economie

912 nieuwsberichten gevonden
Aantal banen per SBI per maand, nov 2020 – jan* 2021
2 dagen
Aantal banen van werknemers per SBI per maand, november 2020 – januari* 2021
Culturele diversiteit Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten februari 2021
2 dagen
Culturele diversiteit onder werknemers van Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, februari 2021
Grootste loonkostenstijging in 12 jaar
2 dagen
De loonkosten per gewerkt uur van werknemers zijn in 2020 met 3,1% gestegen ten opzichte van 2019. Dit is de grootste stijging na 2008. Hoewel er in 2020 minder werd uitgegeven aan loonkosten, viel het bedrag per gewerkt uur hoger uit, doordat werknemers als gevolg van de coronacrisis aanzienlijk minder uren maakten.
Culturele diversiteit HTM Personenvervoer november 2020
3 dagen
Culturele diversiteit onder werknemers van HTM Personenvervoer, november 2020
Economisch beeld wat negatiever
3 dagen
Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van het CBS is in april negatiever dan een maand eerder.
Arbeidsparticipatie statushouders stagneert
3 dagen
Van de statushouders die in 2014 een verblijfsvergunning asiel hebben ontvangen, had 43 procent medio 2020 een baan. De arbeidsparticipatie nam de afgelopen jaren toe, maar de toename is tijdens de coronacrisis tot stilstand gekomen.
Wat is het verschil tussen een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering?
4 dagen
Wanneer u als zelfstandig ondernemer of als zzp’er te maken krijgt met letselschade, dan kunnen de gevolgen groot zijn. U krijgt te maken met de gevolgen van arbeidsongeschiktheid, namelijk (tijdelijk) geen of minder inkomen. Mogelijk heeft u daar als zzp’er al over nagedacht en daarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Mocht een ander aansprakelijk zijn voor uw letselschade, dan is het aan te raden om niet alleen een beroep te doen op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar...
Barometer culturele diversiteit
5 dagen
Op verzoek van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het CBS in het kader van de Barometer Culturele Diversiteit een dashboard gemaakt met cijfers over culturele diversiteit op de arbeidsmarkt.
Standen en stromen van werknemers in de WIA 2020
5 dagen
gegevens over werknemers die in 2020 als gevolg van arbeidsongeschiktheid de WIA zijn ingestroomd of in 2020 na herstel zijn uitgestroomd en gegevens over werknemers die ultimo 2020 nog in de WIA zaten.
Pensioenleeftijd werknemers en aantal gepensioneerden, 2020
5 dagen
Tabellen over de (gemiddelde) leeftijd bij pensionering en het aantal gepensioneerden naar leeftijd, tot en met 2020.
Meer werknemers met pensioen gegaan in 2020
5 dagen
In 2020 gingen ruim 94 duizend werknemers met pensioen. Dat is 30 procent meer dan in de twee voorgaande jaren. De gemiddelde pensioenleeftijd van werknemers bedroeg 65,5 jaar, een half jaar hoger dan in 2019.
Statistisch Bulletin nr. 04
1 week
Het Statistisch Bulletin van deze maand bevat gegevens over Arbeid en sociale zekerheid, Bevolking, Inkomen en bestedingen, Internationale handel en Prijzen.
Belastingdienst herinnert ondernemers aan inleverdatum belastingaangifte
1 week
Belastingaangifte doen in coronatijd kan voor ondernemers best een klus zijn. Het is daarom verstandig ruim vóór 8 mei aanstaande met de aangifte te beginnen. Om de ondernemers die hun aangifte inkomstenbelasting nog moeten invullen op weg te helpen, zet de Belastingdienst de belangrijkste aandachtspunten op een rij. 2020 was voor veel ondernemers een bijzonder jaar. Daarom helpt de Belastingdienst ondernemers extra op weg. Zo zijn de hulpteksten in het ondernemersgedeelte van de aangifte...
Culturele diversiteit De Haagse Hogeschool, september 2020
2 weken
Culturele diversiteit onder werknemers van De Haagse Hogeschool, september 2020
Btw-aangifte: hoe, wat en wanneer?
2 weken
