flexmarkt

20 nieuwsberichten gevonden
Meer arbeidsmigranten? Dit zeggen de voor- en tegenstanders
13 uur
Een voorstel van de Europese Commissie moet het eenvoudiger maken voor arbeidsmigranten van buiten de EU om hier te komen werken. Het gaat specifiek over mensen uit landen als Egypte, Tunesië en Marokko. Dat voorstel roept veel reacties op. De politiek is sceptisch, maar werkgevers zien de nieuwkomers graag komen. Het bericht Meer arbeidsmigranten? Dit zeggen de voor- en tegenstanders verscheen eerst op Flexmarkt.
Nieuwe directie De Staffing Groep
15 uur
De Staffing Groep heeft per direct een nieuwe, 5-koppige directie. De organisatieverandering is naar eigen zeggen een direct gevolg van de veranderende flexmarkt en moet de acquisitiestrategie kracht bij zetten. Het bericht Nieuwe directie De Staffing Groep verscheen eerst op Flexmarkt.
CBS: ‘uitzonderlijke groei uitzendbanen’
2 dagen
Bij uitzendbureaus kwamen er 57.000 banen bij in het eerste kwartaal. Door dit sterke herstel is de uitzendsector weer terug op het pre-corona niveau. Bron: CBS Het bericht CBS: ‘uitzonderlijke groei uitzendbanen’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Omzetgroei uitzendbranche vlakt af, aantal uitzenduren daalt zelfs
2 dagen
De groei van de uitzendbranche vlakt af. Sterker nog, in april daalde het aantal uitzenduren zelfs met 3%. De omzet van de uitzendsector steeg wel, met 5%, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bericht Omzetgroei uitzendbranche vlakt af, aantal uitzenduren daalt zelfs verscheen eerst op Flexmarkt.
Peter Zebra: detacheren én HR serieus nemen
3 dagen
Maikel Pals en Richard Dijkman zaten jarenlang samen in de directie van de beursgenoteerde detacheerder Brunel. Dit jaar besloten ze een eigen detacheringsbureau te starten, gespecialiseerd in HR-professionals. Wat gaan ze anders doen? Het bericht Peter Zebra: detacheren én HR serieus nemen verscheen eerst op Flexmarkt.
VvDN: sterke omzetgroei detacheerders (+18%)
3 dagen
De omzet van detacheerders is in het eerste kwartaal van 2022 met maar liefst 18% gestegen in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het bericht VvDN: sterke omzetgroei detacheerders (+18%) verscheen eerst op Flexmarkt.
Recruitment: helden van de perfecte match
1 week
Een inspirerende podcastreeks waarin Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, in gesprek gaat met de ware helden van de flexbranche: de intercedent. Ook wel bekend als recruiter of recruitment consultant. Met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe maken zij het positieve verschil voor hun kandidaten? Een podcast waar iedere recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt. Het bericht Recruitment: helden van de perfecte match verscheen eerst op Flexmarkt.
Flexbedrijf, hoe selecteer je een opdrachtgever?
1 week
Als flexbureau doen we er alles aan om de juiste kandidaat te selecteren voor onze opdrachtgevers. Maar hoe selecteren we eigenlijk de opdrachtgevers waar we ons menselijke kapitaal naartoe sturen? Dat vraagt Hans Scheers (Experts in Flex) zich af in zijn nieuwste blog. Het bericht Flexbedrijf, hoe selecteer je een opdrachtgever? verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Als flexondernemer zul je morgen al een stap moeten zetten’
1 week
Op 21 juni vindt in Houten het jaarlijkse FleXevent plaats. Het thema is Flexbureau 4.0. Met Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt, blikken we vooruit op het evenement. Welke onderwerpen heeft hij er dit jaar als wezenlijkste uitgepikt en naar welke sprekers kijkt hij uit? Het bericht ‘Als flexondernemer zul je morgen al een stap moeten zetten’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Arbeidsinspectie: ‘bestrijden arbeidsuitbuiting is dweilen met de kraan open’
1 week
Het bestrijden van arbeidsuitbuiting is soms "dweilen met de kraan open", zegt de Arbeidsinspectie in haar jaarverslag. De inspectie tekent in het verslag op hoe sommige bedrijven en uitzendbureaus vooral Oost-Europese arbeidsmigranten intimideren, slecht behandelen en onderwerpen aan strenge regels. "Ze zetten zelfs knokploegen in", zegt projectleider arbeidsuitbuiting Edwin van Berkum. Het bericht Arbeidsinspectie: ‘bestrijden arbeidsuitbuiting is dweilen met de kraan open’ verscheen eerst op...
