Nieuws

156 nieuwsberichten gevonden
Freddify: formule tegen personeelstekort zorg 2 dagen
Freddify vond het antwoord in de data van duizenden zorgkandidaten en lanceerde een nieuwe bemiddelingsservice. Het bericht Freddify: formule tegen personeelstekort zorg verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Adecco op één na beste werkgever van Europa 3 dagen
De Adecco Group bezet een 2e positie in de Best Multinational Workplaces bij de jaarlijkse Great Place to Work-verkiezing. Het bericht Adecco op één na beste werkgever van Europa verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Hoe denkt u over de WAB? 4 dagen
Doe mee aan de nulmeting van PW. en Flexmarkt over de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). De resultaten worden eind deze maand gepubliceerd. Het bericht Hoe denkt u over de WAB? verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Werkgevers licht positief over werkgelegenheid komend kwartaal 4 dagen
Het werkgelegenheidscijfer voor het derde kwartaal komt uit op +5%. Dat illustreert het positieve voornemen van werkgevers om medewerkers aan te nemen. Dat blijkt uit ManpowerGroup Employment Outlook Survey (MEOS Q3 2019) Het bericht Werkgevers licht positief over werkgelegenheid komend kwartaal verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019 online 4 dagen
De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019 is vorige week gepubliceerd. De redactie van Flexmarkt krijgt veel verzoeken binnen om de digitale versie te ontvangen. Deze staat vanaf nu online. Het bericht Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019 online verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
ABU-cijfers tonen forse krimp uitzendsector 5 dagen
In de afgelopen periode (periode 5) daalde het aantal uitzenduren met 10% en de omzet van de uitzendsector daalde met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Bron: ABU Het bericht ABU-cijfers tonen forse krimp uitzendsector verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Aandeel flexcontracten bereikte record in 2017 5 dagen
De dynamiek op de arbeidsmarkt is sinds 2013 flink gegroeid. In 2017 kwamen er 3,3 miljoen nieuwe banen bij, 88% daarvan zijn flexbanen. Dat meldt het CBS. Het bericht Aandeel flexcontracten bereikte record in 2017 verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Gemengde reacties op invoering WAB 1 week
Nu de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) een feit is, komen er gemengde reacties uit de markt. MKB-Nederland en VNO-NCW zijn teleurgesteld en zien de WAB vooral als ‘tijdelijke reparatiewetgeving’ met plussen en minnen. Melvin de Boer (Adecco) is veel positiever en vindt ‘versterking van de positie van werknemer hard nodig’. Het bericht Gemengde...
flexmarkt flex
Gedegen identiteitsverificatie loont in de flexmarkt 1 week
whitepaper Gedegen identiteitsverificatie loont in de flexmarkt Het bericht Gedegen identiteitsverificatie loont in de flexmarkt verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Flexmarkt Omzetranglijst: Top-10 staat op z’n kop 1 week
Tussen de grote (4) kwakkelende beursgenoteerde uitzenders in Nederland doet marktleider Randstad het opvallend goed. Grote flexbedrijven, met HeadFirst Group als uitschieter, zetten de top-10 in de flexmarkt volledig op z’n kop. Dat blijkt uit de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019 die a.s. vrijdag in Flexmarkt wordt gepubliceerd. Het bericht...
flexmarkt flex
Persoonlijk ontwikkelbudget moet scholingsaftrek gaan vervangen 1 week
Het kabinet wil mensen stimuleren zelf meer regie nemen op hun loopbaan. Het STAP-budget (Stimulans ArbeidsmarktPositie) – dat de fiscale scholingsaftrek moet gaan vervangen – moet drempel voor bijscholing verlagen. Het bericht Persoonlijk ontwikkelbudget moet scholingsaftrek gaan vervangen verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Omzetontwikkeling uitzendbranche in eerste kwartaal 1 week
De omzet van de uitzendbranche is in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen met 7,6% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het bericht Omzetontwikkeling uitzendbranche in eerste kwartaal verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Acht eisen aan een private oplossing 1 week
Een werkgever die grip op de verzuimkosten wil houden, kiest voor een goed werkende private oplossing. Die moet volgens Acture aan acht eisen voldoen. Het bericht Acht eisen aan een private oplossing verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Van Mameren nieuwe CEO van DPA, Berten (COO) vertrokken 1 week
Arnold van Mameren wordt de nieuwe CEO van DPA Group. Hij volgt Eric Winter op, die sinds de overname van NIG in 2011 aan het roer stond bij de onderneming. Het bericht Van Mameren nieuwe CEO van DPA, Berten (COO) vertrokken verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Flexmarkt Payroll en MSP Top-10 2 weken
Payrollers en Managed Service Providers (MSP) deden het vorig jaar bijzonder goed. Het omzetaandeel van payrollbedrijven en MSP's binnen de flexmarkt groeit. Flexmarkt in gesprek met de nummers een en twee uit de Payroll...
