flexmarkt

32 nieuwsberichten gevonden
Marieke Mulder (AWVN): ‘Drie interventies helpen bij objectief werven en selecteren’
2 dagen
Marieke Mulder is adviseur inclusieve arbeidsmarkt bij werkgeversvereniging AWVN. In zogenoemde Communities of Practice (CoP) brengt zij werkgevers een wetenschappelijk bewezen methode bij die objectieve werving en selectie bevordert. Tekst: Guido de Kanter Al jaren zijn er ongelijke kansen op de arbeidsmarkt. De achterstand van groepen als niet-westerse allochtonen is structureel en wordt maar deels [...] Het bericht Marieke Mulder (AWVN): ‘Drie interventies helpen bij objectief werven en...
Werkloosheid onveranderd laag, tekenen van afkoeling op arbeidsmarkt
3 dagen
In juni was 3,6 procent van de beroepsbevolking werkloos. Het aantal werklozen is in de afgelopen drie maanden bijna niet veranderd, meldt het CBS. UWV registreerde eind juni 168 duizend lopende WW-uitkeringen, drieduizend minder dan eind mei. Het CBS wijst erop dat het aantal WW-uitkeringen in deze periode vaak afneemt, omdat er vanaf het voorjaar [...] Het bericht Werkloosheid onveranderd laag, tekenen van afkoeling op arbeidsmarkt verscheen eerst op Flexmarkt.
‘De kloof tussen mbo en werkgevers heeft ook met het imago van mbo’ers te maken’
4 dagen
Van een investeringsmaatschappij naar een bemiddelaar in technische vakkrachten. Directeur Dennes van der Vlist van DIT Holding maakte die overstap vijf jaar geleden. “Een bedrijf als DIT voegt echt iets toe aan de economie.” Tekst: Ellen Nap Hij komt uit een heel andere wereld dan die van DIT, uitzender en detacheerder van technische vakkrachten, is [...] Het bericht ‘De kloof tussen mbo en werkgevers heeft ook met het imago van mbo’ers te maken’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Aanhoudingen voor uitbuiting en mensensmokkel, status van nieuwe wetgeving onduidelijk
5 dagen
De opsporingsdienst van de Nederlandse Arbeidsinspectie heeft meerdere aanhoudingen verricht bij verschillende ondernemingen in Den Haag. Een wetsvoorstel voor betere bescherming van kwetsbare groepen tegen mensenhandel is naar de Tweede Kamer gestuurd, maar nog niet behandeld. De opsporingsdienst hield drie personen aan op verdenking van arbeidsuitbuiting. De verdachten zouden meerdere mensen met de Turkse nationaliteit [...] Het bericht Aanhoudingen voor uitbuiting en mensensmokkel, status...
FlexTopGroeier Flextender: de markt is rijp voor onafhankelijke inhuur
6 dagen
Onder de msp’s en brokers laat Flextender, net als vorig jaar, de sterkste groei zien in de Flexmarkt Omzetranglijst top 100. De omzet steeg in 2023 met maar liefst 70 procent. “Zeker de afgelopen jaren geldt: wie kan leveren, heeft de klant.” Tekst: Annet Maseland Alle ogen zijn gericht op de razendsnelle opmars van Flextender, [...] Het bericht FlexTopGroeier Flextender: de markt is rijp voor onafhankelijke inhuur verscheen eerst op Flexmarkt.
Drie op vier Gen-Z’ers willen dat werkgever rekening houdt met hun privéleven
1 week
Maar liefst 72 procent van alle Nederlandse Gen-Z’ers vindt het belangrijk dat hun werkgever rekening houdt met het privéleven van zijn of haar medewerkers. Dit blijkt uit onderzoek van Bowers & Jackling. Het onderzoek is door Panelwizard uitgevoerd onder 1.022 Nederlandse Gen-Z’ers (18 tot 29 jaar oud) werkzaam in loondienst. Een derde van alle ondervraagden [...] Het bericht Drie op vier Gen-Z’ers willen dat werkgever rekening houdt met hun privéleven verscheen eerst op Flexmarkt.
Berichten uit de branche: baanwisselingen en benoemingen
1 week
Een overzicht van recente baanwisselingen en benoemingen in de flexbranche, met onder andere Mustafa Uyar, Aart van der Gaag, Revelino Azzaro en twee nieuwe SEU-bestuursleden. Mustafa Uyar nieuwe Managing Director Fenci B.V. Mustafa Uyar is de nieuwe Managing Director van Fenci B.V., een werving en selectiebureau voor de technische branche. Uyar heeft meer dan 20 [...] Het bericht Berichten uit de branche: baanwisselingen en benoemingen verscheen eerst op Flexmarkt.
