flexmarkt

596 nieuwsberichten gevonden
Onterechte terugvordering NOW bij weekverloning
1 dag
Flexondernemers die werken met een weekverloning kunnen flink in de problemen komen door (onterechte) terugvorderingen van de NOW-subsidie. “Het is vijf voor twaalf voor menig (flex)ondernemer.” Dat stelt Hendarin Mouselli (VRF Advocaten) Het bericht Onterechte terugvordering NOW bij weekverloning verscheen eerst op Flexmarkt.
Mariël Tiemersma (Randstad) is Young Talent 2020
1 dag
Randstad-medewerker Mariël Tiemersma is verkozen tot Young Talent 2020. Het bericht Mariël Tiemersma (Randstad) is Young Talent 2020 verscheen eerst op Flexmarkt.
FleXevent: hoe wordt jouw flexbedrijf future proof?
2 dagen
Het jaarlijkse FleXevent ging natuurlijk ook over de impact van de coronacrisis. Maar vooral ook over kansen op de flexmarkt voor de uitzender die zorgt dat hij ‘future-proof' is en de technologische omwenteling in zijn sector tijdig weet te duiden. Het bericht FleXevent: hoe wordt jouw flexbedrijf future proof? verscheen eerst op Flexmarkt.
Marjolein van de Veerdonk van Manpower naar WerkTalent
2 dagen
Marjolein van de Veerdonk (48) is vandaag benoemd tot algemeen directeur van de WerkTalent Groep. Van de Veerdonk was de afgelopen jaren commercieel directeur bij ManpowerGroup Nederland. Het bericht Marjolein van de Veerdonk van Manpower naar WerkTalent verscheen eerst op Flexmarkt.
USG en DOORZAAM investeren in inzetbaarheid uitzendkrachten
4 dagen
USG People, de gemeente Almere en DOORZAAM hebben de handen ineengeslagen. Met ‘Alles-in-1 voor Uitzendkrachten’ willen ze de duurzame inzetbaarheid van de uitzendkrachten van USG vergroten. Het bericht USG en DOORZAAM investeren in inzetbaarheid uitzendkrachten verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Flexkrachten hard nodig voor opstarten economie’
1 week
De coronacrisis vraagt veel van uitzendkrachten. Zij hebben als eerste de grote klappen gekregen en zijn weer hard nodig om voor het opstarten van de economie na de lockdown. Flexkrachten verdienen waardering daarvoor. Dat stelt Ronald Kardol, directeur Actief Werkt! Het bericht ‘Flexkrachten hard nodig voor opstarten economie’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Stichting PayOk stelt norm voor buitenlandse aanbieders arbeid
1 week
Stichting PayOk stelt norm voor buitenlandse aanbieders arbeid. Het bericht Stichting PayOk stelt norm voor buitenlandse aanbieders arbeid verscheen eerst op Flexmarkt.
Nmbrs en Tigris slaan handen ineen
1 week
Na drie jaar van voorbereiding is de integratie van de uitzendsoftware vanTigris met de payroll-service van Nmbrs een feit. Het bericht Nmbrs en Tigris slaan handen ineen verscheen eerst op Flexmarkt.
Detachering en de uitzend-cao – hoe zit dat?
1 week
Er wordt vaak gedacht dat de ‘uitzendregels’niet van toepassing zijn op detacheringsbureaus, maar niets is minder waar, zo stelt Henk Geurtsen (Experts in Flex) in zijn blog. Het bericht Detachering en de uitzend-cao – hoe zit dat? verscheen eerst op Flexmarkt.
Troonrede: investeren in baanbehoud en (om-)scholing
1 week
De sobere Troonrede dit jaar staat in het teken van de coronacrisis. Dit zijn de belangrijkste uitspraken en reacties op het gebied van werk en economie. Het bericht Troonrede: investeren in baanbehoud en (om-)scholing verscheen eerst op Flexmarkt.
Flexondernemer, jouw data is goud waard
2 weken
Een database met kandidaten is goud waard. Flexbedrijven zitten dus op een goudmijn, maar verzuimen om het op te graven. Dat stelt marketing- en recruitmentspecialist Hans Scheers (Experts in Flex) in zijn meest recente blog. Het bericht Flexondernemer, jouw data is goud waard verscheen eerst op Flexmarkt.
