flexmarkt

30 nieuwsberichten gevonden
Opnieuw flinke krimp uitzendbranche
1 dag
Na een dramatische start van het jaar, was er ook in februari een forse krimp van de uitzendbranche. De afgelopen periode daalde het aantal uitzenduren met 17% en daalde de omzet van de uitzendsector met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bericht Opnieuw flinke krimp uitzendbranche verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitspraak Hoge Raad: uitzendovereenkomst eindigt niet zonder meer bij ziekte
1 dag
Is een cao-bepaling die inhoudt dat een uitzendovereenkomst zonder meer eindigt in geval van ziekte van de uitzendkracht rechtsgeldig? ‘Nee’, zegt de Hoge Raad. De in de CAO vastgelegede fictie is niet rechtsgeldig; de uitzendovereenkomst met uitzendbeding eindigt niet automatisch bij ziekte. De inlener moet actief de opdracht beëindigen. Het bericht Uitspraak Hoge Raad: uitzendovereenkomst eindigt niet zonder meer bij ziekte verscheen eerst op Flexmarkt.
Scale-up De Pooter: ‘recruiters zijn nu talent coaches’
5 dagen
Generiek uitzendbureau De Pooter uit Axel transformeerde in korte tijd naar een specialistisch detacheringsbureau in de techniek. Ook is de scale-up vorig jaar mei overgenomen door HR-dienstverlener Wiertz Company. “We spelen een heel ander spel”, constateert directeur William Korstanje. Het bericht Scale-up De Pooter: ‘recruiters zijn nu talent coaches’ verscheen eerst op Flexmarkt.
🔒 Scale-up De Pooter: ‘recruiters zijn nu talent coaches’
5 dagen
Generiek uitzendbureau De Pooter uit Axel transformeerde in korte tijd naar een specialistisch detacheringsbureau in de techniek. Ook is de scale-up vorig jaar mei overgenomen door HR-dienstverlener Wiertz Company. “We spelen een heel ander spel”, constateert algemeen directeur William Korstanje. Het bericht 🔒 Scale-up De Pooter: ‘recruiters zijn nu talent coaches’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Textkernel neemt Joboti over
5 dagen
Textkernel, leverancier van AI-oplossingen voor de recruitmentmarkt, heeft onlangs in samenwerking met investeerder Main Capital Partners de overname aangekondigd van Joboti. Joboti staat bekend als  recruitmentchatbot. Het bericht Textkernel neemt Joboti over verscheen eerst op Flexmarkt.
Linden-IT breidt uit naar Zweden
6 dagen
Detacheerder Linden-IT breidt uit naar Zweden Het bericht Linden-IT breidt uit naar Zweden verscheen eerst op Flexmarkt.
Vinden en behouden medewerkers belangrijker dan kosten
1 week
Ondanks het onzekere economische klimaat geeft ruim driekwart van de HR-managers (77%) aan dat hun wervingsstrategie meer gericht is op waardecreatie dan op kostenbesparingen. Focus ligt daarbij op het vergroten van de betrokkenheid, tevredenheid en productiviteit en op het behoud van werknemers. Dat blijkt uit het Talent Trends Report 2023 van Randstad. Het bericht Vinden en behouden medewerkers belangrijker dan kosten verscheen eerst op Flexmarkt.
Scale-up Velox: omzetgroei door aanstekelijk werkgeverschap
1 week
Scale-up Velox: omzetgroei door aanstekelijk werkgeverschap Het bericht Scale-up Velox: omzetgroei door aanstekelijk werkgeverschap verscheen eerst op Flexmarkt.
🔒 Scale-up Velox: omzetgroei door aanstekelijk werkgeverschap
1 week
Scale-up Velox: omzetgroei door aanstekelijk werkgeverschap Het bericht 🔒 Scale-up Velox: omzetgroei door aanstekelijk werkgeverschap verscheen eerst op Flexmarkt.
8 vragen over… loonkostenvoordelen
1 week
In de rubriek Flexvraag beantwoorden Chris van der Laan en Henk Geurtsen van Experts in Flex vragen over relevante onderwerpen uit de flexbranche. In dit artikel: 8 vragen over loonkostenvoordelen. Het bericht 8 vragen over… loonkostenvoordelen verscheen eerst op Flexmarkt.
