werkgevers

54 nieuwsberichten gevonden
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
2 dagen
Ruim vier op de tien bedrijven in Europa hebben nog steeds geen beleid op het gebied van klimaat, duurzaamheid, sociaal- en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bijna net zoveel bedrijven zijn niet op de hoogte van de Europese CSRD-richtlijn die hen verplicht daar vanaf 2024 of 2025 over te rapporteren.
Gen-Z'ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
2 dagen
Recent onderzoek van LinkedIn onthult een groeiende generatie van professionals die geen compromissen willen sluiten over de waarden die voor hen belangrijk zijn als het aankomt op de bedrijven waar zij willen werken. Bijna negen op de tien (87 procent) Gen Z'ers en millennials zijn zelfs bereid hun huidige baan op te zeggen om te werken bij een bedrijf dat beter aansluit bij hun waarden en levensstijl.
40 procent zegt dat ChatGPT-regelgeving ontbreekt op hun werkvloer
3 dagen
Bijna 40 procent van de Nederlanders geeft toe dat er geen richtlijnen of regels zijn op het werk als het gaat om het gebruiken van generatieve AI tools zoals ChatGPT. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Kaspersky onder 1000 Nederlandse respondenten. In combinatie met een groot deel (36 procent) dat zijn werkgever of leidinggevende niet informeert over het gebruik van ChatGPT op het werk, is het een grote prioriteit geworden om de privacy van gegevens en de verificatie van de inhoud aan te...
Werkgevers zetten onvoldoende in op behoud van personeel
1 week
Werknemers in loondienst veranderen nu bijna twee keer zo snel van werkgever (externe mobiliteit) als in 2015. Terwijl een vergelijkbaar aantal mensen een andere functie krijgt bij hun bestaande werkgever (interne mobiliteit) als in 2015. Dit ondanks dat interne doorstroom bewezen voordelen heeft als hogere medewerkerstevredenheid en productiviteit en lagere kosten voor werving en onboarding.
Meeste cyberaanvallen gericht op back-ups om betaling van losgeld af te dwingen
1 week
Organisaties van elke omvang worden steeds vaker het slachtoffer van ransomware-aanvallen en zijn onvoldoende beschermd tegen deze toenemende cyberdreiging. Volgens nieuwe gegevens in het Veeam 2023 Ransomware Trends Report zal een op de zeven organisaties in de komende tijd ervaren dat bijna alle (> 80 procent) gegevens zijn aangetast als gevolg van een ransomware-aanval.
Personeelsmonitor Gemeenten: Historische stijging bezetting ondanks krappe arbeidsmarkt
1 week
Ondanks de krappe arbeidsmarkt steeg het aantal medewerkers van gemeenten in 2022 met een historische vier procent. Het lukte gemeenten nog steeds om een groot deel van de vacatures in te vullen. Maar we zien ook dat het in gemeenten piept en kraakt, het ziekteverzuim steeg naar 6,7 procent en werkdruk wordt een serieus probleem.
Drie op tien organisaties weet niet hoe groene arbeidsvoorwaarden rechtelijk in te voeren
1 week
Bij maar liefst 30 procent van de organisaties weet men niet goed hoe zij groene arbeidsvoorwaarden rechtelijk kunnen invoeren in de cao, arbeidsvoorwaarden en/of contracten. Dat blijkt uit onderzoek vanVisma | Raet, uitgevoerd onder 1.000 werkenden en 1.000 HR-professionals en leidinggevenden met HR-verantwoordelijkheden. Onder groene arbeidsvoorwaarden worden regelingen verstaan als het verstrekken van een klimaatbudget, een mobiliteitsbudget en een fietsplan door de werkgever.
Beslisser wil weer 100 procent naar kantoor, werknemer wil hybride werken
1 week
Meer dan de helft (58 procent) van de beslissers van Nederlandse organisaties ziet het liefst dat de medewerkers weer volledig op kantoor komen werken. Zo blijkt uit recent onderzoek van Ricoh. Dit staat in schril contrast met de wens van de medewerkers, waarvan 73 procent aangeeft het meeste te zien in een hybride werkvorm.
