tips

1705 nieuwsberichten gevonden
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in omgang met crises dan mannen
7 uur
Vrouwen in leidinggevende posities hebben meer vertrouwen in hun omgang met crises dan mannen, is een van de conclusies die de Worldcom Public Relations Group trekt op basis van het jaarrapport van de Worldcom Confidence Index (WCI). In dat rapport zijn de resultaten van de Confidence Index van september 2019 tot en met september 2020 verzameld.
Werkzoekers hebben hekel aan schrijven motivatiebrief
7 uur
Zes op de tien werkzoekers hebben een hekel aan het schrijven van hun motivatiebrief. Dat blijkt uit recent onderzoek van Sollicitatiedokter. Het voeren van een sollicitatiegesprek vinden veel mensen (37 procent) ook lastig, terwijl bijna niemand (drie procent) voornamelijk moeite lijkt te hebben met het opstellen van een cv.
Update from the HR Trend Institute 2020/9
1 dag
In this update: New episode in the series “Talking HR Trends with Natal and Tom 11 HR Trends for 2021: The video The Personal User Guide Talking HR Trends with Natal and Tom Multifunctional HR … End of silos? In this episode of “Talking HR Trends with Natal and Tom” the conversation is about how HR can work in a multifunctional way, crossing borders and breaking silos. Solving complex issues benefits from a multifunctional approach, looking at all the stakeholders of...
Hoge uitstroom sociaal domein: het gaat niet alleen om het salaris
1 dag
De uitstroom in het sociaal domein is hoog: in vijf jaar tijd vertrekt bijna de helft van de medewerkers. Dat blijkt uit het onderzoek Behoud van medewerkers in het sociaal domein dat Andersson Elffers Felix deed in opdracht van Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW). Medewerkers geven in het onderzoek wel aan dat ze zoeken naar ander werk voor een beter salaris, maar dit blijkt niet de reden om daadwerkelijk te vertrekken bij de werkgever.
Een op drie Nederlanders verwacht dit jaar minder Black Friday-aankopen te doen
1 dag
Maar liefst 36 procent van de Nederlanders verwacht tijdens Black Friday minder aankopen te doen dan een jaar geleden. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.007 Nederlandse consumenten, uitgevoerd door Panelwizard. Daarnaast denkt bijna de helft van alle ondervraagden op de laatste vrijdag van november minder spullen en/of producten te bestellen die ze eigenlijk niet nodig hebben.
Dankzij lockdown beseft werkend NL het belang van altijd blijven leren
2 dagen
Door de lockdown realiseert 36 procent van de werkende Nederlanders zich meer dan ooit dat het belangrijk is om altijd te blijven doorleren. Dit blijkt uit het onderzoek Bezinning leidt tot inzicht van Online Academy, uitgevoerd onder ruim 1.100 Nederlanders in loondienst. Zeven procent van de werkenden is vanwege corona gestart met een training, cursus of opleiding of gaat hiermee starten.
11 HR Trends to take into account for 2021
2 dagen
HR professionals follow the trends The HR Trend Institute was founded in 2014. In the last six years every year in November we published an overview of the HR trends we sensed for the coming year. 2015: 9 emerging HR trends for 2015 2016: 11 HR trends for 2016 2017: 10 HR Trends for 2017 2018: 8 major trends for 2018 2019: 10 inspiring HR trends for 2019 2020: 12 HR trends for 2020 Each year the challenge is if we can come up with a new inspiring list. This is for you to decide! The megatrends...
Ransomware nog steeds de grootste bedreiging voor bedrijven
5 dagen
Datto lanceert zijn vijfde jaarlijkse Global State of the Channel Ransomware Report. Meer dan 1.000 MSPs bekijken hierin welke impact COVID-19 heeft gehad op de cyberveiligheid van het MKB, samen met de trends die ransomware-aanvallen veroorzaken.
Dringend extra richtlijnen nodig voor de werkvloer, ook na corona
6 dagen
Thuiswerken zorgt voor meer stress onder werknemers. Nu sterker dan in de eerste semi lockdown. Prof. Dr. Willem van Rhenen stress expert bij Arbo Unie maakt zich ernstige zorgen over de mate van stress van werkenden in Nederland en hoe dit, ook na corona, zijn weerslag zal krijgen op de productiviteit en het ziekteverzuim.
COVID-19 levert positieve bijdrage aan digitalisering
6 dagen
Bedrijven halen nu meer waarde uit digitalisering en bestempelen digitaliseringstrajecten succesvoller dan begin dit jaar - voordat Nederland in lockdown ging. Daarnaast nam de kennis om te kunnen digitaliseren de afgelopen zeven maanden toe.
Drie op de tien jongeren kunnen manager niet uitstaan
6 dagen
30 procent van de jongeren, tussen de achttien en 25 jaar, kan zijn manager niet uitstaan. Dit blijkt uit Het Nationale Management Onderzoek, uitgevoerd door ISBW onder ruim 1.200 werkenden in loondienst. Van alle respondenten kan veertien procent van de Nederlandse werkenden die hun manager niet kan uitstaan.
Wellbeing … more than Yoga classes?
1 week
Talking HR Trends with Natal and Tom Wellbeing … more than Yoga classes? In this episode of Talking HR Trends with Natal and Tom, Natal and Tom talk about wellbeing. What is wellbeing, why is wellbeing in the workplace important, and is wellbeing more than providing yoga classes? Watch one of the other episodes   Next week: 11 HR Trends to take into account for 2021 The HR Trend Institute was founded in 2014. In the last six years every year in November we published an overview...
Oude malware-varianten WannaCry en Mirai-botnet blijven bedreiging
1 week
Malware van zon drie jaar geleden, zoals de ransomware-variant WannaCry en het Mirai-botnet, blijken nog altijd schade aan te richten. Dit concludeert cybersecurity organisatie Tesorion uit eigen onderzoek. Ondanks dat deze vormen van malware al geruime tijd geleden zijn ontmaskerd, worden deze nog regelmatig gedetecteerd door Tesorion Immunity.
Helft werkzoekers wordt wel eens benaderd door recruiter
1 week
Bijna de helft van de mensen die op zoek zijn naar een baan, worden wel eens benaderd door een recruiter. Dat blijkt uit onderzoek van Sollicitatiedokter onder ruim 2500 respondenten. De cijfers geven een verandering op de arbeidsmarkt weer. Steeds vaker meldt een werkgever zich bij een werknemer, in plaats van andersom.
Vacatures meeste banken, verzekeraars en telecom niet voor vrouwen geschreven
1 week
De vacatureteksten van de meeste banken, verzekeraars, telecom- en IT-bedrijven zijn nog steeds te veel op mannelijke kandidaten gericht. Dat blijkt uit onderzoek naar online vacatures van bedrijven in deze sectoren op genderneutraal taalgebruik. Genderneutrale vacatureteksten zijn van belang om uitsluiting te voorkomen en helpen bedrijven aan meer vrouwelijke kandidaten bij sollicitaties in een toenemend krappe arbeidsmarkt.

Pagina's

Abonneren op tips