Nieuws

110 nieuwsberichten gevonden
Nederland positiever over banengroei door digitalisering 4 uur
Het percentage werkgevers dat door de groeiende invloed van digitalisering en automatisering de komende twee jaar meer medewerkers verwacht aan te nemen, ligt in Nederland fors hoger dan in omliggende landen. Het bericht Nederland positiever over banengroei door digitalisering verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Aantal online vacatures opnieuw fors toegenomen 5 uur
Het aantal online vacatures blijft groeien. In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 728.144 unieke vacatures online geplaatst. Dat zijn er 26,5% meer dan in dezelfde periode het jaar daarvoor.Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed Het bericht Aantal online vacatures opnieuw fors toegenomen verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Experis valt in de prijzen tijdens Recruiter Awards 2019 6 uur
William Hulshof (Experis) is de winnaar van de Recruiter Awards 2019. Hij won de publieksprijs recruiters. IT-detacheerder PEAK-IT (onderdeel van Experis) werd door zowel het publiek als de vakjury benoemd tot het beste recruitmentbureau van 2019. Het bericht Experis valt in de prijzen tijdens Recruiter Awards 2019 verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Akkerman (ING): ‘Uitzender, bouw zelf een platform’ 5 dagen
Over tien jaar kunnen digitale werkplatforms zomaar een flink deel van de uitzendmarkt hebben ingenomen. ‘Maar zie platforms vooral als een kans en niet als bedreiging’, adviseert Sjuk Akkerman van ING, een van de tospsprekers op het FleXevent op 14 mei a.s. Het bericht Akkerman (ING): ‘Uitzender, bouw zelf een platform’ verscheen...
flexmarkt flex
60 jaar ARTO: liever persoonlijk dan online 6 dagen
Het Amsterdamse recruitmentbureau ARTO viert deze maand haar 60-jarig jubileum. Geheim van dit familiebedrijf; ‘juist in het digitale tijdperk niet alle online trends te volgen.’ Het bericht 60 jaar ARTO: liever persoonlijk dan online verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
‘Enerverend’ jaar voor AB Werkt 6 dagen
De coöperatie AB Werkt Zuid-Nederland kijkt naar eigen zeggen terug op een ‘enerverend 2018’. In het fusiejaar veel aandacht uit naar de eigen organisatie en het vinden van arbeidsmigranten bleek lastiger dan voorheen. Desondanks sluit AB Werkt 2018 af met een lichte omzetdaling en kleine winst. Het bericht ‘Enerverend’ jaar voor AB Werkt...
flexmarkt flex
ABU: omzetdaling in uitzendbranche 1 week
Voor het eerst in lange tijd is er sprake van krimpende omzet in de uitzendbranche. In de afgelopen periode (periode 3) is de omzet van de uitzendsector gedaald met 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De eerder ingezette krimp in uitzenduren is ook doorgezet. In deze periode daalde het aantal uitzenduren met 5%. Het bericht ABU:...
flexmarkt flex
‘Flexbureau, verdiep je in Generatie Z’ 1 week
'Het flexbureau van de toekomst verdiept zich nu al in Generatie Z', zegt Miek Crouzen (Youngworks) en FleXevent-spreker, in een interview in Flexmarkt. Het bericht ‘Flexbureau, verdiep je in Generatie Z’ verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
WW-vakantie: over misvattingen, beeldvorming en de ivoren toren 1 week
Patrick Hustinx (All About Flex) over de EU- beslissing om het meenemen van de WW-uitkering naar het buitenland (WW-vakantie) met 6 maanden te verlengen. Het bericht WW-vakantie: over misvattingen, beeldvorming en de ivoren toren verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Renée Zweekhorst regiodirecteur DIT Holding 1 week
Renée Zweekhorst (1972) is sinds begin april actief als Regiodirecteur van DIT Holding. Zij is verantwoordelijk voor Amsterdam, heel West-Nederland en Brabant en Limburg. Het bericht Renée Zweekhorst regiodirecteur DIT Holding verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
‘Overheid, help arbeidsmigranten naar Nederland halen’ 1 week
Paul den Ronden (Brisker Group), maakt zich grote zorgen over deze situatie. Hij pleit ervoor dat de overheid de extra kosten die werkgevers moeten maken om migranten naar Nederland te halen op zich gaat nemen. Het bericht ‘Overheid, help arbeidsmigranten naar Nederland halen’ verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
InterIQ: bemiddeling van hoogbegaafden 1 week
