flexmarkt

38 nieuwsberichten gevonden
FNV dagvaardt LBV dat eerder cao afsloot met ABU en NBBU
2 uur
De FNV dient een dagvaarding in tegen de LBV (Landelijke Belangen Vereniging), zo maakte de vakbond vandaag bekend. Met de dagvaarding moet vast komen te staan dat de LBV geen onafhankelijke vakbond is en daarom niet bevoegd is om cao’s af te sluiten. Ook is de gang naar de rechtbank noodzakelijk om een duidelijk toetsingskader [...] Het bericht FNV dagvaardt LBV dat eerder cao afsloot met ABU en NBBU verscheen eerst op Flexmarkt.
Brightmine zet in op slimme tools, data en HR-expertise
19 uur
Krapte op de arbeidsmarkt, toenemende wet- en regelgeving en veranderende behoeften van werkgevers en werknemers dwingen flexorganisaties zichvoortdurend aan te passen. Frank Klein en Teun ter Welle, twee experts vanBrightmine (voormalig XpertHR), delen hun kennis en visie op dezeontwikkelingen, met name op het gebied van cao en de Wtta. Frank Klein is algemeen directeur van [...] Het bericht Brightmine zet in op slimme tools, data en HR-expertise verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Uitstel WTTA tot 2027: reflectie noodzakelijk’
1 dag
Demissionair minister Van Gennip kondigde twee weken geleden aan dat de invoering van de Wet Toelating Terbeschikkingstelling Arbeidskrachten (WTTA) wordt uitgesteld tot 1 januari 2027. Dit is het gevolg van de noodzaak voor dienst Justis om meer tijd te nemen voor de uitvoeringstoets, waardoor het eerder voorgestelde tijdspad niet haalbaar bleek.  Kritiek op wetsvoorstel Het [...] Het bericht ‘Uitstel WTTA tot 2027: reflectie noodzakelijk’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Onderhandelingsresultaat nieuwe CAO uitzendkrachten 2024
2 dagen
Vakbonden FNV, CNV Vakmensen en De Unie en de ABU en NBBU hebben een principeakkoord voor de nieuwe CAO Uitzendkrachten gesloten. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 april 2024 tot 6 januari 2025. In deze nieuwe cao onder andere afspraken over de huisvesting van arbeidsmigranten, de uitruil van de ET-regeling en de zwaarwerk-regeling [...] Het bericht Onderhandelingsresultaat nieuwe CAO uitzendkrachten 2024 verscheen eerst op Flexmarkt.
Cor de Koeijer benoemd tot adjunct-directeur NBBU
3 dagen
Cor de Koeijer is al sinds 2010 werkzaam bij de NBBU. Hij begon er als juridisch adviseur en houdt zich momenteel vooral bezig met de cao-onderhandelingen, arbeidsmigranten en met juridische zaken.  Directeur van de NBBU, Marco Bastian: “De NBBU groeit en ontwikkelt de afgelopen jaren volop. Voor het verder versterken van de positie van de [...] Het bericht Cor de Koeijer benoemd tot adjunct-directeur NBBU verscheen eerst op Flexmarkt.
Cashflow versnellen? Zo doe je dat als uitzendondernemer
3 dagen
Uitzendkrachten moeten vaak wekelijks worden uitbetaald. Daarvoor is het belangrijk dat uitzendbedrijven hun cashflow goed op orde hebben. Bij een bank hoef je als MKB-uitzender hiervoor niet aan te kloppen. Een non-bancaire financier biedt uitkomst. Maar uitzenders kunnen ook zelf aan de slag gaan om hun cashflow te versnellen. “De MKB-ondernemer moet een schaap met [...] Het bericht Cashflow versnellen? Zo doe je dat als uitzendondernemer verscheen eerst op Flexmarkt.
De menselijke maat
4 dagen
In haar bijdrage voor Flexmarkt neemt Hendarin Mouselli het op voor flexwerkgevers. Flexwerkgevers hebben een negatief imago. Maar is dat wel terecht? Hendarin laat aan de hand van het aantal klachten dat binnenkomt bij de Arbeidsinspectie zien dat het juist de goede kant opgaat met uitzend-, payroll- en detacheringsbedrijven. Het toeslagenschandaal heeft het collectief falen [...] Het bericht De menselijke maat verscheen eerst op Flexmarkt.
