flex

86 nieuwsberichten gevonden
Principeakkoord gesloten voor nieuwe CAO uitzendkrachten
1 uur
Flexnieuws.nl Principeakkoord gesloten voor nieuwe CAO uitzendkrachten
WEC: flexibiliteit in werk is een niet-onderhandelbare eis geworden
2 uur
Flexnieuws.nl WEC: flexibiliteit in werk is een niet-onderhandelbare eis geworden
WerkTalent verkoopt bedrijf aan eigen medewerkers
10 uur
Flexnieuws.nl WerkTalent verkoopt bedrijf aan eigen medewerkers
Onderhandelingsresultaat nieuwe CAO uitzendkrachten 2024
1 dag
Vakbonden FNV, CNV Vakmensen en De Unie en de ABU en NBBU hebben een principeakkoord voor de nieuwe CAO Uitzendkrachten gesloten. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 april 2024 tot 6 januari 2025. In deze nieuwe cao onder andere afspraken over de huisvesting van arbeidsmigranten, de uitruil van de ET-regeling en de zwaarwerk-regeling [...] Het bericht Onderhandelingsresultaat nieuwe CAO uitzendkrachten 2024 verscheen eerst op Flexmarkt.
Nieuwe ontslagronde bij Indeed
1 dag
Flexnieuws.nl Nieuwe ontslagronde bij Indeed
Cor de Koeijer benoemd tot adjunct-directeur NBBU
1 dag
Cor de Koeijer is al sinds 2010 werkzaam bij de NBBU. Hij begon er als juridisch adviseur en houdt zich momenteel vooral bezig met de cao-onderhandelingen, arbeidsmigranten en met juridische zaken.  Directeur van de NBBU, Marco Bastian: “De NBBU groeit en ontwikkelt de afgelopen jaren volop. Voor het verder versterken van de positie van de [...] Het bericht Cor de Koeijer benoemd tot adjunct-directeur NBBU verscheen eerst op Flexmarkt.
Cashflow versnellen? Zo doe je dat als uitzendondernemer
1 dag
Uitzendkrachten moeten vaak wekelijks worden uitbetaald. Daarvoor is het belangrijk dat uitzendbedrijven hun cashflow goed op orde hebben. Bij een bank hoef je als MKB-uitzender hiervoor niet aan te kloppen. Een non-bancaire financier biedt uitkomst. Maar uitzenders kunnen ook zelf aan de slag gaan om hun cashflow te versnellen. “De MKB-ondernemer moet een schaap met [...] Het bericht Cashflow versnellen? Zo doe je dat als uitzendondernemer verscheen eerst op Flexmarkt.
De menselijke maat
2 dagen
In haar bijdrage voor Flexmarkt neemt Hendarin Mouselli het op voor flexwerkgevers. Flexwerkgevers hebben een negatief imago. Maar is dat wel terecht? Hendarin laat aan de hand van het aantal klachten dat binnenkomt bij de Arbeidsinspectie zien dat het juist de goede kant opgaat met uitzend-, payroll- en detacheringsbedrijven. Het toeslagenschandaal heeft het collectief falen [...] Het bericht De menselijke maat verscheen eerst op Flexmarkt.
Zeven op de tien zzp’ers overtreffen eigen omzetverwachtingen
4 dagen
Zeven op de tien zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) in Nederland overtreffen hun eigen omzetverwachtingen, zo blijkt uit recent onderzoek van zzp-bank Knab onder 1,000 zzp’ers. Zowel starters als ervaren ondernemers draaien nu meer omzet dan waar ze vooraf rekening mee hielden. Eén op de drie zelfstandigen heeft concrete plannen om te groeien met hun bedrijf. [...] Het bericht Zeven op de tien zzp’ers overtreffen eigen omzetverwachtingen verscheen eerst op Flexmarkt.
Jaap Postma (Mysolution): ‘AI wordt de motor in staffing en recruitment’
5 dagen
Mysolution is inmiddels een serieuze internationale softwareleverancier in de staffing-industrie. En ook in eigen land zit het bedrijf bepaald niet stil. Mysolution heeft zelfs een eigen slimme AI-assistent (Maia) ontwikkeld. “AI wordt de basis in onze sector. Die impact valt niet te onderschatten”, zegt CEO Jaap Postma. Mysolution, opgericht in 2005, is uitgegroeid tot een [...] Het bericht Jaap Postma (Mysolution): ‘AI wordt de motor in staffing en recruitment’ verscheen eerst op...
CBS: minder (jongere) uitzendkrachten, meer oproepkrachten
5 dagen
Flexnieuws.nl CBS: minder (jongere) uitzendkrachten, meer oproepkrachten
Enrike Rutten nieuwe CEO Blue Ocean Staffing Services
5 dagen
Flexnieuws.nl Enrike Rutten nieuwe CEO Blue Ocean Staffing Services
Arbeidsmarkt iets minder krap
5 dagen
Het CBS meldt op basis van de nieuwste cijfers dat de krapte op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal iets minder is geworden. Maar de spanning op de arbeidsmarkt blijft hoog met 110 vacatures per 100 werklozen, aldus het statistiekbureau. Het aantal banen neemt nog steeds toe. Bij uitzendbureaus daalt het aantal banen juist. Weer [...] Het bericht Arbeidsmarkt iets minder krap verscheen eerst op Flexmarkt.
