tips

385 nieuwsberichten gevonden
Diversity at the top of AEX companies is still poor
16 uur
How is the (gender) diversity at the top of AEX companies? The AEX (Amsterdam Exchange) consists of the 25 companies that trade on Euronext Amsterdam. We looked at the gender diversity at the top of these companies. We looked at the information on the websites of the companies. Supervisory Board/ Board of Directors The Supervisory Boards/ Boards of Directors of these companies are most diverse. We count 198 members, of whom 71 (36%) are women. The size of the boards varies between four and...
Slecht functionerende collega's grootste stoorzender op het werk
17 uur
Nederlanders zijn over het algemeen tevreden over hun werk. Zij beoordelen dit namelijk met een zeven, zo blijkt uit landelijk onderzoek van Mercer. Waar zij absoluut niet tegen kunnen? Slecht functionerende collegas.
Aanhoudend tekort aan technici stagneert groei organisaties
4 dagen
Er is een groeiend kwalitatief en kwantitatief tekort aan technici. De werkgevers van deze beroepsgroep verwachten dat dit voorlopig niet verandert en dat heeft zijn weerslag op de groei van technische organisaties.
Vijf technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen
4 dagen
Met uw bedrijf gesponsord een rondje om de kerk rennen voor een goed doel? Dat is natuurlijk fantastisch om te doen, zegt Rinse Tamsma, managing director van SAP Nederland. Maar met technologie kun u direct de levens van mensen verbeteren. En dat is ook supermotiverend voor medewerkers. Vijf voorbeelden.
Drie handige chat-apps voor op kantoor
5 dagen
Communicatie blijft een belangrijk topic binnen professionele organisaties. Er zijn veel verschillende manieren om te communiceren binnen het kantoor.
Mijlpalen twintigers schuiven op
5 dagen
Twintigers van 2018 bereiken mijlpalen in hun levensloop later dan de twintigers van 2008. Ze gaan later uit huis, volgen langer onderwijs en hebben minder snel een vaste arbeidsrelatie of een koophuis.
Tien procent van de communicatieprofessionals durft fake news in te zetten
5 dagen
Uit onderzoek van Marcommit blijkt dat tien procent van de communicatieprofessionals het aandurft om fake news in te zetten als communicatie-instrument.
Werknemer onzeker of zijn vaardigheden over vijf jaar nog nodig zijn
6 dagen
Drie op de tien werknemers zegt niet zeker te weten of hij of zij over de vaardigheden beschikt die over vijf jaar nodig zijn. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van FYNCH.
Data scientists besteden 80 procent van hun tijd aan opschonen en structuren data
6 dagen
De meeste data professionals geven aan dat het opschonen en structureren van data nog steeds de grootste uitdaging is op hun vakgebied. Data scientists geven zelfs aan dat zij maar liefst 80 procent van hun tijd hieraan besteden.
Familiebedrijf niet de beste werkgever
1 week
Familiebedrijven investeren gemiddeld gezien minder in hun werknemers dan vergelijkbare niet-familiebedrijven. Zo biedt 85 procent van de familiebedrijven hun medewerkers trainingen en opleidingen tegenover bijna alle (97 procent) andere bedrijven.
Relativeren: denken vanuit een dubbel perspectief
1 week
Het staat vaak in de profielschets van managers: een relativerende werkhouding. Dit betekent dat u de problemen in uw werk op een veerkrachtige manier kunt benaderen. U bent enthousiast en betrokken en streeft naar de beste resultaten. U hebt vertrouwen in uw mensen en geeft ze alle ruimte. Maar tegelijkertijd verstaat u ook de kunst om dingen los te laten als het tegen zit.
Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald
1 week
Het aanbod van commercieel vastgoed, waarmee wordt bedoeld kantoor-, bedrijfs- en winkelruimte, is in het eerste kwartaal van 2019 verder gedaald. De opname van bedrijfsruimte en kantoorruimte bleef op niveau.
Launch of the first international State of Agile HR
1 week
Organize Agile and the HU University of Applied Sciences asked us to ask your attention for the first State of Agile HR survey, and we are happy to do so. Agile is coming more common Agile ways of thinking, working and organizing are becoming more common all over the world. Where in the past mostly IT departments and organizations focused on increasing their agility, other disciplines have been discovering the advantages of organizing agile in recent years. It was first identified as an HR...
Arbeidsmarkt is nu echt aan het afkoelen
1 week
De signalen dat de arbeidsmarkt in Nederland aan het afkoelen is, zijn in het eerste kwartaal van 2019 duidelijker geworden. De laatste cijfers van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek uit het eerste kwartaal van 2019 laten zien dat het aantal uitgegeven vaste contracten weer aan het dalen is.
Autoverkopen april ruim twee procent in de min
1 week
Afgelopen maand zijn er in Nederland 33.149 nieuwe personenautos geregistreerd en dat is 2,1 procent minder dan in april 2018.

Pagina's

Abonneren op tips