flexmarkt flex
Wat verandert er met de WAB? 2 weken
De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is een feit. De WAB, die ook grote veranderingen met zich meebrengt voor uitzendondernemers en payrollbedrijven, gaat op 1 januari 2020 in. Flexmarkt zet de maatregelen van de WAB op een rij. Het bericht Wat verandert er met de WAB? verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Vacatures AVG moeilijk te vervullen 2 weken
Een jaar na invoering van de GDPR (AVG) hebben bedrijven nog altijd moeite om de vacatures die te maken met deze nieuwe wet vervuld te krijgen. Het bericht Vacatures AVG moeilijk te vervullen verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Hoekstra (Financiën): overheid heeft last van krapte arbeidsmarkt 2 weken
De overheid heeft meer moeite om voldoende personeel te vinden voor bijvoorbeeld het onderwijs en de politie. Dat zegt minister Wopke Hoekstra (Financiën). Dat zegt minister Wopke Hoekstra (Financiën) Het bericht Hoekstra (Financiën): overheid heeft last van krapte arbeidsmarkt verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Personeelstekort in zorg loopt snel terug 3 weken
Het personeelstekort in de zorg loopt sneller terug dan verwacht. Het kabinet pompt veel geld in deze sector om het personeelstekort terug te dringen. Het aantal mensen dat de zorg verlaat neemt echter ook toe. Het bericht Personeelstekort in zorg loopt snel terug verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Vier op de tien flexkrachten missen kennis en vaardigheden 3 weken
Bijna vier op de tien (37%) van de flexwerkers en medewerkers met onregelmatige en ploegendiensten hebben bijscholing nodig nadat ze zijn aangenomen.Dit blijkt uit onderzoek van Quinyx Het bericht Vier op de tien flexkrachten missen kennis en vaardigheden verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Uitzendreus in de zorg Highcare neemt ook Buro MK over 3 weken
Recent heeft Highcare ook Buro MK overgenomen, een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in het leveren van personeel in de GGZ-sector.  Het bericht Uitzendreus in de zorg Highcare neemt ook Buro MK over verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
‘WAB leidt tot hausse aan schijnconstructies met zzp’ers’ 3 weken
het wachten op een ‘hausse aan schijnconstructies met zzp’ers’ nu de WAB per 1 januari 2020 lijkt in te gaan.Dat stelt Julius Kousbroek, managing director van payrollorganisatie WePayPeople. Het bericht ‘WAB leidt tot hausse aan schijnconstructies met zzp’ers’ verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Koolmees krijgt Eerste Kamer achter WAB 3 weken
Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft zich in de Eerste Kamer verzekerd van een meerderheid voor de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Kritiek dat de WAB payroll duurder maakt, raakt Koolmees niet. “Dat is juist de bedoeling.” Het bericht Koolmees krijgt Eerste Kamer achter WAB verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Koolmees komt met maatregelen tegen contracting 3 weken
Minister Koolmees kondigt maatregelen aan tegen het ontwijken van de cao-voorwaarden via contracting. Ook wil de minister bij niet-naleving van de WAADI in geval van uitzenden, de opdrachtgever aansprakelijk gaan stellen. Het bericht Koolmees komt met maatregelen tegen contracting verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Omzet DPA gedaald door afstoten bedrijfsonderdelen 1 maand
Na een forse omzetgroei in 2018 boekt DPA Group in het eerste kwartaal van dit jaar een omzetdaling. DPA wijt de omzetdaling aan het afstoten van verschillende bedrijfsonderdelen. Het bericht Omzet DPA gedaald door afstoten bedrijfsonderdelen verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Uitzendwerk goed voor BV Nederland 1 maand
Iedereen in Nederland pofiteert van uitzendwerk. Uitzenden zorgt voor meer banen, meer werkgelegenheid en (vooral) de overheid profiteert hiervan.  Per saldo zijn de maatschappelijke baten zelfs € 1,1 en € 3,0 miljard per jaar. Het bericht Uitzendwerk goed voor BV Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Hoe futureproof is uw uitzendbureau? 1 maand
Een gratis whitepaper - aangeboden door Payper - helpt flexondernemers om nog succesvoller te zijn. Het bericht Hoe futureproof is uw uitzendbureau? verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Nieuwe CFO gaat veranderingen doorvoeren bij Adecco Nederland 1 maand
Rob van Dusseldorp (58) is de nieuwe CFO van de Adecco Group Nederland. De nieuwe financiële topman zal de nodige veranderingen gaan doorvoeren binnen het uitzendbedrijf. Het bericht Nieuwe CFO gaat veranderingen doorvoeren bij Adecco Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
ABU: omzet uitzendbranche opnieuw gedaald 1 maand
