flexmarkt

296 nieuwsberichten gevonden
Tempo-Team stapt over van contracting naar uitzendconstructie
22 uur
Vakbond FNV heeft met uitzender Tempo-Team afspraken gemaakt over medewerkers van PostNL en twee andere bedrijven. Die waren via contracting in dienst bij die drie bedrijven. Ze gaan nu als uitzendkracht verder. Het gaat om enkele duizenden mensen. Het bericht Tempo-Team stapt over van contracting naar uitzendconstructie verscheen eerst op Flexmarkt.
Hoge Raad: werkgever moet slapend dienstverband beëindigen
4 dagen
Ook de Hoge Raad vindt dat een werkgever een slapend dienstverband moet beëindigen als een werknemer daarom vraagt. Dit betekent dat ook de hoogste rechter slapende dienstverbanden juridisch niet toelaatbaar vindt. Het bericht Hoge Raad: werkgever moet slapend dienstverband beëindigen verscheen eerst op Flexmarkt.
WAB heeft grote gevolgen voor uitzendbureaus
5 dagen
Met de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) komt er een onderscheid tussen payrolling en uitzenden. Uitzendbureaus die ook aan payrolling doen staan voor cruciale keuzes. "Het payrollbedrijf wordt met deze wet een heel ander type bedrijf dan een uitzendbedrijf." Het bericht WAB heeft grote gevolgen voor uitzendbureaus verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendbureau blijft belangrijk bij vinden baan
5 dagen
Het eigen netwerk is nog steeds de meest gebruikte manier om een nieuwe baan te vinden, gevolgd door vacaturesites en op de derde plaats komen de uitzendbureaus. Hoewel iets minder dan vorig jaar, blijft het uitzendbureau een belangrijk baanvindkanaal. Het bericht Uitzendbureau blijft belangrijk bij vinden baan verscheen eerst op Flexmarkt.
Inhuren.com, nieuw platform met uitzendconstructie
6 dagen
Inhuren.com heeft een nieuw uitzendplatform op de markt gebracht. Verschil met concurrerende platforms zoals Temper is dat Inhuren.com een uitzendconstructie hanteert. Het bericht Inhuren.com, nieuw platform met uitzendconstructie verscheen eerst op Flexmarkt.
Honderdste SEU-examen Payroll
6 dagen
Ongeveer een jaar na invoering van het SEU-examen Payroll werd het 100e diploma uitgereikt. Die eer kwam backoffice medewerkster Manon Reinders toe. Zij werkt bij Driessen, uitzendorganisatie actief binnen de sectoren overheid, onderwijs en zorg. Het bericht Honderdste SEU-examen Payroll verscheen eerst op Flexmarkt.
Artificial Intelligence versus Personal Touch
1 week
Franziska Szabó in haar column in Flexmarkt over 'Artificial Intelligence versus Personal Touch, ‘AI vs PT’, in recruitment. Het bericht Artificial Intelligence versus Personal Touch verscheen eerst op Flexmarkt.
DPA ‘op koers’ ondanks omzetdaling
1 week
DPA boekte in het derde kwartaal van 2019 een omzet van 36,2 miljoen euro, een omzetdaling van ruim 7% ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor. Ondanks deze omzetdaling ligt DPA volgens de nieuwe ceo Arnold van Mameren ‘goed op koers’. Het bericht DPA ‘op koers’ ondanks omzetdaling verscheen eerst op Flexmarkt.
HelloMaaS: ‘bij ons kun je zelf je freelance marketeer kiezen’
1 week
Online platform HelloMaaS brengt opdrachtgevers in contact met freelance marketeers. Hoe? Lees het interview in Flexmarkt met oprichtster Louise Doorn. Het bericht HelloMaaS: ‘bij ons kun je zelf je freelance marketeer kiezen’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Voorstel minimumtarief zzp’er en zelfstandigenverklaring online
1 week
Het wetsvoorstel Wet minimumbeloning zelfstandigen en zelfstandigenverklaring staat nu online ter consultatie. Dat betekent dat de markt (zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs) tot 9 december a.s. kunnen reageren en hun input kunnen geven. Het bericht Voorstel minimumtarief zzp’er en zelfstandigenverklaring online verscheen eerst op Flexmarkt.
