werkgevers

775 nieuwsberichten gevonden
Hoe meer energiebronnen, hoe kleiner de kans op uitval
12 uur
Verzuim door stress kostte in 2017 2,8 miljard euro, zo berekende TNO. Met alleen maar stijgende percentages van werkenden met stress, neemt dit bedrag de komende jaren toe. Meer dan de hoogste tijd om het voorkomen van teveel werkstress echt goed aan te pakken.
Vrouwen nemen slechts 16,9 procent van bestuursfuncties wereldwijd in
12 uur
De zesde editie van het Deloitte rapport: Women in the Boardroom: A Global Perspective geeft een overzicht van de inspanningen en vooruitgang die in meer dan 60 landen is geboekt om het aantal vrouwen in bestuurs- en toezichthoudende functies wereldwijd te vergroten.
Een start-up managen: op het juiste moment de juiste prioriteit stellen
12 uur
De naam start-up leek lange tijd het codewoord voor succes. Inmiddels zijn er ook voorbeelden van die zogenaamde unicorns die net zo hard verdwenen als dat ze verschenen. Een start-up managen en groeien heeft alles te maken met op het juiste moment de juiste prioriteiten stellen.
Stoomcursus ‘nieuwe IT-ontwikkelingen' toont directies waar winst te behalen valt
2 dagen
Uit gesprekken die BCE heeft gevoerd met een groot aantal directies blijkt dat slechts weinig organisaties de voordelen zien van de nieuwste IT-ontwikkelingen. En dat terwijl die ontwikkelingen, naast een significante kostenbesparing, vaak ook tal van concurrentie- en efficiencyvoordelen bieden.
Outplacement vaker succesvol, niet voor oudere medewerkers
3 dagen
Het wordt steeds moeilijker om oudere werknemers succesvol naar nieuw werk te begeleiden. Het percentage geslaagde outplacementtrajecten voor 57-plussers daalde afgelopen jaar naar 47 procent.
Vrouwen verdienen minder vanwege onterechte ongeschiktheid
1 week
Als vrouwen minder verdienen dan mannen, komt dat omdat ze minder geschikt zijn voor de functie. Dat vindt een kwart van de mannelijke leidinggevenden, blijkt uit onderzoek van PEAK-IT onder 1023 leidinggevenden bij bedrijven met 26 of meer werknemers.
Hoe persoonlijkheidsassessments helpen de juiste kandidaat aan te nemen
1 week
Hoe werft u de juiste personen voor een baan? Dat is een vraag die vele bedrijven zich stellen. Zsolt Feher, Managing Director Europa bij Hogan Assessmentslegt uit hoe persoonlijkheidsassessments hierbij helpen.
Geef uw jaaromzet nog een extra boost met inzet van data
1 week
Het eind van het jaar is in zicht. Hoe gaat u er als commercieel eindverantwoordelijke voor zorgen dat de sales-doelstellingen dit jaar nog gehaald worden? Laat data u bij die ambitie helpen.
Leidinggevende vindt smartphone slecht voor productiviteit
1 week
In plaats van dat een smartphone ons werk sneller en gemakkelijker maakt, denkt maar liefst 65 procent van de leidinggevenden dat het apparaat juist ten koste gaat van de productiviteit. Dit uit blijkt onderzoek van Protime onder ruim 1.000 leidinggevenden bij bedrijven met 26 of meer werknemers.
Eén op de drie beleggers: maatschappelijk beleggen moet deels verplicht worden
1 week
31 procent van de Nederlandse beleggers vindt dat het verplicht zou moeten worden om een bepaald percentage van de portefeuille maatschappelijk te beleggen. Meer vrouwelijke beleggers (36 procent) zijn hiervan overtuigd dan mannelijke beleggers (29 procent).
96 procent ziet e-mail als grootste bedreiging
1 week
Organisaties zien menselijke inschattingsfouten als grootste bedreiging voor hun cyberveiligheid. Dat blijkt uit onderzoek van KnowBe4 onder ruim 600 bedrijven wereldwijd.

Pagina's

Abonneren op werkgevers