flexmarkt

28 nieuwsberichten gevonden
Arbeidsmarkt: omdenken in plaats van een nog grotere Paarse Krokodil
10 uur
De arbeidsmarkt van morgen is gebaat bij minder regels. Minder complexiteit. De wereld van werk/onze arbeidsmarkt is gebaat bij een structuur die aansluit op het digitale tijdperk, waarin keuzevrijheid en “on demand” sleutelbegrippen zijn. Het SER-advies voor de arbeidsmarkt getuigt daarom van weinig échte toekomstvisie, stelt Pieter Leenman (CEO van Maqqie). Hij heeft een alternatief plan uitgewerkt. Het bericht Arbeidsmarkt: omdenken in plaats van een nog grotere Paarse Krokodil verscheen...
Uitzendwerkgevers brengen eerste SER-adviezen SER vanaf 1 januari 2022 in praktijk
1 dag
Meer en sneller zekerheid voor uitzendkrachten door de eerste fase te verkorten van 78 naar 52 weken en de tweede fase van 4 naar 3 jaar. Een uitbreiding van de inlenersbeloning. Een betere pensioenregeling met een kortere wachttijd (8 weken) en een bredere pensioengrondslag. Met deze verbeteringen wordt een deel van het in juni uitgebrachte [...] Het bericht Uitzendwerkgevers brengen eerste SER-adviezen SER vanaf 1 januari 2022 in praktijk verscheen eerst op Flexmarkt.
Maak huisvesting arbeidsmigranten ‘Roemer-proof’
4 dagen
Het Aanjaagteam Arbeidsmigranten (commissie Roemer) heeft begin dit jaar voorstellen gedaan om de werk- en woonomstandigheden van arbeidsmigranten te verbeteren. Nu is de politiek aan zet. Frank van Gool (OTTO Work Force) roept in zijn column in Flexmarkt collega-uitzenders op nu al Roomer-proof te worden. Het bericht Maak huisvesting arbeidsmigranten ‘Roemer-proof’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Veel uitzendbureaus lopen onnodig risico op terugbetaling NOW
4 dagen
Bijna een op de vier werkgevers in de uitzendbranche weet niet dat zij zélf de definitieve berekening van hun NOW-tegemoetkoming moeten aanvragen. Tot nu toe heeft pas een op de drie de definitieve berekening aangevraagd. Dat blijkt uit onderzoek van UWV. Het is raadzaam daar alert op te zijn, want de deadline voor het definitief [...] Het bericht Veel uitzendbureaus lopen onnodig risico op terugbetaling NOW verscheen eerst op Flexmarkt.
Thuiswerken bedreigt je bedrijfscultuur: dat roept om creativiteit
6 dagen
Wat betreft productiviteit is thuiswerken een succes te noemen. In het onderzoek geeft namelijk driekwart van de werkgevers die meededen met het onderzoek onder MKB-bedrijven in de zakelijke dienstverlening aan dat ze geen groot verschil zien in de kwaliteit en hoeveelheid werk die thuis wordt verzet. Dus verwacht ruim de helft dat ze thuiswerken ook [...] Het bericht Thuiswerken bedreigt je bedrijfscultuur: dat roept om creativiteit verscheen eerst op Flexmarkt.
Adecco boekt nog lagere omzet dan voor coronacrisis
6 dagen
Uitzendconcern Adecco is nog niet terug op het niveau van voor de coronacrisis. Het Zwitserse bedrijf boekte in het tweede kwartaal nog 5 procent minder omzet dan in 2019. De opbrengsten stegen wel flink ten opzichte van vorig jaar omdat aan het begin van de coronapandemie de vraag naar uitzendpersoneel was ingestort. Het bericht Adecco boekt nog lagere omzet dan voor coronacrisis verscheen eerst op Flexmarkt.
Samenwerking tussen uitzender en UWV kan zo simpel zijn
1 week
Publiek-private samenwerking is meer uitzondering dan regel, maar er zijn ook geslaagde voorbeelden, zoals de werving bij VDL Nedcar. Ook Manpower en Olympia kennen succesverhalen. Zeker nu de samenwerking tussen UWV en uitzendbranche niet alleen landelijk, maar ook in de regio structureel vorm krijgt. Het bericht Samenwerking tussen uitzender en UWV kan zo simpel zijn verscheen eerst op Flexmarkt.
