flexmarkt

242 nieuwsberichten gevonden
HappyMedStudent: uitzendbureau voor medische studenten
9 uur
Sinds kort is er een nieuw uitzendbureau voor medische studenten in Amsterdam. HappyMedStudent is opgericht door Philip Croon (24) die op dit moment ook zijn co-schappen loopt. Met HappyMedStudent biedt hij bijbanen in de zorg voor medische studenten die zo relevante werkervaring kunnen opdoen in de zorg en tegelijkertijd bij kunnen verdienen naast hun studie. Het bericht HappyMedStudent: uitzendbureau voor medische studenten verscheen eerst op Flexmarkt.
Randstad en Technicom bieden MBO-certificaat
4 dagen
Randstad en Technicom zijn op 13 september gestart een nieuw opleidingstraject onder de naam Productie Pro. Het traject levert kandidaten een, door het ministerie van OC&W erkend, MBO-certificaat op waarmee ze hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Het bericht Randstad en Technicom bieden MBO-certificaat verscheen eerst op Flexmarkt.
Prima Personeel verder als Actief Techniek
4 dagen
Het technische uitzendbureau Prima Personeel, dat in januari van dit jaar onderdeel werd van Actief Nederland, gaat vanaf 1 januari 2020 verder als Actief Techniek. Het bericht Prima Personeel verder als Actief Techniek verscheen eerst op Flexmarkt.
Nederlandse werkgevers minder positief over werkgelegenheid
6 dagen
Ten opzichte van het derde kwartaal van 2019 is de werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers voor Q4 2019 licht gedaald (-1%). Tegelijkertijd is het percentage Nederlandse werkgevers dat moeite heeft de juiste kandidaten voor hun vacatures te vinden gestegen naar 72%. Het bericht Nederlandse werkgevers minder positief over werkgelegenheid verscheen eerst op Flexmarkt.
All About Expats regelt alles voor kennismigranten
6 dagen
All About Flex introduceert een nieuw label: All About Expats. Dit is een nieuwe dienstverlening waarbij intermediairs worden ontzorgt bij het laten werken van kenniswerkers van buiten de EU in Nederland. Het bericht All About Expats regelt alles voor kennismigranten verscheen eerst op Flexmarkt.
2e editie Noordelijk Uitzendbureau Event
6 dagen
Bent u uitzendondernemer in Noord-Nederland? Dan is de 2e editie van het Noordelijk Uitzendbureau Event op 10 oktober iets voor u. Het bericht 2e editie Noordelijk Uitzendbureau Event verscheen eerst op Flexmarkt.
JUSTprofessionals zoekt werkgeluk voor recruiters
1 week
Uit de rubriek Starters in Flexmarkt: Het nieuwe bureau JUSTprofessionals in Rotterdam bemiddelt hogeropgeleiden in HR, recruitment en sales. Het bericht JUSTprofessionals zoekt werkgeluk voor recruiters verscheen eerst op Flexmarkt.
Sector 52-premie voor uitzendbureaus kent grootste stijging
1 week
Per 1 januari 2020 wordt de sectorverloning afgeschaft. En de Whk-premie in sector 52 kent in 2020 ook nog eens de allergrootste stijging van alle sectoren in Nederland. Het bericht Sector 52-premie voor uitzendbureaus kent grootste stijging verscheen eerst op Flexmarkt.
ING: Flexbranche niet langer de groeimotor
1 week
De flexbranche heeft het moeilijk en is niet langer de groeimotor van de zakelijke dienstverlening. De groei valt stil door lagere economische groei, krapte van de arbeidsmarkt en nieuwe wetgeving. De flexbranche meot zelf personeel gaan opleiden en investeren in digitalisering. Het bericht ING: Flexbranche niet langer de groeimotor verscheen eerst op Flexmarkt.
Flexbarometer: meer vast, minder flex
1 week
De meest recente Flexbarometer bevestigt de trend: de uitzendsector krimpt, het aantal uitzendkrachten daalt en er komen meer vaste banen bij dan flexcontracten. Het bericht Flexbarometer: meer vast, minder flex verscheen eerst op Flexmarkt.
UWV: bijna helft vacatures moeilijk te vervullen
1 week
Bijna de helft van de vacatures (45%) is volgens werkgevers moeilijk te vervullen. Er komen steeds meer krapteberoepeen bij. Het bericht UWV: bijna helft vacatures moeilijk te vervullen verscheen eerst op Flexmarkt.
