flexmarkt

494 nieuwsberichten gevonden
ABN AMRO: mismatch arbeidsmarkt blijft, ondanks coronacrisis
1 dag
Ondanks de coronacrisis komt er geen einde komt aan de krapte op de arbeidsmarkt. Integendeel, de mismatch op de arbeidsmarkt wordt juist groter (ABN AMRO). Het bericht ABN AMRO: mismatch arbeidsmarkt blijft, ondanks coronacrisis verscheen eerst op Flexmarkt.
Randstad: kwart minder vacatures, omscholing cruciaal
1 dag
De coronacrisis leidt tot verschuivingen op de arbeidsmarkt. Het aantal openstaande vacatures is met een kwart gedaald, maar de verschillen tussen sectoren zijn groot. Om- en bijscholing naar ‘juiste beroepen’ is cruciaal. Dat stelt Randstad op basis van een eigen analyse Het bericht Randstad: kwart minder vacatures, omscholing cruciaal verscheen eerst op Flexmarkt.
Toch TOFA-regeling voor flexkrachten
2 dagen
Het kabinet gaat toch aan de slag met een steunregeling voor ontslagen flexwerkers (TOFA) die net buiten de bestaande coronamaatregelen vallen. Uitkeringsorganisatie UWV streeft ernaar het loket op 22 juni te openen. Het bericht Toch TOFA-regeling voor flexkrachten verscheen eerst op Flexmarkt.
Flexmarkt Omzetranglijst: ‘Grote 4’ uitzenders gaan hard onderuit
2 dagen
De vier grote beursgenoteerde uitzenders zagen hun omzetten in 2019 al drastisch dalen. Een opvallende uitzondering in de top-10 Flexmarkt Omzetranglijst is YoungCapital, dat gezond de coronacrisis inging. Dat blijkt uit de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2020 die a.s. vrijdag in Flexmarkt wordt gepubliceerd. Het bericht Flexmarkt Omzetranglijst: ‘Grote 4’ uitzenders gaan hard onderuit verscheen eerst op Flexmarkt.
Groene Hart Services ziet overnamekansen na de coronacrisis
3 dagen
Uitzendbureau Groene Hart Services ziet overnamekansen na de coronacrisis. Ook nu al, want directeur en medeaandeelhouder Timo Niemeijer heeft lessen getrokken uit de vorige economische crisis. Het bericht Groene Hart Services ziet overnamekansen na de coronacrisis verscheen eerst op Flexmarkt.
Nieuwe directiestructuur Acture Groep
3 dagen
Nieuwe directiestructuur Acture Groep Het bericht Nieuwe directiestructuur Acture Groep verscheen eerst op Flexmarkt.
Recordaantal transacties in flexmarkt, trend zet na coronacrisis door
1 week
In 2019 waren er 43 fusies en overnames in de Nederlandse uitzendbranche, zo blijkt uit de lijst die Corporate Finance International (CFI) voor Flexmarkt heeft samengesteld. Het bericht Recordaantal transacties in flexmarkt, trend zet na coronacrisis door verscheen eerst op Flexmarkt.
Opnieuw forse krimp Belgische uitzendsector
1 week
De uitzendsector in België heeft opnieuw forse klappen gekregen. In vergelijking met de maand april van vorig jaar liet de uitzendsector een daling optekenen van -44% in uitzenduren. Het bericht Opnieuw forse krimp Belgische uitzendsector verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Een crisis vergt leiderschap’, ook van flexondernemers
1 week
"Tijdens deze coronacrisis heb je maar één keuze. De agenda leegmaken om het bedrijf en de mensen door deze periode heen te loodsen", stelt Frank van Gool (OTTO Work Force) in zijn column voor Flexmarkt. Van Gool vertelt hoe hij dit in zijn bedrijf aanpakt. Het bericht ‘Een crisis vergt leiderschap’, ook van flexondernemers verscheen eerst op Flexmarkt.
CU en SP willen uitzendvergunning en waarborgsom uitzenders
1 week
‘Malafide uitzendbureaus worden nauwelijks aangepakt’, stellen de Kamerleden Segers en Marijnissen. Zij pleiten voor het herinvoeren van de vergunningsplicht en een waarborgsom van € 100.000,- voor uitzendbureaus. Het bericht CU en SP willen uitzendvergunning en waarborgsom uitzenders verscheen eerst op Flexmarkt.