Voor hoogbegaafde volwassenen die vastlopen op de arbeidsmarkt is weinig aandacht. Het nieuwe bureau InterIQ wil werkgevers laten profiteren van deze bijzondere groep ‘high-potentials’. Flexmarkt in gesprek met de oprichters Rianne van de Ven en Femke Hovinga. Het bericht InterIQ: bemiddeling van hoogbegaafden verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Personeelstekort belangrijk thema in de boardroom 1 week
Het acute personeelstekort heeft dit jaar een grote impact op de strategie van bedrijven. Ook bereiden bedrijven zich voor op de  ‘transformatie van werk’ door vooral te zoeken naar talent met ’21st-century skills’. Het bericht Personeelstekort belangrijk thema in de boardroom verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Daniëlle Kleyheeg (i4talent): ‘Ik durf risico’s te nemen’ 1 week
In een interview met Flexmarkt vertelt flexondernemer Daniëlle Kleyheeg (i4talent) over het overwinnen van de crisis, principes en risio's durven nemen. Het bericht Daniëlle Kleyheeg (i4talent): ‘Ik durf risico’s te nemen’ verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
‘Snelle veranderingen bieden kansen voor flexbureaus’ 2 weken
Leven, werken en ondernemen gaan drastisch veranderen. Daar ligt een enorme kans voor flexbureaus, zegt trendwatcher Richard van Hooijdonk, die 14 mei op het FleXevent spreekt. Het bericht ‘Snelle veranderingen bieden kansen voor flexbureaus’ verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
TNO: positie oproep- en invalkrachten verslechterd 2 weken
Oproep- en invalkrachten zijn steeds ontevredener over hun werk. De werkomstandigheden worden relatief (vergeleken met vaste werknemers) slechter. Ook hebben oproepkrachten vaker meerdere banen, in de meeste gevallen uit noodzaak om rond te kunnen komen. Het bericht TNO: positie oproep- en invalkrachten verslechterd verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
CBS-cijfers over arbeidsmigranten; Polen de grootste groep 2 weken
In 2017 werden ruim 838.000 banen vervuld door buitenlandse werknemers. Bijna de helft (424.000) hiervan werd vervuld door arbeidskrachten uit een EU-land. Werknemers uit Polen vormen de grootste groep; in 2017 hadden 180.000 Het bericht CBS-cijfers over arbeidsmigranten; Polen de grootste groep verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
YoungCapital breidt management team uit 2 weken
Per 1 februari is Peter Ligteringen (40) bij YoungCapital in dienst getreden als Chief Financial Officer (CFO). Margriet de Kroon (30) is 1 april gestart als Hoofd Marketing en Communicatie. Zij maken deel uit van managementteam van YoungCapital. Het bericht YoungCapital breidt management team uit verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Sterke groei in vacatures klantcontact 2 weken
In het afgelopen kwartaal is het aantal klantcontactvacatures gestegen met ruim 5%. Dat blijkt uit onderzoek van Fintrex. Het bericht Sterke groei in vacatures klantcontact verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
‘WAB staat haaks op noodzakelijke flexibilisering arbeidsmarkt’ 2 weken
Nedflex bestaat dit jaar 27 jaar. Voor Victor van Commenee (CEO & Founder) van Nedflex aanleiding voor een terugblik. Hoe stond de arbeidsmarkt er toen voor?  Het bericht ‘WAB staat haaks op noodzakelijke flexibilisering arbeidsmarkt’ verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
VvDN roept op tot erkenning detacheerder 2 weken
De Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) roept op tot de wettelijke en breed gedragen erkenning van de detacheerder als dienstverlener en als werkgever. Het bericht VvDN roept op tot erkenning detacheerder verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Uitzenders opgelet: sectorverlonen kan weer 2 weken
Door een uitspraak van de rechtbank is het afschaffen van de sectorverloning is definitef van de baan. De komst van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) verandert sowieso de berekeningen van de WW-premie. Ook voor de premie Werkhervattingskas staan er veranderingen op stapel. Het bericht Uitzenders opgelet: sectorverlonen kan weer verscheen eerst...
flexmarkt flex
Unique: veel (leeftijds)discriminatie onder HR-verantwoordelijken 2 weken
Een sollicitant niet uitnodigen op basis van leeftijd, geslacht, woonplaats of afkomst? Meer dan de helft van de HR-verantwoordelijkheden (56%) geeft aan dat persoonsgegevens altijd een bepaalde rol spelen in het sollicitatieproces, of je dit nu wilt of niet. Vooral leeftijdsdiscriminatie komt veel voor: 4 op de 10 ondervraagden heeft weleens...