Staff Capital: van payroll naar HR-tech
1 week
Vanuit Payroll Select, een van Nederlands grootste payrollbedrijven, is de afgelopen jaren een nieuwe familie van bedrijven ontstaan onder de paraplu van Staff Capital. Met vijf verschillende merken bedient Staff Capital een grote verscheidenheid aan organisaties en uitzendbureaus. Shara Smit-Lucassen werkt sinds 2019 bij Staff Capital, de eerste periode in de rol van operationeel directeur [...] Het bericht Staff Capital: van payroll naar HR-tech verscheen eerst op Flexmarkt.
Kabinet wil onderbrekingstermijn van vijf jaar
1 week
Kabinet wil onderbrekingstermijn van vijf jaar Het bericht Kabinet wil onderbrekingstermijn van vijf jaar verscheen eerst op Flexmarkt.
Scale-up Stone: ‘Het goed vertellen van ons verhaal verbindt’
2 weken
Detacheerder Stone - actief in finance, IT, tech, HR en consulting - behaalde vorig jaar 60%. ‘Rustig doorgroeien’ en de scale-up klaar maken voor een spurt in 2024, dat is het plan van directeur Peter Caljé. Het bericht Scale-up Stone: ‘Het goed vertellen van ons verhaal verbindt’ verscheen eerst op Flexmarkt.
🔒 Scale-up Stone: ‘Het goed vertellen van ons verhaal verbindt’
2 weken
Detacheerder Stone - actief in finance, IT, tech, HR en consulting - behaalde vorig jaar 60%. ‘Rustig doorgroeien’ en de scale-up klaar maken voor een spurt in 2024, dat is het plan van directeur Peter Caljé. Het bericht 🔒 Scale-up Stone: ‘Het goed vertellen van ons verhaal verbindt’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Fase A/1-2 overslaan. Mag dat en waarom zou je dat doen?
2 weken
Mede door de komende wijzigingen in de uitzend-cao per 1 juli a.s. komt regelmatig de vraag naar voren of het toegestaan is om fase A/1-2 over te slaan. Henk Geurtsen (Experts in Flex) licht dit toe in dit artikel. Het bericht Fase A/1-2 overslaan. Mag dat en waarom zou je dat doen? verscheen eerst op Flexmarkt.
The Specialist Group neemt Litecad over
2 weken
The Specialist Group, de detacheerder van technische specialisten, neemt Litecad over. Hiermee versterkt het bedrijf zijn positie als detacheerder in de energietransitie en het creëren van een duurzamere industrie. Het bericht The Specialist Group neemt Litecad over verscheen eerst op Flexmarkt.
🔒 Flexmarkt magazine, maart 2023
2 weken
Flexmarkt magazine Het bericht 🔒 Flexmarkt magazine, maart 2023 verscheen eerst op Flexmarkt.
De Werkcode doet zijn werk
2 weken
Diverse partijen in de verzekeringsbranche ondertekenden in 2019 een Werkcode waarin ze beloven flex en vast gelijkwaardiger te belonen. Wat is er terechtgekomen van dit herenakkoord en smaakt het naar meer? Het bericht De Werkcode doet zijn werk verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendkracht werkt 13 jaar voor één inlener – geen misbruik
2 weken
Wel 13 jaar lang werkte een uitzendkracht bij dezelfde inlener. De rechter oordeelde dat deze uitzendperiode weliswaar lang is, maar voldoende is gerechtvaardigd om nog als ‘tijdelijk’ te worden aangemerkt. Marita Hoogeveen (Köster Advocaten) legt uit hoe dat precies zit. Het bericht Uitzendkracht werkt 13 jaar voor één inlener – geen misbruik verscheen eerst op Flexmarkt.
🔒 De Werkcode doet zijn werk
3 weken
Diverse partijen in de verzekeringsbranche ondertekenden in 2019 een Werkcode waarin ze beloven flex en vast gelijkwaardiger te belonen. Wat is er terechtgekomen van dit herenakkoord en smaakt het naar meer? Het bericht 🔒 De Werkcode doet zijn werk verscheen eerst op Flexmarkt.