Rechter: Temper is geen uitzendbureau, maar zzp-platform
1 week
De rechtbank Amsterdam heeft bepaald dat Temper een zzp-platform is en werkenden geen uitzendkracht zijn. Daarmee worden de vorderingen die vakbonden FNV en CNV hadden ingediend verworpen. Eerder al concludeerde de rechter dat de vakbonden FNV en CNV niet op mochten treden namens de mensen die via Temper gewerkt hadden. De rechtbank komt dus tot [...] Het bericht Rechter: Temper is geen uitzendbureau, maar zzp-platform verscheen eerst op Flexmarkt.
12 social startups die arbeidsparticipatie bevorderen in de race voor IGNITE Award
1 week
De deelnemers aan IGNITE Award 2024 zijn bekend en daarmee is het startschot voor deze award voor sociaal ondernemerschap gegeven. Dit jaar dingen twaalf gedreven sociaal ondernemers uit het hele land mee. In september beginnen zij aan het trainings- en coachtraject om hun onderneming een kickstart te geven. IGNITE Award, een non profit initiatief van [...] Het bericht 12 social startups die arbeidsparticipatie bevorderen in de race voor IGNITE Award verscheen eerst op Flexmarkt.
PageGroup verlaagt winstverwachting
1 week
De PageGroup boekte in het tweede kwartaal minder omzet en winst. Bij de presentatie van haar kwartaalcijfers waarschuwde de recruitmentspecialist dat de winst dit jaar lager uit gaat vallen. Aanvankelijk werd voor 2024 de winst op 120 tot 125 miljoen Britse pond geraamd. Nu is dat bijgesteld naar 60 miljoen pond. Een halvering dus. Flinke [...] Het bericht PageGroup verlaagt winstverwachting verscheen eerst op Flexmarkt.
Best practice: de kracht van automatisering
1 week
Zelden ging een bedrijf zó compleet en voortvarend van start met de software van AFAS. Het team van directeuren Niek Bleumink en Dennis Seesing zet grote stappen op het pad van professionalisering. Half werk komt niet voor in het woordenboek van Niek Bleumink. Met die instelling begon hij aan het avontuur dat automatiseren heet. Het [...] Het bericht Best practice: de kracht van automatisering verscheen eerst op Flexmarkt.
ABU Marktmonitor: minder sterke daling dan vorige periode
1 week
In periode 6, 20 mei t/m 16 juni, daalde het aantal uren met 8% en de omzet daalde met 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Deze daling is minder sterk dan in periode vijf.  Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast. De [...] Het bericht ABU Marktmonitor: minder sterke daling dan vorige periode verscheen eerst op Flexmarkt.
Inhuur externen kost overheid en bedrijfsleven jaarlijks miljarden te veel
1 week
De Rijksoverheid en het bedrijfsleven in Nederland betalen jaarlijks miljarden euro’s te veel voor de inhuur van externe professionals. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Intelligence Group. De oorzaak ligt bij organisaties die tarieven voor externen baseren op de salarisschalen van vaste medewerkers, in plaats van op de actuele marktprijzen voor zzp’ers en gedetacheerden. Ze [...] Het bericht Inhuur externen kost overheid en bedrijfsleven jaarlijks miljarden te veel verscheen eerst...
7 procent zzp’ers laat zich bemiddelen door een intermediair
1 week
Veruit de meeste zelfstandigen hebben uit overtuiging voor het zzp-schap gekozen. Bovendien is het overgrote merendeel van de zzp’ers financieel onafhankelijk genoeg om het bij economische tegenwind minimaal een halfjaar financieel uit te houden. Deze twee conclusies van nieuw, onafhankelijk onderzoek door SEOR staan haaks op het beeld van de zzp’er dat in maatschappelijke discussies [...] Het bericht 7 procent zzp’ers laat zich bemiddelen door een intermediair verscheen eerst op...
Detacheerder Unit U weer FlexTopGroeier
1 week
Was Unit U vorig jaar nog de snelste groeier in het laagste omzetsegement in de Flexmarkt Omzetranglijst, dit jaar groeit het detacheringsbedrijf het hardst in het segment erboven. In voetbaltermen zou je kunnen spreken van ‘promotie’. Tekst: Annet Maseland en Marco Hendrikse Vorig jaar ontving Unit U de award voor snelste groeier in het omzetsegment [...] Het bericht Detacheerder Unit U weer FlexTopGroeier verscheen eerst op Flexmarkt.