Horeca-uitzendbureau gaat flexkrachten dezelfde dag uitbetalen
1 week
Horeca-uitzendbureau L1NDA Connect gaat flexwerkers in de horeca op dezelfde dag uitbetalen. L1NDA wil flexkrachten, waarvan de helft gemiddeld een financiële buffer hebben van minder dan €2.500, tegemoetkomen wanneer zij in juni weer beginnen met werken. Het bericht Horeca-uitzendbureau gaat flexkrachten dezelfde dag uitbetalen verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Neem payroller mee bij NOW-afspraken werkbehoud inlener’
1 week
Een payrollonderneming zou moeten kunnen meeliften op de schriftelijke afspraken over werkbehoud van de inlener met bijvoorbeeld een vakbond of vertegenwoordiging van werknemers. Daarvoor pleit Hendarin Mouselli (VRF Advocaten) in haar column voor Flexmarkt. Het bericht ‘Neem payroller mee bij NOW-afspraken werkbehoud inlener’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Coronaregeling voor flexkrachten nog ver weg
1 week
Het kabinet heeft nog steeds geen oplossing gevonden voor flexkrachten die door de coronacrisis werkloos zijn geworden en niet voldoen aan de voorwaarden voor WW of bijstand. Aan de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA) – een tegemoetkoming van 600 euro per maand – kleven teveel nadelen, zo stelt minister Koolmees (SZW). Het bericht Coronaregeling voor flexkrachten nog ver weg verscheen eerst op Flexmarkt.
DIRECT Payrolling & Staffing: investeren in marketing loont
1 week
DIRECT Payrolling & Staffing is met een omzetgroei van 33% de relatief snelste groeier in de Flexmarkt Omzetranglijst Payroll Top-10. De omzetgroei is volgens directeur Edwin Prijden een gevolg van de investeringen in marketing. “Je moet zichtbaar blijven en je propositie duidelijk blijven maken.” Het bericht DIRECT Payrolling & Staffing: investeren in marketing loont verscheen eerst op Flexmarkt.
NOW 2.0: huidige regeling wordt verlengd en uitgebreid
2 weken
Werkgevers die door de coronacrisis worden getroffen kunnen ook de komende maanden op financiële ondersteuning van de overheid rekenen. De huidige NOW-regeling loopt door en wordt aangevuld met nieuwe maatregelen. Het bericht NOW 2.0: huidige regeling wordt verlengd en uitgebreid verscheen eerst op Flexmarkt.
Geen werk toch loon: hoe de WAB ook invloed heeft op de coronacrisis
2 weken
Tot 2020 was de regel dat wanneer een werknemer niet werkte, hij ook geen loon ontving. De Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) heeft dat veranderd. Nu is de regel: geen werk, tóch loon. Hoe zit dat en wat betekent dit voor werkgevers tijdens de coronacrisis? Arbeidsrechtadvocaat Mark Diebels geeft het antwoord. Het bericht Geen werk toch loon: hoe de WAB ook invloed heeft op de coronacrisis verscheen eerst op Flexmarkt.
Adecco gaat flexkrachten sneller omscholen
2 weken
Vanwege de coronacrisis gaat Adecco het eigen omscholingsprogramma versneld doorvoeren. Zo wil de uitzendorganisatie ervoor zorgen dat flexkrachten die nu noodgedwongen thuiszitten snel aan de slag kunnen in vitale sectoren zoals de logistiek of zorg.  Het bericht Adecco gaat flexkrachten sneller omscholen verscheen eerst op Flexmarkt.
Vijf kansen voor flexondernemers in coronatijd
2 weken
Coronacrisis: na de paniek volgt de acceptatie. Welke kansen kunnen flexondernemers grijpen in en na de coronacrisis? Han Mesters over de kansen op de arbeidsmarkt. Het bericht Vijf kansen voor flexondernemers in coronatijd verscheen eerst op Flexmarkt.
Minder uitzendkrachten en forse daling uitzendbanen
2 weken
CBS: het aantal banen bij uitzendbureaus daalde in het eerste kwartaal met 27.000 ten opzichte van het laatste kwartaal 2019. En dat ligt maar ten dele aan de coronacrisis, waarvan het effect op de flexmarkt slechts in de laatste twee weken van het kwartaal merkbaar was. Het bericht Minder uitzendkrachten en forse daling uitzendbanen verscheen eerst op Flexmarkt.
