verscheen eerst op Flexmarkt.
Amerikaanse FlexTopGroeiers vooral actief in de zorg
1 week
Flexmarkt stelt dit jaar voor de 19de keer de Top 100 Omzetranglijst vast. De ranking in deze ranglijst is op basis van omzet. Maar om recht te doen aan goede prestaties van flexbedrijven wordt ook gekeken naar de snelste groeiers. Dit noemen we FlexTopGroeiers. En die FlexTopGroeiers worden in het zonnetje gezet. Ze ontvangen een [...] Het bericht Amerikaanse FlexTopGroeiers vooral actief in de zorg verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flex