personeelsnet

345 nieuwsberichten gevonden
Vakantiegeld 2021 valt misschien tegen, veel werknemers zien het als bonus
3 dagen
Wanneer werknemers die eind deze maand het vakantiegeld ontvangen, valt het waarschijnlijk een beetje tegen in vergelijking met een jaar eerder. Dat komt door wijzigingen in de belastingen. Alleen mensen met een minimumloon, krijgen meer vakantiegeld op hun rekening gestort. Overigens gebruikt een kwart (28%) van de Nederlanders het vakantiegeld dit jaar voor verbouwingen in of aan het huis. En nog eens een kwart zet het vakantiegeld opzij om na de coronacrisis een grote, lange reis te maken.
Vier van de tien jonge werknemers vertrekt als ze zich niet kunnen ontwikkelen
3 dagen
Van de jonge werknemers verwacht maar 60% een jaar later nog in dienst te zijn bij hun huidige werkgever. Want als ze zich niet kunnen ontwikkelen en het gevoel krijgen stil te staan, zoeken jonge werknemers een werkgever waar ontplooiing wel mogelijk is. Werkgevers moeten daarom niet alleen een goed leeraanbod doen, maar jongere werknemers ook ontwikkelperspectief bieden.
Tegemoetkoming Vaste Lasten vanaf nu ook voor grote bedrijven
3 dagen
Vanaf vandaag kunnen ook grote bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis, een tegemoetkoming krijgen voor hun vaste lasten. Grote bedrijven die dat willen, hebben tot 10 juni de tijd om hiervoor een aanvraag te doen. De maximale tegemoetkoming is 600.000 euro voor het eerste kwartaal van 2021. Voor grote winkelbedrijven kan daar nog 300.000 euro bovenop komen.
Coronacrisis: Loonsubsidie vijfde periode NOW vanaf nu aanvragen
1 week
Vanaf vandaag, 6 mei 2021, kunnen werkgevers die getroffen zijn door de coronacrisis loonkostensubsidie krijgen voor de vijfde periode van de NOW-regeling. Aanvragen kan bij UWV tot en met 30 juni 2021.
Vakantie en vakantiegeld inhouden? Dit is de regelruimte voor de werkgever
1 week
Eind mei is voor werknemers extra feestelijk, omdat het vakantiegeld dan op hun rekening wordt bijgeschreven. Voor sommige werkgevers is het nu niet altijd een feest, zeker niet als de omzet is weggevallen en er nauwelijks reserves zijn opgebouwd. Zij zoeken naar mogelijkheden om vakantiegeld later te betalen, of helemaal niet. Maar de wet staat aan de kant van de werknemer. Vakantie en vakantiegeld zijn belangrijke arbeidsvoorwaarden, waar de werkgever niet aan kan morrelen. Wel heeft u wat...
Naar kantoor om collega’s te ontmoeten, geconcentreerd werken doen we thuis
1 week
Voor de meeste werknemers is thuiswerken helemaal geen optie omdat het werk dat niet toelaat. Maar onderzoek van TNO wijst uit dat werknemers die dat wél kunnen, in de toekomst graag thuis willen blijven werken. Ze blijken thuis bijzonder productief te zijn als ze geconcentreerd willen werken. Daarnaast willen werknemers nog wel naar kantoor, maar dat is dan vooral om collega’s te ontmoeten, sociale contacten te leggen en om beter samen te werken.
Werknemers willen salarisverhoging inruilen voor meer vakantiedagen
2 weken
Nederlanders hechten steeds meer waarde aan hun mentale gezondheid. Driekwart vraagt nu liever extra vakantiedagen dan een salarisverhoging. Want met meer vakantiedagen, zijn werknemers in staat meer afstand te nemen van hun werk. Een derde is verder bereid om salarisverhoging in te leveren voor een thuiswerkvergoeding.
Is onze werkplek nog veilig? Werknemers vallen uit door optelsom van arborisico’s
3 weken
Hoe veilig is de werkplek in ons land? Veel Nederlandse werkenden zijn daar bepaald niet positief over. Ze hebben het veel te druk en hebben te weinig invloed om hun werk zelf te regelen. Machines en software bepalen het werktempo. Op de werkplek zelf is het vaak te warm, te koud of te lawaaiig en dat leidt tot ongelukken. Veel werknemers ervaren daardoor ook stress die uitmondt in ziekteverzuim en een burn-out. Bovendien zijn banen nu minder zeker, waardoor werkenden niet durven te klagen....
