tips

1788 nieuwsberichten gevonden
Nederlanders in door corona getroffen sectoren hebben weinig interesse in omscholing naar techniek
1 dag
Een vijfde van de Nederlanders heeft serieuze interesse in technische omscholing. Mannen (29 procent) overwegen omscholing naar de techniek vaker dan vrouwen (elf procent), zo blijkt uit onderzoek door TechniekOpleiding.nl onder ruim 1.500 werkende Nederlanders. Het animo in verschillende sectoren die bovengemiddeld onder druk staan door de coronacrisis is opvallend genoeg laag.
COVID-19 debet aan stijging politieke risico's in thuislanden Nederlandse handelspartners
1 dag
De politieke risicos die COVID veroorzaakt zullen in 2021 blijven toenemen, blijkt uit het Political Risk Report 2021 van verzekeringsmakelaar Marsh. Zo vormen bij de zes belangrijkste handelspartners van Nederland rellen, stakingen en onrust onder burgers het grootste risico voor de handel in Europa. Nederland scoort op deze onderdelen aanzienlijk lager in vergelijking met de rest van de wereld.
40 procent van de jonge werknemers staat al met één been buiten
1 dag
Slechts 60 procent van de jonge werknemers verwacht over een jaar nog in dienst te zijn bij hun huidige werkgever; dat blijkt uit onderzoek onder bijna 2500 jonge professionals in de leeftijdscategorie achttien tot en met 35 jaar. De reden? Ze zijn ontevreden over hun baan.
De cyberdreiging van vaccinaties
3 dagen
Oplichters zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de gegevens van gebruikers te stelen. Vorig jaar werd een volledig nieuwe categorie van mogelijkheden een van de meest winstgevende oplichtingspraktijken voor fraudeurs. Zij maakten op grote schaal gebruik van COVID-19-gerelateerde spamberichten en phishingpagina's om te profiteren van het meest alarmerende en spraakmakende nieuwsbericht van het jaar.
Duurzamer gaan werken, hoe pak ik dat aan?
4 dagen
We gaan duurzamer werken. Medewerkers mentaal vitaal houden heeft vooral onze aandacht, omdat de motivatie zakt en ik vaker moet letten op de kwaliteit van het werk. Maar er zijn meer redenen om te werken aan vitalisering. Willen we bedrijfsmatig op een gezonde manier de toekomst in, dan moeten we meer investeren in nieuwe kennis en vaardigheden. Hoe kunnen we dit het beste vormgeven?
World Password Day stond stil bij wachtwoordbeheer
6 dagen
Hoewel het afgelopen jaar in het teken stond van snelle digitale vernieuwing door het thuiswerken, bleef het gebruik van wachtwoorden onderhevig aan bekende zwakheden en slechte gewoontes. De eerste donderdag van mei is bekend als World Password Day, een dag waarop bedrijven en consumenten nogmaals gewezen worden op de best practices rond wachtwoordgebruik.
Vijf tips om persoonsgegevens te beschermen tegen dark web-cybercriminelen
6 dagen
Check Point Software Technologies waarschuwt voor een toename van diefstal en verkoop van persoonsgegevens zoals rijbewijzen en paspoorten op het dark web. Ook al daalde het aantal openbaar gemelde inbreuken op persoonsgegevens in vergelijking met 2019 met 48 procent, het totale aantal persoonsgevens dat werd getroffen steeg met 141 procent, goed voor een handelswaarde van 37 miljard dollar.
Verbeter uw supplychain, verbeter uw klantervaring
1 week
De huidige consumptiemaatschappij vormt een enorme uitdaging voor logistieke managers. Organisaties als Amazon en Alibaba hebben de consumenteneconomie gepopulariseerd, en de kenmerkende probleemloze levering legt de lat hoger voor bedrijven van alle groottes en in alle sectoren.
Verbeter uw supply chain, verbeter uw klantervaring
1 week
De huidige consumptiemaatschappij vormt een enorme uitdaging voor logistieke managers. Organisaties als Amazon en Alibaba hebben de consumenteneconomie gepopulariseerd, en de kenmerkende probleemloze levering legt de lat hoger voor bedrijven van alle groottes en in alle sectoren.
Een carrière in cybersecurity: vijf tips
1 week
Meer dan ooit is er veel vraag naar experts in cybersecurity, een branche die zeer breed is met een verscheidenheid aan benodigde vaardigheden. Bovendien is cybercriminaliteit 24-7 actief en ontwikkelt de technologie zich in een steeds hoger tempo.
Ziekteverzuim eerste kwartaal 2021: licht dalende trend
1 week
Ondanks dat in het eerste kwartaal van 2021 het ziekteverzuim nog altijd hoog is, laten de cijfers vanaf eind 2020 een licht dalende trend zien in een aantal sectoren. Dit volgt op een coronajaar met de hoogste verzuimcijfers sinds jaren. In het voorjaar 2020 was er relatief meer psychisch verzuim.
De pandemie maakt persoonlijke moederdagcadeaus populair
1 week
Bijna 60 procent van de Nederlanders viert Moederdag, een feestdag waarbij chocolade en bloemen veruit de populairste cadeaus zijn. Toch is er een verschuiving zichtbaar die mede toe te schrijven is aan de Corona-pandemie. Persoonlijke moederdagcadeaus zoals fotoproducten die gemakkelijk door de brievenbus passen, hebben flink aan populariteit gewonnen.
IT is vertragende factor bij 44 procent van de organisaties
1 week
Ruim twee op de vijf (44 procent) C-level executives geeft aan dat IT een vertragende factor is binnen hun organisatie, terwijl ze nu juist snel willen en moeten inspelen op de ontwikkelingen in de markt. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 153 C-level executives. Zo geeft 48 procent aan dat verouderde automatisering en legacy-systemen groei en innovatie in de weg staan.
A simple tool to reduce new hire turnover
1 week
New hires are a risky group New hires are a risky group, especially in these days when many people have to work remote. The daughter of a friend quit her first job last week, after six months. Her boss and other people in the organisation were surprised. Some of the comments she got: You just started. You were doing so well. The first six months are always a bit boring. I talked to her, and she told me that during these six months hardly anybody, and certainly not her boss, had asked her:...
Hoge werkdruk bij grote organisaties zet klantervaring onder druk
1 week
In een nieuw onderzoek van Ricoh zijn 952 Europese kantoormedewerkers van bedrijven met meer dan 1.000 werknemers bevraagd. Hieruit blijkt dat vijftien procent van de Nederlandse medewerkers van menig is dat hun bedrijf tijdens de pandemie inkomsten is misgelopen als direct gevolg van een slechte klantervaring.

Pagina's

Abonneren op tips