flexmarkt

41 nieuwsberichten gevonden
Kabinet wil verplichte certificering uitzenders vanaf 2025
8 uur
Om misstanden in de uitzendsector tegen te gaan, komt het kabinet met een verplicht certificeringsstelsel voor uitzendbureaus. Naar verwachting zal de certificeringsplicht vanaf 2025 gaan gelden. Het bericht Kabinet wil verplichte certificering uitzenders vanaf 2025 verscheen eerst op Flexmarkt.
Moederbedrijf Harvey Nash neemt Het Flexhuis over
9 uur
Alweer een grote overname in de Nederlandse MSP- en brokermarkt. Nash Squared, het moederbedrijf van Harvey Nash, neemt Het Flexhuis over.   Het bericht Moederbedrijf Harvey Nash neemt Het Flexhuis over verscheen eerst op Flexmarkt.
CBS: omzet en tarieven uitzenders gestegen in eerste kwartaal
11 uur
De omzet van de uitzendbranche is in het eerste kwartaal van 2022 zo fors gestegen (+19%) dat deze inmiddels ver boven het niveau van voor de coronacrisis ligt. Ook de tarieven van uitzenders zijn afgelopen kwartaal opnieuw gestegen (5,6%). Het bericht CBS: omzet en tarieven uitzenders gestegen in eerste kwartaal verscheen eerst op Flexmarkt.
HeadFirst Group in zzp-discussie: ‘neem België als voorbeeld’
4 dagen
Marion van Happen, CEO van HeadFirst Group, reageert op de Kamerbrief over (het opnieuw uitstellen van) de handhaving van de Wet DBA. Marion van Happen, CEO, HeadFirst Group, vindt net als de brancheorganisaties dat de politiek de Belgische Arbeidsrelatiewet als leidraad ‘serieus moet overwegen’. Het bericht HeadFirst Group in zzp-discussie: ‘neem België als voorbeeld’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Actief Group neemt Deense Hartmanns over
4 dagen
Actief Group heeft het Deense Hartmanns overgenomen. Met deze overname breidt Actief Group haar internationale activiteiten in West-Europa verder uit. Het bericht Actief Group neemt Deense Hartmanns over verscheen eerst op Flexmarkt.
Trixxo, een van de snelstgroeiende flexbedrijven, wil Europa in
5 dagen
Trixxo Jobs, voor wie de naam nog niet kende, is een nieuwkomer om in de gaten te houden. De Belgische uitzender komt dit jaar met stip de Flexmarkt-omzetranglijst binnen. CCEO Frank Vliegen wil verder Europa in. Het bericht Trixxo, een van de snelstgroeiende flexbedrijven, wil Europa in verscheen eerst op Flexmarkt.
Kabinet laat fiscus pas per begin 2025 schijnconstructies handhaven
5 dagen
Het hoofdpijndossier van het aanpakken van ‘schijnconstructies’ met zzp-ers blijft nog veel langer op de politieke agenda staan. Uiterlijk vanaf 1 januari 2025 gaat de Belastingdienst pas weer écht handhaven op schijnconstructies. Het bericht Kabinet laat fiscus pas per begin 2025 schijnconstructies handhaven verscheen eerst op Flexmarkt.
Wat flexorganisaties kunnen leren van platformen: 5 tips
1 week
Wout Withagen helpt al ruim twintig jaar uiteenlopende bedrijven met de inzet van nieuwe technologie. De directeur van Freshheads pionierde met platformen – hij richtte bijvoorbeeld het bekende platform Werkspot op – en gebruikt die kennis om de dienstverlening van andere bedrijven te verbeteren. Zeker ook in de flexbranche. “Traditionele uitzendbureaus kunnen op de gebieden [...] Het bericht Wat flexorganisaties kunnen leren van platformen: 5 tips verscheen eerst op Flexmarkt.
‘De impact van digitalisering is heel groot voor flexbedrijven’
1 week
Menno Lanting, spreker op FleXevent: ‘De impact van digitalisering is heel groot voor flexbedrijven’ Het bericht ‘De impact van digitalisering is heel groot voor flexbedrijven’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Directiewisselingen bij Brainnet
1 week
Tjebbe van Oostenbruggen, de bekende topman van MSP-dienstverlener Brainnet, stopt per 1 juli a.s. Kees Stroomer volgt hem op en is sinds vandaag de nieuwe algemeen directeur van Brainnet Benelux. Na de zomer verlaat ook Christoph van der Stelt Brainnet. Stroomer heeft jarenlange ervaring binnen de uitzendbranche, onder meer bij Tempo-Team en Randstad. De laatste [...] Het bericht Directiewisselingen bij Brainnet verscheen eerst op Flexmarkt.
