flexmarkt

35 nieuwsberichten gevonden
Bas van de Haterd: ‘Dat alle AI-assessments discrimineren is onzin natuurlijk’
10 uur
Iedereen die aan talent management en recruitment doet, wil ‘iets’ met AI. Maar waarmee zet je snelle stappen en waar let je op bij aanschaf van een tool met AI? Bas van de Haterd schreef er met expert Kevin Wheeler een boek over. De AI-belofte houdt de werkende wereld in zijn greep, zo ook wie [...] Het bericht Bas van de Haterd: ‘Dat alle AI-assessments discrimineren is onzin natuurlijk’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Mogelijkheid tot het aanvragen van een nieuwe werkvergunning voor asielzoekers
1 dag
Sinds 29 november 2023 mogen asielzoekers langer dan 24 weken per jaar werken in Nederland. Op die dag deed de Raad van State uitspraak over de 24-weken-eis, die in strijd bleek met de Europese Opvangrichtlijn. Werkt er nu een asielzoeker voor je met een lopende vergunning, dan kun je misschien een nieuwe vergunning aanvragen. 24-weken-eis [...] Het bericht Mogelijkheid tot het aanvragen van een nieuwe werkvergunning voor asielzoekers verscheen eerst op Flexmarkt.
Marktmonitor ABU: Eerste periode 2024 teleurstellend
2 dagen
Na de hoopgevende laatste periode van 2023 werd met veel belangstelling uitgekeken naar de eerste periode van 2024. Met een flinke daling van het aantal uitzenduren en een gelijkblijvende omzet in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, mogen de resultaten een teleurstelling worden genoemd.  In periode 1 daalde het aantal uren met 8% en de [...] Het bericht Marktmonitor ABU: Eerste periode 2024 teleurstellend verscheen eerst op Flexmarkt.
Het moet eerst gaan over beter
2 dagen
In zijn column voor Flexmarkt roept Frank van Gool de politiek op om nu eindelijk eens keuzes te maken. Sowieso moeten malafide uitzendbureaus veel harder aangepakt worden. Maar daarnaast moeten keuzes gemaakt worden met betrekking tot arbeidsmigratie. Van Gool roept op dit met urgentie te doen.  Arbeidsmigratie staat volop in de belangstelling. Politiek Den Haag [...] Het bericht Het moet eerst gaan over beter verscheen eerst op Flexmarkt.
Nieuwe participatiewet neemt drempels voor werk weg
2 dagen
De nieuwe participatiewet is deze week naar de Raad van State gestuurd. Soepeler bijstandsregels komen daarmee een stapje dichterbij. Zo wordt het voor bijstandsgerechtigden van wie tijdelijk werk ophoudt, makkelijker om daarna weer een uitkering aan te vragen. In de Participatiewet zijn onder meer de regels rond de bijstandsuitkering zijn geregeld. Het kabinet wil de [...] Het bericht Nieuwe participatiewet neemt drempels voor werk weg verscheen eerst op Flexmarkt.
Gemengd beeld detacheringsbranche
3 dagen
Het vierde kwartaal van 2023 laat voor de detacheringsbranche een gemengd beeld zien. De omzet (per werkbare dag) steeg met 3,5% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2022. Echter, het aantal gedetacheerden zonder opdracht (‘leegloop’) nam met 40% fors toe. Ook wordt de duur van de opdrachten korter. Daar staat tegenover dat de tarieven op [...] Het bericht Gemengd beeld detacheringsbranche verscheen eerst op Flexmarkt.
Werkloosheid stijgt licht doordat meer mensen op zoek gaan naar een baan
6 dagen
In haar maandelijkse toelichting op de ontwikkeling van de werkloosheid, meldt het CBS dat er in januari 368 duizend mensen werkloos waren. Dat komt neer op 3,6 procent van de beroepsbevolking. Ten opzichte van januari 2023 betekent dit een stijging van 8 duizend werklozen. Volgens het CBS kwam dit niet doordat meer mensen hun baan [...] Het bericht Werkloosheid stijgt licht doordat meer mensen op zoek gaan naar een baan verscheen eerst op Flexmarkt.
Wie praat namens de platformwerkers?
6 dagen
De stichting Vrij Platformwerk, die platformwerkers vertegenwoordigt, mag zich niet voegen in de rechtszaak tegen Temper. Dat heeft het Gerechtshof Amsterdam in hoger beroep bepaald. Temper is sinds 2020 in een rechtszaak verwikkeld tegen vakbonden CNV en FNV. De bonden vinden dat de professionals die via het platform als zelfstandige werken in de meeste gevallen [...] Het bericht Wie praat namens de platformwerkers? verscheen eerst op Flexmarkt.