Eén op vijf Nederlandse bedrijven ontslaat medewerkers vanwege coronacrisis
3 weken
De coronacrisis zorgt voor meer ontslagen bij bedrijven die daardoor zwaar getroffen zijn. In Nederland neemt het aantal ontslagen van vaste medewerkers bij één op de bedrijven toe. Flexwerkers hebben het nog lastiger, want ruim 30 procent van de bedrijven zegt de samenwerking met hen op. Verder grijpen bedrijven de coronacrisis aan om HR-processen opnieuw uit te vinden.
Inhoud Nationaal herstelplan: jongeren behouden en omscholen, ouderen eerder weg
4 weken
De economische cijfers zien er, ondanks de coronacrisis, nog niet zo slecht uit. Maar de werkelijkheid is anders, stellen de werkgevers en vakbond FNV. Er is veel onzekerheid bij bedrijven omdat alles steeds langer duurt dan verwacht en voorspellingen steeds niet uitkomen. De werkgevers en Nederland’s grootse vakbond roepen het Kabinet en de Tweede Kamer daarom op om de steun voor bedrijven te verlengen tot het eind 2021. Ook willen ze een nationaal herstelplan voor de komende 2,5 jaar. Daarin...
Mag je een werknemer die zich steeds beter meldt, toch 1% ziek houden?
1 maand
Een werknemer die vaak ziek uitvalt, kan de werkgever de nodige problemen geven. Naast de zorg voor het welzijn van de medewerker, is er ook het probleem dat na terugkeer op het werk snel weer een nieuwe periode ingaat waarin opnieuw een loondoorbetalingsplicht ontstaat van twee jaar. Daarom houden sommige werkgevers zo’n 'draaideur-zieke-werknemer' na herstel toch voor 1% administratief ziek, terwijl dit volgens een gerechtelijke uitspraak niet mag. Advocaat Arbeidsrecht Linda Jacobs, zet hier...
Half miljoen werkenden worden thuis in de gaten gehouden, 'bijscholing HR nodig'
1 maand
Werkgevers mogen niet zomaar software inzetten om te controleren of hun medewerkers thuis aan het werk zijn, maar toch zegt 13 procent van de thuiswerkers dat dit wel gebeurt. Op die manier wordt een half miljoen werkenden in de gaten gehouden, terwijl er nauwelijks bewijs is dat het effectief is. Vakbond CNV vraagt om een noodfonds waarmee HR-managers bijscholing kunnen krijgen over thuiswerken.
Platform of reisagent? Booking.com moet waarschijnlijk pensioenpremie afdragen
1 maand
Als er één sector is die de gevolgen van internet heeft gevoeld, is het wel de reisbranche. Bijna niemand gaat meer naar een reisbureau en boekt nu hotels en huisjes online. Booking.com, een oorspronkelijk Nederlands bedrijf, is een grote speler op deze markt. Naar eigen zeggen is het slechts een ‘reserveringsplatform’, maar volgens het pensioenfonds voor de reisbranche is het bedrijf een online reisagent. De Hoge Raad is het daar nu mee eens en laat het gerechtshof beoordelen of Booking.com...
Jonge managers letten vaker op etniciteit van sollicitanten
1 maand
Teams met een mix aan leeftijd, afkomst, ervaringsniveaus en geslacht leveren nieuwe inzichten op, die kunnen bijdragen aan de bedrijfsprestaties. Bij het aannemen van nieuwe medewerkers let één op de vijf managers daarom op de etniciteit van de sollicitant. Managers jonger dan 35 jaar doen dit beduidend vaker (22%) dan managers van 55 jaar of ouder (12%).
Als een man loonsverhoging vraagt, krijgt hij die vaker dan een vrouw
1 maand
Gelijke beloning voor gelijk werk, is voor veel vrouwen nog geen realiteit. Dat mannen meer verdienen, ligt aan een waaier van oorzaken. Maar onderzoek van vakbond CNV wijst uit dat mannen vaker loonsverhoging krijgen als ze daar om vragen. Ook krijgen mannen veel vaker een hoger salaris na een goede personeelsbeoordeling, dan hun vrouwelijke collega’s. Bovendien maken mannen vaker afspraken over hun beloning, buiten de cao om. Vakbond CNV heeft nu een online meldpunt ingericht waar leden...
