Nieuws

27 nieuwsberichten gevonden
Digitalisering? Unique opent gewoon 13 nieuwe vestigingen 1 dag
De trend is een steeds verdergaande digitalisering in de uitzendbranche, maar Unique voor een tegendraadse aanpak. Komende maanden opent het uitzendbureau tenminste 13 nieuwe fysieke vestigingen in Nederland. Het bericht Digitalisering? Unique opent gewoon 13 nieuwe vestigingen verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Nederlandse werkgevers verwachten recordvraag naar personeel 2 dagen
Nederland kent komend kwartaal een recordstijging in de werkgelegenheid. In geen enkel ander Europees land is de verwachte vraag naar personeel zo groot als in ons land. Dat blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey, Het bericht Nederlandse werkgevers verwachten recordvraag naar personeel verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
🔒 Buitenlandse werknemers inhuren? Hier moet je als werkgever rekening mee houden 2 dagen
Als een werkgever werknemers van buiten Europa wil inhuren zijn er drie belangrijke zaken om op te letten. Dit is waar je als werkgever aan moet denken. Het bericht 🔒 Buitenlandse werknemers inhuren? Hier moet je als werkgever rekening mee houden verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
‘Door schaalvergroting in de markt verdwijnt het menselijke aspect’ 4 dagen
Seven Stars komt als MSP in 2021 voor het eerst de top-50 binnen van de Flexmarkt Omzetranglijst. CEO en oprichter Marius Nijland verklaart het succes door een andere, ‘persoonlijke’ dienstverlening. “Juist in deze markt van consolidaties en bijbehorende schaalvergroting kunnen wij daardoor succesvol zijn­­­­.” Het bericht ‘Door schaalvergroting...
flexmarkt flex
🔒 Waarom Uberchauffeurs geen zelfstandigen, maar werknemers zijn 4 dagen
Taxi-app Uber moet de chauffeurs in dienst nemen. Zij vallen voortaan onder de cao Taxivervoer, zo heeft de rechter bepaald in een zaak die was aangespannen door vakbond FNV. Het bericht 🔒 Waarom Uberchauffeurs geen zelfstandigen, maar werknemers zijn verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
ABN AMRO: personeelstekort belangrijke groeiremmer economie 4 dagen
De economie herstelt zich snel van de coronacrisis in bijna alle sectoren. Maar de groei wordt in de meeste sectoren afgeremd door ernstige personeelstekorten. Dat concludeert ABN AMRO in haar Sectorprognoses voor 2021 en 2022. Het bericht ABN AMRO: personeelstekort belangrijke groeiremmer economie verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Mysolution vestigt zich ook in Duitsland 5 dagen
De Nederlandse leverancier van software voor de staffing- en recruitment Mysolution opent een kantoor in Frankfurt. Oliver Welz (ex-Bullhorn) geeft als Country Director leiding aan het team van Mysolution Duitsland. Het bericht Mysolution vestigt zich ook in Duitsland verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Vijf heikele HR-thema’s waarbij de uitzender uitkomst kan bieden  5 dagen
Hoe kan de uitzendbranche bedrijven helpen met de hedendaagse uitdagingen rondom strategische personeelsplanning, duurzame inzetbaarheid van personeel en schaarste op de arbeidsmarkt? Een mooie vraag voor Jonathan Lammers van Nedap. Hij bevindt zich immers precies tussen uitzender en inlener. Op vijf HR-thema's kun je volgens Lammers HR als...
flexmarkt flex
Maqqie en Abiant gaan samenwerking aan 5 dagen
Online uitzendplatform Maqqie is ook een samenwerking aangegaan met Abiant, een grote uitzender in Noord-Nederland. Abiant is de tweede grote traditionele uitzendorganisatie die als aandeelhouder een belang neemt in Maqqie. Vorig jaar deed Flexfamily datzelfde. Het bericht Maqqie en Abiant gaan samenwerking aan verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Hoe je data gebruikt om je omzet en marge te maximaliseren 1 week
De markt is roodgloeiend. Er zijn veel omzetkansen en tegelijkertijd hebben we natuurlijk een relatief krappe kandidatenmarkt. De natuurlijke reflex in de flexbranche is vaak om er meer sales-, recruitment- en marketingpower tegenaan te gooien. Oftewel; meer van hetzelfde doen en dan hopen meer geld te verdienen. In dit artikel wil ik laten zien...
flexmarkt flex
‘Het pure payroll zal verdwijnen, uitbreiding dienstverlening nodig’ 1 week
Door de komst van de WAB in 2020 kreeg de payrollsector harde klappen. Daar komt dit jaar het SER-advies in navolging van Borstlap nog eens bij. Wat doen payrollbedrijven met het ongunstige vooruitzicht van payroll? Rob Wennink, algemeen directeur DIRECT Payrolling...
flexmarkt flex
Wijzigingen CAO voor Uitzendkrachten 1 week
Zoals de plannen nu liggen, zullen er rond 1 januari 2022 diverse wijzigingen in de ABU- en NBBU-cao plaatsvinden. Henk Geurtsen van Experts in Flex licht dit voor Flexmarkt toe. Het bericht Wijzigingen CAO voor Uitzendkrachten verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
ABU: omzet uitzendbranche met 20% gegroeid 1 week
Hoewel weer minder dan in de maand ervoor, maakt de uitzendbranche nog altijd een forse door. In de afgelopen periode steeg het aantal uitzenduren met 16% en steeg de omzet van de uitzendbranche met 20% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bericht ABU: omzet uitzendbranche met 20% gegroeid verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
‘WAB leidt tot massaal verlies tijdelijk werk (en niet tot meer vast)’ 1 week
De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) heeft geleid tot het verlies van 77.000 tijdelijke banen die niet aantoonbaar zijn vervangen voor vaste contracten. Het bedoelde effect is dus uitgebleven; de WAB heeft niet geleid tot meer werk- en inkomenszekerheid. Dat blijkt uit onderzoek van ABN AMRO. Het bericht ‘WAB leidt tot massaal verlies tijdelijk...