Minder dan anderhalf keer modaal? Dan geen concurrentiebeding
1 week
Bij werknemers die minder dan anderhalf keer modaal salaris verdienen mag geen concurrentiebeding in het arbeidscontract worden opgenomen. Dat staat in een motie van Tweede Kamer-leden Tjebbe van Oostenbruggen (NSC) en Mariëtte Patijn (GL-PvdA) die op 8 februari 2024 is aangenomen. In de hervormingsplannen van het kabinet voor het non-concurrentiebeding wordt nog een extra wijziging [...] Het bericht Minder dan anderhalf keer modaal? Dan geen concurrentiebeding verscheen eerst op Flexmarkt.
Nederland steeds vaker tweede keus voor arbeids- en kennismigranten
1 week
Op de internationale arbeidsmarkt wordt Nederland snel minder aantrekkelijk. Van alle potentiële Europese arbeids- en kennismigranten neemt 92% ons land níet mee in haar overweging. Nederland is zelden top-of-mind, en steeds vaker tweede keus, blijkt uit onderzoek van Intelligence Group. Voor Nederlandse werkgevers is er nog voldoende arbeidspotentieel in Europa om de tekorten op de [...] Het bericht Nederland steeds vaker tweede keus voor arbeids- en kennismigranten verscheen eerst op...
Adviescommissie: toelatingsstelsel uitzendsector leidt tot onnodige regeldruk
1 week
Het nieuwe voorgenomen toelatingsstel in de uitzendsector, bedoeld om misstanden weg te nemen, is niet effectief.  De nieuwe administratieve eisen en procedures zullen niet tot minder uitwassen gaan leiden. Bovendien heeft het voorstel onnodige extra regeldruk voor bedrijven (jaarlijks minstens € 143 miljoen) tot gevolg. Een consequente en daadkrachtige handhaving van de reeds bestaande regels [...] Het bericht Adviescommissie: toelatingsstelsel uitzendsector leidt tot onnodige regeldruk...
CBS: arbeidsmarkt blijft gespannen, minder uitzendbanen
1 week
De arbeidsmarkt blijft even gespannen, blijkt uit cijfers van het CBS. Het aantal banen bij uitzendbureaus daalde, net als het aantal flexcontracten. Met een daling van zowel het aantal werklozen (- 6 duizend) als het aantal vacatures (- 5 duizend) bleef de arbeidsmarkt in het vierde kwartaal van 2023 net zo gespannen als in het [...] Het bericht CBS: arbeidsmarkt blijft gespannen, minder uitzendbanen verscheen eerst op Flexmarkt.
Randstad boekt over 2023 minder winst in “moeilijke markt”
1 week
Uit de jaarcijfers van Randstad blijkt dat zowel de omzet als de winst in 2023 zijn gedaald. Autonoom daalde de omzet op jaarbasis met bijna 9%. De winst voor belastingen, rentelasten en afschrijvingen (ebita) bedroeg over het hele jaar €1,075 miljard, tegenover €1,294 miljard het jaar daarvoor. Vandaag publiceerde Randstad de kwartaalcijfers (Q4 2023) en [...] Het bericht Randstad boekt over 2023 minder winst in “moeilijke markt” verscheen eerst op Flexmarkt.
ABN AMRO mocht bankrekening met uitzendbureau niet opzeggen
1 week
De ABN Amro bank zegt de bankrelatie met een uitzendbureau op, maar volgens de rechter is dat onterecht. De uitzendbureau in kwestie is actief in de voedsel- en schoonmaakbranche en gevestigd in Ermelo. Op grond van wettelijke regelingen als de Wet op het financieel toezicht en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van [...] Het bericht ABN AMRO mocht bankrekening met uitzendbureau niet opzeggen verscheen eerst op Flexmarkt.
Tempo-Team en Qmusic verdubbelen ‘Salaris in één 1 Minuut’
1 week
Tempo-Team gaat samenwerken met Qmusic rond het dagelijks radio-item ‘Verdubbel je salaris in 1 minuut’, gepresenteerd door Domien Verschuuren. Het radiospelletje gaat als volgt: als de luisteraar binnen een minuut tien vragen goed beantwoordt, verdubbelt Qmusic het bruto maandsalaris van de gelukkige luisteraar. Volgens Denise Kenter, senior stafspecialist Tempo-Team past deze samenwerking met Qmusic goed [...] Het bericht Tempo-Team en Qmusic verdubbelen ‘Salaris in één 1...