Zeven op de tien zzp’ers overtreffen eigen omzetverwachtingen
5 dagen
Zeven op de tien zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) in Nederland overtreffen hun eigen omzetverwachtingen, zo blijkt uit recent onderzoek van zzp-bank Knab onder 1,000 zzp’ers. Zowel starters als ervaren ondernemers draaien nu meer omzet dan waar ze vooraf rekening mee hielden. Eén op de drie zelfstandigen heeft concrete plannen om te groeien met hun bedrijf. [...] Het bericht Zeven op de tien zzp’ers overtreffen eigen omzetverwachtingen verscheen eerst op Flexmarkt.
Jaap Postma (Mysolution): ‘AI wordt de motor in staffing en recruitment’
6 dagen
Mysolution is inmiddels een serieuze internationale softwareleverancier in de staffing-industrie. En ook in eigen land zit het bedrijf bepaald niet stil. Mysolution heeft zelfs een eigen slimme AI-assistent (Maia) ontwikkeld. “AI wordt de basis in onze sector. Die impact valt niet te onderschatten”, zegt CEO Jaap Postma. Mysolution, opgericht in 2005, is uitgegroeid tot een [...] Het bericht Jaap Postma (Mysolution): ‘AI wordt de motor in staffing en recruitment’ verscheen eerst op...
Arbeidsmarkt iets minder krap
1 week
Het CBS meldt op basis van de nieuwste cijfers dat de krapte op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal iets minder is geworden. Maar de spanning op de arbeidsmarkt blijft hoog met 110 vacatures per 100 werklozen, aldus het statistiekbureau. Het aantal banen neemt nog steeds toe. Bij uitzendbureaus daalt het aantal banen juist. Weer [...] Het bericht Arbeidsmarkt iets minder krap verscheen eerst op Flexmarkt.
Arbeidsmarktmaatregelen Hoofdlijnenakkoord raken flexbranche
1 week
Hoop, lef en trots, zo kondigen de formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB hun hoofdlijnenakkoord aan. Na bijna zes maanden praten en onderhandelen is er op hoofdlijnen een akkoord gesloten op voor de formerende partijen belangrijke onderwerpen. Zo wordt ingezet op bestaanszekerheid en het verbeteren van de koopkracht en wordt het strengste toelatingsregime voor [...] Het bericht Arbeidsmarktmaatregelen Hoofdlijnenakkoord raken flexbranche verscheen eerst op Flexmarkt.
YER neemt Duitse AVANTGARDE Experts over
1 week
YER Global, een bureau voor internationale detachering en werving, heeft de Duitse wervingsspecialist AVANTGARDE Experts overgenomen. Met hun gezamenlijke focus op kwaliteit en datagestuurde innovatie zullen de partners samen hun positie versterken op de Duitse markt voor vacatures voor hooggekwalificeerd personeel, met name in belangrijke duurzame sectoren zoals technologie, mobiliteit en energie. 1500 gedetacheerden YER, [...] Het bericht YER neemt Duitse AVANTGARDE Experts over verscheen...
Aantal flexwerkers nam met 30 duizend af in eerste kwartaal
1 week
Het komt niet als een verrassing, maar CBS en TNO concluderen op basis van een gezamenlijke analyse dat het aantal werknemers met een flexibele arbeidsrelatie afneemt. Ruim een derde van de werknemers in Nederland heeft in het eerste kwartaal van 2024 een flexibele arbeidsrelatie. Het betreft 2,7 miljoen mensen van 15 tot 75 jaar. Dit [...] Het bericht Aantal flexwerkers nam met 30 duizend af in eerste kwartaal verscheen eerst op Flexmarkt.
Tijdpad invoering Toelatingsstelsel flexbranche herzien
1 week
Demissionair minister Karien van Gennip heeft in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven dat de ingangsdatum van de Wtta met een jaar is uitgesteld. De Wtta moet ervoor zorgen dat misstanden in de uitzendbranche worden aangepakt. Van Gennip wil dit met urgentie doen en bedankt dan ook de Kamer voor de voortvarende behandeling van [...] Het bericht Tijdpad invoering Toelatingsstelsel flexbranche herzien verscheen eerst op Flexmarkt.
ABU Marktmonitor: Vergelijkbare daling als vorige periode
1 week
In periode 4, van 25 maart tot en met 21 april, daalde het aantal uren met 8% en de omzet daalde met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Deze daling is gelijk aan de daling in periode drie. Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er [...] Het bericht ABU Marktmonitor: Vergelijkbare daling als vorige periode verscheen eerst op Flexmarkt.