In de afgelopen periode (periode 4) daalde het aantal uitzenduren met 6% en de omzet van de uitzendbranche daalde met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bericht ABU: omzet uitzendbranche opnieuw gedaald verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Koolmees houdt vast aan snelle invoering WAB 1 maand
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat er nog steeds vanuit dat de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) op 1 juli 2019 tot wet wordt verheven. Ondanks forse kritiek vanuit de Eerste Kamer. Het bericht Koolmees houdt vast aan snelle invoering WAB verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
CBS: 4.000 uitzendbanen erbij op overspannen arbeidsmarkt 1 maand
De spanning op de arbeidsmarkt lijkt het kookpunt te hebben bereikt. Het aantal vacatures breekt alle records. Maar de uitzendbranche profiteert slechts beperkt van de banengroei.Dat blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers van het CBS. Het bericht CBS: 4.000 uitzendbanen erbij op overspannen arbeidsmarkt verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Golf van fusies en overnames in de flexmarkt zet door 1 maand
In 2018 waren er maar liefst 42 overnames in de uitzendbranche. Dat heeft Corporate Finance International (CFI) voor Flexmarkt in kaart gebracht. En die golf van fusies en overnames lijkt nog niet ten einde. Dat voorspelt Roel ter Steeg, managing partner bij Corporate Finance International (CFI). Het bericht Golf van fusies en overnames in de...
flexmarkt flex
Jort Wassenaar nieuwe directeur van Monsterboard 1 maand
Jort Wassenaar (43) is per 1 april 2019 gestart als Managing Director bij Monsterboard Benelux, Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hiermee volgt hij Ulrich Biebaut op. Het bericht Jort Wassenaar nieuwe directeur van Monsterboard verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
‘Kuddegedrag in de uitzendbranche’ 1 maand
Juist in de turbulente flexmarkt moet de uitzendondernemer zijn eigen strategie volgen. Helaas ziet Michel Matthijsse (TMCF Flex) in de uitzendbranche veel kuddegedrag. Zijn advies: “Volg niet de kudde, maar maak zelf een keuze. Word een flexibel flexbedrijf.” Het bericht ‘Kuddegedrag in de uitzendbranche’ verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
‘Duidelijke signalen dat arbeidsmarkt afkoelt’ 1 maand
De signalen dat de arbeidsmarkt in Nederland aan het afkoelen is, zijn in het eerste kwartaal van 2019 nog duidelijker geworden.Dat stelt de Intelligence Group Het bericht ‘Duidelijke signalen dat arbeidsmarkt afkoelt’ verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Gaan we wel of niet WABben? 1 maand
Als het aan Koolmees ligt, dan wordt de WAB door de Eerste Kamer gejast en ingevoerd per 1 januari 2020. Maar zo gemakkelijk zal dat niet gaan. Maar zo gemakkelijk zal dat niet gaan, denkt Henk Geurtsen (Experts in Flex). Het bericht Gaan we wel of niet WABben? verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Omzet Adecco Nederland opnieuw drastisch gedaald 1 maand
De omzet van Adecco is wereldwijd licht gedaald in het eerste kwartaal van dit jaar. Adecco Nederland kende echter opnieuw een dramastische daling, van veel meer dan -10%. Het bericht Omzet Adecco Nederland opnieuw drastisch gedaald verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Brunel boekt forse omzetgroei, maar niet in Nederland 1 maand
Brunel International heeft in het eerste kwartaal van 2019 een omzet behaald van € 266 miljoen, een omzetgroei van 25% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Maar in Nederland daalde de omzet, met 3%. Het bericht Brunel boekt forse omzetgroei, maar niet in Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Randstad Vakverklaring: ‘diploma’ voor praktijkkennis 1 maand
Randstad introduceert de Vakverklaring: een alternatief diploma voor opgedane werkervaring. Werkgevers krijgen daardoor beter zicht op de posities waarop kandidaten met praktijkvaardigheden inzetbaar zijn. Het bericht Randstad Vakverklaring: ‘diploma’ voor praktijkkennis verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Ook Belgische uitzendsector blijft krimpen 1 maand
De nieuwe Belgische uitzendcijfers tonen aan dat ook bij onze Zuiderburen de uitzendsector krimpt. Het aantal uitzenduren is in vergelijking met vorig jaar opnieuw gedaald.   Het bericht Ook Belgische uitzendsector blijft krimpen verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Vacatures wel in te vullen via verborgen matches 1 maand
Door functies en vacatures beter te analyseren (kijken naar taken-, competenties en ervaring) komen veel verborgen matches naar boven. Dat biedt nieuwe perspectieven aan 130.000 werkzoekenden en biedt bedrijven de mogelijkheid om moeilijk te vervullen vacatures alsnog in te vullen.Dat blijkt uit onderzoek van AWVN, Deloitte en UWV naar ‘verborgen...
