flexmarkt

674 nieuwsberichten gevonden
Lichte omzetgroei Adecco, maar niet in Nederland
12 uur
Het Zwitserse uitzendconcern Adecco Group heeft in het eerste kwartaal van dit jaar voor het eerst weer een lichte omzetgroei geboekt. Maar in Nederland is nog steeds sprake van een flinke krimp. Het bericht Lichte omzetgroei Adecco, maar niet in Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
Malafide uitzendbureaus nauwelijks aangepakt
3 dagen
Met meldingen over misstanden in de uitzendsector wordt weinig gedaan. Van de bijna 4.100 meldingen die bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) binnenkwamen, zijn ruim 3.600 niet onderzocht. En in slechts 48 gevallen is een overtreding aangetroffen. Het bericht Malafide uitzendbureaus nauwelijks aangepakt verscheen eerst op Flexmarkt.
🔒 Franchising in de uitzenbranche? Dit zijn de voors en tegens
3 dagen
Voor startende ondernemers in de uitzendbranche kan franchising een aantrekkelijke optie zijn. Maar een gespreid bedje is deze formule allerminst. Franchisegevers over de voors en tegens. Het bericht 🔒 Franchising in de uitzenbranche? Dit zijn de voors en tegens verscheen eerst op Flexmarkt.
Nog geen omzetherstel bij detacheerder Brunel
6 dagen
Er is nog geen sprake van herstel bij Brunel. Brunel International zag de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar met -17% dalen. In Nederland daalde de omzet met -7%. Het bericht Nog geen omzetherstel bij detacheerder Brunel verscheen eerst op Flexmarkt.
USG People heet voortaan RGF Staffing The Netherlands
6 dagen
USG People Nederland heeft haar naam veranderd in RGF Staffing the Netherlands. Onder RGF Staffing The Netherlands vallen merken als Start People, Unique, USG Professionals, Secretary Plus, ASA, Medi Interim, Technicum, en USG Freelance. Het bericht USG People heet voortaan RGF Staffing The Netherlands verscheen eerst op Flexmarkt.
Digitaal platform Deats wil horecapersoneel terughalen
1 week
De horeca gaat deze week weer (geleidelijk) open. Er ontstaat weer een schreeuwende tekort aan personeel, zo verwacht Kevin Westermeijer. Daarom komt hij met een nieuw digitaal banenplatform voor de horeca: Deats. Niet de werknemer, maar de werkgever solliciteert daar naar de kandidaat. Het bericht Digitaal platform Deats wil horecapersoneel terughalen verscheen eerst op Flexmarkt.
Sluit met alle (flex)krachten de passende overeenkomst
1 week
De voorovereenkomst, het oproepcontract, de opdrachtovereenkomst of de thuiswerkovereenkomst - als flexwerkgever moet je ze inzetten waar ze passen. Maar let wel op alle juridische haken en ogen die er aan zitten. Op Flexmarkt pro vind je voorbeelddocumenten die je kunt gebruiken bij het opstellen ervan. Het bericht Sluit met alle (flex)krachten de passende overeenkomst verscheen eerst op Flexmarkt.
Randstad boekt weer omzetgroei, Manpower blijft nog achter
2 weken
Randstad heeft voor het eerst weer een flinke omzetgroei gerealiseerd. In Nederland groeide de omzet in het eerste kwartaal zelfs met 9%. Het omzetverlies van ManpowerGroup Nederland is nog niet omgeslagen naar groei, maar is met -4% wel geringer dan in 2020. Het bericht Randstad boekt weer omzetgroei, Manpower blijft nog achter verscheen eerst op Flexmarkt.
Flinke stijging uitzenduren en omzet uitzendsector
2 weken
In maart steeg het aantal uitzenduren met 14% en steeg de omzet van de uitzendsector met 13% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het eerste kwartaal van 2021 laat dus een flinke groei zien van de uitzendbranche. Alleen de technische sector blijft achter. Het bericht Flinke stijging uitzenduren en omzet uitzendsector verscheen eerst op Flexmarkt.
Zo heb je als eerste contact met nieuwe kandidaten
2 weken
“Onze realtime matchingtool maakt het werk van een recruiter efficiënter én leuker”, vertellen Sander Govaers en Elise Kortleve van First2Find, leverancier van een CV-matchingtool. Doordat slimme software alle relevante CV’s ophaalt wanneer ze online komen en direct doorstuurt naar de recruiter, kan de recruiter binnen no-time contact opnemen met de geschikte kandidaten. “Zo mist hij [...] Het bericht Zo heb je als eerste contact met nieuwe kandidaten verscheen eerst op Flexmarkt.
