flexmarkt

38 nieuwsberichten gevonden
ProLinker introduceert netwerkbeloningsysteem voor freelancers
1 dag
ProLinker.com lanceert op 1 mei een nieuw concept voor recruitment van freelancers binnen Nederland en België; werven via de inner circle van professionals. Hiermee kunnen freelancers passief inkomen verdienen aan het netwerk en opdrachtgevers krijgen toegang tot de beste professionals. Daarnaast is het ook mogelijk om veilig samen te werken door middel van Escrow. Beloningsysteem [...] Het bericht ProLinker introduceert netwerkbeloningsysteem voor freelancers verscheen eerst op Flexmarkt.
Lage-inkomensvoordeel vervalt en afbouw loonkostenvoordeel ouderen
2 dagen
Vanaf volgend jaar vervalt de tegemoetkoming die werkgevers kunnen krijgen voor werknemers met een laag inkomen. De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met het wetsvoorstel van minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat het lage-inkomensvoordeel (LIV) afschaft. Stimulans voor mensen met kwetsbare positie op arbeidsmarkt Het LIV was bedoeld als stimulans voor werkgevers [...] Het bericht Lage-inkomensvoordeel vervalt en afbouw loonkostenvoordeel ouderen verscheen eerst op...
Welovehumans tilt recruitment-sector AI-tijdperk in
3 dagen
Binnen een paar minuten een zelf-optimaliserende shortlist met de best matchende kandidaten én met één klik zelf contact leggen: dat is de belofte waarmee techbedrijf welovehumans (wlh) de recruitmentmarkt opschudt. De zelflerende software van wlh neemt naast eerdere werkervaring van kandidaten onder meer competenties, vaardigheden en motivatie mee. Voor extra kwalitatief arbeidspotentieel dat naast functievereisten [...] Het bericht Welovehumans tilt recruitment-sector AI-tijdperk in verscheen...
Albert Heijn opnieuw de meest favoriete werkgever onder bijbaners in Nederland
3 dagen
Evenals voorgaande jaren is Albert Heijn ook dit jaar de meest favoriete werkgever voor een bijbaan, gevolgd door Jumbo. Kruidvat is de top-3 ingekomen (vanaf plek 10), terwijl McDonald’s en de Politie de top-5 completeren. Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group onder 2.090 studenten en scholieren in Nederland in 2023. Supermarkten blijven populair én worden [...] Het bericht Albert Heijn opnieuw de meest favoriete werkgever onder bijbaners in Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
Belastingdienst heft handhavingsmoratorium per 1 januari 2025 op
4 dagen
Het speelt natuurlijk al wat langer, maar komt nu steeds dichterbij: het opheffen van het handhavingsmoratorium Wet DBA. De Belastingdienst gaat per 1 januari 2025 weer handhaven op arbeidsrelaties van zzp’ers. Zij moet dan bepalen of het om een ‘echte’ zzp’er gaat of dat de arbeidsrelatie valt te kwalificeren als een dienstverband. In dat laatste [...] Het bericht Belastingdienst heft handhavingsmoratorium per 1 januari 2025 op verscheen eerst op Flexmarkt.
ABU marktmonitor: uren en omzet dalen minder hard
5 dagen
In de tweede periode van 2024 daalde het aantal uren nog met 10% en de omzet met 2%. In periode 3 is de daling iets minder dramatisch. Niettemin is er nog steeds sprake van een daling. Het aantal uren daalde met 8% en de omzet met 1%. Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als [...] Het bericht ABU marktmonitor: uren en omzet dalen minder hard verscheen eerst op Flexmarkt.
Recordomzet van € 2,6 miljard voor HeadFirst Group
5 dagen
HR-tech dienstverlener HeadFirst Group heeft over 2023 een recordomzet gerealiseerd van 2,6 miljard euro, een volledig organische groei van 21 procent ten opzichte van 2022. De netto omzet steeg met 20 procent naar 76 miljoen euro, wat geleid heeft tot een EBITDA-conversie van 50%. Deze resultaten vormen een goede basis voor verdere groei in 2024, [...] Het bericht Recordomzet van € 2,6 miljard voor HeadFirst Group verscheen eerst op Flexmarkt.
Kabinet investeert de komende jaren een miljard in sociaal ontwikkelbedrijven
5 dagen
Het kabinet maakt in de Voorjaarsnota extra geld vrij waarmee gemeenten sociaal ontwikkelbedrijven beter kunnen organiseren. Het gaat om een bedrag van bijna €600 miljoen voor de periode 2025-2034. Met al eerder toegezegde middelen voor onder meer de financiering van beschut werk, gaat er de komende jaren in totaal ongeveer een miljard euro naar de sociaal [...] Het bericht Kabinet investeert de komende jaren een miljard in sociaal ontwikkelbedrijven verscheen eerst op Flexmarkt.