Jobboards: grote uitzenders versus Amerikaanse tech-giganten
2 weken
De jobboards van de grote uitzenders moeten het opnemen tegen Amerikaanse tech-giganten Microsoft, Google en Facebook die de top-10 domineren. Google for Jobs zal grote impact krijgen op de online vacaturemarkt. Het bericht Jobboards: grote uitzenders versus Amerikaanse tech-giganten verscheen eerst op Flexmarkt.
ABU en NBBU: contractflexibiliteit uitzenden van 5,5 naar 4 jaar
2 weken
Om uitzendkrachten meer zekerheid te bieden zijn de ABU en NBBU bereid de contractflexibiliteit te verkorten van 5,5 naar 4 jaar. De FNV wil dat er een eind komt aan het ‘rondpompen van uitzendkrachten’ en dat de fase waarin het uitzendbeding geldt teruggebracht wordt naar 26 weken. Het bericht ABU en NBBU: contractflexibiliteit uitzenden van 5,5 naar 4 jaar verscheen eerst op Flexmarkt.
Werkhervattingskas 2021: Sector 52-premie daalt
2 weken
Onlangs zijn de premies Whk voor 2021 vastgesteld, die een van de belangrijke bouwstenen vormen van de kostprijs van uitzendkrachten. De sector 52-premie voor uitzendbureaus daalt volgend jaar. Het bericht Werkhervattingskas 2021: Sector 52-premie daalt verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendprofessional, hoe verloopt jouw carrière?
2 weken
Er is nog weinig bekend over de loopbaanpaden van uitzendprofessionals en hun motieven om van functie of werkgever te veranderen. Artra gaat daar onderzoek naar doen en roept uitzendprofessionals op hieraan deel te nemen. Het bericht Uitzendprofessional, hoe verloopt jouw carrière? verscheen eerst op Flexmarkt.
Zo digitaliseer je het flexproces
2 weken
Snel de juiste flexwerkers vinden. Daarmee onderscheid je je als uitzender. Digivotion helpt door het flexproces te digitaliseren. Je boort nieuwe online bronnen aan om geschikte krachten te vinden, maakt matchen makkelijker en sneller, verkort de inwerktijd en sluit de frontoffice naadloos aan op software voor planning en verloning. Hierdoor wordt het complete proces inzichtelijk en veel efficiënter. Het bericht Zo digitaliseer je het flexproces verscheen eerst op Flexmarkt.
Platforms in tijden van corona
2 weken
Platforms groeiden als kool. Toen kwam de coronacrisis, die branches waarin veel platforms actief zijn, van de ene op de andere dag platlegde. Dat biedt digitale platforms juist kansen, zou je denken. Of toch niet? Het bericht Platforms in tijden van corona verscheen eerst op Flexmarkt.
Herstel vacaturemarkt zet gestaag door
2 weken
Het aantal vacatures ligt met -26% nog steeds onder de vacaturetrend van vorig jaar als gevolg van de coronacrisis, maar het eerder ingezette herstel van de vacaturemarkt zet door. Het bericht Herstel vacaturemarkt zet gestaag door verscheen eerst op Flexmarkt.
Verzuimkosten: vijf inzichten in een onzekere periode
2 weken
Het zijn onzekere tijden in uitzendland. Behalve bij de ontwikkeling van de markt staan er ook veel vraagtekens bij de kosten van sociale zekerheid. Allerminst prettig voor een bedrijfstak die grip op verzuim als een van de grootste margedrijvers heeft, cao-wijzigingen heeft doorgevoerd en sectorverloning zag verdwijnen. Vijf inzichten om je vooruit te helpen in deze onzekere tijden. Het bericht Verzuimkosten: vijf inzichten in een onzekere periode verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Flex in transformatie’
3 weken
Corona zet de turbo op een nieuwe toekomst. We leven niet in een tijdperk van verandering leven, maar in een verandering van tijdperk. Dat geldt zeker voor de flexbranche. Wim Davidse, hoofdredacteur Flexmarkt, over 'Flex in transformatie'. Het bericht ‘Flex in transformatie’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Om- en bijscholing is de (enige) oplossing voor herstel arbeidsmarkt
3 weken
De coronacrisis zet de gespannen arbeidsmarkt helemaal op z’n kop. Aan de uitzendbranche de schone taak mee te werken aan herstel van de arbeidsmarkt en iets te doen aan de blijvende mismatch. Maar daarvoor is heel veel om-, her- en bijscholing nodig, stelt Randstad-directeur Dominique Hermans. En daarbij hoort een andere benadering door recruiters, vindt Jeroen van Rossum, manager recruitment bij Olympia. Het bericht Om- en bijscholing is de (enige) oplossing voor herstel arbeidsmarkt...