Onderdelen J&V-ministerie sluiten raamovereenkomst met detacheerders voor ict-inhuur
1 week
Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en drie andere onderdelen van het ministerie van Justitie en Veiligheid (J...
Voorlopige deal over betere werkomstandigheden platformwerkers
2 weken
Het Europees Parlement en de EU-landen zijn het eens geworden over betere werkomstandigheden voor platformwerkers, zoals Uberchauffeurs en maaltijdbezorgers. GroenLinks-Europarlementariër Kim van Sparrentak, onderhandelaar namens de Europese Groenen: “Met dit akkoord zorgen we ervoor dat de algoritmes die platformwerkers aansturen eerlijker en transparanter worden. Ook zetten we een stap vooruit in de strijd tegen schijnzelfstandigheid.” [...] Het bericht Voorlopige deal over betere...
NOC*NSF en Adecco zoeken 250 crewleden voor TeamNL Huis in Parijs
2 weken
De inschrijving is geopend voor enthousiaste sportliefhebbers die tijdens de Olympische Spelen van Parijs als vrijwilliger onderdeel willen zijn van de TeamNL Huis crew. Inschrijven kan tot en met 17 maart. Na de voorselectie door Adecco worden alle potentiële crewleden uitgenodigd voor de selectiedagen op 16 en 17 april op Papendal. Uiteindelijk worden 250 gelukkigen [...] Het bericht NOC*NSF en Adecco zoeken 250 crewleden voor TeamNL Huis in Parijs verscheen eerst op Flexmarkt.
De 67-plusser is om meerdere redenen een aantrekkelijke doelgroep
2 weken
Het aantal 67-plussers dat doorwerkt is verdubbeld in tien jaar tijd, blijkt uit onderzoek van ABN Amro. De bank ziet een rol weggelegd voor gespecialiseerde uitzendbureaus. Extra voordelig voor werkgevers: de regels voor het doorwerken na pensioen zijn sinds vorig jaar nog extra versoepeld.  Het aantal 67-plussers dat doorwerkt is in de afgelopen tien jaar [...] Het bericht De 67-plusser is om meerdere redenen een aantrekkelijke doelgroep verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendbureau Level One wil dorp bouwen voor arbeidsmigranten
2 weken
Uitzendbureau Level One wil samen met de gemeente Lelystad een dorp bouwen voor arbeidsmigranten bouwen op een bedrijventerrein in Lelystad. Op termijn moeten er drieduizend mensen komen wonen op het nieuw te bouwen complex, zegt ceo Ronald van den Berg van uitzendbureau Level One. “We beginnen met de huisvesting voor 400 spoedzoekers samen met de [...] Het bericht Uitzendbureau Level One wil dorp bouwen voor arbeidsmigranten verscheen eerst op Flexmarkt.
Nederlandse flex in Belgische handen
2 weken
De afgelopen jaren zijn opvallend veel Nederlandse flexondernemingen overgenomen door Belgische uitzenders en investeerders. Wat maakt de Nederlandse flexmarkt zo aantrekkelijk voor onze zuiderburen? Tekst: Fons van Lier In november 2023 was het de beurt aan schoonmaak- en uitzendbedrijf Blue Groep: het werd overgenomen door het Belgische Glowi. De deal van Blue Groep kan bijgeschreven [...] Het bericht Nederlandse flex in Belgische handen verscheen eerst op Flexmarkt.
In 2023 aanzienlijke groei aantal SEU-examens
2 weken
In het afgelopen jaar is het aantal kandidaten dat deelnam aan het SEU-examen gestegen. De focus op opleiding, ontwikkeling en het actueel houden van kennis blijft hoog op de agenda staan in de uitzendbranche. Resultaten SEU-examens 2023 Een samenvatting van de examenaantallen: Andere opvallende ontwikkelingen: Het aantal mondelinge examens steeg net zo snel als het totale [...] Het bericht In 2023 aanzienlijke groei aantal SEU-examens verscheen eerst op Flexmarkt.