Recruiters voor Rechtvaardigheid: een oproep tot actie tegen discriminatie op de arbeidsmarkt
6 dagen
Veel uitzendbureaus haalden opgelucht adem toen de Eerste Kamer op 26 maart 2024 het wetsvoorstel Toezicht gelijke kansen bij werving en selectie verwierp. Recruiters vinden het juist een buitengewone gemiste kans om iedereen die op zoek is naar een baan gelijke kansen te geven. Het wegstemmen van het wetsvoorstel was dan ook een enorme teleurstelling [...] Het bericht Recruiters voor Rechtvaardigheid: een oproep tot actie tegen discriminatie op de arbeidsmarkt verscheen eerst op Flexmarkt.
Baanzoekers moeten meer hun best doen om aan een baan te komen
1 week
In het eerste kwartaal van 2024 is duidelijk te zien, zowel bij werkgevers (vraag) als bij werknemers en baanzoekers (aanbod) dat de arbeidsmarkt is gekanteld. Sinds het begin van covid en de start van de hyperkrapte op de arbeidsmarkt, is de krapte terug naar ‘normale’ proporties. Inmiddels is duidelijk dat de arbeidsmarkt over haar hoogtepunt [...] Het bericht Baanzoekers moeten meer hun best doen om aan een baan te komen verscheen eerst op Flexmarkt.
Ruim een derde werknemers in Nederland wil ‘functie elders’
1 week
‘Het gaat wel prima’ is niet meer goed genoeg voor bedrijven om werknemers binnenboord te houden. 30% van de medewerkers heeft het afgelopen jaar gesolliciteerd naar een baan bij een andere organisatie. Ruim een derde (35%) is van plan dit te doen. Zelfs bij de groep enthousiastelingen, de promoters, is de loyaliteit minder dan voorheen. [...] Het bericht Ruim een derde werknemers in Nederland wil ‘functie elders’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Randstad Nederland opent eenmalig Inzendbureau: ‘Tijd om status quo rond statushouders te doorbreken.’
1 week
Vandaag opende Randstad Nederland eenmalig het “Randstad Inzendbureau”. Het talentbedrijf wil daarmee aandacht vragen voor de uitdagingen en vooral de kansen bij het ontsluiten van het arbeidspotentieel van statushouders. In Almere opende wethouder Froukje de Jonge samen met algemeen directeur Werner Klaassen van Randstad Nederland en statushouder en Randstadmedewerker Omid Jan Rasoli het eerste “Inzendbureau” [...] Het bericht Randstad Nederland opent eenmalig Inzendbureau: ‘Tijd om status quo...
🔒 Flexmarkt digimagazine ICT, april 2024
1 week
In dit digimagazine, met als thema ICT, komen we er niet onderuit om aandacht te besteden aan AI. Kunstmatige Intelligentie roept tegenstijdige reacties op. AI heeft natuurlijk potentie, maar hoe verenigen we dat met de menselijke maat? Welke digitale vaardigheden hebben intercedenten dan überhaupt nodig en hoe nemen we dan de weerstand voor al die [...] Het bericht 🔒 Flexmarkt digimagazine ICT, april 2024 verscheen eerst op Flexmarkt.
Plannen voor eenvoudiger verlof opnemen voor goede balans werk en privé
1 week
Er zijn tien verschillende wettelijke verlofregelingen die bijdragen aan een goede balans tussen werk en zorg voor kinderen of andere naasten. Alleen weten mensen niet altijd waar ze gebruik van kunnen maken, omdat het verlofstelsel door de jaren heen complex en onoverzichtelijk is geworden. Het kabinet stelt daarom voor de verschillende regelingen terug te brengen [...] Het bericht Plannen voor eenvoudiger verlof opnemen voor goede balans werk en privé verscheen eerst op Flexmarkt.
Is Generatie Z echt zo lui? Gen Z-specialist Laura Bas vertelt je alles over deze nieuwe generatie
1 week
Over Generatie Z (Gen Z) wordt vaak gezegd dat ze lui is, niet tegen kritiek kan en hoge salariseisen heeft. Volgens Laura Bas is dit onterecht. Als Gen Z-specialist en consultant helpt ze bedrijven die worstelen met deze generatie, en via TikTok geeft ze carrièretips aan Gen Z’ers, waarmee ze miljoenen views behaalt. In dit [...] Het bericht Is Generatie Z echt zo lui? Gen Z-specialist Laura Bas vertelt je alles over deze nieuwe generatie verscheen eerst op Flexmarkt.
