flexmarkt

362 nieuwsberichten gevonden
WRR-rapport zeer kritisch over uitzendwerk
1 dag
Het deze week gepubliceerde WRR-rapport is zeer kritisch over uitzendwerk. ‘Tijdelijk werkenden, vooral diegenen die werken voor een uitzendbureau, zijn minder blij met hun werk, en met hun leven. Liever hebben zij een vast contract, zodat zij zelf de keuze kunnen maken om te vertrekken.’ Het bericht WRR-rapport zeer kritisch over uitzendwerk verscheen eerst op Flexmarkt.
Google for Jobs en Instagram gaan recruitmentmarkt opschudden
2 dagen
Tweederde (68%) van de HR-managers die verantwoordelijk zijn voor het aantrekken van nieuw personeel ziet Google for Jobs als een goede mogelijkheid om vacatures te vullen. Ook Instagram zou wel eens heel belangrijk kunnen worden op de online recruitmentmarkt. Het bericht Google for Jobs en Instagram gaan recruitmentmarkt opschudden verscheen eerst op Flexmarkt.
The Employment Group introduceert matchingtool Boest
2 dagen
The Employment Group (TEG), detacheerder van technische professionals en vakmensen, gaat gebruik maken van een digitale matchingtool Boest. Boest moet de consultants helpen bij het selecteren van de beste kandidaten voor de vacatures van opdrachtgevers. Het bericht The Employment Group introduceert matchingtool Boest verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendkracht wil graag meer leren
2 dagen
Bijna alle uitzendkrachten willen graag meer leren, op het werk, via trainingen, een cursus of van een collega. Dat blijkt een onderzoek door door DOORZAAM Het bericht Uitzendkracht wil graag meer leren verscheen eerst op Flexmarkt.
Ashley Vievermanns operationeel manager bij Vandaag
4 dagen
Per 1 januari is Ashley Vievermanns aangesteld als operationeel manager van Vandaag Personeelsdiensten. Het bericht Ashley Vievermanns operationeel manager bij Vandaag verscheen eerst op Flexmarkt.
Forse groei freelanceplatform YoungOnes, mede dankzij WAB
4 dagen
YoungOnes, een digitaal platform voor on demand-freelanceklussen, heeft de omzet zien groeien van 0,5 miljoen euro in 2018 maar 5,5 miljoen euro in 2019. Naar eigen zeggen is dit mede te danken aan de WAB, die deze vorm van flexarbeid nog populairder maakt onder jongeren. Het bericht Forse groei freelanceplatform YoungOnes, mede dankzij WAB verscheen eerst op Flexmarkt.
Corry van de Craats nieuwe franchisenemer FlexFirst
5 dagen
FlexFirst heeft er weer een nieuwe franchisenemer bij. Corry van de Craats gaat vanuit haar kantoor in Duiven als personeelsbemiddelaar aan de slag in de regio Arnhem -Nijmegen. Het bericht Corry van de Craats nieuwe franchisenemer FlexFirst verscheen eerst op Flexmarkt.
Ruim honderd uitzendbureaus failliet in 2019
5 dagen
In het laatste kwartaal van 2019 zijn 29 uitzendbureaus failliet verklaard. Dat brengt het totaal aantal faillissementen in de uitzendbranche op 101. Het bericht Ruim honderd uitzendbureaus failliet in 2019 verscheen eerst op Flexmarkt.
Horizon neemt Flexcraft over
5 dagen
Horizon Holding heeft branchegenoot Flexcraft Group met ingang van 8 januari 2020 overgenomen. Het bericht Horizon neemt Flexcraft over verscheen eerst op Flexmarkt.
BrilliantPeople, nieuwe bemiddelaar in facility- en vastgoedbranche
5 dagen
Op 1 januari 2020 is BrilliantPeople gestart, met vestigingen in Groningen en Utrecht. BrilliantPeople is een detacherings-, interim-management- en werving & selectie bureau voor het midden en hoger kader binnen de facility- en vastgoedbranche. Het bericht BrilliantPeople, nieuwe bemiddelaar in facility- en vastgoedbranche verscheen eerst op Flexmarkt.