flexmarkt flex
Nederlandse start-up bouwt recruitmentsite voor Trumps’ muur 3 weken
Het Nederlandse bedrijf The Next Crowd lanceert deze week de internationale recruitmentsite om personeel te werven voor de bouw van Trumps' omstreden muur. Het bericht Nederlandse start-up bouwt recruitmentsite voor Trumps’ muur verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
24 uitzendbureaus failliet in eerste kwartaal 3 weken
In de eerste drie maanden van dit jaar zijn door verschillende rechtbanken in Nederland 24 uitzendbureaus failliet verklaard. Het bericht 24 uitzendbureaus failliet in eerste kwartaal verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
ITvitae biedt jongeren met autisme een toekomst 3 weken
ITvitae; 224 ICT-talenten met hoogfunctionerend autisme die aan de zijlijn stonden, zijn in de afgelopen vijf jaar door ITvitae opgeleid, gecoacht en naar werk bemiddeld bij grote werkgevers en vele MKB-bedrijven. Het bericht ITvitae biedt jongeren met autisme een toekomst verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Xing koopt banenplatform Honeypot voor 22 miljoen 3 weken
Honeypot, het Duitse banenplatform voor techprofessionals, is voor 22 miljoen euro overgenomen door online bedrijfsnetwerk XING. Volgens Laura Schukkink van Honeypot Nederland kan Honeypot zich dankzij de overname verder ontwikkelen op de Duitse markt en ook zijn internationale gemeenschap uitbreiden. De aankoopprijs bedraagt 22 miljoen euro, maar...
flexmarkt flex
DPA verbetert omzet en slagkracht 3 weken
DPA Group heeft in 2018 een omzetstijging gerealiseerd van 15,7% ten opzichte van 2017. DPA zegt zich in 2018 geheel op de kernactiviteiten te hebben gericht en de samenwerking binnen de clusters te hebben versterkt. Dat heeft volgens CEO Eric Winter geleid tot meer slagkracht en efficiëntie. DPA verkocht vorig jaar ingenieursbedrijf Cauberg...
flexmarkt flex
Snelle groei van krapte op arbeidsmarkt 3 weken
De arbeidsmarkt is in de afgelopen twee jaar in hoog tempo krapper geworden. Eind 2018 was de arbeidsmarkt in acht van de twaalf provincies krap. In 2016 was dat nog in geen enkele provincie het geval. Vooral werkgevers in de bouw, zorg, onderwijs, techniek en ICT hebben veel moeite om personeel te vinden. Dat blijkt [...] Het bericht Snelle groei...
flexmarkt flex
Explosieve stijging in vacatures HR en recruitment 4 weken
Het aantal unieke (online) vacatures voor HR-professionals is het afgelopen jaar met 35% gestegen. Er is vooral vraag naar recruiters. Het bericht Explosieve stijging in vacatures HR en recruitment verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Nieuwe investeerder en directeur voor ITrainee 4 weken
Antea Participaties VIII heeft een meerderheidsbelang verworven in ITrainee uit Den Bosch. Ad van Sprang wordt de nieuwe directeur van ITrainee. Het bericht Nieuwe investeerder en directeur voor ITrainee verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Horeca heeft 100.000 man extra personeel nodig 1 maand
Hotels, restaurants en andere bedrijven in de horecasector hebben de komende jaren in totaal bijna 100.000 extra medewerkers nodig. Het bericht Horeca heeft 100.000 man extra personeel nodig verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Staffing Groep start met detacheringslabel Kwiik 1 maand
Een nieuwe lente, een nieuw begin – zo presenteert de Staffing Groep het nieuwe label Kwiik gericht op het detacheren van IT management en support rollen. Het bericht Staffing Groep start met detacheringslabel Kwiik verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Werkgevers tegen verplichte pensioenplannen payroll 1 maand
VNO-NCW is tegen de plannen van minister Koolmees (SZW) voor een verplicht pensioen voor payrollkrachten. Het bericht Werkgevers tegen verplichte pensioenplannen payroll verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Staffing Awards voor Seven Stars en Personato 1 maand
Seven Stars en Personato zijn door de jury uitgeroepen tot beste intermediairs van Nederland tijdens de Dag van de Flexibele Arbeid. Zij ontvingen een Staffing Award, net als Oliver James Associates die de publieksprijs won. Het bericht Staffing Awards voor Seven Stars en Personato verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
ABU: daling in uitzenduren houdt aan 1 maand
In de afgelopen periode daalde het aantal uitzenduren met 2% en de omzet van de uitzendsector steeg met 1% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de meest recente ABU-cijfers. Het bericht ABU: daling in uitzenduren houdt aan verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Top-10 moeilijkst in te vullen vacatures 1 maand
