flexmarkt

24 nieuwsberichten gevonden
‘Wil je doorgroeien? Word dan franchiseondernemer’
1 dag
‘Je bent eigen ondernemer maar de meeste problemen zijn voor je getackeld.’ Oud accountmanager Linda Faith die 15 jaar geleden in deze functie startte is enthousiast over de franchiseformule van studentenuitzendbureau Recruit a Student. Zelf is zij nu 13 jaar franchiseondernemer en sinds 3 jaar runt zij samen met compagnon Gina van den Broek   een succesvolle vestiging in Tilburg en binnenkort Den Bosch. Dit concept heeft zich voor mij bewezen, ik geloof hierin.’ Het bericht ‘Wil je...
Uitzenden aan banden in 2022, dit vinden ABU en NBBU ervan
1 dag
Uitzenders krijgen in 2022 te maken met strengere regels. Verplichte certificering lijkt onvermijdelijk en de contractflexibiliteit van uitzendkrachten wordt ingeperkt. De ABU en de NBBU staan daar welwillend tegenover, maar wijzen op het grote belang van uitzenden op de moderne arbeidsmarkt. “Het moet wel mogelijk blijven om in deze sector te ondernemen.” Het bericht Uitzenden aan banden in 2022, dit vinden ABU en NBBU ervan verscheen eerst op Flexmarkt.
Gaat Gilde DPA met Eiffel samenvoegen?
3 dagen
Gilde Equity Management heeft de directie en commissarissen van DPA vervangen en kondigt een nieuwe groeistrategie aan. Maar wat zegt het palmares van Gilde over de toekomst van de detacheerder? Het bericht Gaat Gilde DPA met Eiffel samenvoegen? verscheen eerst op Flexmarkt.
Omzet uitzendbranche groeit opnieuw (+11%)
4 dagen
De uitzendsector blijft groeien, maar de groei wordt elke maand wel minder. In de afgelopen periode steeg het aantal uitzenduren met 7% en steeg de omzet van de uitzendbranche met 11% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bericht Omzet uitzendbranche groeit opnieuw (+11%) verscheen eerst op Flexmarkt.
Welke flexleveranciers zijn het meest populair? En waarom?
4 dagen
Met wie doen flexbedrijven het liefst zaken? Flexmarkt heeft de black box geopend en geeft inzicht in het inkoopgedrag van flexondernemers. In dit interview duidt hoofdredacteur en flexexpert Wim Davidse de uitkomsten. Het bericht Welke flexleveranciers zijn het meest populair? En waarom? verscheen eerst op Flexmarkt.
Ook NBBU bereikt akkoord met bonden over CAO Uitzendkrachten
6 dagen
Afgelopen donderdag heeft ook de NBBU een akkoord bereikt met de vakbonden FNV, CNV en De Unie over een nieuwe CAO voor uitzendkrachten. De branchevereniging stelt nadrukkelijk dat in deze CAO ‘de stem van het mkb’ doorklinkt.  Het bericht Ook NBBU bereikt akkoord met bonden over CAO Uitzendkrachten verscheen eerst op Flexmarkt.
Labour Power Company (LPC) lijft ook platform My Flexwork in
1 week
Het snelgroeiende Labour Power Company (LPC) heeft opnieuw een overname gedaan. Het digitaal uitzendbureau My Flexwork is nu ook onderdeel van het consortium van flexbedrijven, dat meer acquisities aankondigt. Het bericht Labour Power Company (LPC) lijft ook platform My Flexwork in verscheen eerst op Flexmarkt.
Werkis: ‘Persoonlijk contact en een goed ATS is onze gouden combinatie’
1 week
‘Iedereen verdient het om passend werk te doen’, is het motto van uitzendbureau Werkis. Om dat doel te bereiken, zet het uitzendbureau diverse middelen in. “Persoonlijk contact en een goed ATS als ondersteuning is voor ons een gouden combinatie”, aldus Gerben Post, CEO van DDF People waar uitzendbureau Werkis onder valt. “Ons motto ‘iedereen verdient [...] Het bericht Werkis: ‘Persoonlijk contact en een goed ATS is onze gouden combinatie’ verscheen eerst op Flexmarkt.
VvDN wil eigen juridische status voor detachering
1 week
In de arbeidsmarktdiscussie wordt detacheren regelmatig over één kam geschoren met flexvormen als uitzenden. Maar detacheren is geen uitzenden. Speerpunt van de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) in 2022 is dan ook dat detachering de erkenning krijgt die het verdient. Het bericht VvDN wil eigen juridische status voor detachering verscheen eerst op Flexmarkt.
Met deze bedrijven doen flexondernemers het liefst zaken
1 week
Welke bedrijven schakelen flexondernemers het liefst in? Dit is inzichtelijk gemaakt in het Partner of Chocie-onderzoek 2021 van Flexmarkt. Hierin vind je winnaars én challengers in zes categorieën. Het bericht Met deze bedrijven doen flexondernemers het liefst zaken verscheen eerst op Flexmarkt.
ABU bereikt eindelijk akkoord met bonden over CAO Uitzendkrachten
2 weken
De ABU heeft een akkoord bereikt over een nieuwe CAO Uitzendkrachten met de vakbonden FNV, CNV en De Unie. De strekking van het akkoord: meer werkzekerheid voor uitzendkrachten, een betere pensioenopbouw en wordt het verschil in loon tussen uitzendkrachten en vast personeel verkleind. Het bericht ABU bereikt eindelijk akkoord met bonden over CAO Uitzendkrachten verscheen eerst op Flexmarkt.