Berichten uit de branche: fusies en overnames
2 weken
Dit zijn de overnames, fusies en samenwerkingen in de flexbranche van de afgelopen tijd. Uitzendketen Labour Power Company neemt W&F Detacheringen over Labour Power Company (LPC) neemt het vanuit de Brabantse Kempen opererende uitzendkantoor W&F Detacheringen over. W&F Detacheringen is gespecialiseerd in het bemiddelen van technisch geschoold personeel. Het is voor LPC na de start [...] Het bericht Berichten uit de branche: fusies en overnames verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Arbeidsmarkt op een keerpunt, krapte blijft’
2 weken
Ondanks de krimpende economie, is er op de arbeidsmarkt nog altijd sprake van flinke krapte. Maar de hyperkrapte lijkt wel op een keerpunt aangekomen. De arbeidsmarktactiviteit (het aandeel mensen dat actief op zoek is naar ander werk) is -ondanks de lage werkloosheid- iets toegenomen en ook het aandeel mensen dat nieuw/ander werk heeft gevonden vlakt [...] Het bericht ‘Arbeidsmarkt op een keerpunt, krapte blijft’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Onrust onder werkenden over arbeidsmarkt groeit
2 weken
Een groeiende groep werknemers maakt zich zorgen over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Bijna de helft van de zzp’ers overweegt weer een vast dienstverband. Dit blijkt uit een onderzoek van Nationale Vacaturebank, uitgevoerd door QA Research, waarin 1600 werkenden in de leeftijd van 18 tot 45 jaar werden ondervraagd De zorgen over de toekomst van [...] Het bericht Onrust onder werkenden over arbeidsmarkt groeit verscheen eerst op Flexmarkt.
55 procent van de Oekraïense vluchtelingen in Nederland werkt, vooral als uitzendkracht
3 weken
Het CBS meldt dat op 1 november 2023 55 procent van de 78duizend 15- tot 65-jarige vluchtelingen met de Oekraïense nationaliteit in Nederland werkt. Een jaar eerder was dit 44 procent. Oekraïners die naar Nederland gevlucht zijn hebben geen werkvergunning nodig. Van de Oekraïners tussen de 25 en 45 jaar werkt 59 procent. 4 op [...] Het bericht 55 procent van de Oekraïense vluchtelingen in Nederland werkt, vooral als uitzendkracht verscheen eerst op Flexmarkt.
Detacheerder Quuks tackelt de schaarste aan Cobol-programmeurs
3 weken
Banken, verzekeraars en overheidsinstellingen raken in de problemen door een tekort aan Cobol-programmeurs. Quuks springt in het gat. Het probleem is feitelijk niet nieuw. De financiële sector, overheidsorganisaties, en andere grote bedrijven werken sinds de jaren 80 met Cobol-omgevingen. Technisch is er geen probleem. Een Cobol-omgeving is veilig, stabiel en robuust, reden waarom banken en [...] Het bericht Detacheerder Quuks tackelt de schaarste aan Cobol-programmeurs verscheen eerst op...
Hoe je als flexbedrijf kunt groeien, ook in zwaar weer
3 weken
Experts Han Mesters en Alfred Nanninga zetten uiteen hoe flexbedrijven zich kunnen onderscheiden om ook na 2024 toekomstbestendig te blijven. Tekst: Han Mesters en Alfred Nanninga Na een volumekrimp van maar liefst 7 procent in 2023, belooft ook 2024 een uitdagend jaar te worden voor de flexbranche. ING voorspelt nog eens 5 procent krimp en [...] Het bericht Hoe je als flexbedrijf kunt groeien, ook in zwaar weer verscheen eerst op Flexmarkt.
Frederique Thans en Emma Grobben winnen recruitment-award
3 weken
Op vrijdag 26 januari werden voor de vijftiende keer op rij de awards voor de verkiezing ‘Meest Invloedrijke Recruiter’ uitgereikt. De verkiezing, een initiatief van Bas Westland, werd dit keer in samenwerking met beroepsvereniging Recruiters United georganiseerd. Frederique Thans en Emma Grobben wonnen de juryprijs.  Om voor een award in aanmerking te komen moet je [...] Het bericht Frederique Thans en Emma Grobben winnen recruitment-award verscheen eerst op Flexmarkt.
Financiële sector staat te springen om starters en studenten
3 weken
De vraag naar startende ‘high potentials’ in de financiële sector neemt toe.  De behoefte aan ”high potentials”, hbo- en wo-studenten of starters met een achtergrond in finance, economie, crimonologie of rechten, is de afgelopen jaren enorm toegenomen. ”De vraag naar afgestudeerden was al groot, maar er is nu ook interesse in de lichting die nog [...] Het bericht Financiële sector staat te springen om starters en studenten verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flexmarkt