Omzet detacheerders daalt voor het eerst in drie jaar
1 week
De detacheringsbranche ziet voor het eerst sinds drie jaar de omzet dalen. De omzet (per werkbare dag) daalde in het eerste kwartaal van 2024 met 2,7% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2023. Terwijl het aantal medewerkers in loondienst daalt (-4% t.o.v. jaar eerder) stijgt het aantal medewerkers in vast dienstverband naar 68,7%. Een stijging [...] Het bericht Omzet detacheerders daalt voor het eerst in drie jaar verscheen eerst op Flexmarkt.
Huis voor Klokkenluiders: 50% meer vermoedens van misstanden gemeld in 2023
1 week
In 2023 namen 369 mensen, die een misstand op het werk vermoedden, contact op met het Huis voor Klokkenluiders voor advies. Dat is een toename van 50% ten opzichte van het jaar ervoor. Ook nam de complexiteit van de vermoede misstanden toe. De inwerkintreding van de Wet bescherming klokkenluiders en de media-aandacht voor misstanden speelden daarin [...] Het bericht Huis voor Klokkenluiders: 50% meer vermoedens van misstanden gemeld in 2023 verscheen eerst op Flexmarkt.
AWVN: ‘Minder arbeidsmigranten geen optie’
1 week
Werkgeversvereniging AWVN komt met een oproep om genuanceerd naar arbeidsmigratie te kijken. Aan de formatietafel wordt nu kritisch naar (arbeids)migratie gekeken. De AWVN benadrukt het grote belang van arbeidsmigratie voor Nederland en roept op tot het op waarde schatten ervan. De AWVN stelt in een nieuwe publicatie dat “een Nederlandse maatschappij en economie zonder arbeidsmigratie [...] Het bericht AWVN: ‘Minder arbeidsmigranten geen optie’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Veel Nederlandse bedrijven voldoen niet aan Europese vereisten voor cybersecurity
1 week
Een groot aantal Nederlandse ondernemingen dreigt klanten te verliezen omdat men niet voldoet aan de laatste Europese vereisten voor cybersecurity. Het is kort dag, maar als het bedrijfsleven onmiddellijk alle zeilen bijzet kan deze dreiging worden gekeerd en omgezet in een concurrentievoordeel, aldus Johan Traa van Boer & Croon. In oktober 2024 wordt de strenge [...] Het bericht Veel Nederlandse bedrijven voldoen niet aan Europese vereisten voor cybersecurity verscheen eerst op Flexmarkt.
Minimumuurloon stijgt per 1 juli met 3,09 procent
1 week
Per 1 juli stijgt het minimumuurloon van 13,27 euro naar 13,68 euro per uur. Dit is het gevolg van een indexatie van 3,09%. Ieder half jaar vindt een indexatie plaats. Er was eerst sprake van een extra verhoging van 1,2% per 1 juli, maar een meerderheid in de Eerste Kamer stemde hiertegen. De nieuwe minimumuurloonbedragen [...] Het bericht Minimumuurloon stijgt per 1 juli met 3,09 procent verscheen eerst op Flexmarkt.
Vanaf 1 juli weer Nederlands Taalbudget aanvragen
2 weken
Doorzaam biedt van 1 tm 31 juli weer de mogelijkheid om Nederlands Taalbudget aan te vragen. Deze vergoeding van € 1500 is bestemd voor uitzendkrachten die moeite hebben met de Nederlandse taal. Te denken valt aan arbeidsmigranten, statushouders en laaggeletterden. Door de Nederlandse taal (beter) te leren participeren uitzendkrachten met een taalachterstand makkelijker op de [...] Het bericht Vanaf 1 juli weer Nederlands Taalbudget aanvragen verscheen eerst op Flexmarkt.
Vacatures voor praktische beroepen staan lang open
2 weken
Uit cijfers van vacaturesite Indeed blijkt dat de vraag naar mensen die een praktisch beroep kunnen uitoefenen sinds 2021 significant is gestegen en sindsdien structureel hoog is onder werkgevers. Sommige praktische beroepen hebben echter juist te maken hebben met een daling van het aantal openstaande functies. Daarnaast blijkt de interesse in de praktische functies die [...] Het bericht Vacatures voor praktische beroepen staan lang open verscheen eerst op Flexmarkt.
American Staffing Association: Top 10 trends voor de uitzendbranche in 2024
2 weken
Eerder dit jaar publiceerde de American Staffing Association (ASA), de – zeg maar Amerikaanse ABU -, de top 10 trends waar flexbedrijven zich dit jaar op moeten voorbereiden. Het zou volgens de ASA zomaar een jaar met ongekende groei kunnen worden. Maar het kwartje kan ook zomaar de andere kant opvallen, zo is de branchevereniging [...] Het bericht American Staffing Association: Top 10 trends voor de uitzendbranche in 2024 verscheen eerst op Flexmarkt.
