flexmarkt

27 nieuwsberichten gevonden
Minister: persoonlijke boete voor managers malafide uitzendbureaus
3 dagen
Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) wil dat niet alleen bestuurders, maar iedereen die feitelijk leiding geeft aan een uitzendorganisatie persoonlijk beboet kan worden als hij of zij de wet overtreedt. Dit moet recidive door zogenoemde ‘veelplegers’ voorkomen. Het bericht Minister: persoonlijke boete voor managers malafide uitzendbureaus verscheen eerst op Flexmarkt.
Labour Power Company (LPC) doet opnieuw overname
4 dagen
Labour Power Company (LPC) heeft International Flex Job (IFJ) overgenomen. Het is voor LPC de 8e overname sinds de start in 2020 en de 2e dit jaar. Het bericht Labour Power Company (LPC) doet opnieuw overname verscheen eerst op Flexmarkt.
Pro Industry neemt Wolfram Chain over
4 dagen
Pro Industry is de nieuwe eigenaar van Wolfram Chain. Dit past in de ambitie van Pro Industrie om haar aandeel in de markt nog verder te vergroten. Het plan is om het aantal vestigingen van Wolfram Chain uit te breiden, ook in België. Het bericht Pro Industry neemt Wolfram Chain over verscheen eerst op Flexmarkt.
VvDN: minister ziet detacheerders over het hoofd
5 dagen
De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) heeft minister Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) in een brief gevraagd meer aandacht te besteden aan de rol van detacheringsbedrijven op de arbeidsmarkt. ‘Detachering is onderdeel van de oplossing.’ De VvDN reageert op de hoofdlijnenbrief over de arbeidsmarkt van Van Gennip, waarin ze schrijft: ‘Arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd [...] Het bericht VvDN: minister ziet detacheerders over het hoofd verscheen...
ING ziet donkere wolken boven flexmarkt
6 dagen
Het groeitempo in de flexbranche vlakt volgend jaar verder af vanwege de personeelstekorten in combinatie met de toegenomen kans op een recessie, verwacht ING. Bovendien gaat het ongelijke speelveld tussen uitzendkrachten en zzp’ers de branche parten spelen. Dat ongelijke speelveld wordt vooral veroorzaakt doordat de nieuwe regelgeving voor uitzenders binnen afzienbare tijd wordt ingevoerd, terwijl [...] Het bericht ING ziet donkere wolken boven flexmarkt verscheen eerst op Flexmarkt.
LPC gaat voor winst in consolidatieslag
6 dagen
In de sterk versnipperde markt voor buitenlandse werknemers is een consolidatieslag gaande, constateert Cor Konings. Hij zwaait samen met Han van Horen de scepter over Labour Power Company (LPC), een snelgroeiend consortium van uitzendbureaus. Het bericht LPC gaat voor winst in consolidatieslag verscheen eerst op Flexmarkt.
Recht op eenmalige uitkering uitzendkracht roept veel vragen op
1 week
Er is nogal wat onduidelijkheid over het recht op een eenmalige uitkering voor uitzendkrachten, merkt de NBBU. Die heeft daarom op een rij gezet hoe het zit. De Servicedesk van de NBBU heeft de laatste tijd veel vragen over het recht, ongetwijfeld in verband met mogelijke inflatiecompensaties die werkgevers uitdelen. ‘Een groot deel van de [...] Het bericht Recht op eenmalige uitkering uitzendkracht roept veel vragen op verscheen eerst op Flexmarkt.
Recruitment: helden van de perfecte match
1 week
Een inspirerende podcastreeks waarin Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, in gesprek gaat met de ware helden van de flexbranche: de intercedent. Ook wel bekend als recruiter of recruitment consultant. Met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe maken zij het positieve verschil voor hun kandidaten? Een podcast waar iedere recruitmentprofessional (in spé) energie [...] Het bericht Recruitment: helden van de perfecte match verscheen eerst op Flexmarkt.
Recordomzet voor Randstad, groei in Nederland blijft achter
1 week
Randstad heeft in het tweede kwartaal een recordomzet geboekt. De inkomsten zijn wereldwijd met 13 procent gestegen, Nederland bleef met een toename van 1 procent achter bij de groei in andere landen. De krappe arbeidsmarkt maakt dat werkgevers steeds vaker uitzenders als Randstad inschakelen om het gehele wervingsproces voor hen te doen, zo geeft topman [...] Het bericht Recordomzet voor Randstad, groei in Nederland blijft achter verscheen eerst op Flexmarkt.
