flexmarkt

647 nieuwsberichten gevonden
Zeer bescheiden daling omzet uitzendbranche (-2%)
1 dag
De uitzendbranche heeft zich in oktober verder hersteld. In de afgelopen periode (periode 11) daalde het aantal uitzenduren met 7% en de omzet van de uitzendbranche daalde slechts met 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bericht Zeer bescheiden daling omzet uitzendbranche (-2%) verscheen eerst op Flexmarkt.
De Gilde Groep neemt Parallel Uitzendbureau over
1 dag
De Gilde Groep in Meppel neemt per 1 december branchegenoot Parallel Uitzendbureau uit Heerenveen over. Het bericht De Gilde Groep neemt Parallel Uitzendbureau over verscheen eerst op Flexmarkt.
Eenmalige uitkering bouw, ook voor uitzendkrachten?
1 dag
Normaal gesproken hebben uitzendkrachten geen recht op een eenmalige vergoeding, omdat eenmalige vergoedingen geen onderdeel zijn van de inlenersbeloning. Bij de Bouw-cao werkt het allemaal een tikje anders. Henk Geurtsen (Experts in Flex) legt uit hoe dat zit. Het bericht Eenmalige uitkering bouw, ook voor uitzendkrachten? verscheen eerst op Flexmarkt.
Deze uitzenders en payrollers deden beroep op NOW 2
5 dagen
Het UWV heeft 36.000 tegemoetkomingen voor de NOW 2-regeling uitgekeerd. Daaronder zitten tal van uitzenders en payrollers. Het bericht Deze uitzenders en payrollers deden beroep op NOW 2 verscheen eerst op Flexmarkt.
USG wil mismatch arbeidsmarkt door coronacrisis aanpakken
5 dagen
USG Restart heeft het programma ‘Grow On’ gelanceerd. Met dit initiatief wil USG People de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, die is versterkt door de coronacrisis, aanpakken. Het bericht USG wil mismatch arbeidsmarkt door coronacrisis aanpakken verscheen eerst op Flexmarkt.
Mysolution neemt OTYS over
1 week
Mysolution (staffing software voor uitzenders en detacheerders) heeft OTYS overgenomen. De overname van OTYS volgt op een eerdere overname van Tangram, eveneens een belangrijke speler in recruitmentsoftware in Nederland. Het bericht Mysolution neemt OTYS over verscheen eerst op Flexmarkt.
Kwalijk effect WAB: payrollers die omkatten naar uitzenden
1 week
Edwin Schaap (Payper) ziet andere payrollers sinds de komst van de WAB massaal omkatten naar uitzenden. "Het is niet oké dat dit gebeurd." Het bericht Kwalijk effect WAB: payrollers die omkatten naar uitzenden verscheen eerst op Flexmarkt.
Ex-USG topman Adriaan Belonje naar Adecco
1 week
Na 14 jaar USG maakt Adriaan Belonje de overstap naar Adecco. Belonje is per 1 januari 2021 de nieuwe CEO van de Adecco Group Nederland. Het bericht Ex-USG topman Adriaan Belonje naar Adecco verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendbranche profiteert nauwelijks van herstel arbeidsmarkt
1 week
De arbeidsmarkt heeft zich in het derde kwartaal flink hersteld ten opzichte van het tweede kwartaal. Toch heeft de uitzendbranche hier maar weinig van geprofiteerd. Bron: CBS Het bericht Uitzendbranche profiteert nauwelijks van herstel arbeidsmarkt verscheen eerst op Flexmarkt.
Koolmees laat uitwerking Borstlap over aan volgende kabinet
1 week
Minister Koolmees van SZW laat het aan een volgend kabinet over hervormingen op de arbeidsmarkt door te voeren. Ook het hoofdpijndossier rondom de zzp-wetgeving laat Koolmees over aan zijn opvolger. Het bericht Koolmees laat uitwerking Borstlap over aan volgende kabinet verscheen eerst op Flexmarkt.