De btw-aangifte, de meeste zzp’ers krijgen hiermee te maken. Het lijkt vaak ingewikkeld, maar gelukkig valt dit mee. Zelf je btw-aangifte doen is makkelijker dan je denkt! In dit artikel leggen we uit hoe en wanneer je btw-aangifte moet doen. Lees je mee? Wat is btw-aangifte? Als ondernemer moet je, via de btw, belasting betalen over je omzet. Daarom wordt btw ook wel omzetbelasting genoemd. Afhankelijk van welk product je verkoopt (of welke dienst je aanbiedt) moet je 21%, 9% of 0% btw betalen...
Tabellen bijstand, eerste kwartaal 2021
2 weken
Tabellen bevatten cijfers over (personen met) bijstandsuitkeringen
AZW breed: aandeel uitstroom ervaring, leeftijd, opleiding, contract
2 weken
AZW breed: aandeel uitstroom uitgesplitst naar ervaring, leeftijd, opleiding, contract, 2010-2020
Beroepen van mensen met betaald werk, 2020
2 weken
Werkzame beroepsbevolking van 15 tot 75 jaar naar beroep in 2020
Culturele diversiteit ProRail december 2020
3 weken
Culturele diversiteit onder werknemers van ProRail, december 2020
Verdeelmodel BUIG-budget
3 weken
Onderzoek naar overeenstemming verdeelmodel BUIG met werkelijk aantal uitkeringsgerechtigden.
Culturele diversiteit APG december 2020
3 weken
Culturele diversiteit onder werknemers van APG, november 2020
Economisch beeld iets minder negatief
3 weken
Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van het CBS is in maart iets minder negatief. De economie ligt diep in een fase van laagconjunctuur.
Bbp krimpt met 0,1 procent in vierde kwartaal 2020
3 weken
Volgens de tweede berekening van het CBS is het bruto binnenlands product (bbp) in het vierde kwartaal van 2020 met 0,1 procent gekrompen ten opzichte van het derde kwartaal van 2020.
SRG-uitstroom Fase 1, 2020
3 weken
Maatwerk over startende banen in de eerste helft van 2020 vanuit algemene bijstand of NUG-positie, met/zonder re-integratie.
Selectie uit de BIG naar spec., arbeidspositie, sector, woonregio; 2014/19
3 weken
BIG-beroepen: selectie uit de tabel "Medisch geschoolden; specialisme, arbeidspositie, sector, woonregio" 2014-2019.
Centraal Beheer via Clubhouse in gesprek met ondernemers
3 weken
Donderdag 1, 8 en 15 april gaat Centraal Beheer via Clubhouse in gesprek met ondernemers. De specialisten van Centraal Beheer gaan met ondernemers in gesprek over starten als zzp’er, hoe je je bedrijf laat groeien met LinkedIn en hoe je als ondernemer de goede werk/privé balans vindt. Heb je een vraag of wil je meepraten tijdens het gesprek? Zet dan onderstaande sessies in je agenda. Als oud-zzp’er en zzp-expert haakt Niels van de Velde donderdag 1 april om 11.00 uur aan bij het onderwerp ‘...
De voordelen van je eigen maillijst
3 weken
Koop jij wel eens iets van een wildvreemde? Als je kenniswerker bent, is de kans best groot dat mensen niet zomaar van je kopen. Of je bent aanbevolen door iemand anders of je hebt er je best voor gedaan dat iemand de gelegenheid heeft om jou te leren kennen. Een nieuwsbrief is uitermate geschikt om te werken aan je know-like-trust factor. Een nieuwsbrief is je directe lijn van communicatie met je ideale klant; een prima middel om een band op te bouwen en het vertrouwen te vergroten. Het...
Minder voltijds werkende zelfstandigen in laatste drie kwartalen 2020
3 weken
Sinds de eerste lockdown vorig jaar is het aantal voltijds werkende zelfstandigen elk kwartaal van 2020 lager geweest dan in dezelfde kwartalen een jaar eerder. Vorig jaar werkten in het vierde kwartaal 895 duizend zelfstandigen voltijds, 44 duizend minder dan in het vierde kwartaal van 2019. 1 op de 3 zelfstandigen met een arbeidsduur van minder dan 20 uur per week wil meer uren werken. Voor de coronacrisis was dit 1 op de 4. Dit meldt het CBS. Vanaf het vierde kwartaal van 2019 is het aantal...
Aantal banen per SBI per maand, okt 2020 – dec* 2020
3 weken
Aantal banen van werknemers per SBI per maand, oktober 2020 – december* 2020

Pagina's

Abonneren op economie