Quoratio Groep gaat nu verder als FITZ
5 dagen
Flexnieuws.nl Quoratio Groep gaat nu verder als FITZ
Arbeidsmigratie: niet meer maar beter
6 dagen
Flexnieuws.nl Arbeidsmigratie: niet meer maar beter
Flex vrijwel stabiel in het eerste kwartaal, maar toch…
6 dagen
Flexnieuws.nl Flex vrijwel stabiel in het eerste kwartaal, maar toch…
Hoofdlijnenakkoord: door met toelatingsstelsel en meer grip op arbeidsmigratie
6 dagen
Flexnieuws.nl Hoofdlijnenakkoord: door met toelatingsstelsel en meer grip op arbeidsmigratie
Arbeidsmarktmaatregelen Hoofdlijnenakkoord raken flexbranche
6 dagen
Hoop, lef en trots, zo kondigen de formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB hun hoofdlijnenakkoord aan. Na bijna zes maanden praten en onderhandelen is er op hoofdlijnen een akkoord gesloten op voor de formerende partijen belangrijke onderwerpen. Zo wordt ingezet op bestaanszekerheid en het verbeteren van de koopkracht en wordt het strengste toelatingsregime voor [...] Het bericht Arbeidsmarktmaatregelen Hoofdlijnenakkoord raken flexbranche verscheen eerst op Flexmarkt.
YER neemt Duitse AVANTGARDE Experts over
6 dagen
YER Global, een bureau voor internationale detachering en werving, heeft de Duitse wervingsspecialist AVANTGARDE Experts overgenomen. Met hun gezamenlijke focus op kwaliteit en datagestuurde innovatie zullen de partners samen hun positie versterken op de Duitse markt voor vacatures voor hooggekwalificeerd personeel, met name in belangrijke duurzame sectoren zoals technologie, mobiliteit en energie. 1500 gedetacheerden YER, [...] Het bericht YER neemt Duitse AVANTGARDE Experts over verscheen...
Aantal flexwerkers nam met 30 duizend af in eerste kwartaal
1 week
Het komt niet als een verrassing, maar CBS en TNO concluderen op basis van een gezamenlijke analyse dat het aantal werknemers met een flexibele arbeidsrelatie afneemt. Ruim een derde van de werknemers in Nederland heeft in het eerste kwartaal van 2024 een flexibele arbeidsrelatie. Het betreft 2,7 miljoen mensen van 15 tot 75 jaar. Dit [...] Het bericht Aantal flexwerkers nam met 30 duizend af in eerste kwartaal verscheen eerst op Flexmarkt.
Werkgevers: voer politieke discussie over arbeidsmigratie op basis van feiten en cijfers
1 week
Flexnieuws.nl Werkgevers: voer politieke discussie over arbeidsmigratie op basis van feiten en cijfers
ABU-cijfers: daling uitzenduren zet verder door
1 week
Flexnieuws.nl ABU-cijfers: daling uitzenduren zet verder door
Tijdpad invoering Toelatingsstelsel flexbranche herzien
1 week
Demissionair minister Karien van Gennip heeft in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven dat de ingangsdatum van de Wtta met een jaar is uitgesteld. De Wtta moet ervoor zorgen dat misstanden in de uitzendbranche worden aangepakt. Van Gennip wil dit met urgentie doen en bedankt dan ook de Kamer voor de voortvarende behandeling van [...] Het bericht Tijdpad invoering Toelatingsstelsel flexbranche herzien verscheen eerst op Flexmarkt.
Waarom je als uitzendbureau nú met data wil starten
1 week
Flexnieuws.nl Waarom je als uitzendbureau nú met data wil starten
ABU Marktmonitor: Vergelijkbare daling als vorige periode
1 week
In periode 4, van 25 maart tot en met 21 april, daalde het aantal uren met 8% en de omzet daalde met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Deze daling is gelijk aan de daling in periode drie. Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er [...] Het bericht ABU Marktmonitor: Vergelijkbare daling als vorige periode verscheen eerst op Flexmarkt.
Omzet detacheerders daalt voor het eerst in drie jaar
1 week
De detacheringsbranche ziet voor het eerst sinds drie jaar de omzet dalen. De omzet (per werkbare dag) daalde in het eerste kwartaal van 2024 met 2,7% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2023. Terwijl het aantal medewerkers in loondienst daalt (-4% t.o.v. jaar eerder) stijgt het aantal medewerkers in vast dienstverband naar 68,7%. Een stijging [...] Het bericht Omzet detacheerders daalt voor het eerst in drie jaar verscheen eerst op Flexmarkt.
Detacheringsbranche kampt voor het eerst sinds jaren met omzetkrimp
1 week
Flexnieuws.nl Detacheringsbranche kampt voor het eerst sinds jaren met omzetkrimp
‘Oef’ en ‘au’: nieuw toelatingsstelsel voor uitzenders loopt minstens een jaar vertraging op
1 week
Flexnieuws.nl ‘Oef’ en ‘au’: nieuw toelatingsstelsel voor uitzenders loopt minstens een jaar vertraging op
Cor de Koeijer aangesteld als adjunct-directeur van de NBBU
1 week
Flexnieuws.nl Cor de Koeijer aangesteld als adjunct-directeur van de NBBU
Huis voor Klokkenluiders: 50% meer vermoedens van misstanden gemeld in 2023
1 week
In 2023 namen 369 mensen, die een misstand op het werk vermoedden, contact op met het Huis voor Klokkenluiders voor advies. Dat is een toename van 50% ten opzichte van het jaar ervoor. Ook nam de complexiteit van de vermoede misstanden toe. De inwerkintreding van de Wet bescherming klokkenluiders en de media-aandacht voor misstanden speelden daarin [...] Het bericht Huis voor Klokkenluiders: 50% meer vermoedens van misstanden gemeld in 2023 verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flex