Danielle Lambo nieuwe Directeur Transformatie en IT bij Adecco
1 week
Danielle Lambo (43) is benoemd tot Directeur Transformatie en IT van de Adecco Group Nederland. Het bericht Danielle Lambo nieuwe Directeur Transformatie en IT bij Adecco verscheen eerst op Flexmarkt.
Weer forse daling in uitzenduren en omzet uitzendsector
2 weken
In de afgelopen periode daalde het aantal uitzenduren met 9% en de omzet van de uitzendbranche daalde met 5%, zo blijkt uit ABU-cijfers. Het bericht Weer forse daling in uitzenduren en omzet uitzendsector verscheen eerst op Flexmarkt.
TCP Direct is failliet
2 weken
Afgelopen maandag is TCP Direct door de Amsterdamse rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf kwam de laatste tijd volop in het nieuws nadat de freelancers bij ING niet werden uitbetaald. Het bericht TCP Direct is failliet verscheen eerst op Flexmarkt.
Is er nog payrolling na de WAB?
2 weken
Met de inwerkingtreding van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) verandert de positie van de payrollwerknemer per 1 januari 2020 significant. Wat gaat er precies veranderen? "Het is het nog maar de vraag of onder de WAB payrolling nog een lang leven beschoren zal zijn." Het bericht Is er nog payrolling na de WAB? verscheen eerst op Flexmarkt.
Helft logistieke medewerkers niet klaar voor de toekomst
2 weken
Meer dan de helft (52%) van de medewerkers in de logistiek en supply chain sector zegt dat zijn of haar kennis over technologische ontwikkelingen in de sector nu niet up to date is. En dat terwijl big data en AI het werk in deze sector de komende tien jaar drastisch zullen veranderen. Het bericht Helft logistieke medewerkers niet klaar voor de toekomst verscheen eerst op Flexmarkt.
Vooruitblik Prinsjesdag: ‘WAB gaat het niet waarmaken’
2 weken
Marnix Ritmeester, arbeidsrechtadvocaat bij Workx Advocaten, blikt vooruit op Prinsjesdag. Ritmeester twijfelt of de belangsrijkste doelstelling van de WAB gehaald zal worden. En of er meer duidelijkheid komt in het gevoelige zzp-dossier is ook maar zeer de vraag. Het bericht Vooruitblik Prinsjesdag: ‘WAB gaat het niet waarmaken’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Kloof tussen vraag naar banen en vacatureaanbod
2 weken
Er zal voorlopig geen einde komen aan de spanning op de arbeidsmarkt. Zeker niet omdat vraag en aanbod van banen in sommige sectoren nogal uiteenlopen. Vooral in de IT liggen grote uitdagingen voor recruiters. Het bericht Kloof tussen vraag naar banen en vacatureaanbod verscheen eerst op Flexmarkt.
Omzet DPA Group daalt in eerste halfjaar 2019
3 weken
DPA Group heeft de halfjaarcijfers bekendgemaakt. Ondanks een omzetdaling van 4% blikt het bedrijf tevreden terug op de eerste helft van 2019. Naar eigen zeggen ‘werpt de nieuwe koers zijn vruchten af’. Het bericht Omzet DPA Group daalt in eerste halfjaar 2019 verscheen eerst op Flexmarkt.
Zzp-bemiddelaars onder vuur, Bovib bijt van zich af
3 weken
In het FD van vandaag wordt flink uitgehaald naar flexbemiddelaars. De zzp’er zou de dupe worden van de ‘wildgroei’ van brokers en contractbeheerders. Brancheorganisatie Bovib laat tegenover Flexmarkt weten het hier niet mee eens te zijn en onderstreept de toegevoegde waarde van zzp-bemiddeling Het bericht Zzp-bemiddelaars onder vuur, Bovib bijt van zich af verscheen eerst op Flexmarkt.
