tips

1548 nieuwsberichten gevonden
Te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie
20 uur
Een coalitie van negen (branche)organisaties uit de digitale economie heeft de plannen die op Prinsjesdag zijn gepresenteerd langs de digitale meetlat gelegd. Ze komen gezamenlijk tot de conclusie dat het kabinet digitalisering weliswaar belangrijk vindt, maar toch onvoldoende bereid blijkt om daarvoor regie te nemen en de juiste investeringen te doen.
Ruim 70 procent overheidswebsites niet digitaal toegankelijk
20 uur
Daags voor het verstrijken van de deadline voor de nieuwe toegankelijkheidswetgeving, voldoet ruim 71 procent van alle overheidswebsites niet aan de gestelde eisen. Dat betekent dat meer dan 4 miljoen Nederlanders met een beperking nog steeds niet moeiteloos gebruik kunnen maken van overheidswebsites.
Flexkrachten onmisbaar voor opstarten economie na lockdown
1 dag
De coronacrisis heeft een grote impact op mensen met een flexibel arbeidscontract. Een groot deel van de uitzendkrachten, gedetacheerde werknemers en ZZP-ers verloor hun baan in de eerste maanden van de crisis. Tegelijkertijd is een fors deel van de uitzendkrachten - bijvoorbeeld in de zorg, schoonmaak, logistiek en productie - blijven werken, waarbij vaak een extra beroep is gedaan op hun inzet en flexibiliteit om Nederland tijdens de coronacrisis draaiende te houden.
The Eisenhower matrix and various other grids for HR
2 dagen
What is a consultant without a grid? 2×2 grids are part of the toolkit of almost any consultant. There are many HR related grids, and we have collected a few for your inspiration and entertainment. And not only 2×2’s. Examples of HR grids The Action Priority matrix One of my favourites. Also called the impact x effort matrix. My version looks a bit different: the best is low effort/ high impact. Blake Mouton Managerial Grid The good old grid of Blake...
Hoe voorkom ik steeds dezelfde fouten?
3 dagen
Hoewel ik over bijna alles een mening of visie heb en soms bepaalde dingen inhoudelijk beter weet, lijk ik niet vooruit te komen in mijn functie. Ik blijf op de achtergrond hangen en ik kom ondoorgrondelijk over is mij verteld. Men passeert mij vaak en ik laat anderen misschien ook altijd voorgaan. Dit gebeurt mij al jaren. Wat kan ik hieraan doen en hoe voorkom ik dezelfde fouten keer op keer?
Wees extra alert op verdachte telefoontjes
5 dagen
Consumenten en bedrijven moeten extra op hun hoede zijn voor telefonische oplichting met behulp van spoofing. Deze oproep doet Mimecast op basis van recente incidenten en eigen onderzoek. Als het telefoonnummer klopt, zegt dat niks over de identiteit van de beller, waarschuwt Carl Wearn, het hoofd van de online-misdaadafdeling van Mimecast.
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 45 euro
6 dagen
Het netto maandsalaris van Nederlanders met een modaal inkomen (€2.778) stijgt in 2021 met 45 euro. Dat is een stijging van 2,0 procent. Dit blijkt uit de eerste doorrekeningen die Visma | Raet direct na het bekendmaken van de Rijksbegroting heeft uitgevoerd. .In de berekening is geen rekening gehouden met eventuele wijzigingen in de pensioenpremies.
Over hittegolven, Corona en het klimaat: een andere kijk op de kwestie
1 week
Bestaan er ook hittegolven buiten het zomerseizoen? Kan er zich in de winter een hittegolf voordoen? En wat heeft dat met de Corona-pandemie en het klimaat te maken? Laten we eens wat verder kijken dan onze meteorologische neus lang is.
COVID-19 voedingsbodem voor geopolitieke risico's
1 week
De COVID-19 pandemie versterkt bestaande geopolitieke risicos. Economisch en politiek nationalisme groeien mede dankzij de maatregelen die de coronacrisis moeten bestrijden. Bovendien wordt de veerkracht van de toeleveringsketen fors op de proef gesteld en neemt het risico op stakingen, rellen en maatschappelijke onrust toe.
Coronacrisis heeft traditionele rolpatronen niet veranderd
1 week
Dat in Nederland traditionele rolpatronen overheersen, is bekend. Nederlandse vrouwen zijn kampioen deeltijdwerken en pas sinds juli mogen kersverse vaders vijf weken verlof opnemen bij de geboorte van hun kind. Maar aan het begin van de crisis gloorde er toch hoop: zou de rolverdeling tussen mannen en vrouwen door het vele thuiswerken en de afwezigheid van de opvang voor kinderen dichter naar elkaar groeien?
To Track or Not to Track? The Balancing Act of Managing Employee/Employer Transparency
1 week
Employee monitoring technology has grown significantly both in scope and type over the past decade. Forms of workplace surveillance that used to be limited to the largest corporate employers, for high-level tracking of email volume or network-bandwidth requirements, now encompasse a range of tools that provide a high degree of visibility and oversight into almost every aspect of the daily behaviour of individual workers. Employee monitoring software increasingly popular Barclays bank is the...
Top tien jobboards: het speelbord van de uitzendbureaus en Amerikaanse Tech giganten
1 week
Volgens onderzoek van Intelligence Group zijn er interessante ontwikkelingen in de meest gebruikte en populairste jobboards op de arbeidsmarkt. Werkgevers en intermediairs plaatsen veelal hun vacatures op plaatsen waar werkzoekenden veel minder kijken. De gratis sites hebben veel vacatures, maar zijn minder populair bij baanzoekers.
Tien tips die u helpen relativeren
1 week
Als het even tegenzit, hoeft u het voor uzelf niet moeilijker te maken dan nodig. Door te relativeren kunt u met een andere blik naar uw zorgen en problemen kijken. Maar juist als u middenin de ellende zit, is relativeren niet zo simpel. Mogelijk voelt u zich ergens bezwaard over of kampt u met schuldgevoelens. Het kan ook zijn dat u bent beland in een eindeloze strijd om het gelijk of dat u zich over-verantwoordelijk voelt voor alles wat er gebeurt. U kunt zich daardoor best ellendig voelen....
Helft Nederlanders wil graag naar kantoor, vooral als ze niet ver hoeven te reizen
1 week
Ongeveer de helft van de werknemers wil (erg) graag (weer) naar kantoor. 48 procent is het er mee eens of helemaal mee eens om weer op de werkvloer te verschijnen. Maar onder werknemers die ver, meer dan 30 km, moeten reizen is dit enthousiasme een stuk minder groot: 38 procent wil (erg) graag terug naar kantoor.

Pagina's

Abonneren op tips