flexmarkt

678 nieuwsberichten gevonden
Klaar voor de reïncarnatie van flex?
2 dagen
De lockdown zette in de eerste maanden van 2021 nog steeds de rem op de economie. Toch is de verwachting dat de economie in de loop van dit jaar weer goed op gang komt. Flexmarkt-hoofdredacteur Wim Davidse, tevens strategisch adviseur, schetst  wat dat betektent voor de flexmarkt. Het bericht Klaar voor de reïncarnatie van flex? verscheen eerst op Flexmarkt.
Olympia boekt omzetgroei van 11% in coronajaar 2020
4 dagen
Mede door flinke opschaling van het aantal flexkrachten tijdens de coronacrisis, groeide de omzet van tot € 470 miljoen Olympia in 2020 (+11%). Het bericht Olympia boekt omzetgroei van 11% in coronajaar 2020 verscheen eerst op Flexmarkt.
Rico Verhoeven start vacaturesite
4 dagen
Kickbokser Rico Verhoeven heeft een vacaturesite gelanceerd om mensen die door de coronacrisis hun baan hebben verloren weer aan werk te helpen. Het bericht Rico Verhoeven start vacaturesite verscheen eerst op Flexmarkt.
ABN AMRO: uitzendbranche groeit in 2021 (+6%)
4 dagen
De uitzendbranche heeft de grootste klappen van de coronacrisis gekregen, maar herpakt zich op dit moment. Voor de uitzendbranche staat in 2021 een flinke groei in het vooruitzicht (+6%). Dat blijkt uit de Sectorprognose Zakelijke Dienstverlening 2021/2022 van ABN AMRO. Het bericht ABN AMRO: uitzendbranche groeit in 2021 (+6%) verscheen eerst op Flexmarkt.
Investeerder Gilde wil detacheerder DPA overnemen
5 dagen
Gilde Equity Management heeft een openbaar bod gedaan van bijna 80 miljoen euro op alle aandelen van DPA Group. Investeerder Gilde wil het detacheringsbedrijf overnemen en van de beurs halen. Het bericht Investeerder Gilde wil detacheerder DPA overnemen verscheen eerst op Flexmarkt.
Zo anticipeer je op alle uitdagingen: met ondersteuning
6 dagen
De uitzendbranche staat voor een flink aantal uitdagingen. Hoe zorg je als uitzendbureau dat je alle bordjes in de lucht houdt en je dienstverlening op peil houdt? Ondersteuning door een innovatieve dienstverlener is de sleutel tot succes. Het bericht Zo anticipeer je op alle uitdagingen: met ondersteuning verscheen eerst op Flexmarkt.
Resultaten Adecco duiden op herstel, maar nauwelijks in Nederland
1 week
Adecco Group zag - net als de concurrenten Randstad en Manpower - de omzet in het laatste kwartaal van 2020 veel minder fors dalen dan in de kwartalen daarvoor. Maar Adecco Nederland blijft achter met een omzetdaling van -22% in het vierde kwartaal. Het bericht Resultaten Adecco duiden op herstel, maar nauwelijks in Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendprofessional switcht niet zomaar van baan
1 week
Gemiddeld werken intercedenten 2,5 jaar in deze functie. Voor vestigingsmanagers is dit 3,5 jaar. Dat stelt opleidingsinstituut Artra op basis van eigen onderzoek naar de loopbaanpaden van intercedenten. Het bericht Uitzendprofessional switcht niet zomaar van baan verscheen eerst op Flexmarkt.
Selecteren met een algoritme: eerlijk of niet?
1 week
Ondanks de grote beloftes maakt artificial intelligence selectiebeslissingen niet per definitie eerlijker, zegt VU-promovenda Elmira van den Broek. Het bericht Selecteren met een algoritme: eerlijk of niet? verscheen eerst op Flexmarkt.
Flinke groei uitzendbranche in januari
1 week
De uitzendsector is het jaar goed van start gegaan. In januari steeg het aantal uitzenduren met 12% en steeg de omzet van de uitzendbranche met 16% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bericht Flinke groei uitzendbranche in januari verscheen eerst op Flexmarkt.
Vijf vragen over de (gevolgen van de) overname van Brainnet
1 week
Na de recente fusie tussen Headfirst en Between, is Brainnet deze maand overgenomen door het bijna zeven maal zo grote Amerikaanse PRO Unlimited. Vijf vragen over deze deal en de gevolgen voor de flexmarkt. Het bericht Vijf vragen over de (gevolgen van de) overname van Brainnet verscheen eerst op Flexmarkt.
