tips

49 nieuwsberichten gevonden
Nederlandse werkgevers staan sporten onder werktijd niet toe
20 uur
Maar liefst 89 procent van de Nederlanders mag van zijn werkgever niet sporten tijdens werktijd. Dat terwijl een kwart van de werkgevers (24 procent) aangeeft, als gevolg van de coronapandemie, wel positief tegenover sporten onder werktijd te staan. Dit blijkt uit onderzoek van OneFit onder ruim 1.100 Nederlanders in loondienst van achttien jaar en ouder. Zes procent van de medewerkers accepteert dit niet en sport wel eens stiekem onder werktijd.
Met geknepen billen achter het stuur: storm, regen en gladheid zorgen voor de meeste zenuwen
20 uur
Onlangs is de wintertijd weer ingegaan en dus krijgen we te maken met donkere, natte en winderige dagen. Daarom kunnen we maar beter goed voorbereid zijn om ongelukken en spanningen in het verkeer te voorkomen. Uit recent onderzoek* van online verzekeraar Allianz Direct blijkt namelijk dat bijna de helft van de automobilisten (44 procent) de meeste zenuwen krijgt van rijden met slechte weersomstandigheden.
Hoe bedrijven hun CX kunnen optimaliseren voor groei in een dynamische markt
20 uur
​​In 2020 zagen we snelle groei en transformatie doordat bedrijven moesten reageren op de onzekerheid en veranderingen die de pandemie met zich meebracht. Twee jaar later is er echter niet meer zoveel momentum en ontbreekt een goede strategie voor transformatie van de customer experience (CX). Volgens Peter Lorant, COO EMEA bij Zendesk moeten bedrijven juist na de pandemie de focus leggen op het bieden van meer unieke ervaringen aan nog veeleisender klanten.
Ransomware schaadt mentale gezondheid IT-professionals
3 dagen
Ransomware-aanvallen trekken een zware wissel op Nederlandse IT-professionals. Ruim een derde geeft aan dat hun mentale gezondheid hieronder lijdt. Door de stress overwegen veel IT-professionals zelfs om binnen twee jaar iets anders te gaan doen. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek in opdracht van cyberbeveiliger Mimecast.
Zakelijk gebruik NFT's onbekend terrein voor financieel verantwoordelijken
4 dagen
Slechts veertig 40 van de financieel verantwoordelijken is bekend met het zakelijk gebruik van non-fungible tokens (NFTs). Dit blijkt uit onderzoek van Visma | Onguard onder ruim 580 financieel verantwoordelijken en ondernemers. Eenzelfde percentage (40 procent) wist voorafgaand aan het onderzoek al goed wat NFTs zijn en hoe ze werken.
Werken waar je wil ' ‘Het nieuwe werken is gewoon werk'
5 dagen
Terwijl het Amerikaanse bedrijfsleven werknemers terug naar kantoor probeert te lokken (of zelfs dwingen, in het geval van Elon Musk), ligt hier in Nederland de thuiswerkwet in de Eerste Kamer. Hiermee is Nederland het eerste land dat flexibiliteit in werklocatie wettelijk vastlegt. Maar hoe zorg je ervoor dat deze wet geen onnodig obstakel wordt voor de bedrijfsvoering?
Werkgevers zien zich door economische onzekerheid genoodzaakt geboekte vooruitgang op arbeidsvoorwaarden terug te draaien
6 dagen
Terwijl de onzekerheid rondom de Nederlandse economie aanhoudt, staan vrijheden van werknemers rondom flexibiliteit en remote working op het spel. Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van LinkedIn onder meer dan 2.900 C-level executives, waaronder 100 Nederlandse executives. Werkgevers houden rekening met de gevolgen van de economische onzekerheid: zeven op de tien Nederlandse leidinggevenden zijn van plan om in te grijpen op arbeidsvoorwaarden of heeft dit al gedaan.
Bij diversiteit en inclusie moet je verder kijken dan de groepssamenstelling
6 dagen
Moderne West-Europese samenlevingen zijn gediversifieerder dan ooit. Veel organisaties en groepen streven ernaar divers en inclusief te zijn en verwachten dat dat een meerwaarde geeft aan de organisatie. Maar om die meerwaarde te bereiken moet je wel verder kijken dan naar groepssamenstelling, waarschuwt hoogleraar Organizational Behavior Petru Curşeu.
Helft van het topmanagement: SASE brengt hackers flinke slag toe
6 dagen
Bijna de helft (47 procent) van het topmanagement verwacht dat SASE (Secure Access Service Edge) het aantal hacks bij bedrijven flink gaat terugdringen. Dit blijkt uit een onderzoek gehouden door Telindus onder ruim 150 Nederlandse managers uit de top- en middenlaag binnen bedrijven van 250 fte of meer.
Slechts helft vacatureteksten bevat salarisinformatie
1 week
Indeed zocht in aanloop naar Equal Pay Day op 14 november jl. uit hoe het staat met transparantie over salaris in Nederland. Uit eigen data en onderzoek onder 500 Nederlandse werkgevers blijkt dat slechts 48 procent van alle Nederlandse vacatures salarisinformatie bevat. Ook valt op dat 49 procent van de Nederlandse werkgevers denkt dat er geen loonkloof binnen hun organisatie is.
Hybride werken en een kantoor dichtbij huis blijken cruciaal voor welzijn
1 week
Het nieuwe codewoord in de strijd om talent in de krappe arbeidsmarkt is welzijn. Sinds de pandemie zijn werknemers - terecht - meer dan ooit bekommerd om hun mentale en fysieke gezondheid. In een tijd waarin hybride werken steeds meer de norm wordt waarbij kantoormedewerkers de vrijheid hebben om te kiezen waar ze werken, speelt het kantoor een belangrijke rol.
De beste tips voor bedrijven om te gedijen in de anywhere economy
1 week
Het is ironisch dat de lockdown, de grootste inperking van vrijheid in de moderne tijd, de vrijheid om overal en altijd te werken in de hand werkte, zo stelt Ronan Copeland, Group Vice President en General Manager EMEA bij DocuSign. Thuiswerken, online winkelen en zelfs socialiseren op afstand werden de normen toen de pandemie de wereld in zijn greep kreeg.
Beginners op de arbeidsmarkt benutten luxepositie
1 week
56 procent van de starters denkt de banen voor het uitkiezen te hebben in de huidige krappe arbeidsmarkt. Vanuit die luxepositie durven zij harder te onderhandelen over hun arbeidsvoorwaarden. Ook maakt een kwart van de starters zich minder zorgen om fouten te maken en wisselt de meerderheid nu sneller van baan als hen iets niet bevalt.
Klimaatinspanningen van bedrijven blijven ver achter bij de klimaatbeloften
1 week
Het lijkt erop dat steeds meer bedrijven de urgentie van klimaatneutraal werken inzien. Toch heeft slechts 34 procent van de 2.000 grootste bedrijven wereldwijd duurzaamheidsdoelstellingen concreet vastgelegd en publiekelijk gedeeld. Bovendien blijven de resultaten van deze plannen ver achter bij de uitgesproken ambities.
Conversational support, marketing én commerce; efficiëntie voor een betere relatie met de nieuwe consument
1 week
Het bedrijfsleven heeft te maken met een shift in klantgedrag. Traditionele communicatiekanalen voor marketing, sales en customer service per telefoon en email hebben allang de voorkeur niet meer. Conversational support, marketing en directe sales via een breder pallet aan voorkeurskanalen van de consument is de sleutel om toekomstbestendig te zijn.

Pagina's

Abonneren op tips