Werkgevers krijgen financiële ondersteuning bij preventief testen
1 maand
Thuiswerken blijft voorlopig de norm, maar er zijn nou eenmaal werkzaamheden die niet thuis gedaan kunnen worden en waar 1,5 meter afstand moeilijk te handhaven is. In die gevallen kunnen werkgevers een veiligere werkomgeving bieden door preventief te testen. Minister De Jonge (VWS) wil preventief testen van werknemers zonder klachten nu beter mogelijk maken.
Onbelaste vaste reiskostenvergoeding bij thuiswerk verlengd tot 1 juli 2021
1 maand
Werkgevers mogen nog tot 1 juli 2021 een onbelaste vaste reiskostenvergoeding geven aan werknemers die door de coronacrisis nu veel meer thuis werken. Het kabinet heeft deze maatregel voor de tweede keer verlengd: de regeling zou de laatste keer tot 1 april duren. Omdat thuiswerken in de toekomst waarschijnlijk meer gaat gebeuren, werkt het kabinet aan een regeling waarmee werkgevers onbelast thuiswerkkosten kunnen vergoeden waarvoor nu nog geen gerichte vrijstelling geldt. Maar die regeling...
EU-wet: U mag sollicitant straks niet meer vragen naar voorgaande salarissen
1 maand
Werknemers krijgen een veel sterkere positie om gelijk loon voor gelijk werk te vragen. Dat begint al bij sollicitaties: daarbij moet de werkgever zelf aangeven wat het aanvangssalaris is en mag hij niet meer vragen wat de sollicitant ervoor verdiende. Werkgevers moeten transparanter worden en gegevens over lonen verstrekken van collega’s die hetzelfde werk doen. Grote bedrijven moeten verplicht rapporteren over beloningsverschillen. Vakbonden en OR krijgen het recht om namens de werknemers...
Casa Loco: lekker bingewatchen over arbeidsrecht met collega's
1 maand
Hun studentenhuis staat niet In Meerdijk, maar in Rotterdam. En ze heten dan misschien geen Nina of Bing, maar studenten Eva en Abdel zijn minstens net zo grappig en aantrekkelijk als de acteurs van GTST. Samen met vier andere studenten wonen ze in ‘Casa Loco’. Hun avonturen staan op YouTube en zijn lekker te bingewatchen. Dat kan ook onder werktijd zonder schuldgevoel, want met elke aflevering leert u weer wat bij over arbeidsrecht in de praktijk.
Voorbeelden: Dit mag u vergoeden voor de werkplek thuis
1 maand
De Belastingdienst krijgt veel vragen van werkgevers over wat zij mogen vergoeden aan hun thuiswerkende medewerkers, zonder dat ze daarvoor een enorme belastingaanslag aan hun broek krijgen. Daarom zijn de vergoedingsmogelijkheden voor de thuiswerkplek nog eens op een rijtje gezet, met daarbij enkele praktijkvoorbeelden.
Lessen na een jaar thuiswerken: zo kunt u werknemers beter ondersteunen
1 maand
Een jaar geleden, begon door de coronacrisis voor werkgevers en werknemers een groot gedwongen experiment met thuiswerken. Een jaar later, zijn de ervaringen zeker niet alleen maar positief. Onverwachte problemen zijn aan het licht gekomen, die werkgevers moeten oplossen met meer aandacht voor de weerbaarheid en het welzijn van hun personeel. Hierbij een overzicht uit verschillende bronnen met thuiswerkervaringen, probleempunten, wat we ervan geleerd hebben en praktische tips voor werkgevers en...
Minimumloon zal stijgen na de verkiezingen, maar vraag is hoeveel
1 maand
Bijna alle partijen die nu in de Tweede kamer zitten, hebben een verhoging van het minimumloon in hun verkiezingsprogramma staan. De kans is dus groot dat het minimumloon vanaf volgend jaar gaat stijgen, maar hoe groot die verhoging zal zijn, hangt af van welke partijen zullen deelnemen aan de volgende regering. Want sommige partijen verhogen het minimumloon met zo’n 1800 euro, maar dat kan bij andere partijen wel oplopen tot ruim 6000 euro netto per jaar.