Verdere daling vacatures door coronacrisis
3 weken
Het aantal vacatures blijft sinds de uitbraak van de coronacrisis dalen. Op 3 april lag het aantal vacatures 23% onder de trend van vorig jaar. Inmiddels is dat 36%, zo blijkt uit analyse van vacaturesite Indeed. Het bericht Verdere daling vacatures door coronacrisis verscheen eerst op Flexmarkt.
Koops: ‘toelage van 600 euro voor uitzendkrachten is een schijntje’
3 weken
Het kabinet wil flexkrachten die door de coronacrisis hun inkomen verliezen (en geen recht op een WW-uitkering hebben), voor drie maanden een toelage van 600 euro per maand geven. ABU-directeur Koops noemt dit 'een schijntje' ziet liever een tijdelijke versoepeling van de WW. Het bericht Koops: ‘toelage van 600 euro voor uitzendkrachten is een schijntje’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Coronacrisis treft flexbranche: NOW voor kwart uitzendbedrijven
3 weken
Een op de vier uitzendbedrijven maakt inmiddels gebruik van de NOW-regeling. Zij hebben hun omzet gemiddeld met ruim de helft zien afnemen door de coronacrisis. Het bericht Coronacrisis treft flexbranche: NOW voor kwart uitzendbedrijven verscheen eerst op Flexmarkt.
Waardering voor arbeidsmigranten groeit snel
3 weken
De helft van de Nederlanders vindt dat arbeidsmigranten een positieve invloed hebben op onze economie. Dat is fors meer dan in december 2019, toen dit percentage nog op 30% lag. Mogelijke reden kan zijn dat men inziet dat arbeidsmigranten hard nodig zijn tijdens de coronacrisis. Het bericht Waardering voor arbeidsmigranten groeit snel verscheen eerst op Flexmarkt.
Platform zzp-dienstverleners: stel nieuwe zzp-wetgeving uit
3 weken
Het Platform zzp-dienstverleners roept de politiek op nu niet met nieuwe zzp-wetgeving te komen. Dit om zzp’ers en zzp-dienstverleners zekerheid en ruimte te bieden om de coronacrisis goed door te komen en (verdere) vraaguitval bij zzp’ers te voorkomen. Het bericht Platform zzp-dienstverleners: stel nieuwe zzp-wetgeving uit verscheen eerst op Flexmarkt.
Aantal uitzenduren met kwart gedaald; omzet uitzendbranche -17%
3 weken
De eerste ABU-cijfers sinds de coronacrisis: het aantal uitzenduren daalde met 24% en de omzet van de uitzendsector daalde met 17% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bericht Aantal uitzenduren met kwart gedaald; omzet uitzendbranche -17% verscheen eerst op Flexmarkt.
De coronacrisis kost (de uitzendsector) heel veel banen
3 weken
Een meerderheid van de bedrijven verwacht het personeelsbestand te moeten inkrimpen door de coronacrisis. Ook in de uitzendsector zal het banenverlies fors zijn. Het bericht De coronacrisis kost (de uitzendsector) heel veel banen verscheen eerst op Flexmarkt.
Jan Willem Dijkstra van Randstad naar Olympia Nederland
3 weken
Jan Willem Dijkstra maakt de overstap van Randstad naar Olympia om daar als Chief Operations Officer (COO) aan de slag te gaan. Het bericht Jan Willem Dijkstra van Randstad naar Olympia Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
Bovib scherpt eigen keurmerk aan
4 weken
De brancheorganisatie voor onafhankelijke intermediairs en brokers (Bovib) stelt strengere eisen aan haar eigen keurmerk. Dit moet leiden tot meer financieel inzicht in de hele keten en een betere aansluiting bij het SNA-keurmerk. Het bericht Bovib scherpt eigen keurmerk aan verscheen eerst op Flexmarkt.
Coronaprotocol voor de uitzendbranche
4 weken
Samen veilig doorwerken - dat is de naam van het protocol voor de uitzendbranche dat per 6 mei 2020 is ingegaan. Het biedt duidelijkheid aan uitzendkrachten, uitzendorganisaties en opdrachtgevers over veilig werken in de anderhalve-meter-economie. Het bericht Coronaprotocol voor de uitzendbranche verscheen eerst op Flexmarkt.
SNCU boekt succes bij bestrijding malafiditeit
1 maand
De SNCU, de cao-politie van de uitzendbranche, boekt steeds meer succes. Inmiddels zijn al honderd bestuurders van uitzendondernemingen persoonlijk aansprakelijk gesteld voor malafiditeit. Het bericht SNCU boekt succes bij bestrijding malafiditeit verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flexmarkt