Vacaturesite Indeed heeft een top-10 van moeilijkst in te vullen vacatures gemaakt. Op nummer één staat de supermarktmanager. Het bericht Top-10 moeilijkst in te vullen vacatures verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Adriaan Belonje nieuwe CEO van USG People Nederland 1 maand
Adriaan Belonje is benoemd tot CEO van USG People Nederland. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Raymond Puts, die na 23 jaar afscheid neemt van de organisatie. Het bericht Adriaan Belonje nieuwe CEO van USG People Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Dennes van der Vlist nieuwe CFO DIT Holding 1 maand
Onlangs heeft DIT Holding Dennes van der Vlist benoemd tot Financieel Directeur (CFO). Het bericht Dennes van der Vlist nieuwe CFO DIT Holding verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Werkgevers minder positief over werkgelegenheid door krapte 1 maand
De werkgelegenheidsverwachting is ten opzichte van voorgaand kwartaal hetzelfde gebleven, maar op jaarbasis met 5% gedaald volgens ManpowerGroup. Het bericht Werkgevers minder positief over werkgelegenheid door krapte verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Anne Bijvank wordt Directeur Operations bij SUSA 1 maand
Anne Bijvank start per 1 april 2019 als Directeur Operations van SUSA flexibel studentenwerk. Vanaf maandag 1 april is zij verantwoordelijk voor de afdelingen Recruitment en Operations. Het bericht Anne Bijvank wordt Directeur Operations bij SUSA verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Career Factory helpt bij ‘startuppen’ 1 maand
Met een nieuw business model, ‘startuppen’, wil Career Factory professionals in de arbeidsbemiddeling helpen bij het starten van een eigen recruitmentbureau. Het bericht Career Factory helpt bij ‘startuppen’ verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Robot, concurrent of collega? 1 maand
Bijna een derde (29%) van de werkenden in Nederland vreest zijn baan te verliezen aan een robot. Aan de andere kant staat ruim een derde (34%) van de werkenden wel positief tegenover de komst van robotisering en kunstmatige intelligentie op de werkvloer. Het bericht Robot, concurrent of collega? verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
‘EU te klein voor benodigde arbeidsmigranten’ 1 maand
Nederland heeft de komende jaren 150.000 tot 200.000 arbeidsmigranten nodig. Naast de EU, hebben we ook arbeidskrachten uit Azië nodig, stelt Frank van Gool (OTTO). Het bericht ‘EU te klein voor benodigde arbeidsmigranten’ verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
CBS: omzet uitzendbranche +11% in laatste kwartaal 1 maand
De omzet van de uitzendbranche is in het vierde kwartaal van 2018 met 10,9% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Het bericht CBS: omzet uitzendbranche +11% in laatste kwartaal verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019 1 maand
Ook dit jaar publiceert Flexmarkt de Omzetranglijst Top-100. Elke flexbedrijf kan vanaf nu zijn omzetcijfers doorgeven aan de redactie van Flexmarkt. Het bericht Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019 verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
YoungCapital NEXT dicht kloof onderwijs en bedrijfsleven 1 maand
De opleidingstak van recruitmentspecialist YoungCapital, waaronder de hbo-opleiding en traineeships vallen, heet vanaf vandaag YoungCapital NEXT. Het bericht YoungCapital NEXT dicht kloof onderwijs en bedrijfsleven verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
MKB goed voor helft openstaande vacatures 1 maand
Eind 2018 stonden er ruim 136.000 vacatures open in het midden- en kleinbedrijf. Dat is 10% meer dan in het vierde kwartaal 2017. Daarmee is het mkb goed voor ruim de helft van alle openstaande vacatures. Het bericht MKB goed voor helft openstaande vacatures verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
Helft scholieren heeft een bijbaan 1 maand
Ruim 236.000 scholieren hadden vorig jaar een bijbaan. Dat betekent dat bijna de helft van de scholieren in het voortgezet onderwijs in de leeftijd van 15 tot 20 jaar betaald werk heeft. Het bericht Helft scholieren heeft een bijbaan verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex
DIT Holding trekt nieuwe investeerder aan 1 maand
Het Kempen European Private Equity Fund heeft een belang verworven in DIT Holding. Het bericht DIT Holding trekt nieuwe investeerder aan verscheen eerst op Flexmarkt.
flexmarkt flex

Pagina's

Kies een bron