Amerikaanse FlexTopGroeiers vooral actief in de zorg
1 week
Flexmarkt stelt dit jaar voor de 19de keer de Top 100 Omzetranglijst vast. De ranking in deze ranglijst is op basis van omzet. Maar om recht te doen aan goede prestaties van flexbedrijven wordt ook gekeken naar de snelste groeiers. Dit noemen we FlexTopGroeiers. En die FlexTopGroeiers worden in het zonnetje gezet. Ze ontvangen een [...] Het bericht Amerikaanse FlexTopGroeiers vooral actief in de zorg verscheen eerst op Flexmarkt.
VOG nu ook digitaal toegestuurd
1 week
Screeningsautoriteit Justis introduceert een nieuwe, digitale ontvangstmethode voor de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De mogelijkheid om de VOG digitaal te ontvangen wordt van maart tot en met mei 2024 in fases uitgerold. Justis komt hiermee tegemoet aan de wensen van werkgevers. Digitale aanlevering levert een behoorlijke tijdwinst op. Daarnaast is het voor medewerkers makkelijker [...] Het bericht VOG nu ook digitaal toegestuurd verscheen eerst op Flexmarkt.
Punten verdienen voor studentendeals
1 week
Studentenbureau EXTRA werkt met een puntensysteem: hoe meer je werkt en bijdraagt, hoe meer punten je kunt inwisselen voor korting op bijvoorbeeld concerttickets of een sportschoolabonnement. Tekst: Ellen Nap Je hebt gewerkt en nog diezelfde dag kun je een deel van je loon opnemen. ‘Direct uitbetalen’ is de nieuwste feature van uitzendbureau EXTRA. “Het klinkt [...] Het bericht Punten verdienen voor studentendeals verscheen eerst op Flexmarkt.
Onderzoek: Goed werkgeverschap begint bij een goede werk-privé balans
2 weken
Goed werkgeverschap begint volgens werknemers bij de balans tussen werk en privé, terwijl werkgevers denken dat het draait om goede relaties met collega’s. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan 1.000 werknemers en meer dan 300 werkgevers, uitgevoerd door Circula, aanbieder van employee benefits. De factoren staan weliswaar allebei in de top vijf van zowel [...] Het bericht Onderzoek: Goed werkgeverschap begint bij een goede werk-privé balans verscheen eerst op Flexmarkt.
Meer wendbaarheid bedrijven door meer mogelijkheden overwerk bij vaste contracten
2 weken
De kosten van overwerk in de ww-premie gaan per 1 januari 2025 omlaag bij grote vaste contracten. De ministerraad heeft ingestemd met dit voorstel van minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De maatregel draagt bij aan interne wendbaarheid van en is een lastenverlaging voor bedrijven.  Het kabinet heeft vorig jaar met de werkgevers- [...] Het bericht Meer wendbaarheid bedrijven door meer mogelijkheden overwerk bij vaste contracten verscheen eerst op Flexmarkt.
Tekort aan talent dwingt organisaties tot bijscholing
2 weken
Op een krappe arbeidsmarkt hebben organisaties niet alleen moeite om nieuw talent te werven, maar ook om medewerkers te behouden. Zo verlaat 27% van de nieuwe medewerkers een bedrijf alweer binnen het eerste jaar. Dit blijkt uit de Learning & Development Monitor 2024, een jaarlijks onderzoek van Studytube, uitgevoerd door Motivaction/Sparkey.  In een tijd waarin [...] Het bericht Tekort aan talent dwingt organisaties tot bijscholing verscheen eerst op Flexmarkt.
Op zoek naar de heilige graal in sourcing
2 weken
In de strijd om het schaarse personeel zoeken steeds meer uitzenders hun heil in sourcingtools: het zoeken en benaderen van potentiële kandidaten met behulp van software. “De tijd die we daarmee besparen, kunnen we steken in betere dienstverlening.” Tekst: Fons van Lier Nog niet eens zo heel lang geleden was het overzichtelijk: werkzoekenden liepen binnen [...] Het bericht Op zoek naar de heilige graal in sourcing verscheen eerst op Flexmarkt.
AI-tools als ChatGPT kunnen je capaciteit enorm vergroten
2 weken
ChatGPT beleefde in 2023 zijn doorbraak en vrijwel onmiddellijk werd ook het potentieel ervan voor recruitment ingezien. Tot waar reiken de mogelijkheden van ChatGPT en andere AI-tools voor recruitment en matching? En kunnen uitzendondernemingen daarvan gebruikmaken? Tekst: Guido de Kanter Sourcing-trainer Marcel van der Meer maakte al kort na de introductie op 30 november 2022 [...] Het bericht AI-tools als ChatGPT kunnen je capaciteit enorm vergroten verscheen eerst op Flexmarkt.