Coronacrisis: steun voor ondernemers verder uitgebreid
1 maand
Ondernemers die in het tweede kwartaal van 2021 helemaal geen omzet meer hebben, krijgen een vergoeding van 100 procent. Verder komt er meer steun voor de Nederlandse  maakindustrie en krijgen gemeenten extra geld om gezinnen te ondersteunen die in de financiële problemen zijn gekomen. Want er zijn steeds meer huishoudens die noodzakelijke (woon-)kosten niet meer kunnen betalen.
Datagedreven aanpak sleutel tot vitale en veerkrachtige medewerkers
2 maanden
Vitale en veerkrachtige medewerkers dragen bij aan succesvolle organisaties. Door te werken vanuit een gezondheids- en vitaliteitsbeleid wordt een duurzame gedragsverandering bereikt waardoor medewerkers gezonder, vitaler en productiever door het leven gaan. De uitdaging hierbij is dat de medewerker wel de toegevoegde waarde voor zichzelf moet zien. Voor werkgevers is dit een kans om met data direct iemand te helpen met de verzamelde uitkomsten.
SER: Topvrouwen-TV en espressolink voor contact met vrouwelijk toptalent
2 maanden
Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, wil de SER een zetje geven aan het tempo om meer diversiteit te krijgen in de top en subtop van organisaties. Dit gebeurt onder meer door vrouwen met talent en ambitie op te nemen in de database van SER Topvrouwen.nl, een vernieuwde website waar bestuurders met topvrouwen in contact kunnen komen via een ‘espressolink’.
Volledige transitievergoeding voor zelfde werk via verschillende uitzendbureaus
2 maanden
Zes buschauffeurs krijgen een volledige transitievergoeding toegekend van duizenden euro’s per persoon. Sommigen waren als sinds 2009 aan het werk op de bus, maar steeds via een ander uitzendbureau. Toen ze bij het laatste uitzendbureau werden ontslagen, werd hun transitievergoeding berekend over maar zes maanden. De rechter oordeelt echter, dat ze recht hebben op een vergoeding die gebaseerd is op de gehele gewerkte periode via alle uitzendbureaus.
Slechts één vijfde Nederlandse bedrijven laat HR-taken buiten de deur doen
2 maanden
Door de coronacrisis zijn HR-afdelingen meer gaan nadenken over hun eigen activiteiten. Een deel denkt aan het (verder) outsourcen van HR-taken, terwijl bij andere bedrijven de HR-taken juist meer intern worden herverdeeld onder de eigen HR-professionals. In Nederland denkt slechts 21 procent van de bedrijven aan het uitbesteden van HR-taken. Persoonlijk contact en HR-advies en houden bedrijven meestal binnenshuis.
Harder werken, maar toch hebben werknemers voordeel van thuiswerken
2 maanden
Ruim de helft van de werknemers ziet in de praktijk voordelen van thuiswerken, hoewel aan de andere kant een kwart gewoonweg lijdt onder de nieuwe werksituatie. Sommigen hebben het idee dat ze moeten blijven doorwerken, soms ondanks medische klachten. Leidinggevenden doen hun best om hun medewerkers te managen, maar missen soms signalen door een verarming van informatiestromen.
Veel vraag naar stageplaatsen, maar aanbod neemt af
2 maanden
In het afgelopen jaar, is de interesse voor stageplaatsen met een derde toegenomen. Maar het aanbod van stageplekken is in het afgelopen jaar juist met drie procent afgenomen. Die afname komt niet (alleen) door de coronacrisis, want het aantal stageplaatsen slinkt nu al jaren. In de HR is nog wel een ruim aanbod aan plekken voor stagiairs.
Coronacrisis: Welk aanbod moet u oproepkrachten doen na dit coronajaar?
2 maanden
Na 12 maanden moet u aan oproepkrachten een aanbod doen voor een vaste arbeidsomvang. Dit aanbod is gebaseerd op het gemiddeld aantal gewerkte uren in de voorgaande 12 maanden. Maar hoe zit dat, als u voor de oproepkracht afgelopen jaar NOW heeft aangevraagd? Of als de oproepkracht afgelopen jaar veel minder, of juist meer, heeft gewerkt dan normaal? Kelly Weijdt en Linda Jacobs van Alex Advocaten, geven hier antwoord op deze, en ook andere, vragen.

Pagina's

Abonneren op personeelsnet