economie

750 nieuwsberichten gevonden
Bijstandsdebiteuren en -fraudestatistiek, kw1 2020
4 dagen
Deze tabellen bevatten informatie over bijstandsdebiteuren en -fraude.
Bedrijfsoprichtingen en beroepsbevolking Flevoland 2019
4 dagen
Tabellen over oprichtingen van vestigingen en werkzame beroepsbevolking in en rondom Flevoland, naar sector, 2019.
Zelfstandigen zonder personeel naar beroep en arbeidsuren per week
1 week
Het aantal arbeidsuren per week van zelfstandigen zonder personeel in Nederland per beroep in de periode 2017-2019
Eén op de drie ondernemers verwacht komende drie maanden meer werkdruk
2 weken
Ongeveer een derde van de Nederlandse ondernemers verwacht het komende kwartaal meer uren te gaan werken in het bedrijf. Redenen die ondernemers voor deze verhoogde werkdruk aan KVK meegeven zijn: er is minder personeel beschikbaar, onder andere door ontslag of het niet kunnen betalen van personeel, extra tijd investeren in klanten om verloren omzet terug te winnen of omdat het –juist door corona- beter gaat met het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan thuisbezorgers. Bijna 1 op de 5 ondernemers...
De beste wifi voor je thuiskantoor
2 weken
Snelle wifi met goede ontvangst Een goed wifi signaal in je thuiskantoor is steeds belangrijker. Alles gaat tegenwoordig immers online: van het opstellen van een offerte tot een videogesprek. Met wifi 6 zorg je ervoor dat je de snelste verbinding met goede ontvangst opzet. Wifi 6 is de nieuwste wifi standaard. Deze nieuwe wifi-versie heeft een aantal technische verbeteringen gekregen die je niet ziet, maar wel merkt. Een wifi 6 router zoals de Netgear Nighthawk AX8 heeft al deze verbeteringen...
Het nieuwe mobilitijdperk: andersnaarwerk.nl
2 weken
Al blijft thuiswerken de norm, nu de intelligente lockdown voorbij is, ontstaat bij veel werkende Nederlanders de behoefte om thuis werken af te wisselen met werken op kantoor en zakelijke afspraken op locatie. Bedrijven en medewerkers, maar ook zelfstandig ondernemers, zoeken daarbij naar nieuwe manieren om veilig en comfortabel te reizen. Welke vervoermiddelen passen het best in deze nieuwe 1,5 meter samenleving? Vaak is het antwoord anders dan een paar maanden geleden. Mensen nemen...
AZW breed: werknemers, zorgkantoorplus-regio 2018-2019
2 weken
Werknemers in zorg en welzijn breed: leeftijdscategorie, branche, zorgkantoorplus-regio, 4e kwartaal, 2018-2019
AZW breed: mobiliteit, zorgkantoorplus-regio 2018-2019
2 weken
Mobiliteit zorg en welzijn breed: mobiliteitskenmerken, branche, zorgkantoorplus-regio, 4e kwartaal, 2018-2019
Iets meer mensen vinden werk in juni
2 weken
Van april tot en met juni is het aantal werkenden afgenomen met 139 duizend. In deze periode daalde het aantal werkenden in april en mei, in juni was er een stijging.
Aantal werklozen in juni gestegen tot 404 duizend
2 weken
Het aantal werklozen groeide in de afgelopen drie maanden met 131 duizend naar 404 duizend in juni. Dat is 4,3 procent van de beroepsbevolking.
Wisselingen arbeidsmarkt, juni
2 weken
In juni waren 404 duizend mensen werkloos. Drie maanden eerder, in maart, waren er 273 duizend werklozen. In die periode is het aantal werklozen dus met 131 duizend gestegen.
Alleen nog effe die pleuristrap af. Over Ed, ondernemen en inspiratie in lastige tijden
2 weken
In deze pittige tijden deze keer een wat luchtige en hopelijk inspirerende blog van mijn kant. Ik leerde een tijdje geleden Ed van Niedek kennen. Rotterdamse fotograaf, gulle lach, enthousiaste vent. Hij maakte mooie foto’s bij carrière-event Facta Non Verba en we kwamen in gesprek. Ik vroeg hem naar zijn ondernemerschap en hij relativeerde zijn mooie werk een beetje. Pensioen, vind het gewoon leuk en ik zie wel wat er komt. Zoiets. Ondertussen maakte Ed de mooiste dingen, zoals deze video over...
Economisch beeld verslechtert verder in juli
2 weken
Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van het CBS is medio juli verslechterd. De economie ligt diep in een fase van laagconjunctuur.
Moeder- en dochterbedrijven van WNT-instellingen
3 weken
De tabel toont het aantal bestuurders van WNT-instellingen die in loondienst zijn van de WNT-instelling zelf, bij de dochteronderneming van de WNT-instelling, of bij de moederonderneming van de WNT-instelling per 1 december 2018.
