management

628 nieuwsberichten gevonden
Toolkit voor candidate persona’s
1 uur
In onze talentgedreven economie zoekt toptalent op een andere manier naar werk dan vroeger. Veel werkgevers hebben nog steeds het idee dat ze simpelweg een vacature kunnen plaatsen en dat de juiste kandidaten hier dan vanzelf op afkomen.
Nulurencontract, maar fulltime werk? Werkgever moet betalen [Rechtspraak]
6 uur
Wie een werknemer aanneemt op een nulurenconctract, moet zich realiseren dat daar risico’s aan kleven. Wanneer een werknemer structureel veel meer uren werkt, kan hij daar rechten aan ontlenen, zo bleek maar weer voor de kantonrechter.
Talentmanagement als strategie
8 uur
Wie aan de slag wil met talentmanagement, moet eerst de organisatiestructuur afstemmen op de bedoeling van de organisatie, zegt Lidewey van der Sluis, hoogleraar strategisch talentmanagement en pleitbezorger van holocratisch leiderschap.
Tips voor de inrichting van flexibel kantoor
8 uur
Wat zijn aandachtspunten bij de inrichting van een flexibel kantoor? Ga niet alleen voor mooi, maar let ook op praktische bruikbaarheid van het meubilair in het kantoor, zo luidt de ervaring bij Aedes in Hilversum.
6 valkuilen van zelfsturende teams
8 uur
Werken in zelfsturende teams geeft de medewerkers meer eigen verantwoordelijkheid, en dus motivatie en betrokkenheid. Maar dan moet je wel oppassen voor de nadelen.
3 Tips hoe je je werk weer het best oppakt na een sabbatical
8 uur
Stel: je bent er wat maanden uit geweest, misschien wel een jaar. Je bent ‘lekker’ weg geweest op wereldreis, je hebt gemediteerd, gezwommen met dolfijnen, geschilderd, ontslakt, voor de familie gezorgd, vrijwilligerswerk gedaan waar dat echt nodig was. En dan nadert die datum waarop je had afgesproken om weer aan het werk te gaan. Maar die overstap is wel wat groot, lijkt je. Hoe kan je zo vloeiend mogelijk weer aan de hectiek van het werk wennen zonder afgebrand aan de kant te staan...
‘Resultaatgericht werken is grootste succesfactor van Het Nieuwe Werken’
9 uur
Het Nieuwe Werken heeft een significant positief effect op de werknemersbetrokkenheid en uiteindelijk het presteren van de organisatie. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van Arjan de Kok, die ermee promoveerde aan de Universiteit Utrecht. Hij waarschuwt wel voor te veel beveiliging bij mobiel werken. “Dat kan contraproductief werken.”
‘Het Nieuwe Werken ingevoerd, maar vergaderen alsof het nog 1911 is’
10 uur
Waar organisaties zijn overgestapt op nieuwe manieren van werken, houden ze nog te vaak vast aan oude manieren van vergaderen. Ruben van der Laan en Henk van de Steen van Het Nieuwe Werkoverleg leggen uit hoe het beter kan. “Je moet je continu afvragen waarom je vergadert.”
6 Eenvoudige tips om beter je werktijd te verdelen
11 uur
Stelt u dat ene klusje alsmaar weer uit? Lopen er te veel zaken door elkaar in uw werk? Knapt u van de ene klus af maar geeft de andere juist weer energie? Van tijdvreters kun je ook tijdgevers maken! Hoe? Neem deze tips ter harte.
10 tips om meer te bewegen tijdens werktijd
18 uur
Of je nu werkt op kantoor of vanaf je thuiswerkplek. We bewegen te weinig tijdens onze werktijd en blijven maar zitten achter die computer. Een half uurtje per dag is genoeg, zeggen onderzoekers. Maar soms halen we dat niet eens.
Het GROTE Gesprekkenboek
3 dagen
Het GROTE gesprekkenboek geeft u do’s & don’ts, tips en ervaringen van leidinggevenden, HR-professionals en consultants, zodat u het beste gesprek voert.
