personeelsnet

16 nieuwsberichten gevonden
FNV wil AOW-leeftijd terug naar 65 als regeling vroegpensioen uitblijft
3 dagen
Een nieuwe regeling voor vroegpensioen komt maar niet van de grond, terwijl de bestaande regeling voor zware beroepen eind 2025 afloopt. Vakbond FNV is dat nu zó zat, dat de bond dreigt het pensioenakkoord op te breken en de AOW-leeftijd terug te draaien naar 65 jaar. Dat hebben werkgevers en de overheid dan aan zichzelf te danken, stelt de FNV, want zij komen eerdere afspraken niet na.
Duurzame HR: Een nieuwe richting voor HR-Adviseurs?
5 dagen
De wereld van het HR-vakgebied is continu in beweging, waarbij het zich voortdurend aanpast aan maatschappelijke ontwikkelingen en de behoeften van zowel managers als medewerkers. Eén van de interessante ontwikkelingen binnen HR is het concept van Duurzame HR. Hiermee verschuift de focus van individuele en marktgerichte belangen naar een bredere benadering die zowel mens als maatschappij centraal stelt. Deze verbreding van perspectief bevordert de belangen van de organisatie en al haar...
Meer dan een kwart heeft wel eens iets gestolen op het werk
6 dagen
Niet alle werknemers zijn helemaal integer op hun werk. Want 28% van de Nederlanders heeft ooit iets heeft gestolen op het werk. Daarnaast is voor 22% het beleid van de werkgever bij diefstal op de werkvloer onduidelijk. Hierdoor heeft 1 op de 5 werknemers geen concreet beeld van de gevolgen voor hun arbeidsovereenkomst bij diefstal. Dit benadrukt het belang van duidelijke richtlijnen om diefstal te voorkomen.
Opletpunten: zo geef je iedereen een gelijke kans om door te stromen
1 week
Ongelijke behandeling begint vaak al tijdens de werving en selectie van personeel. Maar (onbedoelde) discriminatie speelt ook een rol bij promotie- en doorstroomprocessen. Een oplossing is het objectiveren van deze processen. Dit voorkomt dat mensen die voldoen aan de 'norm' – zoals witte mannen zonder beperkingen – worden voorgetrokken bij promoties. In dit artikel vindt u opletpunten voor HR-adviseurs die het promotiebeleid van de organisatie willen objectiveren.
Bijna 1 op de 6 Nederlanders niet op vakantie wegens werk en studie
1 week
In 2023 gingen Nederlanders van 15 jaar of ouder gemiddeld 2,5 keer op vakantie. Dit komt neer op een totaal van 37,6 miljoen vakanties. Maar lang niet iedereen kon zijn koffers pakken, want ruim 19 procent van de Nederlanders bleef thuis. Een derde van degenen die niet op vakantie gingen, gaf als reden hiervoor dat ze liever thuisbleven. En bijna 1 op de 6 Nederlanders moest thuisblijven vanwege werk of studie.
Tips: Wanneer klikt het met een coach? De wetenschap geeft antwoord
1 week
Coaching is populairder dan ooit. Of het nu gaat om het uitstippelen van de volgende carrièrestap of het verbeteren van de balans tussen werk en privé, een coach kan daaraan bijdragen. De coach biedt niet alleen een luisterend oor en ondersteuning, maar daagt ook uit om nieuwe perspectieven te tonen. Zo kan coaching helpen om hun persoonlijke en professionele doelen te bereiken. Maar hoe vind je een coach die bij je doelen past? Nieuw onderzoek geeft antwoord, waarbij vooral opvalt dat het...
Werven blijft lastig, dus anders kijken naar talent en vaardigheden
1 week
Werkgevers zien een grotere uitdaging voor de toekomst in het aantrekken van het juiste personeel. De belangrijkste factor hierbij is de vaardigheidskloof. Toch biedt minder dan de helft van de Nederlandse organisaties regelmatig interne opleidingen en trainingen aan om deze kloof te dichten. “Om dit probleem op te lossen moeten we als managers anders gaan kijken naar hoe we talent inzetten binnen onze organisaties,” vindt expert talentontwikkeling Derk Jan Koole.
Technisch opgeleide moeders zijn inspiratie voor hun dochters
2 weken
Ben je een technisch opgeleide moeder? Dan is de kans groter dat je dochter een technisch vakkenpakket kiest op de middelbare school. Want ouders hebben een grote invloed hebben op de vakkenkeuze van hun kinderen, vooral als het gaat om technische vakken. Opvallend is ook, dat technische opgeleide moeders hun zonen nóg meer inspireren om ook de techniek in te gaan.