CBS: omzetgroei flexbranche in 2022 +14%
3 weken
De zakelijke dienstverlening heeft een goed achter de rug. Daaronder valt ook de uitzendbranche. De flexbranche kende in 2022 een groei van ruim 14%. Het bericht CBS: omzetgroei flexbranche in 2022 +14% verscheen eerst op Flexmarkt.
Adecco sluit jaar goed af
3 weken
The Adecco Group heeft de omzet in 2022 zien groeien (+5%). Ook in de Benelux is in het laatste kwartaal ook weer omzetgroei geboekt (+3%). Het bericht Adecco sluit jaar goed af verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Ernstige benadeling’ arbeidsmigranten wordt strafbaar
3 weken
Het kabinet wil het makkelijker maken om mensen te vervolgen die zich schuldig maken aan mensenhandel en uitbuiting van arbeidsmigranten. Daarvoor wordt het nieuwe misdrijf 'ernstige benadeling' in de wet opgenomen.  Het bericht ‘Ernstige benadeling’ arbeidsmigranten wordt strafbaar verscheen eerst op Flexmarkt.
Jouw bedrijf te koop aanbieden? Dat vergt voorbereiding
3 weken
Op een gegeven moment kom je op een kruispunt te staan: hoe nu verder? Zelf investeren of een investeerder in huis halen, zelf een overname doen of je laten overnemen? Bij Corporate Finance International (CFI) zien ze veel verschillende flexondernemers die met deze vragen worstelen. Eén algemeen advies: ‘Bereid het goed voor.’ Het bericht Jouw bedrijf te koop aanbieden? Dat vergt voorbereiding verscheen eerst op Flexmarkt.
De nieuwe uitzendkracht is een robot
3 weken
Sinds 2019 ontwikkelt Odd.Bot een karretje dat zelfstandig onkruid wiedt op boerenakkers. “Onze robots vervangen flexkrachten, dus je mag ons best een uitzendbureau noemen”, zegt oprichter Martijn Lukaart. Het bericht De nieuwe uitzendkracht is een robot verscheen eerst op Flexmarkt.
ABU: scheiding bed en baan arbeidsmigranten
4 weken
Vanaf 1 april 2023 scheiden ABU-leden de contracten voor werk en huisvesting. Dat is een van de maatregelen uit het plan 'Van goed naar beter' dat de ABU vandaag overhandigt aan minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het bericht ABU: scheiding bed en baan arbeidsmigranten verscheen eerst op Flexmarkt.
Uw bedrijf ook in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100?
4 weken
Ook dit jaar publiceert Flexmarkt de Omzetranglijst Top-100. Flexbedrijven kunnen in deze toonaangevende benchmark worden opgenomen als zij hun omzetcijfers doorgeven aan de redactie van Flexmarkt. Zorg dat uw bedrijf ook in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2023 komt. Het bericht Uw bedrijf ook in de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100? verscheen eerst op Flexmarkt.
Silver geeft vrouwelijke IT’ers een uniek platform
4 weken
Toen Pleuni Kop en Esmée Kats besloten om zelf een recruitmentbureau te starten, was een ding zeker: ze zouden het verschil gaan maken voor IT’ers. In eerste instantie voor zzp’ers, maar al snel ging de focus op vrouwelijke IT’ers. Niet de makkelijkste weg, maar wel één die ze met hun start-up Silver succesvol bewandelen. Goede [...] Het bericht Silver geeft vrouwelijke IT’ers een uniek platform verscheen eerst op Flexmarkt.
Dramatische start uitzendbranche 2023
4 weken
De uitzendsector kent een valse start van het jaar. In de eerste maand van dit jaar daalde het aantal uitzenduren met 18% en daalde de omzet met 8% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bericht Dramatische start uitzendbranche 2023 verscheen eerst op Flexmarkt.
De arbeidsmigrant: van schrikbeeld tot onmisbare schakel
4 weken
Sinds 2007 zijn in ons land vele duizenden arbeidsmigranten aan de slag gegaan. Kunnen we nog wel zonder? En zo nee, blijven ze wel komen? In dit artikel gaan hoogleraren en experts uit de praktijk in op de problematiek én de oplossingen om arbeidsmigratie in Nederland mogelijk te blijven maken. Het bericht De arbeidsmigrant: van schrikbeeld tot onmisbare schakel verscheen eerst op Flexmarkt.
Abonneren op flexmarkt