🔒 De thuiswerkovereenkomst (aanvulling op de arbeidsovereenkomst)
2 weken
Thuiswerken komt veel voor, maar hoe regel je dat als werkgever? Wanneer werknemers regelmatig thuiswerken, kan het verstandig zijn om de arbeidsovereenkomst aan te vullen met een thuiswerkovereenkomst. Download het Flexmarkt pro voorbeelddocument: de thuiswerkovereenkomst als aanvulling op de bestaande arbeidsovereenkomst. Het bericht 🔒 De thuiswerkovereenkomst (aanvulling op de arbeidsovereenkomst) verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Geen kopietjes paspoort meer’
2 weken
De flexbranche kan opgelucht ademhalen: niets staat digitale identificatie meer in de weg. Een recente wetswijzing maakt een einde aan de verplichting om kopietjes van fysieke identiteitsbewijzen op te vragen en te bewaren. "Geen kopietjes paspoort meer voor ons" zegt Patrick de Haan van uitzendorganisatie Balans, die heeft gekozen voor ID Proof van Evidos. “We houden nu veel meer tijd over voor waar we echt goed in zijn.” Het bericht ‘Geen kopietjes paspoort meer’ verscheen eerst...
YoungCapital Direct: on demand platform voor uitzendklussen
3 weken
YoungCapital heeft een selfserviceplatform voor uitzenden op de markt gebracht dat tijdelijke vraag en aanbod op de arbeidsmarkt matcht zonder tussenkomst van een recruiter. Het bericht YoungCapital Direct: on demand platform voor uitzendklussen verscheen eerst op Flexmarkt.
Daaf geeft slinger aan arbeidsbemiddeling met optimale automatisering
3 weken
Als arbeidsbemiddelaar wil je zoveel mogelijk aandacht besteden aan werkzoekenden en opdrachtgevers. Geen tijdrovende backoffice en IT, maar wel een foutloze administratie die honderd procent compliant is. Met die ambitie zet de snelgroeiende start-up Daaf vol in op automatisering, vertellen directeuren Mick Knabben en Jeroen de Roon. “Het geeft ons een marktvoorsprong.”  Knabben en De [...] Het bericht Daaf geeft slinger aan arbeidsbemiddeling met optimale automatisering verscheen eerst op...
IT-Staffing komt in Zwitserse handen
3 weken
De Zwitserse corporate finance-boutique Axiom Partners heeft per direct Staffing Enterprises overgenomen van oprichter Wessel van Alphen. De totale onderneming heeft een jaaromzet van ruim € 400 miljoen en bestaat uit De Staffing Groep (IT-Staffing, KwiiK en People for Office) en Dynahouse. Het bericht IT-Staffing komt in Zwitserse handen verscheen eerst op Flexmarkt.
Hoe digitalisering bijdraagt aan beter contact met klant én flexkracht
3 weken
Administratieve processen digitaliseren biedt niet alleen tijdwinst en gemak voor uitzendbureaus. uitzenders kunnen daarmee ook optimaal aan de wensen en behoeftes van hun flexkrachten voldoen én de rol als strategische partner pakken voor hun klanten, vertelt Jonathan Lammers, key-accountmanager bij Nedap. Het bericht Hoe digitalisering bijdraagt aan beter contact met klant én flexkracht verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Digitaliseren vereist durf maar ook beleid’
3 weken
Digitaliseren moet, maar de manier waarop kan een wereld van verschil maken. Nocore-directeur Sév Smits vindt dat flexbedrijven moeten durven digitaliseren, maar niet uit het oog moeten verliezen welk doel ze daarmee willen bereiken. “Daar gaat het nog weleens mis.” Het bericht ‘Digitaliseren vereist durf maar ook beleid’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Lees gratis het ICT Digimagazine Flexmarkt
3 weken
Het eerste ICT Digimagazine Flexmarkt – editie april 2021 – is gepubliceerd. Dit digimagazine is eenmalig gratis te lezen. Het bericht Lees gratis het ICT Digimagazine Flexmarkt verscheen eerst op Flexmarkt.
Een platform starten: een slimme investering of bodemloze put?
3 weken
Is het verstandig om als kleinere, traditionele uitzender een eigen platorm te starten? Bij Raaak Personeel houden ze liever vast aan het persoonlijk contact. Bij NOWJOBS, de platformtak van House of HR, zien ze uiteraard wel degelijk grote voordelen van platformisering. Het bericht Een platform starten: een slimme investering of bodemloze put? verscheen eerst op Flexmarkt.
