or

13 nieuwsberichten gevonden
Meer informatie over het nieuwe pensioenstelsel
2 weken
Wie zich wil oriënteren op het nieuwe pensioenstelsel kan terecht op de website Onsnieuwepensioen.nl. Wie al meer weet van de aanstaande wijzigingen kan een toolkit met communicatiemiddelen downloaden van de website Werkenaanonspensioen.nl. Deze site is bijzonder geschikt voor ondernemingsraden en … Het bericht Meer informatie over het nieuwe pensioenstelsel verscheen eerst op ORnet.
Zelf de risico’s van corona inschatten. Hoe doe je dat?
2 weken
We bevinden ons volgens het kabinet in een overgangsfase rond corona. Hoe de toekomst eruitziet is onzeker. Daarom is het verstandig om alvast stil te staan bij corona op het werk. Waar kunnen werkgevers en werknemers rekening mee houden? Het Outbreak Management Team (OMT) en het kabinet hebben 4 … Het bericht Zelf de risico’s van corona inschatten. Hoe doe je dat? verscheen eerst op ORnet.
Wie is jouw voorkeursleverancier? Laat je stem horen
2 weken
Met welke bedrijven doen ondernemingsraden het liefst zaken? Rond 22 november worden de uitkomsten van het Partner of Choice-onderzoek in de wereld van de medezeggenschap bekend. Je kunt nu je stem nog laten horen. Het Partner of Choice-onderzoek, uitgevoerd onder lezers en bezoekers van ORnet, … Het bericht Wie is jouw voorkeursleverancier? Laat je stem horen verscheen eerst op ORnet.
Pensioenen staan er nu echt ruim bij
2 weken
Pensioenen blijven in waarde stijgen. De maanddekking liep in augustus op naar 128 procent gemiddeld. En de beleidsdekking over de afgelopen 12 maanden steeg met 1 punt naar 117 procent. Zo blijkt uit de maandelijkse Pensioenthermometer van Aon. De flinke stijging van de gemiddelde maanddekking … Het bericht Pensioenen staan er nu echt ruim bij verscheen eerst op ORnet.
Niet-Nederlands sprekende medewerkers in de or?
2 weken
We zijn bezig met het opzetten van een or. Nu zijn er buitenlandse medewerkers werkzaam in Nederland die op de loonlijst van het bedrijf staan, maar geen Nederlands spreken. De WOR stelt in artikel 6.3 eisen aan wie zich kandidaat wil stellen voor de ondernemingsraad. De WOR noemt geen nadere … Het bericht Niet-Nederlands sprekende medewerkers in de or? verscheen eerst op ORnet.
Bovenwettelijk instemmingsrecht stopzetten reiskostenvergoeding
2 weken
Een oliemaatschappij heeft de reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer stopgezet gedurende de periode dat werknemers vanwege de coronacrisis thuiswerken. De gemeenschappelijke ondernemingsraad had aan dit voorgenomen besluit zijn instemming onthouden. Komt de werkgever weg met dit besluit? Het … Het bericht Bovenwettelijk instemmingsrecht stopzetten reiskostenvergoeding verscheen eerst op ORnet.
Koopkrachtkanon kabinet moet mensen uit de crisis houden
3 weken
Het kabinet gaat de koopkrachtcrisis te lijf met een miljardenpakket aan extra uitgaven. Veel belastingen gaan omlaag, en het minimumloon stijgt per 1 januari met 10 procent. Details komen op Prinsjesdag. Wel is duidelijk dat alle tot nu toe uitgelekte maatregelen volgend jaar ingaan. ‘Te laat’, … Het bericht Koopkrachtkanon kabinet moet mensen uit de crisis houden verscheen eerst op ORnet.
Relevant blijven
3 weken
Toen ik tientallen jaren geleden begon te werken, was het woord omscholing nog niet bedacht. Het was mogelijk om een carrière voor het leven te hebben en dat was precies wat de meeste mensen deden. Nu ziet de wereld er heel anders uit. We weten dat carrières gewoon verdwijnen en worden vervangen … Het bericht Relevant blijven verscheen eerst op ORnet.
Vanaf 7 september is ORnet geheel vernieuwd
3 weken
Al vele jaren voorziet ORnet je van het laatste nieuws, achtergronden en jurisprudentie over medezeggenschap, en alles wat daarmee te maken heeft. Vanaf 7 september wordt ORnet onderdeel van het vernieuwde concept OR basis en OR compleet. ORnet is dan toegankelijk via een van de abonnementen OR … Het bericht Vanaf 7 september is ORnet geheel vernieuwd verscheen eerst op ORnet.
Eindejaarsuitkering een maand later?
3 weken
De directie wil afwijken van de cao wat betreft de eindejaarsuitkering. Men wil deze niet in november maar een maand later uitkeren vanwege andere kosten die de organisatie die maand heeft. Moet de ondernemingsraad hierbij betrokken worden? Of de eindejaarsuitkering in december uitgekeerd mag … Het bericht Eindejaarsuitkering een maand later? verscheen eerst op ORnet.
40 Procent wil onderhandelen over salaris
3 weken
Bijna vier op de tien werkende Nederlanders vraagt zich af of het salaris volgend jaar voldoende toereikend zal zijn om in de stijgende kosten voor levensonderhoud te voorzien. Als het loon niet omhoog gaat stapt 20 procent op. Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Visma Raet. Behalve de … Het bericht 40 Procent wil onderhandelen over salaris verscheen eerst op ORnet.
Ziekteverzuim blijft stijgen deze zomer
3 weken
Het ziekteverzuim was in juli 0,1 procent hoger dan in juni. Dat lijkt niet veel, maar het is de derde maandelijkse stijging op rij. Sinds juli vorig jaar steeg het gemiddelde percentage ziekteverzuim naar 4,7 procent. Dat melden de arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. Niet alleen corona is de … Het bericht Ziekteverzuim blijft stijgen deze zomer verscheen eerst op ORnet.
Opzegverbod en de zieke bestuurder
3 weken
Een arbeidsovereenkomst met een zieke bestuurder eindigt in principe niet door een ontslagbesluit. Tenzij de bestuurder zich pas na kennisneming van het (voorgenomen) ontslagbesluit ziekmeldt. Een bestuurder van een vennootschap die zich richt op omscholingscursussen in de IT, ervoer problemen in … Het bericht Opzegverbod en de zieke bestuurder verscheen eerst op ORnet.
Abonneren op or