flexmarkt

434 nieuwsberichten gevonden
‘Maak uitzondering NOW-regeling voor uitzend- en payrollbedrijven’
3 dagen
Duizenden uitzend- en payrollkrachten dreigen op straat te komen staan als niet de uitzondering voor uitzend- en payrollbedrijven wordt gemaakt dat ook op inleners-/opdrachtgeversniveau de voorwaarde van 20% omzetdaling geldt. Het bericht ‘Maak uitzondering NOW-regeling voor uitzend- en payrollbedrijven’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendbureaus en detacheerders mogen g-rekening deblokkeren
3 dagen
Uitzendbureaus en detacheerders die g-rekeningen gebruiken, kunnen bij de Belastingdienst verzoeken om het tegoed op deze rekeningen te deblokkeren. Het bericht Uitzendbureaus en detacheerders mogen g-rekening deblokkeren verscheen eerst op Flexmarkt.
UWV-loket NOW-regeling open vanaf 6 april
6 dagen
Werkgevers die door de coronacrisis omzetverlies lijden kunnen vanaf maandag 6 april a.s. aankloppen bij het UWV om een tegemoetkoming in de loonkosten te vragen. Deze Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) geldt voor alle werkgevers, dus ook uitzendbureaus en payrollbedrijven kunnen voor hun flexkrachten hier een beroep op doen. Het bericht UWV-loket NOW-regeling open vanaf 6 april verscheen eerst op Flexmarkt.
Bovib: bevries inlenersaansprakelijkheid om intermediairs te helpen
1 week
Bovib: uitzendbureaus hebben alleen iets aan belastinguitstel als de inlenersaansprakelijkheid wordt bevroren en G-rekeningen kunnen worden gedeblokkeerd. Het bericht Bovib: bevries inlenersaansprakelijkheid om intermediairs te helpen verscheen eerst op Flexmarkt.
‘NOW moet recht doen aan uitzendondernemers en uitzendkrachten’
1 week
“Om uitzendondernemingen tijdens de coronacrisis in staat te stellen zoveel mogelijk uitzendkrachten aan het werk te houden, moet de NOW-regeling goed worden toegesneden op de uitzendbranche.” Dat stelt ABU-directeur Jurriën Koops in een interview met Flexmarkt. Het bericht ‘NOW moet recht doen aan uitzendondernemers en uitzendkrachten’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Tips voor thuiswerken tijdens de coronacrisis: ga vooral niet aan de keukentafel zitten
1 week
Door de coronacrisis moet vrijwel iedereen thuiswerken en dat is veelal behelpen, omdat bijna niemand een goede thuiswerkplek heeft ingericht. Omdat deze situatie nog wel een aantal weken kan duren, wordt het tijd daar wat aan te doen. PW. doet suggesties om thuiswerken zo comfortabel en efficiënt mogelijk te maken. Het bericht Tips voor thuiswerken tijdens de coronacrisis: ga vooral niet aan de keukentafel zitten verscheen eerst op Flexmarkt.
Kabinet: ‘houdt uitzendkrachten in dienst, zelfs bij uitzendbeding’
1 week
Het kabinet doet een oproep aan (uitzend)werkgevers om mensen met flexcontracten en uitzendkrachten in dienst te houden. Minister Koolmees wijst erop dat de subsidieregeling (NOW) ook geldt voor mensen met een oproep- of flexcontract, zelfs als het uitzendbeding is ingeroepen. Het bericht Kabinet: ‘houdt uitzendkrachten in dienst, zelfs bij uitzendbeding’ verscheen eerst op Flexmarkt.
DPA boekt lichte omzetdaling, maar verbeterd winstgevendheid
1 week
DPA boekt licht omzetdaling, maar verbeterde de winstgevendheid. De detacheerders zegt een stevig fundament voor de toekomst te hebben gelegd, maar de impact van de coronacrisis is op dit moment natuurlijk onbekend. Het bericht DPA boekt lichte omzetdaling, maar verbeterd winstgevendheid verscheen eerst op Flexmarkt.
Directiewijzigingen bij Brisker Group
1 week
Niels Brandsma (COO) en Paul den Ronden (CFO) gaan de Brisker Group verlaten. De rol van CFO wordt nu vervuld door Peter Schrijnemaekers. Het bericht Directiewijzigingen bij Brisker Group verscheen eerst op Flexmarkt.
