management

3357 nieuwsberichten gevonden
De HR Podcast – Afl. 41: Royal De Heus: Internationale groei met slimme leeroplossingen
13 uur
Het Nederlandse bedrijfsleven kent grote namen zoals Philips, Heineken en Ahold. Maar er zijn ook blinkende pareltjes die bij het grote publiek bijna niet bekend zijn. Zoals Royal De Heus, producent van diervoeders. Dit oer-Nederlandse familiebedrijf bedrijf is wereldwijd actief en heeft vestigingen in meer dan 20 landen. Het bedrijf groeide in 10 jaar tijd van 2000 naar 8000 medewerkers. Kennisdeling was en is het vliegwiel voor de sterke groei.12 mei 2021Topic: Loopbaan & opleiding
Coronaproof werken: waar moet je aan denken
14 uur
COVID-19 heeft een grote impact op het werkende leven. Werkgevers zijn er in het afgelopen jaar goed in geslaagd om zich aan te passen aan de nieuwe realiteit en hebben hun werkprocessen ‘coronaproof’ gemaakt.
Rollen en competenties van HR: 6 competentiedomeinen
1 dag
De rol van de HR-adviseur verandert. In sommige gevallen tot HR Business Partner die diverse strategische competenties moet hebben. En in andere gevallen misschien meer specialisatie zal vragen. Hoe kun je een goede keuze maken die past bij de ontwikkeling van de organisatie? Om enig gevoel te geven wat er in het competentieveld nodig is en welke keuzes je daarin kunt maken, is het model van Ulrich met 6 competentiedomeinen een goede houvast.Topic: Strategisch HR
Uitbreiding vrije ruimte: deze onbelaste vergoedingen zijn mogelijk
1 dag
Vanwege de coronacrisis heeft het kabinet de vrije ruime van de Werkkostenregeling (WKR) uitgebreid. Werkgevers kunnen zo meer onbelast vergoeden aan hun werknemers. Met welke regels moet je hierbij rekening houden?
LinkedIn maakt de L&D afdeling overbodig
1 dag
Met de Learning Hub is LinkedIn bezig het HR-landschap drastisch te veranderen, schrijft expert Josh Bersin. De website is allang niet meer een sociaal medium waar mensen updates over hun professionele leven kunnen delen. Op het gebied van LXP, oftewel leerplatformen, lijkt het de concurrentie al voorbij te streven.12 mei 2021Auteur: Redactie HR Tech ReviewTopic: HR Tech
Dit weten we nu over de toekomst van werk en kantoor
1 dag
De coronapandemie en de lange periode van thuiswerken heeft veel vragen losgemaakt over de toekomst van werk en het kantoor. In dit artikel zetten we de verschillende onderzoeken, cijfers en meningen op een rij.
Minimumloon per 1 juli 2021: dit moeten werkenden minimaal verdienen
2 dagen
Twee keer per jaar – op 1 januari en 1 juli – stelt de overheid het wettelijk minimumloon vast. Ook op 1 juli 2021 gaat het minimumloon weer iets omhoog. Lees hier wat werknemers vanaf 1 juli 2021 minimaal moeten verdienen.
Zitten te veel verschillende oplossingen je medewerkers in de weg?
2 dagen
We moeten ons op ons werk concentreren, maar tegelijkertijd worden we meer onderbroken dan ooit, schrijft Lars Boom, countrymanager Benelux van Personio. Elke microvertraging kost circa twintig minuten aan werkvertraging. Boom beschrijft wat daar aan te doen is.
Wettelijk recht op betaald ouderschapsverlof in zicht
2 dagen
Ouderschapsverlof wordt op dit moment niet doorbetaald, tenzij de werknemer het geluk heeft dat in diens CAO anders is bepaald. Dit wijzigt door de Wet betaald ouderschapsverlof, die recent door de Tweede Kamer is aangenomen. Op grond van deze wet krijgen ouders recht op negen weken (gedeeltelijk) doorbetaald ouderschapsverlof.
Vijf voorbeelden van nieuwe waarderingsvormen
2 dagen
Steeds meer organisaties zoeken naar andere middelen dan alleen het salaris om de inzet van medewerkers te belonen. Wat is er mogelijk qua waarderingsvormen? Vijf voorbeelden uit de praktijk van organisaties die hun beloningsbeleid hebben verrijkt met andere vormen van ‘waarderen’.11 mei 2021Topic: Arbeidsvoorwaarden
Hoe kun je gedrag succesvol beïnvloeden via e-learning?
