flexmarkt

138 nieuwsberichten gevonden
Personeelstekort in zorg loopt snel terug
6 uur
Het personeelstekort in de zorg loopt sneller terug dan verwacht. Het kabinet pompt veel geld in deze sector om het personeelstekort terug te dringen. Het aantal mensen dat de zorg verlaat neemt echter ook toe. Het bericht Personeelstekort in zorg loopt snel terug verscheen eerst op Flexmarkt.
Vier op de tien flexkrachten missen kennis en vaardigheden
1 dag
Bijna vier op de tien (37%) van de flexwerkers en medewerkers met onregelmatige en ploegendiensten hebben bijscholing nodig nadat ze zijn aangenomen.Dit blijkt uit onderzoek van Quinyx Het bericht Vier op de tien flexkrachten missen kennis en vaardigheden verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendreus in de zorg Highcare neemt ook Buro MK over
1 dag
Recent heeft Highcare ook Buro MK overgenomen, een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in het leveren van personeel in de GGZ-sector.  Het bericht Uitzendreus in de zorg Highcare neemt ook Buro MK over verscheen eerst op Flexmarkt.
‘WAB leidt tot hausse aan schijnconstructies met zzp’ers’
2 dagen
het wachten op een ‘hausse aan schijnconstructies met zzp’ers’ nu de WAB per 1 januari 2020 lijkt in te gaan.Dat stelt Julius Kousbroek, managing director van payrollorganisatie WePayPeople. Het bericht ‘WAB leidt tot hausse aan schijnconstructies met zzp’ers’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Koolmees krijgt Eerste Kamer achter WAB
2 dagen
Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft zich in de Eerste Kamer verzekerd van een meerderheid voor de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Kritiek dat de WAB payroll duurder maakt, raakt Koolmees niet. “Dat is juist de bedoeling.” Het bericht Koolmees krijgt Eerste Kamer achter WAB verscheen eerst op Flexmarkt.
Koolmees komt met maatregelen tegen contracting
3 dagen
Minister Koolmees kondigt maatregelen aan tegen het ontwijken van de cao-voorwaarden via contracting. Ook wil de minister bij niet-naleving van de WAADI in geval van uitzenden, de opdrachtgever aansprakelijk gaan stellen. Het bericht Koolmees komt met maatregelen tegen contracting verscheen eerst op Flexmarkt.
Omzet DPA gedaald door afstoten bedrijfsonderdelen
6 dagen
Na een forse omzetgroei in 2018 boekt DPA Group in het eerste kwartaal van dit jaar een omzetdaling. DPA wijt de omzetdaling aan het afstoten van verschillende bedrijfsonderdelen. Het bericht Omzet DPA gedaald door afstoten bedrijfsonderdelen verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendwerk goed voor BV Nederland
1 week
Iedereen in Nederland pofiteert van uitzendwerk. Uitzenden zorgt voor meer banen, meer werkgelegenheid en (vooral) de overheid profiteert hiervan.  Per saldo zijn de maatschappelijke baten zelfs € 1,1 en € 3,0 miljard per jaar. Het bericht Uitzendwerk goed voor BV Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
Hoe futureproof is uw uitzendbureau?
1 week
Een gratis whitepaper - aangeboden door Payper - helpt flexondernemers om nog succesvoller te zijn. Het bericht Hoe futureproof is uw uitzendbureau? verscheen eerst op Flexmarkt.
Nieuwe CFO gaat veranderingen doorvoeren bij Adecco Nederland
1 week
Rob van Dusseldorp (58) is de nieuwe CFO van de Adecco Group Nederland. De nieuwe financiële topman zal de nodige veranderingen gaan doorvoeren binnen het uitzendbedrijf. Het bericht Nieuwe CFO gaat veranderingen doorvoeren bij Adecco Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
ABU: omzet uitzendbranche opnieuw gedaald
1 week
In de afgelopen periode (periode 4) daalde het aantal uitzenduren met 6% en de omzet van de uitzendbranche daalde met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bericht ABU: omzet uitzendbranche opnieuw gedaald verscheen eerst op Flexmarkt.