ABU: zes maatregelen tegen malafide uitzenders
1 week
De ABU komt met voorstellen om de uitzendbranche een kwalitatieve impuls te geven. Deze maatregelen moeten leiden tot een sluitende aanpak waarbij malafide uitzenders worden uitgebannen. Het bericht ABU: zes maatregelen tegen malafide uitzenders verscheen eerst op Flexmarkt.
Pauline van Gasselt naar Experts in Flex
1 week
Pauline van Gasselt is per 1 januari partner geworden bij Experts in Flex Het bericht Pauline van Gasselt naar Experts in Flex verscheen eerst op Flexmarkt.
Platform DefDev bemiddelt developers zonder recruiter
1 week
Er is weer een platform dat claimt de arbeidsbemiddelaar buiten spel te zetten: DefDev - dat staat voor Definitely Developers - brengt softwaredevelopers en bedrijven direct met elkaar in contact voor vaste banen en freelance opdrachten. Het bericht Platform DefDev bemiddelt developers zonder recruiter verscheen eerst op Flexmarkt.
WAB baart horeca-ondernemers grote zorgen
1 week
In de horeca werken veel flexkrachten en juist die worden duurder met de komst van de WAB. Meer dan de helft van de werkgevers weet nog niet wat de impact op het eigen bedrijf zal zijn. Dat blijkt uit onderzoek door payrollorganisatie Persoonality. Het bericht WAB baart horeca-ondernemers grote zorgen verscheen eerst op Flexmarkt.
Wat willen medewerkers in 2020?
1 week
Wat zijn de goede voornemens van de werkende Nederlander? Bijna vier op de tien willen in 2020 een cursus, training of opleiding volgen. En ruim 8% van de werkenden is vast van plan dit jaar een nieuwe baan te vinden. Het bericht Wat willen medewerkers in 2020? verscheen eerst op Flexmarkt.
Peter Feld (59) nieuwe directeur Public en Social Affairs bij Randstad
1 week
Peter Feld (59) is 1 januari gestart als directeur Public en Social Affairs bij Randstad Groep Nederland. In zijn nieuwe rol wil Feld uitzenden stevig op de kaart zetten als preferente vorm van flexibele arbeid. Alex Groeneveld volgt hem op als directeur Staffing bij Randstad Nederland. Het bericht Peter Feld (59) nieuwe directeur Public en Social Affairs bij Randstad verscheen eerst op Flexmarkt.
Bregje Mollee treedt toe tot directie ABU
1 week
Bregje Mollee is de nieuwe directeur Advies, Strategie & Kennis van de ABU. Ook krijgt zij de functie van adjunct-directeur. Het bericht Bregje Mollee treedt toe tot directie ABU verscheen eerst op Flexmarkt.
Franse uitzender Proman neemt Agilitas (Luba) over
2 weken
Agilitas Group (Luba) heeft een nieuwe aandeelhouder, Proman, een grote Franse speler in uitzenden en human resources. Het bericht Franse uitzender Proman neemt Agilitas (Luba) over verscheen eerst op Flexmarkt.
Omzet uitzendsector nog verder gekelderd (-8%)
2 weken
In de afgelopen periode (periode 12) daalde het aantal uitzenduren met 11% en de omzet van de uitzendsector daalde met 8% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bericht Omzet uitzendsector nog verder gekelderd (-8%) verscheen eerst op Flexmarkt.
Uit eten met Kerstmis?
1 maand
De WAB die per 1 januari ingaat heeft gevolgen voor oproepcontracten die in de praktijk onwerkbaar zijn. In haar column in Flexmarkt heeft Hendarin Mouselli, advocaat flexibele arbeid bij VRF Advocaten, dan ook een bijzondere kerstwens voor minister Koolmees. Het bericht Uit eten met Kerstmis? verscheen eerst op Flexmarkt.
Moeten flexbureaus ook maar gaan staken dan?