Digitaliseren, hoe doe je dat? Interview John Muller (YoungCapital)
3 weken
CTO, CIO of Digital Director - dure nieuwe titels voor een opkomend fenomeen binnen flexbedrijven: de digitale transformatie. Zij zijn verantwoordelijk voor de IT-investeringen én de implementatie in hun organisatie. Wie zijn deze mensen en wat doen zij? Het bericht Digitaliseren, hoe doe je dat? Interview John Muller (YoungCapital) verscheen eerst op Flexmarkt.
🔒 Flexmarkt digitaal magazine april 2021
3 weken
Het eerste digitale magazine van Flexmarkt - editie april 2021 - is gepubliceerd. Het bericht 🔒 Flexmarkt digitaal magazine april 2021 verscheen eerst op Flexmarkt.
Detacheerder koen lanceert nieuwe tak voor ICT-personeel
4 weken
koen, onderdeel van The Employment Group (TEG), heeft een nieuwe specialiteit aan haar portfolio toegevoegd. Het bedrijf gaat ICT-professionals uitlenen in heel Nederland. Het bericht Detacheerder koen lanceert nieuwe tak voor ICT-personeel verscheen eerst op Flexmarkt.
Starters gaan straks de uitzendbranche weer overspoelen
1 maand
Gaan starters later dit jaar, als het gas op de economie gaat, de flexbranche weer overspoelen? Flexmarkt vroeg het drie flexondernemers die inderdaad verwachten dat dit gaat gebeuren.  Het bericht Starters gaan straks de uitzendbranche weer overspoelen verscheen eerst op Flexmarkt.
Minder uitzendbureaus failliet dan vóór coronacrisis
1 maand
In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 13 uitzendorganisaties failliet gegaan. Dat is een relatief gering aantal, zeker gezien het feit dat de coronacrisis nog altijd voortduurt. Van de gevreesde faillissementsgolf is in ieder geval in de flexmarkt nog geen enkele sprake. Integendeel. Het bericht Minder uitzendbureaus failliet dan vóór coronacrisis verscheen eerst op Flexmarkt.
🔒 Wat doet de Digital Director in een flexbedrijf?
1 maand
CTO, CIO of Digital Director - dure nieuwe titels voor een opkomend fenomeen binnen flexbedrijven: de digitale transformatie. In dit eerste deel van een tweeluik spreekt Flexmarkt met Jildert Huitema, Digital Director bij The Employment Group (TEG). Het bericht 🔒 Wat doet de Digital Director in een flexbedrijf? verscheen eerst op Flexmarkt.
Deliveroo-zaak zet streep door de schijnzelfstandigheid
1 maand
Deliveroo-bezorgen zijn geen zzp’ers, maar werknemers die een arbeidsovereenkomst (moeten) heben, zo heeft de rechter onlangs bepaald. Maarten Tanja (Köster Advocaten) duidt de uitspraak en geeft aan wat de consequenties zijn voor de flexmarkt. Het bericht Deliveroo-zaak zet streep door de schijnzelfstandigheid verscheen eerst op Flexmarkt.
7 vragen over ICT in een flexbedrijf
1 maand
In de rubriek Flexvraag beantwoorden Henk Geurtsen, Martijn Remmelzwaal en Hans Scheers van Experts in Flex vragen over onderwerpen in de flexbranche. In dit artikel: 7 vragen over ICT. Het bericht 7 vragen over ICT in een flexbedrijf verscheen eerst op Flexmarkt.
USG People biedt medewerkers en flexkrachten gratis sneltest aan
1 maand
USG People Nederland biedt werknemers en flexkrachten kosteloos een sneltest aan. Zo wil het bedrijf bijdragen aan het creëren van een veilige werkomgeving. Het bericht USG People biedt medewerkers en flexkrachten gratis sneltest aan verscheen eerst op Flexmarkt.
Detacheerder DPA boekt fors omzetverlies door corona
1 maand
DPA heeft vorig jaar veel last gehad van de coronacrisis. De detacheerder boekte in het vierde kwartaal een omzetverlies van -19%. Over heel 2020 is het omzetverlies -11%. Het bericht Detacheerder DPA boekt fors omzetverlies door corona verscheen eerst op Flexmarkt.
Het nieuwe of het oude normaal?
1 maand
Franziska Szabó (PA Online) is al gewend aan het thuis werken. Het hoort bij het nieuwe normaal. En de arbeidsmarkt? Die zou wel eens kunnen terugkeren naar het 'oude normaal', zo stelt Szabó in haar nieuwste column voor Flexmarkt. Het bericht Het nieuwe of het oude normaal? verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flexmarkt