WerkTalent: ‘Digitalisering in dienst van het persoonlijke contact’
1 week
Ondernemen zonder financieel risico. Digitalisering vanwege persoonlijk contact. Het lijken tegenstellingen, maar arbeidsbemiddelaar WerkTalent combineert voor haar vestigingen juist het beste van twee werelden, vertellen algemeen directeur Marjolein van de Veerdonk en marketing manager Thomas van Ringen. Het bericht WerkTalent: ‘Digitalisering in dienst van het persoonlijke contact’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Minimumloon per 1 juli 2022
1 week
Per 1 juli 2022 gaat het minimumloon weer iets omhoog. Hieronder ziet u wat werkenden per 1 juli minimaal moeten verdienen. Vanaf 2023 gaan de minimumlonen sneller stijgen, zo is binnen de EU afgesproken. Het bericht Minimumloon per 1 juli 2022 verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Uitzenden is gemakkelijke prooi van politiek geworden’
1 week
Uitzenders raken meer en meer in de knel. Den Haag maakt uitzenden steeds lastiger met onuitvoerbare wetgeving en allerlei regels die hun doel niet of nauwelijks bereiken. En dat terwijl uitzenden bewezen zoveel bijdraagt en oplost voor de economie. We kunnen als Nederland niet zonder uitzenden. Door Dirk Tausch Het inperken van uitzenden gaat maar [...] Het bericht ‘Uitzenden is gemakkelijke prooi van politiek geworden’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Effectieve referral recruitment, zo doe je dat als flexbedrijf
1 week
Nog steeds een ondergeschoven kindje: referral recruitment. Onbegrijpelijk, want als je genoeg tijd en energie in referral recruitment steekt, heb je meteen een goed lopend employer branding programma. Maar hoe kan je als flexbureau effectieve referral recruitment realiseren? Het bericht Effectieve referral recruitment, zo doe je dat als flexbedrijf verscheen eerst op Flexmarkt.
“Recruitment: helden van de perfecte match”
1 week
Een inspirerende podcastreeks waarin Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, in gesprek gaat met de ware helden van de flexbranche: de intercedent. Ook wel bekend als recruiter of recruitment consultant. Met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe maken zij het positieve verschil voor hun kandidaten? Een podcast waar iedere recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt. Het bericht “Recruitment: helden van de perfecte match” verscheen eerst op Flexmarkt.
Europees Hof: achtereenvolgende opdrachten is misbruik
1 week
De Europese Uitzendrichtlijn vereist geen maximale termijn van uitzenden. Maar bij ‘kunstmatige constructie’ kan er sprake zijn van misbruik. Het bericht Europees Hof: achtereenvolgende opdrachten is misbruik verscheen eerst op Flexmarkt.
Kansen voor flexondernemers ondanks serieuze ‘kraptelast’
1 week
Krap, krapper, krapst – we zullen nog jaren met deze gespannen arbeidsmarkt moeten leren leven. Maar het kan voor flexondernemers ook een goudmijntje zijn. Als zij ten minste erin slagen de jongere generatie echt aan te spreken en kijken naar competenties in plaats van CV’s. Het bericht Kansen voor flexondernemers ondanks serieuze ‘kraptelast’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Actief Werkt Techniek: ‘We spelen nu nog korter op de bal’
2 weken
Mensen met gouden handjes zijn steeds moeilijker te vinden. En wanneer die vakmensen zich dan op de arbeidsmarkt aandienen, wil je daar als uitzendbureau zo snel mogelijk bij zijn. Dat betekent om te beginnen als eerste weten dat ze beschikbaar zijn, om vervolgens direct actie te ondernemen. Niet alleen voor een succesvolle wervingsstrategie, maar ook [...] Het bericht Actief Werkt Techniek: ‘We spelen nu nog korter op de bal’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Vier uitdagingen en vier tips voor uitzenders
2 weken
De uitzendsector kampt met vier grote uitdagingen: een structureel krappe arbeidsmarkt, digitalisering, veranderde wet-en regelgeving en online concurrentie van platformen. Uitzenders zullen zich meer moeten gaan richten op HR-dienstverlening om succesvol te blijven. Of meer het detacheringsmodel kiezen. Dat blijkt uit recent gepubliceerd ING-sectorstudie. Het bericht Vier uitdagingen en vier tips voor uitzenders verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Persoonlijk contact met de klant cruciaal: ook bij uitzendbureaus?’
2 weken
‘Persoonlijk contact met de klant cruciaal’. Dat klinkt misschien heel vanzelfsprekend, maar de ervaring bij veel uitzendbureaus is toch vaak echt wel anders”, weet Fred Mulder, oprichter en eigenaar van Flexmeester, softwareleverancier voor de uitzendbranche. Het softwarebedrijf van Mulder is ontstaan vanuit zijn eigen uitzendbureau, dus hij kent dat perspectief maar al te goed. “Als [...] Het bericht ‘Persoonlijk contact met de klant cruciaal: ook bij uitzendbureaus?’ verscheen...