Randstad boekt hogere omzet dan voor coronacrisis
1 week
Randstad heeft het afgelopen kwartaal voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus een hogere omzet geboekt in vergelijking met de periode voor de crisis. De winst van het uitzendconcern nam ook toe. Het bericht Randstad boekt hogere omzet dan voor coronacrisis verscheen eerst op Flexmarkt.
House of Work: groei door acquisities
1 week
Het bedrijf dat in 2001 begon met EG personeelsdiensten, is blijven groeien door overnames. In 2020 was de overname van Westflex volledig verantwoordelijk voor de omzetsprong (+71%) van het bedrijf. Mede-eigenaar Edwin Grootscholten vertelt waarom House of Work zelfs een eigen reïntegratiepoot hebben. Het bericht House of Work: groei door acquisities verscheen eerst op Flexmarkt.
Kandidaten benaderen makkelijker, werven lastiger tijdens corona
1 week
Tijdens de coronacrisis waren kandidaten makkelijker te benaderen maar moesten bureaus en werkgevers meer inspanning verrichten om een kandidaat daadwerkelijk te laten solliciteren.  Het bericht Kandidaten benaderen makkelijker, werven lastiger tijdens corona verscheen eerst op Flexmarkt.
UWV opent loket NOW-regeling voor zesde keer
1 week
UWV opent loket NOW-regeling voor zesde keer Het bericht UWV opent loket NOW-regeling voor zesde keer verscheen eerst op Flexmarkt.
Johan Doornenbal: ‘Ik zie Luba als een 53-jarige start-up’
1 week
Innovatie door digitalisering is essentieel om in de flexbranche te overleven, vindt Johan Doornenbal, algemeen directeur bij Luba. Tegelijkertijd maken intercedenten volgens hem het verschil met de menselijke maat. “Wij geloven in de mix van dichtbij en digitaal.” Het bericht Johan Doornenbal: ‘Ik zie Luba als een 53-jarige start-up’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Forse omzetgroei ManpowerGroup, Nederland blijft nog achter
2 weken
Het Amerikaanse uitzendconcern ManpowerGroup heeft in het tweede kwartaal van dit jaar wereldwijd flinke omzetgroei geboekt. Ook in Nederland is er eindelijk weer sprake van groei, maar lang niet zo sterk alsde rest van de uitzendmarkt. Het bericht Forse omzetgroei ManpowerGroup, Nederland blijft nog achter verscheen eerst op Flexmarkt.
ABN AMRO: tekort aan uitzendkrachten dreigt
2 weken
Sterke economische groei, lage werkloosheid en een voorkeur voor flex boven vast in de herstelperiode na de coronacrisis - allemaal ingrediënten voor optimisme bij uitzenders. Hun grootste probleem: waar halen we zo snel al die uitzendkrachten vandaan? Het bericht ABN AMRO: tekort aan uitzendkrachten dreigt verscheen eerst op Flexmarkt.
Yolanda de Both nieuwe CFO bij The Employment Group
2 weken
Yolanda de Both nieuwe CFO bij The Employment Group Het bericht Yolanda de Both nieuwe CFO bij The Employment Group verscheen eerst op Flexmarkt.
Detacheerder Maandag neemt WIBA IT over
2 weken
Maandag is op overnamepad. De detacheeerder heeft nu ook WIBA IT overgenomen. Hierdoor versterkt Maandag haar positie in de IT-personeelsmarkt. Maandag, actief in het publieke domein, breidt hiermee tevens de dienstverlening uit naar de marktsector. Het bericht Detacheerder Maandag neemt WIBA IT over verscheen eerst op Flexmarkt.
Het Flexhuis: sprinten onder druk van corona
2 weken
Het Flexhuis, dat zich als MSP voor de publieke sector met name richt op de zorg en gemeenten, wilde na een sterke groei in 2019 in 2020 'even uitbuiken'. Maar daar kwam niets van terecht. Directeur Frederieke Schmidt Crans vertelt waarom zij in het coronajaar zijn blijven sprinten. Het bericht Het Flexhuis: sprinten onder druk van corona verscheen eerst op Flexmarkt.
🔒 Samenwerking tussen uitzender en UWV kan zo simpel zijn
2 weken
Samenwerking tussen UWV en de uitzendbranche gebeurt al landelijk, maar krijgt nu ook in de regio structureel vorm. Het bericht 🔒 Samenwerking tussen uitzender en UWV kan zo simpel zijn verscheen eerst op Flexmarkt.