Zo stroomlijn je de back- en frontoffice
1 week
Een uitzendbureau dat wil excelleren in het bemiddelen van mensen, moet tegelijkertijd zo min mogelijk energie kwijt zijn aan alle noodzakelijke backoffice- en frontofficeprocessen. Hoe kun je tijd én kosten besparen? Het bericht Zo stroomlijn je de back- en frontoffice verscheen eerst op Flexmarkt.
Forse krimp uitzendbranche houdt aan
2 weken
De uitzendbranche blijft maar fors krimpen. In de afgelopen periode daalde het aantal uitzenduren met 9% en de omzet van de uitzendbranche daalde met 5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bericht Forse krimp uitzendbranche houdt aan verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Payrolling krijgt eindelijk de erkenning die het verdient’
2 weken
Er gaat nogal wat veranderen in de wereld van de flexwerkers en daarmee ook voor uitzend- en payrollorganisaties. De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) treedt definitief in werking op 1 januari 2020. “Grootste voordeel van de WAB is dat er nu eindelijk juridisch onderscheid wordt gemaakt tussen uitzenden en payrollen”, zegt directeur Edwin Schaap van Payper. Het bericht ‘Payrolling krijgt eindelijk de erkenning die het verdient’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Wordt de uitzender de Action van de arbeidsmarkt?
2 weken
Het verdienmodel van het uitzendbureau moet drastisch veranderen, zo zei Steven Gudde van Olympia in de september-editie van Flexmarkt. Ineke Kooistra, CEO van Young- Capital, en ABU-directeur Jurriën Koops erkennen dit ook. “Het is gek dat de inhuur van uitzendkrachten bij inkoop is komen te liggen.” Het bericht Wordt de uitzender de Action van de arbeidsmarkt? verscheen eerst op Flexmarkt.
YungCapital Records voor jong, ondernemend talent
2 weken
Recruitmentspecialist YoungCapital is een van de partijen achter het nieuwe platenlabel YungCapital Records. Young Capital wil hiermee laten zien dat zij het (werkgevers)merk zijn voor jong, ondernemend talent. Het bericht YungCapital Records voor jong, ondernemend talent verscheen eerst op Flexmarkt.
Een op de zeven flexkrachten heeft na een jaar een vaste baan
2 weken
Een op de zeven flexkrachten heeft het jaar daarna een vaste baan. Dat aandeel is ongeveer gelijk gebleven in afgelopen jaren. Wel werkten flexkrachten in 2016 langer door als flexkracht dan in 2010. Toen zaten meer flexkrachten na een jaar zonder werk. Het bericht Een op de zeven flexkrachten heeft na een jaar een vaste baan verscheen eerst op Flexmarkt.
Hoe kan de uitzendbranche er in 2024 uitzien?
2 weken
Wat was het leven van een uitzendbureau iets meer dan 20 jaar geleden eigenlijk eenvoudig… Inmiddels zijn we heel wat wetten verder en is uitzenden en detacheren een stuk ingewikkelder geworden. Maar Hans Scheers (Xapax) voorziet in zijn dromen een gouden toekomst voor de uitzendsector.  Hans Scheers (marketing en recruitmentadviesbureau Xapax) over de uitzendbranche in [...] Het bericht Hoe kan de uitzendbranche er in 2024 uitzien? verscheen eerst op Flexmarkt.
Covebo neemt Eurojob over
2 weken
Uitzendgroep Covebo in Nijkerk heeft Eurojob in Hoofddorp overgenomen. Covebo, onderdeel van House of HR, versterkt met deze overname haar positie in de uitzendmarkt van arbeidsmigranten in de logistiek- en retailindustrie. Het bericht Covebo neemt Eurojob over verscheen eerst op Flexmarkt.
Emerce Interim voor inhuur marketing, media, commerce en tech
2 weken
Emerce en Brunel zijn samen een nieuw arbeidsmarktplatform gestart: Emerce Interim. Dit is een platform voor inhuur van interim professionals in marketing, media, commerce en tech. Het bericht Emerce Interim voor inhuur marketing, media, commerce en tech verscheen eerst op Flexmarkt.
Bonje in de branche na bankroet TCP
2 weken
Het omvallen van contractbeheerder TCP heeft geleid tot spanningen tussen ABU en Bovib. ABU-directeur Jurriën Koops zet vraagtekens bij de betrouwbaarheid van de brokersbranche, brokers vinden dat de uitzenders boter op het hoofd hebben. Het bericht Bonje in de branche na bankroet TCP verscheen eerst op Flexmarkt.