Koolmees houdt vast aan snelle invoering WAB
1 week
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat er nog steeds vanuit dat de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) op 1 juli 2019 tot wet wordt verheven. Ondanks forse kritiek vanuit de Eerste Kamer. Het bericht Koolmees houdt vast aan snelle invoering WAB verscheen eerst op Flexmarkt.
CBS: 4.000 uitzendbanen erbij op overspannen arbeidsmarkt
1 week
De spanning op de arbeidsmarkt lijkt het kookpunt te hebben bereikt. Het aantal vacatures breekt alle records. Maar de uitzendbranche profiteert slechts beperkt van de banengroei.Dat blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers van het CBS. Het bericht CBS: 4.000 uitzendbanen erbij op overspannen arbeidsmarkt verscheen eerst op Flexmarkt.
Golf van fusies en overnames in de flexmarkt zet door
1 week
In 2018 waren er maar liefst 42 overnames in de uitzendbranche. Dat heeft Corporate Finance International (CFI) voor Flexmarkt in kaart gebracht. En die golf van fusies en overnames lijkt nog niet ten einde. Dat voorspelt Roel ter Steeg, managing partner bij Corporate Finance International (CFI). Het bericht Golf van fusies en overnames in de flexmarkt zet door verscheen eerst op Flexmarkt.
Jort Wassenaar nieuwe directeur van Monsterboard
1 week
Jort Wassenaar (43) is per 1 april 2019 gestart als Managing Director bij Monsterboard Benelux, Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hiermee volgt hij Ulrich Biebaut op. Het bericht Jort Wassenaar nieuwe directeur van Monsterboard verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Kuddegedrag in de uitzendbranche’
2 weken
Juist in de turbulente flexmarkt moet de uitzendondernemer zijn eigen strategie volgen. Helaas ziet Michel Matthijsse (TMCF Flex) in de uitzendbranche veel kuddegedrag. Zijn advies: “Volg niet de kudde, maar maak zelf een keuze. Word een flexibel flexbedrijf.” Het bericht ‘Kuddegedrag in de uitzendbranche’ verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Duidelijke signalen dat arbeidsmarkt afkoelt’
2 weken
De signalen dat de arbeidsmarkt in Nederland aan het afkoelen is, zijn in het eerste kwartaal van 2019 nog duidelijker geworden.Dat stelt de Intelligence Group Het bericht ‘Duidelijke signalen dat arbeidsmarkt afkoelt’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Gaan we wel of niet WABben?
2 weken
Als het aan Koolmees ligt, dan wordt de WAB door de Eerste Kamer gejast en ingevoerd per 1 januari 2020. Maar zo gemakkelijk zal dat niet gaan. Maar zo gemakkelijk zal dat niet gaan, denkt Henk Geurtsen (Experts in Flex). Het bericht Gaan we wel of niet WABben? verscheen eerst op Flexmarkt.
Omzet Adecco Nederland opnieuw drastisch gedaald
2 weken
De omzet van Adecco is wereldwijd licht gedaald in het eerste kwartaal van dit jaar. Adecco Nederland kende echter opnieuw een dramastische daling, van veel meer dan -10%. Het bericht Omzet Adecco Nederland opnieuw drastisch gedaald verscheen eerst op Flexmarkt.
Brunel boekt forse omzetgroei, maar niet in Nederland
2 weken
Brunel International heeft in het eerste kwartaal van 2019 een omzet behaald van € 266 miljoen, een omzetgroei van 25% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Maar in Nederland daalde de omzet, met 3%. Het bericht Brunel boekt forse omzetgroei, maar niet in Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
Randstad Vakverklaring: ‘diploma’ voor praktijkkennis
3 weken
Randstad introduceert de Vakverklaring: een alternatief diploma voor opgedane werkervaring. Werkgevers krijgen daardoor beter zicht op de posities waarop kandidaten met praktijkvaardigheden inzetbaar zijn. Het bericht Randstad Vakverklaring: ‘diploma’ voor praktijkkennis verscheen eerst op Flexmarkt.