Reiskosten uitzendkrachten Bouw & Infra fors omhoog
2 weken
In de Bouw-cao was de hoge kilometervergoeding altijd uitgesloten voor de uitzendkrachten. Per 1 augustus 2021 verandert dat en daardoor wordt de reiskostenvergoeding stukken hoger. Henk Geurtsen (Experts in Flex) licht dit toe. Het bericht Reiskosten uitzendkrachten Bouw & Infra fors omhoog verscheen eerst op Flexmarkt.
🔒 De kandidaat heeft autisme? Nou en?
2 weken
Van de mensen met autisme in de beroepsleeftijd zit meer dan de helft werkloos thuis. Totaal onnodig, vindt Ronald van Vliet. Met zijn nieuwe uitzendbureau TalentTwist wil hij mensen met autisme aan het werk helpen. Het bericht 🔒 De kandidaat heeft autisme? Nou en? verscheen eerst op Flexmarkt.
Weer veel minder uitzendbureaus failliet
3 weken
Het aantal flexbedrijven dat over de kop gaat is zelfs veel geringer dan voor de coronacrisis. In het tweede kwartaal van dit jaar gingen ‘slechts’ 10 uitzendbedrijven failliet. Het bericht Weer veel minder uitzendbureaus failliet verscheen eerst op Flexmarkt.
ABU MarktMonitor: omzet uitzendbranche +33%
3 weken
Hoewel iets minder dan de maand ervoor, is de uitzendbranche afgelopen maand opnieuw fors gegroeid. In de afgelopen periode steeg het aantal uitzenduren met 31% en steeg de omzet van de uitzendbranche met 33% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bericht ABU MarktMonitor: omzet uitzendbranche +33% verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Digitale innovatie kun je ook van buitenaf halen’
3 weken
Met het veelzijdige ATS Cockpit kunnen de intercedenten van uitzendbureau Luba en recruitmentbureau Daaf niet alleen hun werk beter doen, zij krijgen ook altijd de bijbehorende innovaties mee. Dit en meer bespraken directeuren van beide bedrijven én van RecruitNow tijdens een rondetafelgesprek op het FleXevent.   “Luba koopt via Cockpit van RecruitNow innovatie in”, vertelde [...] Het bericht ‘Digitale innovatie kun je ook van buitenaf halen’ verscheen eerst op Flexmarkt.
IT-vacatures verdrievoudigd, maar tarieven blijven gelijk
3 weken
Het aantal IT-vacatures is in een jaar tijd verdrievoudigd, van 200.000 naar 600.000. Het aantal sollicitanten is in dezelfde periode nagenoeg gelijk gebleven. Maar ondanks de toenemende vraag naar IT-talent, groeien de tarieven vooralsnog niet mee. Het bericht IT-vacatures verdrievoudigd, maar tarieven blijven gelijk verscheen eerst op Flexmarkt.
Eenmalige vergoeding bouw voor uitzendkrachten
3 weken
Naast de gebruikelijke verhogingen van de lonen als er een nieuwe cao wordt afgesloten, levert de nieuwe cao Bouw & Infra de nodige bijzonderheden op waar uitzendbureaus rekening mee moeten houden. Zoals de eenmalige vergoeding, waar ook uitzendkrachten recht op hebben. Het bericht Eenmalige vergoeding bouw voor uitzendkrachten verscheen eerst op Flexmarkt.
Belgische uitzender TRIXXO neemt JAMwerkt over
3 weken
De van oorsprong Belgische uitzender TRIXXO heeft haar positie in Nederland versterkt door de overname van JAMwerkt, een snel groeiend online uitzendplatform in Noord-Brabant. Het bericht Belgische uitzender TRIXXO neemt JAMwerkt over verscheen eerst op Flexmarkt.
Vaste urenomvang oproepkrachten is een mijnenveld
4 weken
Het nalaten van een juist aanbod voor een vaste urenomvang aan een oproepkracht kan grote financiële gevolgen hebben. En per 1 juli jl. is de wetgeving rond oproepkrachten ook nog eens verder aangescherpt. Marita Hoogeveen (Köster Advocaten) licht toe wat dit betekent aan de hand van een recente uitspraak. Het bericht Vaste urenomvang oproepkrachten is een mijnenveld verscheen eerst op Flexmarkt.
OTTO Workforce groeit onverstoorbaar door
4 weken
Alsof er geen corona bestond groeide Otto Work Force Nederland afgelopen jaar met 40%. Het bedrijf had veel baat bij zijn focus op de logistiek. Het bericht OTTO Workforce groeit onverstoorbaar door verscheen eerst op Flexmarkt.
Abonneren op flexmarkt