Finance professional overweegt overstap naar publieke sector
1 week
Finance professionals zijn geïnteresseerd in een overstap van het bedrijfsleven naar de publieke sector en publieke organisaties zien deze groep graag komen. Het bericht Finance professional overweegt overstap naar publieke sector verscheen eerst op Flexmarkt.
Dit zijn de meest gevraagde beroepen
2 weken
Naast de coronaberoepen die nu hot zijn, bieden ICT en techniek nog steeds structureel meer vacatures dan andere vakgebieden. Ook in de bouw, onderwijs, analyse & onderzoek en zorg is blijvend veel vraag naar personeel. Het bericht Dit zijn de meest gevraagde beroepen verscheen eerst op Flexmarkt.
Ontslagrecht helder uitgelegd
2 weken
Arbeidsrechtjurist Joost Buur van KZO|O13 advocaten legt helder en overzichtelijk uit hoe het ontslagrecht in elkaar zit. Dit handige bewaardocument maakt duidelijk welke ontslagroute genomen moet worden, welke ontslaggrond van toepassing is en vooral welke haken en ogen er aan een ontslagprocedure zitten. Ontvang deze GRATIS download over ontslagrecht. Het bericht Ontslagrecht helder uitgelegd verscheen eerst op Flexmarkt.
Reorganiseren, hoe doe je dat?
2 weken
In deze download geeft Jaleesa van den Hof (arbeidsrechtadvocaat bij Bierman Advocaten) helderheid door inzicht te geven in de te nemen stappen tijdens een reorganisatie. Ontvang deze GRATIS download over reorganiseren. Het bericht Reorganiseren, hoe doe je dat? verscheen eerst op Flexmarkt.
Diversiteit tilt flexbedrijf naar hoger niveau
2 weken
Binnen organisaties zie je vaak homogeniteit in teamsamenstelling. Terwijl diversiteit, zeker ook in de flexbranche met soms meerdere vestigingsteams, essentieel is. Intercendenten en vestigingsmanagers met verschillende talenten vullen elkaar aan. Dat stelt Bert Visser, coach en partner bij Experts in Flex, in zijn blog voor Flexmarkt. Het bericht Diversiteit tilt flexbedrijf naar hoger niveau verscheen eerst op Flexmarkt.
Vooruitzichten flexondernemers in coronatijd
2 weken
Flexmarkt sprak met flexondernemers over het turbulente jaar 2020 en hun verwachtingen voor dit jaar. Deze download is een bundeling van interviews met Johan Bogaard (Vibe Group), Marjolein van de Veerdonk (WerkTalent), René Louwers (Orion Engineering) en Wies van 't Slot (365Werk). Ontvang deze GRATIS download. Het bericht Vooruitzichten flexondernemers in coronatijd verscheen eerst op Flexmarkt.
Digitale onboarding: maak het persoonlijk en direct toepasbaar
2 weken
Als werkgever wil je in deze tijd snel schakelen zodat al je werknemers goed, snel en efficiënt ingewerkt worden. Directeur Gerwald van den Oetelaar van Catchphrase, een platform voor taakgerichte digitale onboarding, deelt zijn ervaring. Waar moet je op letten? Ontvang deze GRATIS download over digitale onboarding. Het bericht Digitale onboarding: maak het persoonlijk en direct toepasbaar verscheen eerst op Flexmarkt.
Iets meer uitzendbanen na zwaar coronajaar
2 weken
De coronacrisis heeft tot groot verlies aan uitzendbanen geleid. Maar van het derde op het vierde kwartaal gezien kwamen er bij uitzendbureaus 13.000 banen bij, een stijging van 2%. Het bericht Iets meer uitzendbanen na zwaar coronajaar verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Digitaal klaar voor de (her)start?’
2 weken
Als je nu nog steeds niet je werving-, selectie- en intakeproces hebt gedigitaliseerd, dan worden de beste flexkrachten voor je neus weggevist. Dat stelt Don van Hal (Digivotion) in zijn nieuwste blog. Het bericht ‘Digitaal klaar voor de (her)start?’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Minder SEU-examens door corona
2 weken
Na jarenlang een stijgende lijn te zien in het aantal examens van de Stichting Examens Uitzendbranche, tonen de resultaten over 2020 een daling. Het bericht Minder SEU-examens door corona verscheen eerst op Flexmarkt.