Arbeidsmarktkenmerken mbo-uitstromers, 2017/’18
3 weken
Maatwerktabellen over de arbeidsmarktpositie in oktober 2018 en oktober 2019 van mbo-uitstromers uit schooljaar 2017/’18.
Rapportage Waarschuwingen 2019
3 weken
In dit rapport worden de resultaten beschreven van het onderzoek naar het aantal waarschuwingen dat door gemeenten is gegeven in 2019 in het kader van de Fraudewet en de Participatiewet.
Moet ik btw-aangifte doen als ik geen omzet heb gedraaid?
3 weken
Stel, je hebt in een maand of zelfs een kwartaal geen omzet gedraaid. Moet je dan btw-aangifte doen? Een vraag die we regelmatig krijgen van zzp’ers en ook andere ondernemers. Het is belangrijk dat je wel gewoon aangifte doet, zoals je dat gewend bent. Door bij de Belastingdienst op te geven welke omzet je had (€0) en hoeveel btw je daarover hebt ontvangen (€0). Het betekent uiteraard dat je niets hoeft af te dragen (te betalen). Heb je aan de andere kant wel kosten gemaakt, bijvoorbeeld...
Statistisch Bulletin nr. 07
3 weken
Bulletin met de meest recente CBS-cijfers over verschillende thema’s.
Gebruik Tozo in mei 2020
3 weken
Cijfers over het aantal uitkeringen in het kader van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), mei 2020.
Het effect van het wegvallen van het zelfstandigeninkomen
3 weken
Als bij zelfstandigen de inkomsten drie maanden wegvallen, dan zakken bij 19 procent van hen de resterende financiële middelen van het huishouden onder de minimumloongrens. Dit blijkt uit een modelmatige berekening van het wegvallen van het inkomen van zelfstandigen.
KVK Bedrijvendynamiek: 5% minder starters en 5% meer faillissementen in eerste halfjaar 2020
3 weken
KVK (Kamer van Koophandel) registreerde in de eerste twee kwartalen van 2020 78.293 stoppers tegen 62.872 in dezelfde periode van 2019. Dit is een toename van 25%. Het aantal starters in de eerste twee kwartalen van 2020 ten opzichte van de eerste twee kwartalen van 2019 is daarentegen afgenomen met 5%. Het aantal faillissementen nam in het eerste halfjaar met 5% toe ten opzichte van het eerste halfjaar van 2019. Deze cijfers hebben betrekking op de periode waarin de coronacrisis vat kreeg op...
Incassoratio vorderingen algemene bijstand
3 weken
Incassoratio terug- en boetevorderingen uit de algemene bijstand voor de instroomcohorten 2013 tot en met 2019.
Migratie zorgt voor groei van cruciale groep voor arbeidsmarkt tot 2050
4 weken
Alleen met een migratiesaldo van boven de 50 duizend migranten per jaar groeit de bevolkingsgroep van 20 jaar tot de AOW-leeftijd in de komende dertig jaar.
Personen met re-integratie naar positie, 2019-Q2
4 weken
Gemeentelijke cijfers over personen met een re-integratievoorziening op 31 december 2018, naar uitkeringspositie.
Personen met re-integratie naar positie, 2019-Q4
4 weken
Gemeentelijke cijfers over personen met een re-integratievoorziening op 31 december 2018, naar uitkeringspositie.
Personen met re-integratie naar positie, 2018-Q4
4 weken
Gemeentelijke cijfers over personen met een re-integratievoorziening op 31 december 2018, naar uitkeringspositie.
Indicatoren Verdeelmodellen Inkomensdeel 2020
1 maand
Tabellen met informatie over indicatoren voor het inkomensdeel van de Participatiewet ten behoeve van de verdeelmodellen
Tozo met persoons- en bedrijfskenmerken, april 2020
1 maand
Landelijke cijfers over het aantal uitkeringen en (bedrijven van) personen met een uitkering in het kader van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), april 2020.
Doorpakken met Kickstart Online Ondernemen
1 maand
Een aantal jaren geleden kreeg ik bezoek van een leuke ondernemer uit de regio. Hij zat in de techniek. Had geweldige inzichten meegenomen uit Amerika …En vertelde mij daar enthousiast over. En had mij graag zijn product verkocht. Ik knikte en humde… Maar heel eerlijk … ik snapte er geen bal van. Ik zat vooral in mijn eigen bubbel. Mijn eigen manier van werken. Mijn “niet technische” kennis. Mijn beeld van de werkelijkheid ook. Hij belde me later nog eens en ik vertelde dat ik er niet aan toe...
Personen met bijstandsuitkering naar gemeente, HY2 2019
1 maand
Deze tabellen bevatten regionale cijfers over (personen met) een bijstandsuitkering. Het betreft uitkeringen voor bijstand en bijstandsgerelateerde uitkeringen.

Pagina's

Abonneren op economie