PEAK-IT, iSense en Experis Ciber verder als Experis
2 weken
iSense, Ciber, en Peak-IT gaan voortaan verder als Experis, onderdeel van ManpowerGroup. De labels werden in 2016 en 2018 al overgenomen, maar gaan na een complete integratie nu als één bedrijf opereren. Het bericht PEAK-IT, iSense en Experis Ciber verder als Experis verscheen eerst op Flexmarkt.
Logistic Force neemt Worktrans Uitzendgroep over
2 weken
Logistic Force, een full-service HR-dienstverlener binnen de transport en logistiek, heeft de activiteiten van Worktrans Uitzendgroep (“Worktrans”) overgenomen. Met de overname  versterkt Logistic Force haar  dekking binnen met name het Noorden van Nederland. Het bericht Logistic Force neemt Worktrans Uitzendgroep over verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Uitzendkrachten meer binden door heldere visie op IT’
2 weken
Persoonlijk contact en een goede relatie opbouwen met de flexkracht is belangrijk voor een uitzendbureau. Maar het is net zo belangrijk om als uitzendbureau te werken aan een bestendige relatie met je IT-partner. Door Paul van den Bosch Meer flexbedrijven onderkennen de noodzaak van IT. Zeker als je groeit als uitzendbureau kun je niet meer [...] Het bericht ‘Uitzendkrachten meer binden door heldere visie op IT’ verscheen eerst op Flexmarkt.
9 vragen over vakantiedagen
2 weken
In de rubriek Flexvraag beantwoordt een professional van Experts in Flex vragen over onderwerpen in de flexbranche. In dit artikel: 9 vragen over vakantiedagen. Het bericht 9 vragen over vakantiedagen verscheen eerst op Flexmarkt.
De stormachtige consolidatie van de MSP-markt
2 weken
Net als eerdere jaren is de intermediairsmarkt stevig in beweging. Een golf van overnames, investeringen en managementwisselingen zet de marktverhoudingen onder grote druk. Alle MSP-dienstverleners zoeken stapsgewijs hun eigen weg naar Total Talent Management. Het bericht De stormachtige consolidatie van de MSP-markt verscheen eerst op Flexmarkt.
Extra omzet? Richt je pijlen op de bouw in Duitsland
2 weken
Bedrijven die hun diensten uit willen breiden naar Duitsland, lopen tegen allerlei drempels aan als ze flexibel personeel in willen zetten. Voor Nederlandse uitzendorganisaties is het echter aantrekkelijk om dedienstverlening naar Duitsland uit te breiden, omdat de markt heel groot is. German Payroll Solutions heeft veel ervaring op dit vlak en biedt Nederlandse uitzendbedrijven de [...] Het bericht Extra omzet? Richt je pijlen op de bouw in Duitsland verscheen eerst op Flexmarkt.
Susanne Gijzel nieuwe Directeur MKB Adecco
2 weken
Adecco Group Nederland heeft Susanne Gijzel benoemd tot Directeur MKB per 15 juni 2022. De uitzendorganisatie lijkt met de aanstelling van Gijzel zich nadrukkelijker op de MKB-markt te willen storten. Het bericht Susanne Gijzel nieuwe Directeur MKB Adecco verscheen eerst op Flexmarkt.
🔒 De stormachtige consolidatie van de MSP-markt
2 weken
Net als eerdere jaren is de intermediairsmarkt stevig in beweging. Een golf van overnames, investeringen en managementwisselingen zet de marktverhoudingen onder grote druk. Alle MSP-dienstverleners zoeken stapsgewijs hun eigen weg naar Total Talent Management. Het bericht 🔒 De stormachtige consolidatie van de MSP-markt verscheen eerst op Flexmarkt.
Premiestijging Ziektewet en WGA: ‘Het ene biertje is het andere niet’
2 weken
Stel, u drinkt op een terras een biertje als de baas van een concurrerend naburig café naar u toekomt. Hij vertelt dat zijn bier nu € 3 kost, maar vanaf 2024 wordt dat gegarandeerd € 6. Dus als u nog 2 jaar biertjes van € 3 bij hem wilt drinken, kunt u maar beter zo [...] Het bericht Premiestijging Ziektewet en WGA: ‘Het ene biertje is het andere niet’ verscheen eerst op Flexmarkt.
PROMAN nieuwe moederorganisatie van uitzendbureau Timing
3 weken
Timing Uitzendbureau wordt onderdeel van het Franse familiebedrijf PROMAN. Franse uitzendorganisatie neemt alle personeelsdiensten van ADG over. Naast Timing Uitzendbureau worden ook de merken In Person, Persoonality, Doordoeners en Youbahn overgenomen. Het bericht PROMAN nieuwe moederorganisatie van uitzendbureau Timing verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flexmarkt