Drukke tijden voor arbeidsbemiddelaars in de zorg
1 week
De uitbraak van het coronavirus laat de schaarste aan arbeidskrachten omslaan in een overschot. In de zorg echter blijft het schaarste troef, zo blijkt uit een rondgang door Flexmarkt onder arbeidsbemiddelaars in de zorg. Het bericht Drukke tijden voor arbeidsbemiddelaars in de zorg verscheen eerst op Flexmarkt.
Negen aandachtspunten bij de NOW
1 week
Van alle steunmaatregelen vanwege de uitbraak van het coronavirus gaat de meeste aandacht uit naar de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Deze regeling is bedoeld om werkgevers te compenseren voor hun doorlopende loonkosten ten tijde van de omzetdaling als gevolg van de uitbraak. Arbeidsrechtadvocaat Joost Buur beschrijft negen aandachtspunten bij deze noodmaatregel. Het bericht Negen aandachtspunten bij de NOW verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendbranche springt in de bres tegen coronacrisis
2 weken
Door de coronacrisis is er in de ene sector geen werk meer (horeca) en in de andere juist een groot tekort (zorg, voedselvoorziening en logistiek). Het bericht Uitzendbranche springt in de bres tegen coronacrisis verscheen eerst op Flexmarkt.
5 aanbevelingen voor uitwerking NOW
2 weken
Ook uitzendbureaus en payrollbedrijven kunnen gebruik maken van de steunmaatregelen van de overheid voor werkbehoud in deze coronacrisis. Maar wat is de uitwerking van die maatregelen voor uitzendbureaus en payrollbedrijven? Daarover bestaat nog onduidelijkheid. Het bericht 5 aanbevelingen voor uitwerking NOW verscheen eerst op Flexmarkt.
Julian van der Meijden nieuwe CFO USG People Nederland
2 weken
Julian van der Meijden is met ingang van 1 april 2020 benoemd tot CFO van USG People Nederland.   Het bericht Julian van der Meijden nieuwe CFO USG People Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
Ralf Knegtmans: digitalisering vraagt ander leiderschap (podcast)
2 weken
Hoe verandert digitalisering leiderschap? PW.-hoofdredacteur Martijn van der Kooij vroeg het aan Ralf Knegtmans (De Vroedt & Thierry). Luister naar de podcast. Het bericht Ralf Knegtmans: digitalisering vraagt ander leiderschap (podcast) verscheen eerst op Flexmarkt.
Nieuwe regeling werktijdverkorting, ook voor oproepkrachten
2 weken
Er komt een nieuwe, ruimere regeling voor de bestaande werktijdverkorting. Ook voor alle flexkrachten (nulurencontracten) mag gebruik worden gemaakt van deze regeling. Het bericht Nieuwe regeling werktijdverkorting, ook voor oproepkrachten verscheen eerst op Flexmarkt.
Na corona komt zonneschijn
2 weken
De Nederlandse uitzenbranche wordt hard getroffen door de coronacrisis. Hoe nu verder? Wim Davidse (hoofdredacteur Flexmarkt en oprichter Dzjeng) plaatst dit in perspectief. Want ook deze crisis gaat weer voorbij. Zeker voor de flexondernemer die anticipeert op de lange termijnontwikkelingen zoals vergrijzing. Het bericht Na corona komt zonneschijn verscheen eerst op Flexmarkt.
ABU: opnieuw krimp uitzendsector
2 weken
In de afgelopen periode daalde het aantal uitzenduren met 11% en de omzet van de uitzendbranche daalde met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de ABU over periode 2 (week 5-8). Het bericht ABU: opnieuw krimp uitzendsector verscheen eerst op Flexmarkt.
Werktijdverkorting voor uitzend- en payrollbedrijven, roep om noodfonds flexkrachten
3 weken
De speciale regeling voor werktijdverkorting in verband met de coronacrisis geldt ook voor uitzend- en payrollbedrijven. Goed nieuws, maar de de branche wil meer, namelijk ook een corona noodfonds voor flexkrachten. Het bericht Werktijdverkorting voor uitzend- en payrollbedrijven, roep om noodfonds flexkrachten verscheen eerst op Flexmarkt.
Corona: loondoorbetaling uitzend- en payrollkrachten?
3 weken
Uitzendbureaus en payrollbedrijven maken zich zorgen over de gevolgen voor hun bedrijf van de maatregelen die het kabinet gisteren heeft afgekondigd om het coronavirus in te dammen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de loondoorbetaling van uitzendkrachten en payrollkrachten? Het bericht Corona: loondoorbetaling uitzend- en payrollkrachten? verscheen eerst op Flexmarkt.