Brunel: flinke omzetdaling, lichte stijging winst
3 weken
Brunel heeft een slecht jaar achter de rug. De omzet daalde in het vierde kwartaal opnieuw met -19%. Brunel Nederland deed het beter met een omzetdaling van -6% in het laatste kwartaal van 2020. De winst van de detacheerder is wel licht gestegen. Het bericht Brunel: flinke omzetdaling, lichte stijging winst verscheen eerst op Flexmarkt.
Leren en ontwikkelen bepaalt toekomst flexorganisaties
3 weken
De uitdagingen in de flexbranche zijn niet mals. Niet alleen zijn er de schommelingen in de markt waar flexorganisaties op moeten inspelen. Er rust ook de taak om het kennisniveau van de flexwerker op peil te houden. Hoe zorg je ervoor dat het kennisniveau van je personeel altijd aansluit bij de vragen vanuit de markt? Het bericht Leren en ontwikkelen bepaalt toekomst flexorganisaties verscheen eerst op Flexmarkt.
Amerikaanse PRO Unlimited neemt MSP’er Brainnet over
3 weken
Een grote overname in de wereld van de Managed Services Provider (MSP) dienstverleners. Het wereldwijd actieve PRO Unlimited neemt het Nederlandse Brainnet over om zijn positie in Europa te versterken. Het bericht Amerikaanse PRO Unlimited neemt MSP’er Brainnet over verscheen eerst op Flexmarkt.
Alles wat je moet weten over Strategische Personeelsplanning
3 weken
Strategische Personeelsplanning (SPP) is dan ook belangrijker dan ooit. Want hoe zorg je ervoor dat je de juiste mensen op de juiste plek op het juiste moment hebt in deze tijden van verandering? Ontvang deze GRATIS download over Strategische Personeelsplanning Het bericht Alles wat je moet weten over Strategische Personeelsplanning verscheen eerst op Flexmarkt.
Carrière Uitzendbureau: dit jaar nog tien vestigingen openen
3 weken
Fysieke uitzendvestigingen openen, in coronatijd - dat doen niet veel uitzendbureaus. Maar Carrière Uitzendbureau heeft haar vestigingennetwerk aan het begin van het  nieuwe jaar uitgebreid. De ambitieuze franchiseorganisatie wil dit jaar nog tien vestigingen openen. Het bericht Carrière Uitzendbureau: dit jaar nog tien vestigingen openen verscheen eerst op Flexmarkt.
Resultaten Randstad duiden op herstel
3 weken
Randstad heeft in het afgelopen jaar vanzelfsprekend minder omzet geboekt dan in het jaar voor de coronacrisis. Maar er zijn zeker lichtpuntjes. Er is sprake van herstel in het laatste kwartaal. Wereldwijd daalde de omzet in het vierde kwartaal met -4% ( Nederland: -6%), terwijl in het tweede 'corona'kwartaal de omzet nog met een kwart was gekelderd. Het bericht Resultaten Randstad duiden op herstel verscheen eerst op Flexmarkt.
Detacheerders zien omzet flink stijgen in vierde kwartaal
3 weken
In het vierde kwartaal is de omzet van detacheerders gemiddeld met bijna 11% gestegen ten opzichte van het kwartaal daarvoor. De branchevereniging voor detacheringsorganisaties (VvDN) voorziet dat de positieve trend doorzet in 2021. Het bericht Detacheerders zien omzet flink stijgen in vierde kwartaal verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Nederigheid is in deze coronaperiode wel gepast’
1 maand
Johan Bogaard maakte vorig jaar de overstap van CFO bij uitzendreus USG People naar de IT-staffing & consulting-organisatie Vibe Group. Bogaard is trots dat de het bedrijf tijdens de coronacrisis ‘anticyclisch durfde te acteren’, maar ook bescheiden. ”Dat we snel konden opschakelen komt zeker ook doordat wij in een markt zitten die minder hard geraakt wordt­­­.” Het bericht ‘Nederigheid is in deze coronaperiode wel gepast’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Fusie Opus People en Direct People
1 maand
Uitzendbureaus Opus People en Direct People zijn gefuseerd tot één van de grootste uitzendorganisaties in Zuid-Nederland op het gebied van internationale arbeidsbemiddeling. Het bericht Fusie Opus People en Direct People verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flexmarkt