ABU: ‘CNV schetst verkeerd beeld van uitzendkrachten’
2 weken
Verschillende media kwam dinsdag met het nieuws van CNV dat veel uitzendkrachten niet of nauwelijks kunnen rondkomen van één baan. Volgens de ABU schetst de vakbond een verkeerd beeld en ook Randstad vindt dat de vakbond er niet een vast/flex-discussie van moet maken. 'Het gaat om goed gereguleerd werk'. Het bericht ABU: ‘CNV schetst verkeerd beeld van uitzendkrachten’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Omzetdaling Randstad, ManpowerGroup Nederland hard onderuit
3 weken
De omzet van zowel Randstad als ManpowerGroup is in het derde kwartaal van dit jaar wereldwijd gedaald. In Nederland doen beide uitzendgiganten het relatief nog minder goed. Randstad Nederland boekte een omzetdaling van 5% in het afgelopen kwartaal en bij ManpowerGroup Nederland kelderde de omzet zelfs met 20%. Het bericht Omzetdaling Randstad, ManpowerGroup Nederland hard onderuit verscheen eerst op Flexmarkt.
Van Gool (OTTO) wil herinvoering uitzendvergunning
3 weken
Frank van Gool (OTTO Work Force) pleit voor invoering van een uitzendvergunning 2.0. Niet iedereen in de branche is het daarmee eens. Maar veel collega's delen wel zijn conclusie dat de zelfregulering is mislukt en dat de brancheorganisaties meer moeten doen om malafide uitzenders aan te pakken. "De wildgroei moet worden aangepakt." Het bericht Van Gool (OTTO) wil herinvoering uitzendvergunning verscheen eerst op Flexmarkt.
Flexkrachten Manpower krijgen Swapfiets
3 weken
Gisteren heeft Manpower Nederland 56 flexkrachten die via Manpower werkzaam zijn bij de Gemeente Amsterdam, voorzien van een gratis Swapfiets. Hiermee wil Manpower hen een duurzame oplossing bieden voor het dagelijks vervoer van en naar werk. Het bericht Flexkrachten Manpower krijgen Swapfiets verscheen eerst op Flexmarkt.
ING: uitzendkracht krijgt meer concurrentie van zzp’er
3 weken
De Nederlandse uitzendkracht profiteert niet of nauwelijks van de krapte op de arbeidsmarkt, in tegenstelling tot zzp’ers. De zzp’ers is een geduchte concurrent voor de uitzendkracht geworden. Uitzenders zouden daarom hun verdienmodel moeten aanpassen. Dat stelt het ING Economisch Bureau op basis van eigen onderzoek. Het bericht ING: uitzendkracht krijgt meer concurrentie van zzp’er verscheen eerst op Flexmarkt.
Commissie Borstlap is er nog niet uit
3 weken
Dit najaar zou de Commissie Regulering van werk zijn visie op de Nederlandse arbeidsmarkt geven. De toekomst van werk in Nederland blijft echter nog even ongewis. Wegens de complexiteit van de klus heeft de commissie Borstlap meer tijd nodig. Het bericht Commissie Borstlap is er nog niet uit verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendkrachten regelen via de Maqqie-app
3 weken
Gewoon uitzendkrachten selecteren, inhuren, inplannen en verlonen vanaf je telefoon. En wel volgens alle geldende CAO’s en sociale zekerheden. Dat kan via de nieuwe Maqqie-app. Het bericht Uitzendkrachten regelen via de Maqqie-app verscheen eerst op Flexmarkt.
Hellemons (Olympia): flexkrachten worden ondergewaardeerd
4 weken
Femke Hellemons (Olympia): flexkrachten worden ondergewaardeerd. Het bericht Hellemons (Olympia): flexkrachten worden ondergewaardeerd verscheen eerst op Flexmarkt.
Experts in Flex en NBBU lanceren WAB-tool
4 weken
Experts in Flex en NBBU bieden een nieuwe tool aan waarmee de premies 2020 te berekenen zijn. Het bericht Experts in Flex en NBBU lanceren WAB-tool verscheen eerst op Flexmarkt.
Verschil in focus bij recruiters
1 maand
Waar de focus van recruiters binnen bedrijven steeds minder gericht op snel vacatures vervullen en meer op het kunnen vasthouden van personeel, geldt voor recruiters  bij werving- en selectiebureaus het tegenovergestelde. Voor hen wordt de strijd om zo snel mogelijk goed talent te vinden en te leveren aan de klant juist veel heviger. Het bericht Verschil in focus bij recruiters verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flexmarkt