Investeren in gezonde werknemers: zo overtuig je het management
4 dagen
Werken aan gezonde werknemers; het staat bij veel HR-managers op het wensenlijstje. Maar hoe krijg je groen licht van het management om te investeren in preventie? Vijf ijzersterke argumenten.
Vragen over slapend dienstverband voorgelegd aan Hoge Raad
4 dagen
Moet een werkgever meewerken aan het beëindigen van een slapend dienstverband als de werknemer daar om vraagt? Met de compensatiewet voor de transitievergoeding in het vooruitzicht is dit een veelbesproken onderwerp. Deze kantonrechter roept de hulp in van de Hoge Raad. Wat eraan voorafging Deze rechtszaak gaat over een monteur die al meer dan 30 jaar in dienst is bij zijn werkgever. Hij is door zijn werk arbeidsongeschikt geraakt en heeft een WIA-uitkering. De monteur kan niet meer aan het...
De Do’s en Don’ts van thuiswerken op een rij
4 dagen
Het is wettelijk vastgelegd. Iedereen heeft het recht om thuis te werken, als dat kan met het werk natuurlijk. Thuiswerken kan grote voordelen opleveren voor zowel werknemer als werkgever. Wel zijn er bepaalde zaken die in ogenschouw moeten worden genomen wil ‘thuiswerken’ een geslaagd project zijn. Waar moet je op letten? Zowel als werkgever als werknemer?
Is de term HNW toe aan vervanging?
4 dagen
Steeds meer organisaties hebben vormen van Het Nieuwe Werken ingevoerd. Is de term dan nog wel dekkend? Hoe nieuw is het eigenlijk nog? Kortom is de term niet zo’n beetje aan zijn eind gekomen?
In 6 stappen naar Het Betere Thuiswerken
4 dagen
Het hangt half-onderuitgezakt in een te lage bureaustoel met een ontbrekend wieltje, gekleed in een vies t-shirt of nog erger, eet en drinkt over zijn toetsenbord en kijkt, al muisvegend om aanwezigheid te veinzen met een oog naar Netflix, en met het andere naar die leuke buurvrouw of –man een balkonnetje lager. Rara wie is dat? De thuiswerker. Denkt u.
Het Nieuwe Beoordelen zorgt voor meer betrokkenheid op werkvloer
4 dagen
Kan een beoordelingsgesprek bijdragen aan meer medewerkersbetrokkenheid? Ja, zolang het focust op de talenten.
8 Tips voor de ideale werkplek
4 dagen
Slechts een op de tien Nederlandse werkenden is tevreden met zijn of haar werkplek, zo blijkt uit de Global Workplace Report . Dat moet dus beter. Maar hoe zorg je als werkgever nou voor een plek die wel tot tevredenheid leidt?
4 tips die een team agile maken
4 dagen
Agile is de mate waarin een organisatie snel en goed kan inspelen op veranderende omstandigheden. Vaak vertaald als flexibel, en het geldt als ideaal voor professionals, teams, organisaties en zelfs branches. En het klinkt ook erg prachtig: iedereen past zich op tijd aan op de omstandigheden, vlak voordat ze inderdaad veranderen in de richting die jij al zag aankomen. De werkelijkheid is vaak een stuk(je) weerbarstiger. 4 tips van senior softwareontwikkelaar David Akka brengen de...
10 Tips om je organisatie aantrekkelijk te maken voor millennials en Generatie Z
4 dagen
Hoe zorg je ervoor dat je jouw organisatie aantrekkelijk maakt voor talent? Millennials en Generatie Z kijken naar hele andere dingen dan we traditioneel belangrijk vinden in onze organisatie. 10 tips op een rijtje om de jongste generaties op de werkvloer te behouden.