1 maand
Franziska Szabó, oprichter van PA Online, vraagt zich in haar recente column in Flexmarkt vraagt zij zich wat er zou gebeuren als flexbureaus - net als de boeren en bouwers - ook zouden gaan staken? Het bericht Moeten flexbureaus ook maar gaan staken dan? verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendbureau LevelPlus overgenomen door Belgische Trixxo
1 maand
Uitzendbureau LevelPlus in Goed is overgenomen door de Belgische flexbedrijf Trixxo. Het is voor Trixxo een volgend stap in het veroveren van de Nederlandse flexmarkt. Het bericht Uitzendbureau LevelPlus overgenomen door Belgische Trixxo verscheen eerst op Flexmarkt.
ABU doet appel op politiek om rol uitzendwerk te borgen
1 maand
Er worden in 2020 besluiten genomen die ook uitzenden raken. Reden voor de ABU om een factsheet uit te brengen in de hoop dat de Haagse discussie wordt gevoerd ‘op basis van de juiste feiten en cijfers'. Het bericht ABU doet appel op politiek om rol uitzendwerk te borgen verscheen eerst op Flexmarkt.
Vijf tips om uitzendkrachten te laten leren
1 maand
Een leven lang leren, dat credo geldt ook voor uitzendkrachten. Maar hoe kun je hen voor een opleiding motiveren? Tijdens het event ‘De uitzender als opleidingsintermediair’ van Studytube kwamen sprekers en deelnemers met creatieve oplossingen. Het bericht Vijf tips om uitzendkrachten te laten leren verscheen eerst op Flexmarkt.
Flexibele oplossing voor organisaties in flexbranche
1 maand
In de flexbranche draait het allemaal om tijdigheid, volledigheid en uiteraard om flexibiliteit. Wil je boven het maaiveld uitsteken, dan moet je kunnen meebewegen. Veranderingen volgen elkaar in hoog tempo op. Er wordt gewerkt met kleine marges en bovendien is sprake van complexe loonwetgeving en een grote diversiteit aan cao’s. Met als gevolg een complexe omgeving. Dat vraagt om tijd. Maar die tijd besteed je liever aan je primaire  proces: het matchen van mens en werk.  Het bericht Flexibele...
Herziene detacheringsrichtlijn geeft buitenlandse uitzendkrachten gelijke rechten
1 maand
Door het aanscherpen van de detacheringsrichtlijn worden de rechten van gedetacheerde uitzendkrachten gelijkgetrokken met die van Nederlandse uitzendkrachten. Uitzendbureaus blijven bovendien verantwoordelijk voor hun uitzendkrachten, ook als de uitzendkracht door de opdrachtgever wordt doorgezonden naar een tweede opdrachtgever. Het bericht Herziene detacheringsrichtlijn geeft buitenlandse uitzendkrachten gelijke rechten verscheen eerst op Flexmarkt.
Ex-USG-topman Raymond Puts naar AWVN
1 maand
Voormalig USG-topman Raymond Puts wordt vanaf 1 januari de nieuwe algemeen directeur van de Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN). Het bericht Ex-USG-topman Raymond Puts naar AWVN verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendbureau CurrentWerkt spreekt ‘de taal van ex-gedetineerden’
1 maand
Elk jaar verlaten 35.000 mensen in Nederland de gevangenis. Meer dan de helft lukt het niet om een baan te vinden. Zonde en onnodig, vindt Hilal Makhoukhi. Met zijn uitzendbureau CurrentWerkt richt hij zich op deze vergeten groep.  Het bericht Uitzendbureau CurrentWerkt spreekt ‘de taal van ex-gedetineerden’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Wat kun je als uitzendondernemer doen tegen de hoge Whk-premie?
1 maand
Voor de Whk-premie worden alle uitzendbureaus vanaf 1 januari ingedeeld in de dure sector 52. Wat kun je als uitzendondernemer doen? Het bericht Wat kun je als uitzendondernemer doen tegen de hoge Whk-premie? verscheen eerst op Flexmarkt.
Vijf grote bedrijven willen flex en vast gelijkstellen met werkcode
1 maand
Vier verzekeraars en een bank willen flexkrachten en vaste medewerkers gelijkwaardiger behandelen. Achmea, ING, Nationale Nederlanden, a.s.r., en VGZ hebben hierover een werkcode ondertekend met Vakbond De Unie, FNV Finance en CNV Vakmensen. Het bericht Vijf grote bedrijven willen flex en vast gelijkstellen met werkcode verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flexmarkt