2 dagen
Voor veel organisaties zijn online trainingen het nieuwe normaal geworden. Toch vragen veel managers zich af of je gedrag net zo goed online kunt beïnvloeden als in levenden lijve tijdens een meeting. Gelukkig kan dat en Henny Hoekstra van online leerplatform Pluvo kan precies uitleggen hoe je dit doet.
Wendbaar organiseren: vijf knoppen om aan te draaien
2 dagen
Wat is wendbaar organiseren, wat heb je er als werkgever aan en welke mogelijkheden zijn er om als organisatie wendbaarder te worden? AWVN onderscheidt vijf knoppen waaraan u kunt draaien om op heel praktische wijze de wendbaarheid van uw organisatie te vergroten. Die hebben betrekking op de arbeidsinhoud, arbeidstijden, arbeidsplek, arbeidsverhoudingen en arbeidvoorwaarden.Topic: Arbeidsvoorwaarden
Pensioenwet gaat jaar later in
3 dagen
Het kabinet wil dat de wet die het nieuwe pensioenstelsel regelt, per 1 januari 2023 ingaat. Dat is een jaar later dan verwacht. Demissionair Wouter Koolmees (Sociale Zaken) meldt dit aan de Tweede Kamer.
Vakantiedagen afschrijven mag niet: werknemer heeft recht op recuperatie [rechtspraak]
3 dagen
Een werkgever wordt zwaar getroffen door de coronacrisis en zoekt naar oplossingen om de liquiditeitsproblemen het hoofd te bieden. Ook van de werknemers wordt een offer verlangd. Zo wordt de loonsverhoging die in de cao is afgesproken uitgesteld, en snijdt de werkgever onder meer in de opbouw van bovenwettelijke vakantiedagen. Maar dat gaat zomaar niet.
Vakantiegeld moet op tijd worden betaald, corona of geen corona
3 dagen
Voor werkgevers die in financiële nood zitten, is het misschien een verleidelijke gedachte om het vakantiegeld wat later uit te betalen. De mogelijkheden hiervoor zijn echter beperkt. Werkgevers zijn namelijk wettelijk verplicht om het vakantiegeld uiterlijk in juni uit te keren.
Vakantiegeld 2021 valt misschien tegen, veel werknemers zien het als bonus
3 dagen
Wanneer werknemers die eind deze maand het vakantiegeld ontvangen, valt het waarschijnlijk een beetje tegen in vergelijking met een jaar eerder. Dat komt door wijzigingen in de belastingen. Alleen mensen met een minimumloon, krijgen meer vakantiegeld op hun rekening gestort. Overigens gebruikt een kwart (28%) van de Nederlanders het vakantiegeld dit jaar voor verbouwingen in of aan het huis. En nog eens een kwart zet het vakantiegeld opzij om na de coronacrisis een grote, lange reis te maken.
Vier van de tien jonge werknemers vertrekt als ze zich niet kunnen ontwikkelen
3 dagen
Van de jonge werknemers verwacht maar 60% een jaar later nog in dienst te zijn bij hun huidige werkgever. Want als ze zich niet kunnen ontwikkelen en het gevoel krijgen stil te staan, zoeken jonge werknemers een werkgever waar ontplooiing wel mogelijk is. Werkgevers moeten daarom niet alleen een goed leeraanbod doen, maar jongere werknemers ook ontwikkelperspectief bieden.