UWV: coronacrisis kost 31.000 uitzendbanen (tot nu toe)
2 weken
Tussen februari en eind juli verdwenen 125.000 banen in Nederland als gevolg van de coronacrisis. Bij uitzendbureaus verdwenen 31.000 banen. Het bericht UWV: coronacrisis kost 31.000 uitzendbanen (tot nu toe) verscheen eerst op Flexmarkt.
Detacheerder DPA ziet omzet dalen door coronacrisis
2 weken
De coronacrisis treft ook DPA Group. De detacheerder heeft de omzet in het derde kwartaal flink zien dalen (-14,4%), maar wist de winstcijfers redelijk op peil te houden. Het bericht Detacheerder DPA ziet omzet dalen door coronacrisis verscheen eerst op Flexmarkt.
Minimale omzetdaling detacheerders in derde kwartaal
2 weken
De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) ziet de omzet als gevolg van de coronacrisis in het derde kwartaal bescheiden krimpen met -3% ten opzichte van een kwartaal eerder. Het bericht Minimale omzetdaling detacheerders in derde kwartaal verscheen eerst op Flexmarkt.
Heeft uitzendkracht KLM ook recht op eindejaars-/winstuitkering?
2 weken
Heeft de uitzendkracht recht op een eindejaars- en winstuitkering die werknemers in dienst van de inlener ook krijgen? Het Gerechtshof zegt van niet. Hendarin Mouselli geeft in haar blog in Flexmarkt aan waarom zij het daar niet mee eens is. Het bericht Heeft uitzendkracht KLM ook recht op eindejaars-/winstuitkering? verscheen eerst op Flexmarkt.
Olympia helpt 4.500 flexkrachten aan het werk tijdens coronacrisis
2 weken
Olympia helpt 4.500 flexkrachten aan het werk tijdens coronacrisis Het bericht Olympia helpt 4.500 flexkrachten aan het werk tijdens coronacrisis verscheen eerst op Flexmarkt.
Scenarioplanning: wat is het en hoe doe je het?
2 weken
Om naar de toekomst te kijken, heb je geen glazen bol nodig, zegt Jan Nekkers, directeur van Futureconsult. Door te kijken naar trends en onzekerheden, kan een organisatie scenario’s schetsen en daarop anticiperen. Het bericht Scenarioplanning: wat is het en hoe doe je het? verscheen eerst op Flexmarkt.
HeadFirst neem Between Staffing over
3 weken
HeadFirst Group neemt branchegenoot Between Staffing Group over. Het bericht HeadFirst neem Between Staffing over verscheen eerst op Flexmarkt.
Forse omzetdaling Adecco Group, maar ook lichtpuntjes
3 weken
Adecco Group heeft ook in het derde kwartaal een flinke omzetdaling geboekt, in Nederland zelfs -28%. Toch is de omzetdaling minder fors dan in het tweede kwartaal en ook de winstgevendheid is verbeterd. Het bericht Forse omzetdaling Adecco Group, maar ook lichtpuntjes verscheen eerst op Flexmarkt.
Ben jij klaar voor de toekomst?
3 weken
Vraag jij je weleens af hoe jouw organisatie er over 10 jaar uitziet? Is jouw team helemaal klaar voor de toekomst? Als ondernemer of manager is het je grootste uitdaging om de bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk in te richten en je organisatie future-proof te maken. Digitalisering heeft een grotere impact dan je denkt. Maak je uitzendbedrijf future-proof. Het bericht Ben jij klaar voor de toekomst? verscheen eerst op Flexmarkt.
ABU en NBBU kritisch op Aanjaagteam arbeidsmigranten
3 weken
Het Aanjaagteam Arbeidsmigranten pleit voor een verplicht certificeringstelsel voor uitzendbureaus om malafide uitzendbureaus van de markt te weren. De ABU en de NBBU zijn kritisch over de aanbevelingen aan het kabinet om de uitzendsector meer regels op te leggen. Zij zien liever dat er beter gehandhaafd wordt. Het bericht ABU en NBBU kritisch op Aanjaagteam arbeidsmigranten verscheen eerst op Flexmarkt.