Nieuwe directieleden voor HeadFirst en Whyz Executive Search
2 weken
HeadFirst trok een nieuwe Managing Director aan. executive search- en interimbureau Whyz voegde twee ervaren partners toe aan het team.  HeadFirst Group heeft in de persoon van Renger Lammers een nieuwe managing director growth & strategy aangetrokken. Lammers heeft de taak gekregen om de commerciële slagkracht van de organisatie naar een volgend niveau te tillen. Lammers brengt [...] Het bericht Nieuwe directieleden voor HeadFirst en Whyz Executive Search verscheen eerst op Flexmarkt.
Overzicht recente overnames, fusies en samenwerkingen in de flexbranche
2 weken
In de afgelopen maand zijn weer diverse fusies, overnames, samenwerkingen en uitbreidingen in de flexbranche aangekondigd. Zo nam Logistic Force branchegenoot VIA Logistics over, kondigden Olympia en Ajax een samenwerking aan en kreeg World of Talents een kapitaalinjectie. Logistic Force neemt VIA Logistics Professionals over Logistic Force (LF), full-service HR-dienstverlener binnen de transport en logistiek, [...] Het bericht Overzicht recente overnames, fusies en samenwerkingen in de...
Flexforward FlexEvent: programma en terugblik
2 weken
Op 6 juni organiseert Flexmarkt het Flexforward Flexevent. Tijdens dat event aandacht voor de Top 100 Omzetranglijst en de uitreiking van de awards aan de FlexTopGRoeiers. Daaromheen is een bomvol programma geprogrammeerd, met allerlei urgente onderwerpen waar flexondernemingen mee te maken hebben of krijgen. Meld je aan voor het event. Na een inlooplunch en opening [...] Het bericht Flexforward FlexEvent: programma en terugblik verscheen eerst op Flexmarkt.
Aantal banen steeg in 2023, behalve in de uitzendbranche
2 weken
“Een opmerkelijk jaar”, zo reageerde Eric Nabuurs, CEO bij MENS Group (o.a. N2 People), op LinkedIn bij een artikel over de Flexmarkt Top 100 Omzetranglijst. Hij refereerde aan 2023. Nabuurs: “In de eerste maanden alles op schema. Groei. Vanaf juni een kentering. Minder aanvragen. Teveel lege plekken in huisvesting. Na een aantal jaren van groei [...] Het bericht Aantal banen steeg in 2023, behalve in de uitzendbranche verscheen eerst op Flexmarkt.
Flexondernemers Top 100 Omzetranglijst optimistisch over omzetontwikkeling in 2024
3 weken
Op 6 juni wordt voor de 19de keer de Flexmarkt Omzetranglijst bekent gemaakt. Weer heel wat flexorganisaties leverden hun omzetcijfers aan voor deze ranglijst. We vragen naast de omzetgegevens  ook altijd om een prognose voor het komende jaar. Precies de helft van de bedrijven uit de top 100 leverde een prognose aan. En deze bedrijven [...] Het bericht Flexondernemers Top 100 Omzetranglijst optimistisch over omzetontwikkeling in 2024 verscheen eerst op Flexmarkt.
‘Zzp’ers verdienen duidelijkheid en erkenning’
3 weken
Het aantal zelfstandigen zonder personeel in Nederland blijft snel toenemen, met ruim 1,25 miljoen aan het begin van het jaar, een stijging van bijna 160.000 ten opzichte van het voorgaande jaar. Marion van Happen, ceo van HeadFirst Group vindt dat er mét zzp’ers gepraat moet worden in plaats van óver zzp’ers. Het demissionaire kabinet werkt [...] Het bericht ‘Zzp’ers verdienen duidelijkheid en erkenning’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Onbegrip bij HR-professionals over schrappen Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie: meerderheid vindt de wet noodzakelijk
3 weken
Maar liefst 56 procent van de HR-professionals vindt de Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie noodzakelijk. Bijna de helft (47%) verwacht dan ook dat deze wet de kansen verruimt voor het aantrekken van personeel. Dit blijkt uit recent onderzoek van gehouden onder ruim 500 HR-professionals. De Wet toezicht gelijke kansen bij werving en [...] Het bericht Onbegrip bij HR-professionals over schrappen Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie: meerderheid vindt de wet...

Pagina's

Abonneren op flexmarkt