Gigagroeicijfers voor platform Maqqie
1 week
Maqqie verkondigt al een tijdje de grootste werkgever van Nederland te willen worden door de arbeidsmarkt volledig digitaal te ontsluiten. Maar waar andere grote dromers geruisloos van het toneel verdwenen, tovert Pieter Jacob Leenman over 2021 een gigagroeicijfer van 309% tevoorschijn. Het bericht Gigagroeicijfers voor platform Maqqie verscheen eerst op Flexmarkt.
Tarieven flexwerkers stijgen sterker dan verwacht
2 weken
Flexwerkers en meer specifiek zzp’ers en professionals in dienst van detacheerders zijn in de eerste helft van 2022 gemiddeld 4,7 procent duurder geworden, meldt HeadFirst Group. Dat is sterker dan verwacht. Vooral automonteurs kunnen flink aan hun tarief sleutelen. Eind vorig jaar had HeadFirst nog de verwachting uitgesproken dat de tarieven van flexwerkers dit jaar [...] Het bericht Tarieven flexwerkers stijgen sterker dan verwacht verscheen eerst op Flexmarkt.
Overname uitzendbureau Zuidgeest door Augias Flex
2 weken
In een continu veranderende uitzendmarkt heeft Augias Flex een ambitieuze maar duidelijke doelstelling. De spin-off van JEX wil in 2025 een plek in de top 50 van grootste uitzendondernemingen hebben bemachtigd. Via een strategie van het opkopen, samenvoegen en efficiënter maken van uitzendbureaus wordt ingezet op groei en moet dit doel verwezenlijkt worden. De overname [...] Het bericht Overname uitzendbureau Zuidgeest door Augias Flex verscheen eerst op Flexmarkt.
Uber hoeft chauffeurs nog geen arbeidscontract aan te bieden
2 weken
Techbedrijf Uber valt volgens de rechter weliswaar onder de taxi-cao, maar de aangesloten chauffeurs blijven vooralsnog zelfstandige zolang het gerechtshof nog niet heeft geoordeeld dat ze feitelijk werknemers zijn. Anders komt Uber voor hoge kosten te staan die het voortbestaan bedreigen, aldus een tussenuitspraak. Hoe zit dat? Afgelopen maandag deed de rechtbank in Den Haag [...] Het bericht Uber hoeft chauffeurs nog geen arbeidscontract aan te bieden verscheen eerst op Flexmarkt.
Tussentijdse wijzigingen in NBBU-cao Uitzendkrachten
2 weken
De onderhandelingen over een nieuw akkoord voor de NBBU-cao voor Uitzendkrachten lopen nog, maar er zijn alvast tussentijdse wijzigingen afgesproken die per 1 januari 2023 ingaan. Een belangrijke wijziging is een verdere verbetering van de pensioenregeling. ‘Dit is weer een belangrijke stap in de ontwikkeling richting een marktconforme pensioenregeling voor uitzendkrachten’, aldus de NBBU. Afgesproken [...] Het bericht Tussentijdse wijzigingen in NBBU-cao Uitzendkrachten verscheen...
YoungCapital gaat flexibele arbeidskrachten inhuren voor overheid
2 weken
YoungCapital heeft de opdracht gegund gekregen voor de inhuur van flexibele medewerkers voor een aantal ministeries. Het gaat om onder andere de ministeries Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Algemene Zaken, Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Financiën, Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Infrastructuur en Waterstaat. Daarnaast gaat YoungCapital ook flexibele arbeidskrachten werven voor [...] Het bericht YoungCapital gaat flexibele...
Dingjan volgt Webers op als CHRO bij Olympia
2 weken
Dominique Dingjan, voormalig directeur Support, stapt in het directieteam van Olympia als Chief Human Resources Officer (CHRO). Ze volgt Bart Webers op. ‘Met haar persoonlijke missie om duurzame ontwikkeling van medewerkers, flexkrachten en organisaties mogelijk te maken, zet Olympia nog steviger in op de betekenis van werk’, aldus de uitzendorganisatie. Bruggenbouwer Dingjan ziet als belangrijkste [...] Het bericht Dingjan volgt Webers op als CHRO bij Olympia verscheen eerst op...
Detacheerder STONE bij snelst groeiende flexbedrijven
2 weken
Natuurlijk, de markt veerde in 2021 op. Maar de groeicijfers van STONE, detacheerder in het hoogopgeleide segment, verbaasden vriend en vijand. “Het voelt als een jongensboek”, zegt CEO Peter Caljé. Het bericht Detacheerder STONE bij snelst groeiende flexbedrijven verscheen eerst op Flexmarkt.