Flinke omzetdaling Brunel, Nederland doet het beter
3 weken
De coronacrisis hakt er ook bij Brunel stevig in. De detacheerder  heeft de omzet in het derde kwartaal met -19% zien dalen.In Nederland deed Brunel het met een omzetdaling van - 8% relatief goed. Het bericht Flinke omzetdaling Brunel, Nederland doet het beter verscheen eerst op Flexmarkt.
Tips voor het digitaliseren van het flexproces
3 weken
Bij de term digitaliseren denken mensen al snel aan ‘tools’ of ‘software’, maar wat heb je daaraan als de gebruikers er vervolgens niet mee werken? Een goede begeleiding is eigenlijk van nog veel groter belang. Tips voor de digitalisering van het flexpoces. Het bericht Tips voor het digitaliseren van het flexproces verscheen eerst op Flexmarkt.
Moet je flexkrachten door sluiting vanwege corona doorbetalen?
3 weken
De overheid sommeert je als werkgever vanwege de coronacrisis je deuren te sluiten en je bedrijfsactiviteiten te staken. Moet je je personeel, vast en flex, bij een lockdown doorbetalen? Het bericht Moet je flexkrachten door sluiting vanwege corona doorbetalen? verscheen eerst op Flexmarkt.
Ook Belgische uitzendmarkt herstelt zich
3 weken
Net als in Nederland heeft de Belgische uitzendsector zich behoorlijk hersteld in september. Het bericht Ook Belgische uitzendmarkt herstelt zich verscheen eerst op Flexmarkt.
Hoe overleef je als flexbedrijf de coronacrisis?
3 weken
Veel bedrijven in de flexbranche moeten hun koers bijstellen en flink in de kosten snijden. Hoe reorganiseer je in tijden van corona op een slimme manier? Het bericht Hoe overleef je als flexbedrijf de coronacrisis? verscheen eerst op Flexmarkt.
Belgische Nestor neemt ErvarenJaren over
4 weken
Nestor, de Belgische uitzendgroep gespecialiseerd in 50-plussers en gepensioneerden, neemt de Nederlandse branchegenoot ErvarenJaren over. Het bericht Belgische Nestor neemt ErvarenJaren over verscheen eerst op Flexmarkt.
Weer minder sterke krimp uitzendsector
4 weken
In de afgelopen periode (periode 10) daalde het aantal uitzenduren met 12% en de omzet van de uitzendsector daalde met 7% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bericht Weer minder sterke krimp uitzendsector verscheen eerst op Flexmarkt.
OTTO Work Force gaat coronacrisis te lijf met eigen teststraat
4 weken
De coronacrisis vraagt het uiterste iedereen, ook van flexbedrijven. Frank van Gool (OTTO Work Force) vertelt in zijn column voor Flexmarkt hoe actief de crisis te lijf gaan. Sinds eind september is de eerste, eigen testlocatie van operationeel. Het bericht OTTO Work Force gaat coronacrisis te lijf met eigen teststraat verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendvergunning herinvoeren, wat lost het op?
1 maand
De discussie over herinvoering van de uitzendvergunning laait telkens weer op. "Maar daarmee los je het probleem dat er ‘foute broeders’ in de uitzendbranche zijn niet op”, zegt Henk Geurtsen (Experts in Flex). Het bericht Uitzendvergunning herinvoeren, wat lost het op? verscheen eerst op Flexmarkt.
Grip door inzicht en overzicht
1 maand
Grillig. Dat is het woord dat volgens Niels Vogel, productmanager bij AFAS Software, op dit moment het beste bij de flexmarkt past. "Het is sowieso een typische monitorbranche. Economisch herstel merk je er snel, maar achteruitgang ook. Dat vraagt nogal wat van je organisatie."  Het bericht Grip door inzicht en overzicht verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flexmarkt