flexmarkt flex
Timing-campagne belooft flexkrachten ‘Altijd werk.’ 1 week
Timing zal de komende tijd in heel Nederland van zich doen spreken met een opvallende boodschap. Timing Uitzendbureau lanceert vandaag namelijk een nieuwe campagne met de bijzondere belofte werkzoekenden altijd aan werk te helpen. Het bericht Timing-campagne belooft flexkrachten ‘Altijd werk.’ verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Recruitment Backoffice: ´Ons doel is uitzendondernemers optimaal te faciliteren´ 2 weken
Plezier in je werk begint met in je kracht staan, vindt Richard Philips, oprichter en directeur van Recruitment Backoffice. “Backofficedienstverlening heeft primair als doel om intermediairs van arbeid zodanig te faciliteren dat zij met plezier hun werk kunnen doen en zich volledig kunnen focussen op het commerciële proces.” In de zomer van 2013...
flexmarkt flex
YoungCapital opent eerste Britse kantoor 2 weken
YoungCapital veranderde eerder deze zomer haar naam in The Works en sprak daarbij de ambitie uit snel verdere internationale expansie te realiseren. YoungCapital voegt de daad bij het woord door een eerste vestiging in Engeland te openen. Het bericht YoungCapital opent eerste Britse kantoor verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Steven Raaijmakers nieuwe directeur Talent&Pro 2 weken
Steven Raaijmakers is per 1 september algemeen directeur van financieel detacheerder Talent&Pro. Hij vervangt topman Edwin van den Elst, die zich gaat focussen op zijn rol als CEO van moederbedrijf Redmore. Het bericht Steven Raaijmakers nieuwe directeur Talent&Pro verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Analyse premies Werkhervattingskas 2022 2 weken
De premies Werkhervattingskas (Whk) voor 2022 zijn vastgesteld, die een van de belangrijke bouwstenen vormen van de kostprijs van uitzendkrachten. Het bericht Analyse premies Werkhervattingskas 2022 verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Omzet uitzendbranche +20% in tweede kwartaal 2 weken
De omzet van de totale uitzendbranche is in het tweede kwartaal van dit jaar met 20% gegroeid ten opzichte van het dramatische coronakwartaal vorig jaar. De uitzendbranche zit daarmee weer op het niveau van voor de coronacrisis. Het bericht Omzet uitzendbranche +20% in tweede kwartaal verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Einde NOW, werktijdverkorting keert terug 2 weken
Het kabinet stopt per 1 oktober met de generieke steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coronacrisis moesten helpen. Dit betekent dat de regelingen NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen vanaf die datum niet worden verlengd. Het bericht Einde NOW, werktijdverkorting keert terug...
flexmarkt flex
🔒 Uitzend- of payrollovereenkomst? Een groot verschil in de rechtszaal 2 weken
Een uitzendbureau wil het contract met een van zijn werknemers niet verlengen. Volgens haar is er echter sprake van een payrollconstructie en heeft zij inmiddels een vast contract. De kantonrechter stelt de medeweker in het gelijk. Waar ging het uitzendbureau in de fout? Het bericht 🔒 Uitzend- of payrollovereenkomst? Een groot verschil in...
flexmarkt flex
Flextender neemt Poolz over 2 weken
Flextender, een inhuurplatform voor de publieke sector, heeft Poolz overgenomen. Poolz is een Nederlandse producent van Talent Management software en is actief in de semi-overheidsmarkt. Het bericht Flextender neemt Poolz over verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
‘Brisker is geen payrollbedrijf (meer)’ 3 weken
Door de komst van de WAB in 2020 kreeg de payrollsector harde klappen. Daar komt dit jaar het SER-advies in navolging van Borstlap nog eens bij. Wet- en regelgeving gaat payroll in de nabije toekomst hoe dan ook verder aan banden leggen. Wat doen payrollbedrijven met dat vooruitzicht? Patrick Bakker, CEO van de Brisker Group vertelt waarom zij hun...
flexmarkt flex
Borstlap, SER en politiek: waar staat uitzenden nu? 3 weken
Borstlap, coronacrisis, SER-advies, kabinetsformatie .. hortend en stotend lijkt Nederland op weg naar een strengere aanpak van flex op de arbeidsmarkt. Wat betekent dit voor de uitzendbranche? En hoe verloopt het (politieke) proces tot nu toe? Een overzicht. Het bericht Borstlap, SER en politiek: waar staat uitzenden nu? verscheen eerst op...
flexmarkt flex
HOBIJ wordt onderdeel van Labour Power Company (LPC) 3 weken
HOBIJ wordt onderdeel van Labour Power Company (LPC), een consortium van uitzendbedrijven. Han van Horen blijft niet alleen directeur van HOBIJ; hij heeft zich ook voor een deel ingekocht in Labour Power Company. Het bericht HOBIJ wordt onderdeel van Labour Power Company (LPC) verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Hans Pruis (ex-Adecco) nieuwe CEO Solutions Groep 3 weken
Op 15 augustus is Hans Pruis benoemd tot CEO van Solutions Groep, met vestigingen in De Lier en Waalwijk. De groep is het resultaat van het samengaan van Solutions Uitzendbureau en T&S Flexwerk. Het bericht Hans Pruis (ex-Adecco) nieuwe CEO Solutions Groep verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex

Kies een bron