8 Factoren die werkgeluk belemmeren
4 dagen
Hoe gelukkiger op de werkvloer, hoe beter de prestaties. Dat is inmiddels algemeen bekend. Maar werkgeluk moet vaak opboksen tegen allerlei factoren op kantoor. 8 daarvan op een rijtje.
3 trends die de toekomst op de werkvloer gaan bepalen
4 dagen
De specifieke keuzes die individuele medewerkers maken op het gebied van technologie zijn bepalend voor de toekomst van de werkvloer. Binnen nu en vijf jaar krijgen we te maken met nieuwe manieren van werken en leven. En daar moeten we ons op voorbereiden. Zowel binnen grote als kleine organisaties is het steeds meer geaccepteerd dat medewerkers hun werk en privéleven beter op elkaar af willen stemmen. Technologische ontwikkelingen hebben daar, zonder twijfel, een bijdrage aan geleverd...
Geluk als motor
4 dagen
Bijna elk bedrijf voert periodiek een arbeidstevredenheidsonderzoek uit. Dat is begrijpelijk, maar het is verouderd en weinig ambitieus.
‘Sturen op output kan niet’
4 dagen
Organisaties die succesvol willen zijn, hebben een strategie nodig. Maar dat is nog maar de eerste stap. Die strategie moet ook succesvol worden uitgevoerd. Hoe kan HR daar een bijdrage aan leveren?
6 methoden om leerresultaten te evalueren
5 dagen
De beste manier om een uitspraak te doen over leerresultaten, is door iemand zijn bekwaamheid in de praktijk te laten demonstreren: een proeve van bekwaamheid.
Whitepaper | Oproepovereenkomst in de WAB, hoe zit dat?
5 dagen
Met de wet arbeidsmarkt in Balans (WAB) verandert er één en ander in de regelgeving rondom oproepkrachten. In deze whitepaper bespreekt arbeidsrechtjurist Edith van Schie wat de regering wil aanpassen aan de oproepovereenkomst. Het is belangrijk om te definiëren wanneer sprake is van een oproepovereenkomst. Als sprake is van een oproepovereenkomst, dan gelden namelijk bijzondere regels. De volgende onderdelen komen aan de orde: De voorstellen Lagere wetgeving Uitzonderingen De...
Video: Zo zet u HR Analytics effectief en succesvol in binnen uw organisatie
5 dagen
In veel organisaties wordt het belang van HR Analytics inmiddels onderkend; het analyseren en interpreteren van data is onmisbaar om te komen tot datagedreven HR-beleid. Maar hoe zet je de volgende stap, met HR Analytics echt waarde creëren voor de organisatie?18 april 2019Topic: HR Analytics
Bereken de transitievergoeding voor uw werknemer
5 dagen
Wanneer heeft een werknemer recht op een transitievergoeding en hoe hoog is die vergoeding? Met de tool van PW. komt u eenvoudig tot een betrouwbare berekening.
Zo werkt het kopen en verkopen van vakantiedagen
5 dagen
Het kopen en verkopen van vakantiedagen kan een handig middel zijn om werknemers te helpen die tijdelijk meer vrije tijd nodig hebben of juist wat meer inkomen willen. In dit voorbeelddocument zijn regelingen opgenomen voor het kopen en verkopen van vakantiedagen. De werkgever kan uiteraard ook alleen voor één van beide regelingen kiezen. Waarschuwing Het kan zo zijn dat in de toepasselijke cao een regeling over het kopen en/of verkopen van vakantiedagen is opgenomen. Het afkopen van de...
Inzetbaarheid oudere werknemer geeft werkgever kopzorgen
5 dagen
Werkgevers maken zich zorgen over de verhoogde AOW-leeftijd. Zij verwachten problemen door beperkte inzetbaarheid van mensen met gezondheidsproblemen en voorzien dat werknemers het lichamelijk niet volhouden om door te werken tot de AOW-leeftijd. Het goede nieuws is dat die zorgen zich uiten in meer aandacht voor duurzame inzetbaarheid.

Pagina's

Abonneren op management