Alyx en codeGorilla gaan samen omscholen richting IT
2 weken
Alyx en codeGorilla, twee bedrijven op het vlak van IT-omscholing, gaan samenwerken vanuit een nieuw kantoor in Utrecht.  Alyx en codeGorilla zien het omscholen van hoogopgeleide vrouwen zonder technische achtergrond en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als oplossing voor de grote personeelstekorten in deze branche. Start-up Alyx werft sinds 2022 hoogopgeleide vrouwen zonder [...] Het bericht Alyx en codeGorilla gaan samen omscholen richting IT verscheen eerst op Flexmarkt.
Nieuwe ET-tool èn nieuwe partner voor Experts in Flex
3 weken
In samenwerking met de NBBU heeft Experts in Flex een vernieuwde versie van de ET-tool ontwikkeld. Ten opzichte van de vorige versie zijn er de nodige veranderingen, onder andere door de uitbereiding van de elementen van de inlenersbeloning. Daarnaast maakte Experts in Flex bekend dat per 1 april Moniek Geurtsen als partner toetreedt. ET-uitruil berekenen [...] Het bericht Nieuwe ET-tool èn nieuwe partner voor Experts in Flex verscheen eerst op Flexmarkt.
Mployment Brands geeft uitzendbureaus een boost
3 weken
Vanaf 29 maart is Mployment Brands een feit. Deze nieuwe onderneming richt zich op uitzendbureaus die klaar zijn voor de volgende stap en helpt hen met kennis, kunde en kapitaal om door te groeien. Mployment Brands geeft een financiële boost én uitgebreide inhoudelijke support op het gebied van data, software, backoffice, legal, marketing en sales. De [...] Het bericht Mployment Brands geeft uitzendbureaus een boost verscheen eerst op Flexmarkt.
Omzet Circle8Group breekt door grens 1 miljard euro
3 weken
HR Tech dienstverlener Circle8 groeide in 2023 autonoom met ruim 20 procent en verwacht in AI/tech “exponentieel te groeien” de komende jaren. De internationale HR Tech dienstverlener Circle8Group is het afgelopen jaar stevig gegroeid. De omzet steeg in 2023 met ruim 20 procent naar 1,01 miljard euro. De vijf Europese bedrijven van Circle8Group zijn autonoom [...] Het bericht Omzet Circle8Group breekt door grens 1 miljard euro verscheen eerst op Flexmarkt.
Berichten uit de branche: fusies en overnames
3 weken
Dit zijn de overnames, fusies en samenwerkingen in de flexbranche van de afgelopen tijd.  HeadFirst Group en Impellam worden megaspeler na fusie HeadFirst Group heeft Impellam overgenomen, een van zijn grootste branchegenoten. Met de overname wordt de combinatie in één klap een top 15-speler wereldwijd, aldus het begeleidende persbericht.  De twee partijen waren al geruime [...] Het bericht Berichten uit de branche: fusies en overnames verscheen eerst op Flexmarkt.
Informatieplicht registratie arbeidsmigranten niet in nieuwe toelatingsstelsel uitzendbranche
3 weken
Een plicht voor uitzendbureaus om arbeidsmigranten te bewegen zich te laten inschrijven in de basisregistratie van gemeenten zal geen deel uitmaken van het nieuwe toelatingsstelsel. Inschrijving van arbeidsmigranten bij gemeenten gebeurt niet of nauwelijks, ook al is dat wettelijk verplicht. Van 2,3 miljoen migranten met bsn weet Nederland niet waar ze zijn, schreef dagblad Trouw. [...] Het bericht Informatieplicht registratie arbeidsmigranten niet in nieuwe toelatingsstelsel uitzendbranche...
Lever je gegevens aan: Flexmarkt stelt voor 19de keer Omzetranglijst Top-100 samen
3 weken
In 2006 werd voor de eerste keer een Top 100 Omzetranglijst gepubliceerd door Flexmarkt. In 2024 gaan we deze ranglijst voor de 19de achtereenvolgende keer opstellen. Flexbedrijven kunnen in deze toonaangevende benchmark worden opgenomen als zij hun omzetcijfers doorgeven aan de redactie van Flexmarkt. Wil jij dus kans maken om in deze omzetranglijst opgenomen te [...] Het bericht Lever je gegevens aan: Flexmarkt stelt voor 19de keer Omzetranglijst Top-100 samen verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flexmarkt