Flexbedrijven ondervinden financiële gevolgen WAB
3 weken
Uitzendbureasu zijn op z’n zachtst gezegd niet blij met de WAB. Zij ageren vooral tegen de extra administratieve lasten en hogere kosten voor uitzendkrachten. De meeste uitzendbureaus zijn niet in staat de hogere kostprijs door te berekenen aan hun klanten, waardoor de toch al hevige margedruk in de uitzendsector nog verder toeneemt. Het bericht Flexbedrijven ondervinden financiële gevolgen WAB verscheen eerst op Flexmarkt.
Bemiddelingsmarkt hard gegroeid, maar omslag is gaande
4 weken
De arbeidsbemiddelingssector in Europa is flink gegroeid de afgelopen jaren, in Nederland zelfs met meest. Maar sinds eind 2018 is er een kentering gaande. Ondanks economische groei, is er een daling in gewerkte uitzenduren. Het bericht Bemiddelingsmarkt hard gegroeid, maar omslag is gaande verscheen eerst op Flexmarkt.
Kees Stroomer nieuwe COO USG People Nederland
4 weken
USG People Nederland breidt haar directieteam uit en heeft per 1 maart Kees Stroomer (58) aangesteld als COO voor het Large Account Segment, tevens verantwoordelijk voor de commerciële portefeuille. Het bericht Kees Stroomer nieuwe COO USG People Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
Nieuwe sollicitatiecode eist eerlijk gebruik AI
1 maand
Algoritmes en kunstmatige intelligentie (AI) spelen steeds vaker een grote rol bij werving en selectie. De nieuwe NVP Sollicitatiecode eist dat werkgevers daar open en eerlijk over zijn. Het bericht Nieuwe sollicitatiecode eist eerlijk gebruik AI verscheen eerst op Flexmarkt.
Belgische Trixxo breidt verder uit in Nederland
1 maand
Trixxo, een snelgroeiend Belgisch uitzendbureau, krijgt steeds meer voet aan de grond in Nederland. Door overnames heeft Trixxo inmiddels kantoren in Geleen, Goes en Rotterdam en sinds afgelopen maand is daar een vestiging in Eindhoven bijgekomen. Het bericht Belgische Trixxo breidt verder uit in Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzenders en payrollers: impact WAB groter dan gedacht
1 maand
De impact van de WAB is groter dan verwacht. Een kwart van de uitzend- en payrollprofessionals ziet het aantal vaste contracten bij hun klanten groeien sinds 1 januari, een verschuiving naar andere flexvormen (zoals zzp) en de bijna de helft van de uitzendprofessionals ziet de flexmarkt krimpen door de WAB. Het bericht Uitzenders en payrollers: impact WAB groter dan gedacht verscheen eerst op Flexmarkt.
Coöperatie SamenWerkt voor MKB-uitzenders van start
1 maand
Bij de nieuwe coöperatie SamenWerkt, die uitzendbureaus helpt te voldoen aan de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), hebben sinds de start dit jaar tien leden zich formeel aangesloten. En er worden toetredingsgesprekken gevoerd met een groot aantal aspirant-leden. Het bericht Coöperatie SamenWerkt voor MKB-uitzenders van start verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Een wereld te winnen door beter benutten recruitmenttools’
1 maand
“De technologie om het leven van de recruiter gemakkelijker te maken is er, het verbaast mij dat er nog maar zo weinig uitzendbedrijven gebruik van maken.” Dat zegt Hans Scheers, die per 1 maart partner is bij Experts in Flex. Scheers zal zich onder meer gaan inzetten om flexbedrijven te adviseren en te begeleiden bij het inzetten van recruitmenttools. Het bericht ‘Een wereld te winnen door beter benutten recruitmenttools’ verscheen eerst op Flexmarkt.
CBS: omzetgroei uitzendbranche neemt af
1 maand
De omzet van de uitzendbranche is in het laatste kwartaal van 2019 licht gestegen (+2,3%). Dat meldt het CBS. Het bericht CBS: omzetgroei uitzendbranche neemt af verscheen eerst op Flexmarkt.
Krimp uitzenduren in Nederland veel groter dan in België
1 maand
Bij de ontwikkeling van de uitzenduren volgt Nederland vaak hetzelfde patroon als in België. Maar afgelopen maand is het verschil opeens heel groot geworden. Het aantal uitzenduren daalt in Nederland veel harder. Komt dit door de invoering van de WAB? Het bericht Krimp uitzenduren in Nederland veel groter dan in België verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flexmarkt