FlexTopGroeier STONE: meer omzet, meer marge
3 weken
STONE, een zzp-bemiddelaar in finance, IT en HR, heeft zijn omzet met bijna 50% zien groeien. Naast omzetgroei, weet het flexbedrijf ook de marges te verhogen, onder meer door de inzet van interim professionals op de eigen loonlijst. Het bericht FlexTopGroeier STONE: meer omzet, meer marge verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzend- en oproepkrachten verdienen minder dan vast personeel
3 weken
Het gemiddelde loon voor werknemers met een flexibel arbeidscontract is bijna de helft lager dan dat voor werknemers met een vast contract. Dat verschil komt vooral door leeftijd en opleidingsniveau. Maar ook met correctie daarvan verdienen werkenden met een tijdelijk contract, uitzendkrachten en oproepkrachten minder dan vaste krachten. Het bericht Uitzend- en oproepkrachten verdienen minder dan vast personeel verscheen eerst op Flexmarkt.
Adecco Nederland breidt top verder uit
3 weken
Adecco Group Nederland heeft opnieuw een topman aangetrokken. Per 1 mei is Jasper Rynders (1976) gestart als de nieuwe Directeur Executive Relations. Het bericht Adecco Nederland breidt top verder uit verscheen eerst op Flexmarkt.
Startup Karreer.com zet recruiter buitenspel
4 weken
Bij het online recruitmentplatform Kareer.com worden professionals door middel van artificial intelligence en machine learning gekoppeld aan bedrijven. Niet de recruiter, maar de professional zélf, krijgt betaald zodra deze benaderd wordt door een bedrijf. Het bericht Startup Karreer.com zet recruiter buitenspel verscheen eerst op Flexmarkt.
DUS ziet omzet opnieuw verdubbelen
4 weken
DUS, dat zp’ers en uitzendkrachten bemiddelt in de bouw en infra, heeft opnieuw weten te verdubbelen. Het doel is echter niet nog eens de omzet verdubbelen. Liever zet DUS de volgende stap naar volwassenheid door het inrichten van professioneel procesmanagement in de organisatie. Het bericht DUS ziet omzet opnieuw verdubbelen verscheen eerst op Flexmarkt.
Kwart bedrijven heeft last van personeelstekort
4 weken
Nog steeds ervaart een kwart van de bedrijven belemmeringen bij het uitoefenen van de bedrijfsactiviteiten door een tekort aan arbeidskrachten. Het personeelstekort is het grootst in de zakelijke dienstverlening. Het bericht Kwart bedrijven heeft last van personeelstekort verscheen eerst op Flexmarkt.
Verdere groei Worksuite door kapitaalinjectie
4 weken
Het platform voor data- en AI-consultants Worksuite heeft een paar ton groeigeld opgehaald. Het geld komt van Van Beuningen Groep en de voormalige co-CEO van FlowTraders, Sjoerd Rietberg. Met de investering willen de oprichters de markt voor topconsultants de komende jaren verder ontwrichten. Het bericht Verdere groei Worksuite door kapitaalinjectie verscheen eerst op Flexmarkt.
Psychische klachten: innovatieve begeleiding maakt het verschil
4 weken
Door de afschaffing van sectorverloning per 2020 overwegen veel uitzenders om weer eigenrisicodrager te worden voor de Ziektewet. Bent u hier ook mee bezig, dan is het goed om potentiële uitvoerders te toetsen op hun omgang met psychische klachten. Werknemers met deze klachten verzuimen bovengemiddeld lang en hebben een groot risico op WGA-instroom. Het bericht Psychische klachten: innovatieve begeleiding maakt het verschil verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendbureaus profiteren niet van recordcijfers arbeidsmarkt
1 maand
Het aantal openstaande vacatures is in het tweede kwartaal van dit jaar met 6.000 toegenomen tot een recordaantal van 284.000, meldt het CBS. Bij de uitzendbureaus lijkt de groei tot stilstand te komen, al ging het aantal uitzendbanen zonder correctie voor seizoensinvloeden wel met 45.000 omhoog. Er zijn nu in totaal 10.672.000 vol- en deeltijdbanen [...] Het bericht Uitzendbureaus profiteren niet van recordcijfers arbeidsmarkt verscheen eerst op Flexmarkt.
Werkgevers vragen in vacatures vaker om beheersing Chinees
1 maand
Werkgevers vragen in vacatures steeds meer naar mensen die Chinees spreken, constateert Indeed. Het afgelopen jaar werd in vacatures 68% vaker gevraagd om een kandidaat die de Chinese taal machtig is. Tot vorig jaar nam die vraag nog af. Volgens managing director Sander Poos van Indeed weerspiegelen de cijfers de economische ontwikkelingen: ‘Ons land staat [...] Het bericht Werkgevers vragen in vacatures vaker om beheersing Chinees verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flexmarkt