Dit is het HR-gehalte van het nieuwe Kabinet-Schoof
2 weken
Het nieuwe kabinet-Schoof dat op 2 juli 2024 aantreedt, telt diverse bewindspersonen met een achtergrond in het HR-vakgebied. Deze kennis en ervaring kan van belang zijn als het kabinet beslissingen neemt op sociaal-economisch terrein die de belangen raken van werkgevers en het welzijn en de rechtsbescherming van werknemers. In dit artikel belicht Personeelsnet de HR-kwalificaties van enkele van de nieuwe bewindspersonen.
FNV: optreden tegen ongewenst gedrag, ook bij bedrijfsuitjes
3 weken
Vakbond FNV roept op tot strengere regels om werknemers te beschermen tegen grensoverschrijdend gedrag. De vakbond stelt voor om de Arbowet aan te scherpen met een verplichte gedragscode, inclusief sancties en meldmogelijkheden. Daarnaast wil de vakbond dat seksueel grensoverschrijdend gedrag tijdens bedrijfsuitjes en zakenreizen expliciet strafbaar wordt gesteld in het strafrecht, ongeacht de locatie.
Manager denkt dat verplicht op kantoor werken aantrekkelijk is
3 weken
Als het gaat om hybride werken, lijken medewerkers en managers in een aparte bubbel te leven. Want medewerkers vinden het fijn als ze van hun werkgever (deels) thuis mogen werken, terwijl het hogere management het juist heel aantrekkelijk vindt om verplicht naar kantoor te komen. Managers lijken echt te geloven dat een volledige terugkeer naar kantoor de werkgever aantrekkelijker maakt. Maar daar staan ze alleen in, want alle andere functiegroepen vinden juist het tegenovergestelde.
Puntensysteem vroegpensioen: oplossing voor zware beroepen?
3 weken
In de Rotterdamse haven heeft vakbond FNV een puntensysteem geïntroduceerd waarmee werknemers in zware beroepen eerder met pensioen kunnen. Voor zwaar werk en afwijkende werktijden worden punten toegekend, waarmee werknemers eerder kunnen stoppen met werken. FNV wil dit model nu ook uitbreiden naar andere sectoren. Deelnemende werkgevers hadden aanvankelijk zorgen over de kosten, ook uit vrees dat weer een dure algehele VUT-regeling zou ontstaan. Maar zij tonen zich nu gematigd positief over...
Werkgevers verscherpen thuiswerkbeleid: leg afspraken vooral vast
3 weken
Werkgevers trekken de teugels aan als het gaat om thuiswerken. Ze willen hun personeel vaker op kantoor zien, terwijl de medewerkers het liefst hybride willen werken. Een initiatiefwet die het recht geeft om thuiswerken aan te vragen, is door de huidige Eerste Kamer onlangs afgeschoten. Werknemers kunnen hun eigen werkplek niet afdwingen. Toch is het aan te bevelen om samen met de werknemer afspraken te maken over hybride werken, adviseert arbeidsjurist Pascal Besselink.
Aanbeveling voor HR: werk systematisch aan inclusieve cultuur
3 weken
Werknemers, vooral jongeren, werken graag bij een werkgever die inclusief personeelsbeleid voert. Maar HR-professionals merken dat programma’s op het gebied van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie (“DEI”) stagneren. Toch vinden HR-teams in de praktijk innovatieve manieren om diversiteitsbeleid op te nemen in bestaande bedrijfsactiviteiten. Dit artikel geeft vijf aanbevelingen voor HR-advsieurs die het verschil willen maken voor diversiteit en inclusie.
Juridisch expert: UWV moet veel zorgvuldiger gaan keuren
3 weken
Uit recent interne auditrapporten van het UWV blijkt dat de beoordelingen van arbeidsongeschiktheid in een aanzienlijk aantal gevallen onzorgvuldig zijn uitgevoerd. In bijna 80 procent van de telefonische spreekuren blijkt het gegeven eindoordeel niet plausibel, en in meer dan de helft van de gevallen is het aantal uren dat iemand nog kan werken onjuist vastgesteld. UWV moet daarom nog maar eens heel goed kijken hoe het omgaat met telefonische spreekuren, vindt juridisch expert Natascha Schenk...
Nieuw toetsingskader voor arbeidsrelatie inhuur zzp’er
3 weken
Verschillende kabinetten beten hun tanden al stuk op wetgeving waarmee de arbeidsrelatie tussen opdrachtgever en -nemer kan worden vastgesteld. In de praktijk blijkt het lastig om aan te geven wanneer een werkende eigenlijk in dienst is, of daadwerkelijk werkt als zelfstandig ondernemer die een opdracht aanneemt.
Abonneren op personeelsnet