Kwart werkgevers kiest vaker voor arbeidsmigranten vanwege tekort Nederlands personeel
2 weken
Twee op de vijf (39%) werkgevers vangen momenteel personeelstekorten op door zelf bij te springen op de werkvloer. Een kleinere groep werkgevers gaat zelfs nog verder: zestien procent is bereid salaris in te leveren om meer budget vrij te maken voor het aantrekken en behouden van medewerkers. Dit blijkt uit onderzoek van Pro Contact, gehouden [...] Het bericht Kwart werkgevers kiest vaker voor arbeidsmigranten vanwege tekort Nederlands personeel verscheen eerst op Flexmarkt.
Overzicht uitbreidingen, fusies en samenwerkingen in de flexbranche in juni
2 weken
In de afgelopen maand zijn weer diverse fusies, samenwerkingen, uitbreidingen en nieuwe initiatieven in de flexbranche aangekondigd. Zo fuseren Bowers en Jackling, neemt Home of People Efficient at Work over en lanceerden ASA het platform ASA on Demand en HeadFirst het opdrachtenplatform Striive en gaan Easy Way en Start People Transport samen. Home of People [...] Het bericht Overzicht uitbreidingen, fusies en samenwerkingen in de flexbranche in juni verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendkracht verliest baan na melding vermoeden van misstand
2 weken
Een verpakkingsbedrijf heeft het aanbod voor een vast contract ingetrokken, nadat een uitzendkracht een interne melding had gemaakt van zijn vermoeden dat het bedrijf productiemedewerkers niet volgens de cao betaalde. Ook beëindigde het verpakkingsbedrijf het inleencontract met de uitzendkracht. Het Huis voor Klokkenluiders ziet dit als benadeling als gevolg van de melding van een vermoeden [...] Het bericht Uitzendkracht verliest baan na melding vermoeden van misstand verscheen eerst op...
SNCU na 20 jaar nog steeds noodzakelijk
2 weken
Op 4 juli 2024 viert de Stichting Naleving Cao voor Uitzendkrachten (SNCU), de voorlichtings- en handhavingsorganisatie in de uitzendbranche, haar twintigjarig bestaan. Als onderdeel van de zelfregulering in de uitzendbranche heeft de stichting zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een effectieve handhavings- en voorlichtingsorganisatie, die brede bekendheid geniet in de branche en in [...] Het bericht SNCU na 20 jaar nog steeds noodzakelijk verscheen eerst op Flexmarkt.
Flexmarkt Omzetranglijst: Dubbele groeicijfers voor bemiddeling hoger opgeleiden en IT
2 weken
Het is bijna allemaal groei wat de klok slaat bij de detacheringsbureaus voor hoger opgeleide professionals en de IT-bemiddelaars. De fraaie cijfers zeggen twee dingen: de arbeidsmarkt zat mee in 2023 en de meeste bedrijven hadden een goede eigen strategie. Tekst: Paul Poley Twee flexmarktsegmenten die in 2023 dubbelcijferige groei lieten zien in de Flexmarkt [...] Het bericht Flexmarkt Omzetranglijst: Dubbele groeicijfers voor bemiddeling hoger opgeleiden en IT verscheen eerst op Flexmarkt.
Monster en CareerBuilder gaan samen
2 weken
Randstad maakt bekend dat haar jobboard Monster samengaat met CareerBuilder. Randstad kocht Monster in 2016. De twee jobboards komen samen in een joint-venture. Verder is er nog niet veel bekend gemaakt over de toekomst van het bedrijf. Volgens Randstad worden beslissingen over het samengevoegde bedrijf, waaronder branding, zo snel mogelijk genomen.  Door de samenvoeging komen [...] Het bericht Monster en CareerBuilder gaan samen verscheen eerst op Flexmarkt.
Starter Standerflex: Een andere manier van kijken
2 weken
Elk jaar starten meer dan duizend nieuwe flexbureaus. Flexmarkt portretteert regelmatig zo’n nieuwkomer. Dit keer uitzendbureau ‘nieuwe stijl’ Standerflex, dat voortkomt uit re-integratiebedrijf Standergroep. “Als je de diploma’s loslaat, blijken mensen vaak heel veel te kunnen en ook nog eens gemotiveerd te zijn.” Tekst: Ellen Nap  “Het gaat niet om de juiste diploma’s, maar om [...] Het bericht Starter Standerflex: Een andere manier van kijken verscheen eerst op Flexmarkt.
Ruim 50 failliete flexbedrijven in eerste helft 2024
2 weken
Het afgelopen halfjaar zijn er meer bedrijven in de flexbranche failliet gegaan dan in de eerste helft van vorig jaar.  In de afgelopen zes maanden gingen er 52 bedrijven failliet in de categorie ‘uitzendbureaus/arbeidsbemiddeling’. In de eerste helft van 2023 gingen 34 bedrijven failliet. Het absolute aantal faillissementen is nog steeds laag vergeleken bij de [...] Het bericht Ruim 50 failliete flexbedrijven in eerste helft 2024 verscheen eerst op Flexmarkt.