Internetconsultatie certificeringsstelsel uitzendbureaus van start
2 weken
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een internetconsultatie gestart over het wetsvoorstel voor het certificeringsstelsel voor uitzendbureaus. De consultatie loopt tot en met 25 augustus. Het kabinet wil een verplicht certificeringsstelsel voor uitzendbureaus gaan inrichten om misstanden in de branche tegen te gaan. ‘Malafide uitzendbureaus omzeilen regels en maken misbruik van kwetsbare mensen, [...] Het bericht Internetconsultatie certificeringsstelsel uitzendbureaus...
Van gaming naar developer bij Mysolution
3 weken
Alex Shijan zat op een zijspoor. Hij heeft een achtergrond in de gaming-industrie, maar voelde zich niet thuis in die wereld. Via het omscholingsprogramma Make IT Work is hij nu aan de slag bij Mysolution als software developer. Mysolution is blij met deze geslaagde match op basis van cultuur en competenties. En dat geldt ook [...] Het bericht Van gaming naar developer bij Mysolution verscheen eerst op Flexmarkt.
Stem op je favoriete podcast in de serie ‘Recruitment: helden van de perfecte match’ en steun een goed doel
3 weken
Wim Davidse maakte zeven podcasts met helden in de flexbranche. Welke held inspireerde jou het meest? Stem nu en steun een goed doel. Het bericht Stem op je favoriete podcast in de serie ‘Recruitment: helden van de perfecte match’ en steun een goed doel verscheen eerst op Flexmarkt.
FlevoDirect: hoe investeren in digitalisering voor iedereen kan lonen
3 weken
Bijna 19 jaar geleden begonnen Corry en Erwin Opgelder hun uitzendbureau FlevoDirect in Zeewolde, waarna ze ook nog een vestiging in Lelystad openden. Inmiddels hebben zij 12 intercedenten in dienst. Samen werken ze voor ruim 200 bedrijven in Flevoland en Gelderland en bemiddelen meer dan 2000 werkzoekenden die direct inzetbaar zijn. Een inspirerend verhaal over [...] Het bericht FlevoDirect: hoe investeren in digitalisering voor iedereen kan lonen verscheen eerst op Flexmarkt.
HeadFirst Group neemt Belgisch HR-techbedrijf over
3 weken
De HeadFirst Group, na Randstad de tweede speler op de Nederlandse flexmarkt, heeft het Belgische HR-techbedrijf ProUnity overgenomen. HeadFirst verdrievoudigt door de acquisitie de bestaande business in België, waarmee het bij de grote dienstverleners op inhuurgebied gaat horen. Het bericht HeadFirst Group neemt Belgisch HR-techbedrijf over verscheen eerst op Flexmarkt.
Nog altijd relatief weinig faillissementen uitzendbranche
3 weken
Van de verwachte faillissementsgolf na de coronacrisis is in de uitzendbranche nog altijd geen sprake. Afgelopen half jaar zijn ‘slechts’ 22 uitzendbureaus failliet gegaan. Het bericht Nog altijd relatief weinig faillissementen uitzendbranche verscheen eerst op Flexmarkt.
Eenmalige uitkeringen uitzendkrachten – hoe zit dat?
3 weken
De eenmalige uitkeringen moeten duidelijk nog ingeburgerd raken bij de inleners, waardoor er veel geharrewar ontstaat of uitzendkrachten er nu wel of niet recht op hebben. Henk Geurtsen (Experts in Flex) legt in dit artikel helder uit hoe het zit. Het bericht Eenmalige uitkeringen uitzendkrachten – hoe zit dat? verscheen eerst op Flexmarkt.
Opnieuw forse krimp in uitzenduren
3 weken
De krimp in uitzenduren houdt aan. In de afgelopen daalde het aantal uitzenduren met 10%. De omzet van de uitzendsector daalde met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bericht Opnieuw forse krimp in uitzenduren verscheen eerst op Flexmarkt.
Abeos neemt Friese uitzendbureau Werktijd over
3 weken
Abeos Uitzend Holding heeft het Friese uitzendbureau Werktijd overgenomen. De overname is 30 juni jl. definitief beklonken. Met de overname breidt Abeos niet alleen uit naar het Noorden, maar zet de uitzender ook voet aan de grond in de zorgsector. Het bericht Abeos neemt Friese uitzendbureau Werktijd over verscheen eerst op Flexmarkt.
House of HR: groei houdt aan
3 weken
Eten of gegeten worden, lijkt het motto van de flexbranche anno 2022. Voor FlexTopGroeier House of HR is dat overduidelijk eten. Rika Coppens, CEO van het Belgische bedrijf, over de aanhoudende groei. Het bericht House of HR: groei houdt aan verscheen eerst op Flexmarkt.
Abonneren op flexmarkt