‘Verleg je aandacht van de lange naar de korte termijn’
3 weken
Langetermijnplanningen voor flexorganisaties? Die kun je in deze tijden beter in de ijskast zetten, zegt Edwin Prijden van DIRECT Payrolling & Staffing. Juist nu is het volgens hem van belang om te kijken naar je onderscheidend vermogen. "Door te experimenteren kun je onverwacht op nieuwe en leuke businesscases stuiten." Het bericht ‘Verleg je aandacht van de lange naar de korte termijn’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendbranche klimt uit het coronadal
3 weken
De uitzendsector heeft het ergste achter de rug. Zowel de ABU als het CBS melden weliswaar omzetdaling van de flexbranche, maar de cijfers zijn desondanks hoopvol voor de flexbranche. Het bericht Uitzendbranche klimt uit het coronadal verscheen eerst op Flexmarkt.
Peter Caljé (STONE): ‘scherp aan de wind zeilen in guur vaarwater’
4 weken
STONE valt als middelgrote speler op de interim-markt misschien niet direct op in het grote geweld op de geconsolideerde flexmarkt, maar de detacheerder/zzp-bemiddelaar heeft vorig jaar een flinke groei doorgemaakt (zie kader). Directeur Peter Caljé over het succes van het bedrijf en over ondernemen in crisistijd. Het bericht Peter Caljé (STONE): ‘scherp aan de wind zeilen in guur vaarwater’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Omzetdaling detacheerder DPA (-5%) valt mee
1 maand
De omzet is weliswaar gedaald (door de coronacrisis), maar detacheerder DPA heeft een redelijk goed eerste halfjaar achter de rug. Zeker vergeleken de gemiddelde omzetdaling in de flexbranche. Het bericht Omzetdaling detacheerder DPA (-5%) valt mee verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzenders maken meer gebruik A1-verloning derdelanders
1 maand
Uitzendbureaus proberen steeds meer gebruik te maken van zogenoemde A1-verloning. Ook voor goedkope arbeidskrachten van buiten de EU. Het bericht Uitzenders maken meer gebruik A1-verloning derdelanders verscheen eerst op Flexmarkt.
NOW 3: langer, maar veel soberder
1 maand
Het kabinet wil het nieuwe steunpakket voor bedrijven die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen verder beperken. Het bericht NOW 3: langer, maar veel soberder verscheen eerst op Flexmarkt.
Rechter: inlener mag korten op factuur als uitzender NOW-steun krijgt
1 maand
Een inlener betaalt slechts 60% van de uitzendfactuur omdat de uitzender NOW-steun ontvangt. En de kantonrechter geeft de inlener gelijk. Een opvallende rechterlijke uitspraak die vergaande consequenties kan hebben voor uitzend- en payrollbedrijven, stelt Hendarin Mouselli van VRF Advocaten. Het bericht Rechter: inlener mag korten op factuur als uitzender NOW-steun krijgt verscheen eerst op Flexmarkt.
Google toont vacatures voor Randstad en Monsterboard
1 maand
Google gaat meer vacatures tonen bij de zoekresultaten. De zoekmachine werkt daarvoor samen met onder meer Randstad Groep Nederland Het bericht Google toont vacatures voor Randstad en Monsterboard verscheen eerst op Flexmarkt.
Groningse uitzendorganisatie Select gaat voor landelijke dekking
1 maand
Martijn Poppinga en Ruben Boer, twee ondernemers die hun uitzendbureau Select willen laten groeien naar een landelijke dekking. Coronacrisis kunnen de ambities niet tegenhouden. “Wij blijven het bedrijf gewoon verder uitbouwen. In die visie is geen ruimte voor corona.” Het bericht Groningse uitzendorganisatie Select gaat voor landelijke dekking verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flexmarkt