3 arbeidsbemiddelaars in top 40 Best Workplaces
2 weken
Op 27 juni 2024 maakte Great Place To Work Nederland voor de 22e keer de Best Workplaces van Nederland bekend. De lijst van Best Workplaces bestaat uit 40 organisaties verdeeld over 4 categorieën: Small, Medium, Mid Large en Large. In deze top 40 staan 3 organisaties die zich bezighouden met het matchen van talent en vacatures. Goed werkgeverschap Great Place To [...] Het bericht 3 arbeidsbemiddelaars in top 40 Best Workplaces verscheen eerst op Flexmarkt.
FlexTopGroeier Freep helpt zzp’ers bij aanbestedingen, desnoods buiten Freep om
2 weken
Nieuwe binnenkomer in de Top 100 Omzetranglijst én sterkste groeier in het omzetsegment tot 20 miljoen euro is bemiddelingsplatform Freep. Met zijn omzetgroei van 103,2 procent (van 9,5 miljoen in 2022 naar 19,3 miljoen euro in 2023) is het bedrijf de grootste stijger in de hele Top 100. Ruben Hoogervorst, die het bedrijf in 2018 [...] Het bericht FlexTopGroeier Freep helpt zzp’ers bij aanbestedingen, desnoods buiten Freep om verscheen eerst op Flexmarkt.
Meer duidelijkheid over werken met en als zelfstandige, wetsvoorstel naar RvS
3 weken
Wanneer mag werk gedaan worden door een werknemer en wanneer door een zelfstandige? In veel gevallen is dat helder, maar niet altijd. Het kabinet wil de regels hierover verduidelijken. Minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom het wetsvoorstel Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden (VBAR) naar de Raad van State gestuurd. In dit [...] Het bericht Meer duidelijkheid over werken met en als zelfstandige, wetsvoorstel naar RvS verscheen eerst op...
‘Het is onmogelijk dat helft van zzp’ers schijnzelfstandige is’
3 weken
Recentelijk heeft het Financieele Dagblad de afschaffing van het handhavingsmoratorium en de fiscale risico’s voor zzp’ers en opdrachtgevers belicht. Deze zorgen zijn terecht, gezien de toenemende vragen van opdrachtgevers. Goede informatie is cruciaal vanwege de aanzienlijke arbeidsrechtelijke en fiscale risico’s. Tegelijkertijd moeten we rust bewaren, elkaar ondersteunen en echte zelfstandigen blijven inhuren, terwijl we compliant [...] Het bericht ‘Het is onmogelijk dat helft van...
Flexmarkt Omzetranglijst: Alle marktsegmenten presteerden slechter dan in 2022
3 weken
Het jaar 2023 gaat niet de boeken in als het allerbeste jaar voor de flexbranche. Toch was het voor de deelnemers aan de Flexmarkt Omzetranglijst geen slecht jaar. Zeker in vergelijking met de ABU Marktmonitor, die voor heel 2023 een omzetdaling van 1,9 procent laat zien. Die daling in de ABU Marktmonitor wordt ook weerspiegeld [...] Het bericht Flexmarkt Omzetranglijst: Alle marktsegmenten presteerden slechter dan in 2022 verscheen eerst op Flexmarkt.
SNA jaarverslag: 19.000 afwijkingen geconstateerd in 2023
3 weken
In het kader van de SNA-normering zijn in 2023 10.469 inspecties uitgevoerd, zo blijkt uit het jaarverslag van de SNA (Stichting Normering Arbeid). Ondernemingen die voldoen aan het SNA-schema worden ingeschreven in een openbaar register en verkrijgen het SNA-keurmerk. Eind 2023 stonden er 4841 gecertificeerde ondernemingen in het register. De ruim tienduizend inspecties worden door [...] Het bericht SNA jaarverslag: 19.000 afwijkingen geconstateerd in 2023 verscheen eerst op Flexmarkt.
Voorzichtig herstel sectoren, maar personeelskrapte blijft probleem
3 weken
In haar nieuwste sectorprognoses verwacht ABN AMRO voor de meeste sectoren licht herstel in 2024. In 2025 zal dat herstel verder doorzetten. Ondernemers hebben vooral last van arbeidsmarktkrapte, die mede door de vergrijzing versterkt wordt. Volgens de economen van de bank moeten werkgevers meer aandacht hebben voor het welzijn van medewerkers. Dit kan helpen productiviteit [...] Het bericht Voorzichtig herstel sectoren, maar personeelskrapte blijft probleem verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flexmarkt