30 procent HR-professionals verdenkt thuiswerkende medewerkers van liegen sinds hogere kosten kinderopvang
1 week
Maar liefst drie op de tien HR-professionals heeft het idee dat, sinds de tarieven voor kinderopvang omhoog zijn gegaan, thuiswerkende medewerkers vaker liegen over of ze aan het werk zijn of voor hun kind zorgen. Dit blijkt uit een onderzoek van Visma | YouServe onder ruim 500 HR-professionals met een uitvoerende, (mede)beslissende of eindverantwoordelijke functie.
Vier op de tien Gen Z's kampen met burn-outklachten door hoge werkdruk
1 week
De Deloitte 2023 Gen Z en Millennial Survey laat zien dat Nederlanders behorend tot de generaties Gen Z (geboren tussen januari 1995 en december 2004) en millennials (geboren tussen januari 1983 en december 1994) kritisch kijken naar de rol die werk inneemt in hun leven. Ook blijkt dat Gen Zs en millennials zich grote zorgen maken over de oplopende kosten voor levensonderhoud, klimaatverandering en de toekomst die ze voor zich zien.
Duidelijke doelen, collega's en ondersteuning van management belangrijkst voor werknemerservaring
1 week
Duidelijke doelen, goede relaties met collegas en ondersteuning van het management staan bovenaan het lijstje van werknemers als het gaat om betrokkenheid bij de organisatie. Dit blijkt uit het State of Engagement-onderzoek van Workday dat wereldwijd is uitgevoerd onder meer dan drie miljoen werknemers bij bedrijven met meer dan 1.000 medewerkers. Hiervoor onderzocht Workday welke factoren het belangrijkst zijn voor de werknemerservaring.
Vijf redenen om de fiets naar het werk te pakken
2 weken
Met de lente in volle gang en de zomer in zicht, is fietsen naar het werk een geweldige manier om actief te blijven en van het weer te genieten. Op de fiets naar het werk gaan wordt steeds populairder. Vorig jaar is het aantal fietsritjes tussen huis en werk met zeventien procent toegenomen. Maar te veel mensen pakken nu voor korte afstanden nog steeds de auto, vindt het kabinet.
Veerkracht beroepsbevolking niet slecht, maar kan zeker beter
2 weken
De gemiddelde veerkrachtscore van werkend Nederland is een 7,4. Geen slecht cijfer, maar nog wel verwijderd van een minimale gewenste score van 7,8. Het laat zien dat Nederlandse medewerkers over het algemeen beschikken over een redelijke veerkracht. Ofwel: ze hebben het vermogen zich aan te passen aan nieuwe situaties en kunnen weer terugbuigen na een tegenslag.
Nederlanders bezuinigen vooral op uitjes, horeca en energie
2 weken
De inflatie is al lange tijd zeer hoog en in april nam deze weer toe, naar 5,2 procent. Dat zorgt ervoor dat veel Nederlanders proberen hun uitgaven te beperken. Uitjes en luxeproducten zijn voor de meeste mensen de eerste post om op te bezuinigen, zo blijkt uit onderzoek van pensioenbank Brand New Day. Daarnaast noemen veel mensen het bezoeken van horeca en uitgaven aan energie.
Organisaties hebben meer inzicht in IT-kwetsbaarheden, maar worstelen met capaciteit
2 weken
Organisaties hebben meer inzicht in de kwetsbaarheid van hun IT-omgeving en nemen gerichte maatregelen om dit te verbeteren. Tegelijkertijd is capaciteitsgebrek op het gebied van securitypersoneel een flinke uitdaging voor veel organisaties. Dit blijkt uit nieuw security-onderzoek van Solvinity, Smarter Security 2023.
Nederlandse sloopauto's voor 98.7 procent gerecycled
2 weken
Het aantal bij autodemontagebedrijven gedemonteerde sloopautos was in 2022 historisch laag. Vorig jaar zijn in totaal 176.887 autos afgemeld voor demontage. Dat is een daling van twintig procent in vergelijking met de 220.926 autos in 2021. Volgens Paul Dietz, Algemeen directeur Auto Recycling Nederland (ARN), heeft dit een aantal oorzaken.

Pagina's

Abonneren op werkgevers