Ook Belgische uitzendsector blijft krimpen
3 weken
De nieuwe Belgische uitzendcijfers tonen aan dat ook bij onze Zuiderburen de uitzendsector krimpt. Het aantal uitzenduren is in vergelijking met vorig jaar opnieuw gedaald.   Het bericht Ook Belgische uitzendsector blijft krimpen verscheen eerst op Flexmarkt.
Vacatures wel in te vullen via verborgen matches
3 weken
Door functies en vacatures beter te analyseren (kijken naar taken-, competenties en ervaring) komen veel verborgen matches naar boven. Dat biedt nieuwe perspectieven aan 130.000 werkzoekenden en biedt bedrijven de mogelijkheid om moeilijk te vervullen vacatures alsnog in te vullen.Dat blijkt uit onderzoek van AWVN, Deloitte en UWV naar ‘verborgen matches’ op de arbeidsmarkt. Het bericht Vacatures wel in te vullen via verborgen matches verscheen eerst op Flexmarkt.
De Abeos Groep boekt 9% omzetgroei
3 weken
De Abeos groep heeft een sterk jaar achter de rug. De omzet groeide het afgelopen jaar met 9,2% tot ruim 118,1 miljoen euro.  Het bericht De Abeos Groep boekt 9% omzetgroei verscheen eerst op Flexmarkt.
Voswinkel (Talent4Service): ‘wat er niet is, hoef je niet te zoeken’
4 weken
Jeroen Voswinkel, directeur van Talent4Service, heeft een boeiende blog geschreven over werving en selectie in deze krappe arbeidsmarkt. Zijn boodschap: 'waarom zoeken naar iets wat er niet is? Kijk ook naar mensen die (nog) niet het juiste papiertje hebben, maar wel een ideale medewerker kunnen zijn.' Het bericht Voswinkel (Talent4Service): ‘wat er niet is, hoef je niet te zoeken’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Winnaars FlexKennisAwards 2019
4 weken
De winnaars van de FlexKennisAwards 2019 zijn Marcella van Schijndel van Please Administratie en Liza van der Kruk van E-Payroll. Het bericht Winnaars FlexKennisAwards 2019 verscheen eerst op Flexmarkt.
Flexkrachten voor onregelmatige diensten lastig te werven
4 weken
71% van de Nederlandse werkgevers heeft moeite met het werven van flexibele arbeidskrachten en medewerkers voor onregelmatige en ploegendiensten. Daarnaast geeft 67% aan te worstelen met het behouden van deze flexibele arbeidskrachten. Het bericht Flexkrachten voor onregelmatige diensten lastig te werven verscheen eerst op Flexmarkt.
Omzet Randstad stabiel, ManpowerGroup Nederland onderuit
4 weken
Waar Randstad de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar op peil weet te houden, is de omzet van concurrent ManpowerGroup gedaald. In Nederland kelderde de omzet van ManpowerGroup zelfs met -22%. Het bericht Omzet Randstad stabiel, ManpowerGroup Nederland onderuit verscheen eerst op Flexmarkt.
Nederland positiever over banengroei door digitalisering
1 maand
Het percentage werkgevers dat door de groeiende invloed van digitalisering en automatisering de komende twee jaar meer medewerkers verwacht aan te nemen, ligt in Nederland fors hoger dan in omliggende landen. Het bericht Nederland positiever over banengroei door digitalisering verscheen eerst op Flexmarkt.
Aantal online vacatures opnieuw fors toegenomen
1 maand
Het aantal online vacatures blijft groeien. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 728.144 unieke vacatures online geplaatst. Dat zijn er 26,5% meer dan in dezelfde periode het jaar daarvoor.Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed Het bericht Aantal online vacatures opnieuw fors toegenomen verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flexmarkt