tips

802 nieuwsberichten gevonden
Stoomcursus ‘nieuwe IT-ontwikkelingen' toont directies waar winst te behalen valt
7 uur
Uit gesprekken die BCE heeft gevoerd met een groot aantal directies blijkt dat slechts weinig organisaties de voordelen zien van de nieuwste IT-ontwikkelingen. En dat terwijl die ontwikkelingen, naast een significante kostenbesparing, vaak ook tal van concurrentie- en efficiencyvoordelen bieden.
Outplacement vaker succesvol, niet voor oudere medewerkers
1 dag
Het wordt steeds moeilijker om oudere werknemers succesvol naar nieuw werk te begeleiden. Het percentage geslaagde outplacementtrajecten voor 57-plussers daalde afgelopen jaar naar 47 procent.
Vrouwen verdienen minder vanwege onterechte ongeschiktheid
5 dagen
Als vrouwen minder verdienen dan mannen, komt dat omdat ze minder geschikt zijn voor de functie. Dat vindt een kwart van de mannelijke leidinggevenden, blijkt uit onderzoek van PEAK-IT onder 1023 leidinggevenden bij bedrijven met 26 of meer werknemers.
Hoe persoonlijkheidsassessments helpen de juiste kandidaat aan te nemen
1 week
Hoe werft u de juiste personen voor een baan? Dat is een vraag die vele bedrijven zich stellen. Zsolt Feher, Managing Director Europa bij Hogan Assessmentslegt uit hoe persoonlijkheidsassessments hierbij helpen.
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data
1 week
Het eind van het jaar is in zicht. Hoe gaat u er als commercieel eindverantwoordelijke voor zorgen dat de sales-doelstellingen dit jaar nog gehaald worden? Laat data u bij die ambitie helpen.
Leidinggevende vindt smartphone slecht voor productiviteit
1 week
In plaats van dat een smartphone ons werk sneller en gemakkelijker maakt, denkt maar liefst 65 procent van de leidinggevenden dat het apparaat juist ten koste gaat van de productiviteit. Dit uit blijkt onderzoek van Protime onder ruim 1.000 leidinggevenden bij bedrijven met 26 of meer werknemers.
Eén op de drie beleggers: maatschappelijk beleggen moet deels verplicht worden
1 week
31 procent van de Nederlandse beleggers vindt dat het verplicht zou moeten worden om een bepaald percentage van de portefeuille maatschappelijk te beleggen. Meer vrouwelijke beleggers (36 procent) zijn hiervan overtuigd dan mannelijke beleggers (29 procent).
96 procent ziet e-mail als grootste bedreiging
1 week
Organisaties zien menselijke inschattingsfouten als grootste bedreiging voor hun cyberveiligheid. Dat blijkt uit onderzoek van KnowBe4 onder ruim 600 bedrijven wereldwijd.
Kwart werkend Nederland zegt geen manager nodig te hebben
1 week
Een aanzienlijk deel van werkend Nederland, namelijk 26 procent, heeft liever geen manager. Vooral mannen hebben er lang niet allemaal behoefte aan (33 procent). Van de vrouwen geeft twintig procent aan liever zonder manager te werken.
Behoud medewerkers grootste uitdaging voor sectoren zorg en openbaar bestuur
1 week
HR-professionals in de sectoren openbaar bestuur en zorg en welzijn verwachten dat zij in 2020 meer hinder gaan ondervinden bij het behoud van medewerkers dan hun collegas in andere sectoren.
Anti-discriminatiewet is een zegen voor de arbeidsmarkt
1 week
Het wetsvoorstel toezicht discriminatievrije werving en selectie van staatssecretaris Tamara van Ark legt grote druk op werkgevers. Als ze discrimineren bij sollicitaties riskeren ze een boete van € 4.500. Een zegen voor de arbeidsmarkt.
Meer focus op ethisch leiderschap, minder op winst alleen
1 week
Focus op ethisch en mensgericht leiderschap zal de nieuwe norm voor CEOs zijn tegen 2025. Dit blijkt uit onderzoek onder Europese CEOs naar de veranderende visie op leiderschap van managementadviesbureau Korn Ferry.

Pagina's

Abonneren op tips