Kennis van financiële regelingen hoort bij een goede onboarding
3 dagen
Steeds meer werkgevers zijn zich bewust van het belang van een goed onboardingtraject. De instroom van nieuwe medewerkers biedt echter mogelijkheden rondom subsidies en kostenbesparingen die bij veel werkgevers onderbelicht blijven. Dat is zonde, want het zijn fikse financiële voordelen waar werkgevers recht op hebben. Topic: Loopbaan & opleiding
Uitstel vakantiegeld voor werkgevers in financiële problemen geen optie
3 dagen
Voor werkgevers die ondanks de steunmaatregelen van de overheid in financiële problemen dreigen te komen, zal de uitbetaling van het vakantiegeld een behoorlijke opgave zijn. Vorig jaar leidde dit tot veel discussie over de vraag of de werkgever de betaling van het vakantiegeld kon uitstellen. Ondertussen is duidelijk dat dit niet zomaar kan. Werkgevers zijn namelijk wettelijk verplicht om het vakantiegeld uiterlijk in juni uit te keren. 10 mei 2021Topic: Arbeidsvoorwaarden
Mis geen financiële voordelen bij het aannemen van nieuwe medewerkers
3 dagen
Om optimaal gebruik te kunnen maken van de beschikbare loonkostenvoordelen voor je personeel, is het van belang om scherp te hebben wat de achtergrond is van je (nieuwe) medewerkers. Vallen ze in de doelgroep van het loonkostenvoordeel? Als dit zo is, dient er een doelgroepverklaring aangevraagd te worden. Wat dit is en hoe je dit doet, lichten we graag aan je toe. 10 mei 2021Topic: Loon & belonen
Tegemoetkoming Vaste Lasten vanaf nu ook voor grote bedrijven
3 dagen
Vanaf vandaag kunnen ook grote bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis, een tegemoetkoming krijgen voor hun vaste lasten. Grote bedrijven die dat willen, hebben tot 10 juni de tijd om hiervoor een aanvraag te doen. De maximale tegemoetkoming is 600.000 euro voor het eerste kwartaal van 2021. Voor grote winkelbedrijven kan daar nog 300.000 euro bovenop komen.
De toekomst van werk: weet jij wat je medewerkers willen?
3 dagen
De terugkeer naar kantoor is straks een unieke kans om het werk toekomstbestendig te gaan inrichten. Dat betekent in elk geval afscheid nemen van het oude patroon en luisteren naar de behoefte van medewerkers, zeggen Lisanne Spiekermann, HR-projectmanager bij Achmea en Martine Bolhuis, businesspartner Duurzame Inzetbaarheid bij Centraal Beheer.
Het Netflix-model
6 dagen
Het vakgebied is al langer in transitie. De snelle maatschappelijke en organisatorische veranderingen, het streven naar een meer gebalanceerde mix van leermethoden en betere technologische ondersteuning hebben al gezorgd voor verschuivingen in het leeraanbod. Daar komen de uitdagingen van Covid-19 nog eens bij, schrijft Petra Tito, CHRO van Deloitte.
Waarom geïntegreerde personeelsplanning essentieel is voor agile bedrijfsvoering
1 week
De coronapandemie heeft het thuiswerken in een stroomversnelling gebracht en er is geen weg meer terug: onderzoek voorspelt dat het totale percentage werknemers dat dit jaar thuiswerkt wereldwijd gaat verdubbelen. Hiermee is één ding zeker: decennia oude planningsprocessen voor personeel zullen niet langer werken. Scenarioplanning stelt HR-leiders in staat om verschillende wat-als scenario's te modelleren op basis van een reeks mogelijke uitkomsten.6 mei 2021Topic: Strategische...
Coaching als tool voor durzame inzetbaarheid
1 week
Grote organisaties hebben een toenemende interesse voor coaching als geïntegreerde tool bij het vergroten van duurzame inzetbaarheid. En terecht, schrijft coach Annette van Engelen.
De Recruitment Tech Top 35
1 week
Recruitment Tech deed in Nederland onderzoek naar de meest gewaardeerde recruitmenttools en stelde een top 35 samen. 6 mei 2021Auteur: Redactie HR Tech ReviewTopic: HR Tech
Ruim een vijfde (21%) managers van mening dat team te veel werkt
1 week
Het merendeel van de managers maakt zich tijdens het thuiswerken geen zorgen over de productiviteit van zijn medewerkers. Slechts 15 procent controleert regelmatig of medewerkers wel daadwerkelijk aan het werk zijn. Ruim een vijfde (21%) is zelfs van mening dat zijn team te veel werkt.6 mei 2021Topic: Duurzame inzetbaarheid
Steeds meer afspraken over thuiswerken als arbeidsvoorwaarde
1 week
Thuiswerken staat bovenaan de lijstjes bij het cao-overleg. Zowel bij werkgevers als werknemers. Maar niet alleen in de cao’s. Ook via de or worden hierover afspraken gemaakt zo blijkt uit onderzoek door AWVN.6 mei 2021Topic: Arbeidsvoorwaarden

Pagina's

Abonneren op management