flexmarkt flex
De Abeos Groep boekt 9% omzetgroei 1 maand
De Abeos groep heeft een sterk jaar achter de rug. De omzet groeide het afgelopen jaar met 9,2% tot ruim 118,1 miljoen euro.  Het bericht De Abeos Groep boekt 9% omzetgroei verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Voswinkel (Talent4Service): ‘wat er niet is, hoef je niet te zoeken’ 1 maand
Jeroen Voswinkel, directeur van Talent4Service, heeft een boeiende blog geschreven over werving en selectie in deze krappe arbeidsmarkt. Zijn boodschap: 'waarom zoeken naar iets wat er niet is? Kijk ook naar mensen die (nog) niet het juiste papiertje hebben, maar wel een ideale medewerker kunnen zijn.' Het bericht Voswinkel (Talent4Service):...
flexmarkt flex
Winnaars FlexKennisAwards 2019 1 maand
De winnaars van de FlexKennisAwards 2019 zijn Marcella van Schijndel van Please Administratie en Liza van der Kruk van E-Payroll. Het bericht Winnaars FlexKennisAwards 2019 verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Flexkrachten voor onregelmatige diensten lastig te werven 1 maand
71% van de Nederlandse werkgevers heeft moeite met het werven van flexibele arbeidskrachten en medewerkers voor onregelmatige en ploegendiensten. Daarnaast geeft 67% aan te worstelen met het behouden van deze flexibele arbeidskrachten. Het bericht Flexkrachten voor onregelmatige diensten lastig te werven verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Omzet Randstad stabiel, ManpowerGroup Nederland onderuit 1 maand
Waar Randstad de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar op peil weet te houden, is de omzet van concurrent ManpowerGroup gedaald. In Nederland kelderde de omzet van ManpowerGroup zelfs met -22%. Het bericht Omzet Randstad stabiel, ManpowerGroup Nederland onderuit verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Nederland positiever over banengroei door digitalisering 1 maand
Het percentage werkgevers dat door de groeiende invloed van digitalisering en automatisering de komende twee jaar meer medewerkers verwacht aan te nemen, ligt in Nederland fors hoger dan in omliggende landen. Het bericht Nederland positiever over banengroei door digitalisering verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Aantal online vacatures opnieuw fors toegenomen 1 maand
Het aantal online vacatures blijft groeien. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 728.144 unieke vacatures online geplaatst. Dat zijn er 26,5% meer dan in dezelfde periode het jaar daarvoor.Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed Het bericht Aantal online vacatures opnieuw fors toegenomen verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Experis valt in de prijzen tijdens Recruiter Awards 2019 1 maand
William Hulshof (Experis) is de winnaar van de Recruiter Awards 2019. Hij won de publieksprijs recruiters. IT-detacheerder PEAK-IT (onderdeel van Experis) werd door zowel het publiek als de vakjury benoemd tot het beste recruitmentbureau van 2019. Het bericht Experis valt in de prijzen tijdens Recruiter Awards 2019 verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Akkerman (ING): ‘Uitzender, bouw zelf een platform’ 1 maand
Over tien jaar kunnen digitale werkplatforms zomaar een flink deel van de uitzendmarkt hebben ingenomen. ‘Maar zie platforms vooral als een kans en niet als bedreiging’, adviseert Sjuk Akkerman van ING, een van de tospsprekers op het FleXevent op 14 mei a.s. Het bericht Akkerman (ING): ‘Uitzender, bouw zelf een platform’ verscheen...
flexmarkt flex

Pagina's

Kies een bron