personeelsnet

10 nieuwsberichten gevonden
Overzicht: welke taken kun je het best vanuit huis doen en welke niet?
16 uur
Zowel werkgevers als werknemers leren langzaamaan hoe we thuiswerken en werken op kantoor het beste kunnen combineren. Aan beide werkplekken zitten zowel voor- als nadelen, blijkt uit de ervaringen van werknemers. De meesten willen graag het beste van de twee werelden behouden, ook als we in de toekomst in principe weer iedere dag naar kantoor mogen. Maar welke taken zijn nu het meest geschikt voor welke werklocatie?  Hier vindt u een overzicht van de voor- en nadelen van thuiswerken én van de...
Sociale dumping: buitenlandse chauffeur moet Nederlands loon krijgen
5 dagen
De rechter heeft na een procedure van 10 jaar bevestigd dat het Nederlands recht van toepassing is op arbeidsvoorwaarden van buitenlandse chauffeurs die in de praktijk voor Nederlandse bedrijven rijden. Dat betekent dat ook de cao beroepsgoederenvervoer voor hen geldt en ‘sociale dumping’ niet mag. De chauffeurs hebben recht op ‘Nederlands loon’ in plaats van het veel lagere loon dat zij nu krijgen door een inleenconstructie via een buitenlands dochterbedrijf.
Thuiswerken en basisregels belangrijk tegen verdere verspreiding corona
1 week
Om te voorkomen dat de coronabesmettingen op blijven lopen is het belangrijk om thuis te werken waar dat kan en om de basisregels strikt in acht te blijven nemen.’ Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland naar aanleiding van het nieuwe advies van het Kabinet.  
Verzuim daalt, maar coronaverzuim neemt weer toe
2 weken
 Het gemiddeld verzuimpercentage in Nederland daalde in juni 2021 verder naar 4,2% (ten opzichte van 4,3% in mei 2021). Dat blijkt uit cijfers van arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare, beide onderdeel van de HumanTotalCare groep. In lijn met de stijging van het aantal landelijke coronabesmettingen zien de arbodiensten het verzuim als gevolg van corona vanaf 26 juni weer toenemen.
SCP: moeders profiteren minder van thuiswerken
2 weken
Het verplichte thuiswerken tijdens de coronacrisis ging moeders van jonge kinderen minder goed af dan vaders. De vrouwen met kinderen onder de 13 jaar ervoeren in tegenstelling tot andere thuiswerkers geen betere werk-privébalans en konden minder vaak ongestoord hun werk doen, stelt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) na onderzoek.
Vakantie in coronatijd: hoe stuur je medewerkers veilig op reis?
3 weken
Het zomerseizoen is aangebroken en dan beginnen ook de vakanties weer. Hoewel het vaccinatieprogramma wereldwijd op stoom komt, verschijnen er dagelijks berichten in het nieuws over landen die van kleurcode veranderen. Waar een vakantieland vandaag nog geel kleurt, kan dit morgen veranderen naar oranje of zelfs rood.
Hybride werken: thuiswerkvergoeding in opmars
3 weken
Werkgevers gaan op grote schaal over op het verstrekken van thuiswerkvergoedingen. Meer dan de helft van de werkgevers heeft inmiddels de thuiswerkvergoeding ingevoerd. 
Wet of arbeidsvoorwaarde, thuiswerken is een blijvertje
4 weken
Voor veel mensen was de afgelopen coronaperiode een eye opener. Want werknemers en werkgevers konden met eigen ogen zien dat uitgebreid thuiswerken heel goed mogelijk is, zonder de bedrijfsvoering te schaden. Een nieuwe wet moet werknemers zelfs een wettelijk recht geven om hun werk thuis uit te voeren. Werkgevers zien een wet niet zo zitten, maar merken ook dat hun werknemers het thuiswerken omarmen. Daarom willen werkgevers liever (cao-)afspraken maken om thuiswerken beter te regelen.
Dekkingsgraad stijgt: pensioenfondsen hebben weer geld te verdelen
4 weken
In juni 2021 boekten pensioenfondsen mooie resultaten. Ze kunnen bovendien terugkijken op een goed eerste half jaar. De gemiddelde dekkingsgraad steeg in de afgelopen zes maanden van 100 naar 110%. Daarmee discussiëren pensioenbestuurders nu niet meer over tekorten, maar over overschotten. Maar het herstel is nog broos: de situatie kan zo weer omslaan.
Versobering laatste coronasteunpakket: loonkostensubsidie aangepast
4 weken
De economie herstelt beter dan verwacht en daarom wijzigt het kabinet de NOW-loonsubsidie die werkgevers kunnen aanvragen Nu alle bedrijven weer open mogen, kunnen werkgevers in het nieuwe pakket nog maar een omzetverlies tot maximaal 80 procent opgeven. De periode waarin ondernemers uitstel van belasting kunnen aanvragen, wijzigt naar tot 1 oktober. Door de wijziging in de NOW, is publicatie van de regeling vertraagd en zal ook de opening van het loket enkele weken doorschuiven.
Abonneren op personeelsnet