In Person breidt franchiseketen uit
1 week
Deze maand opent uitzendbureau In Person drie nieuwe vestigingen in Veenendaal, Rijssen en Oud-Beijerland. De vestigingen worden geopend door lokale ondernemers die instappen in de franchiseformule. Het bericht In Person breidt franchiseketen uit verscheen eerst op Flexmarkt.
Is het belemmeringsverbod de ‘femme fatale’ voor het non-concurrentiebeding?
1 week
Een detacheerder in de IT heeft met een werknemer een non-concurrentiebeding afgesloten. Maar er is ook nog zoiets als een belemmeringsverbod. Wanneer geldt wat? Hendarin Mouselli (VRF Advocaten) duidt dit aan de hand van een recente uitspraak van de rechter. Het bericht Is het belemmeringsverbod de ‘femme fatale’ voor het non-concurrentiebeding? verscheen eerst op Flexmarkt.
Axiom Partners neemt ook FixedToday over
1 week
Axiom Partners, die vorig jaar De Staffing Groep heeft overgenomen, doet opnieuw een overname in de flexmarkt. De Zwitserse investeerder heeft ook intermediair FixedToday overgenomen. En nieuwe overnames worden op korte termijn verwacht. Het bericht Axiom Partners neemt ook FixedToday over verscheen eerst op Flexmarkt.
AI: erg handig, maar niet zonder gevaar
2 weken
Voor veel mensen mag artificiële intelligentie (AI) nog klinken als science fiction, maar veel flexbedrijven zijn er al lang mee aan de slag. Met welke wettelijke en morele kaders heb je dan eigenlijk te maken? Het bericht AI: erg handig, maar niet zonder gevaar verscheen eerst op Flexmarkt.
Marion Teesink (Eqib): ‘De mens is het goud van je bedrijf’
3 weken
“Zonder mensen geen organisatie”, is de overtuiging van Marion Teesink, oprichter en eigenaar van Eqib | The Human Factor. Het bedrijf gelooft dat mensen bepalend zijn voor het succes van een organisatie. Om hun eigen mensen aan zich te blijven binden wil Eqib groeien, iets waarbij digitalisering een belangrijke rol speelt. Marion: “Onze intentie is [...] Het bericht Marion Teesink (Eqib): ‘De mens is het goud van je bedrijf’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Recruiter heeft belangrijke rol in The Great Reskill
3 weken
Personeelstekort en een mismatch op de arbeidsmarkt - we hebben er allemaal mee te maken. Hoe kun je als intercedent of recruitment consultant hierop inspelen? En hoe kan een leverancier van staffing-software de recruiter daarbij helpen? Het bericht Recruiter heeft belangrijke rol in The Great Reskill verscheen eerst op Flexmarkt.
Recruiter, ga buiten de gebaande paden
3 weken
Iemand die een andere baan zoekt, kan overal terecht. Toch houden bedrijven vaak heel strak vast aan hun eis van een schaap met vijf poten en hun ‘oude’ salarishuis.  Franziska Szabó (PA Online) schrijft in haar column voor Flexmarkt dat het hoog tijd is voor recruiters om ruimte te laten voor onderhandelingen met de kandidaat. Het bericht Recruiter, ga buiten de gebaande paden verscheen eerst op Flexmarkt.
De frontoffice in 2022: de keuze is reuze
3 weken
Zonder een goede backoffice ben je als flexbedrijf nergens. Maar de grote veranderingen vinden nu plaats in de frontoffice. Twee softwareleveranciers over wat zij de belangrijkste frontofficetools van 2022 vinden. Het bericht De frontoffice in 2022: de keuze is reuze verscheen eerst op Flexmarkt.
YoungCapital opent tweede vestiging in Londen
3 weken
YoungCapital versnelt zijn expansie in het Verenigd Koninkrijk door een tweede vestiging te openen in Londen. De internationale expansie van YoungCapital is een belangrijke pijler van de groeistrategie van moederbedrijf The Works, die de ambitie heeft om een top-5 positie in de Europese recruitmentmarkt te veroveren.  Het bericht YoungCapital opent tweede vestiging in Londen verscheen eerst op Flexmarkt.
ManpowerGroup boekt omzetgroei, maar niet in Nederland
3 weken
ManpowerGroup zet in het eerste kwartaal van 2022 de stijgende lijn voort. Net als in het voorgaande kwartaal boekt de Amerikaanse uitzender wereldwijd omzetgroei (+6%). Maar de prestaties van Manpower Nederland blijven opnieuw achter (-2%).   Het bericht ManpowerGroup boekt omzetgroei, maar niet in Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
Abonneren op flexmarkt