Weer meer uitzendbanen erbij op overspannen arbeidsmarkt
2 weken
Krap, krapper, krapst.. nog meer spanning op de arbeidsmarkt, nog meer openstaande vacatures, nog meer banen. En bij de uitzendbureaus kwamen er 22.000 uitzendbanen bij in het derde kwartaal. Het herstel van de uitzendbranche zet dus gewoon door. Het bericht Weer meer uitzendbanen erbij op overspannen arbeidsmarkt verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendbureaus doen mee aan proef om arbeidsmigranten op weg te helpen naar juiste zorg
2 weken
Arbeidsmigranten verzekerd houden van goede zorg, betekent dat huisartsen en ziekenhuizen toegankelijk moeten zijn voor de arbeidsmigranten. Vanuit deze gedachte is op 1 oktober een pilot gestart waarbij deze mensen digitaal toegang hebben tot een huisarts en wanneer nodig fysiek. Het bericht Uitzendbureaus doen mee aan proef om arbeidsmigranten op weg te helpen naar juiste zorg verscheen eerst op Flexmarkt.
Personeelstekort steeds grotere belemmering
2 weken
Het personeelstekort wordt door ondernemers meer en meer als een belemmering voor groei ervaren. Het bericht Personeelstekort steeds grotere belemmering verscheen eerst op Flexmarkt.
Rijdende escaperoom moet technisch talent lokken
2 weken
Je moet er wat voor doen om in deze krappe arbeidsmarkt het schaarse technisch talent te vinden. Ingenieursbureau Antea Group rijdt de komende maanden met een Escapebus langs universiteiten, hogescholen en mbo’s om de aanstormende techneuten te lokken. Het bericht Rijdende escaperoom moet technisch talent lokken verscheen eerst op Flexmarkt.
🔒 Publiek-private samenwerkingen, wat levert het uitzenders op?
3 weken
Overal komen publiek-private samenwerkingen tot stand tussen uitzendbureaus, gemeenten en UWV - vaak vanuit speciale afdelingen. Hoe werkt dat en wat levert het op? Het bericht 🔒 Publiek-private samenwerkingen, wat levert het uitzenders op? verscheen eerst op Flexmarkt.
Nieuwe directeur van Doorzaam
3 weken
Chantal Huinder wordt de nieuwe directeur van Doorzaam. Zij volgt Adriana Stel op die met ingang van 1 januari 2022 terugtreedt als directeur. Het bericht Nieuwe directeur van Doorzaam verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Zzp-discussie oké, maar wel op basis van feiten en cijfers’
3 weken
Het politieke debat over de toekomst van de zzp’er op de arbeidsmarkt wordt gevoerd op basis van verkeerde data en misinterpretaties. “Het is hoog tijd dat er een oplossing komt die hulpbehoevende zzp’ers ondersteunt, maar de grotere groep bewuste zelfstandigen vrij laat om te ondernemen." Dat stelt Han Kolff, CEO bij HeadFirst Group. Het bericht ‘Zzp-discussie oké, maar wel op basis van feiten en cijfers’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Detacheerders zijn omzet stijgen in derde kwartaal (+5,4%)
3 weken
De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) is positief over de marktontwikkelingen van het afgelopen kwartaal. De omzet over het derde kwartaal van dit jaar is in vergelijking tot hetzelfde kwartaal een jaar eerder gestegen met 5,4%.   Het bericht Detacheerders zijn omzet stijgen in derde kwartaal (+5,4%) verscheen eerst op Flexmarkt.
Welten breidt directie uit om groeiambities waar te maken
3 weken
Opleider en detacheerder Welten heeft per 1 november haar directie verstevigd met de komst van COO Jasper Stultiens en CMO Joost van Dijk. De nieuwe directieleden moeten bijdragen aan het realiseren van de sterke groeiambities. Het bericht Welten breidt directie uit om groeiambities waar te maken verscheen eerst op Flexmarkt.
Enorme vraag naar zorgprofessionals, arbeidspotentieel onbenut
4 weken
Het aantal unieke (online) vacatures in de zorg is in één jaar tijd met maar liefst 43% toegenomen. Een kandidaat kan gemiddeld uit vier vacatures kiezen. Gelukkig is er onbenut arbeidspotentieel dat graag (meer) zou willen werken in de zorg. Het bericht Enorme vraag naar zorgprofessionals, arbeidspotentieel onbenut verscheen eerst op Flexmarkt.
DPA werkt flexibel met de standaard
4 weken
Bij detacheringsbedrijf DPA houden ze van een pragmatische aanpak. Verschillen de werkprocessen tussen de business units? Dan zoeken ze naar een IT-oplossing die flexibel genoeg is om daarmee overweg te kunnen. Dus koos DPA voor de ERP-software van AFAS. “Het is in zekere zin een stukje maatwerk, maar dan wel beheersbaar.” Het bericht DPA werkt flexibel met de standaard verscheen eerst op Flexmarkt.
Wat zegt StiPP-uitspraak over intra-concern terbeschikkingstelling?
4 weken
Valt een personeelsvennootschap nu wel of niet onder de werkingssfeer van het verplichtstellingsbesluit van StiPP? Hendarin Mouselli (VRF Advocaten) duidt de recente uitspraak van de rechter hierover. Het bericht Wat zegt StiPP-uitspraak over intra-concern terbeschikkingstelling? verscheen eerst op Flexmarkt.
Tekort aan uitzendkrachten grootste probleem voor uitzenders
1 maand
Meer dan de helft van de ondernemers in de flexbranche geeft aan het tekort aan arbeidskrachten als de grootste belemmering te zien voor hun bedrijf. (Bron: ING) Het bericht Tekort aan uitzendkrachten grootste probleem voor uitzenders verscheen eerst op Flexmarkt.
Abonneren op flexmarkt