tips

68 nieuwsberichten gevonden
Eén op de drie ongetrainde medewerkers vormt risico voor de veiligheid
16 uur
KnowBe4 presenteert zijn nieuwe Phishing by Industry Benchmarking Report dat het Phish-Prone percentage (PPP) van een organisatie inzichtelijk maakt. Het PPP geeft het percentage werknemers van een organisatie aan dat in een gesimuleerde phishing-aanval op een link heeft geklikt of een besmet bestand heeft geopend.
Thuiswerken zorgt voor afname in complimenten over werkprestaties
16 uur
Twee op de vijf werkende Nederlanders krijgt, wanneer hij thuiswerkt, minder complimenten over zijn werkprestaties dan wanneer hij werkzaam is op kantoor. Dat blijkt uit onderzoek van Protime. Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 1.000 werkende Nederlanders met een kantoorbaan die in de afgelopen maanden (deels) thuis hebben gewerkt.
Kwart werknemers: Ik zou gelukkiger zijn als ik minder tijd hoefde te besteden aan administratie
1 dag
Een groot deel van de Nederlandse werknemers zou niet alleen productiever (21 procent), maar ook gelukkiger zijn (25 procent) als zij minder tijd hoefden te besteden aan het indienen van declaraties. Dit blijkt uit onderzoek van softwarebedrijf Klippa onder 1.120 mensen in loondienst bij middelgrote en grote bedrijven.
Nederlanders leggen verantwoordelijkheid energietransitie bij bedrijfsleven
1 dag
Maar liefst 68 procent van de Nederlanders stelt dat bedrijven verantwoordelijk zijn voor de energietransitie. Dit blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zelfstroom onder 1.041 Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Dit standpunt lijkt op te houden bij de eigen portemonnee.
Hoe krijg ik medewerkers wendbaar?
1 dag
In ons bedrijf staat wendbaarheid momenteel centraal. Voor velen komt het uit de lucht vallen. Er is een uitrol-programma, maar die is mij iets te top-down. Omdat we ons moeten aanpassen aan het huidige economische klimaat, wil ik er serieus mee aan de slag met mijn medewerkers. Hoe pak ik de uitrol aan?
Wachten in Zoomvergaderingen kost bijna 8.000 euro per jaar
4 dagen
Sinds kort kunnen we weer vaker naar kantoor. Voor sommigen betekent dat: sociaal doen met die vervelende collegas, vroeger opstaan en veel reistijd. Ik verwacht vooral dat ik minder zal moeten wachten tijdens videovergaderingen. Want wat kost dat wel niet?
ON Festival Freshworks: bedrijven met een impact op de wereld
5 dagen
Op 24 juni organiseerde Freshworks het ON Festival. Het thema van het evenement was switching the world back on met het oog op de heropening van de wereld en de mogelijkheid om weer fysiek bijeen te komen. Het evenement werd op vier fysieke locaties georganiseerd: in Amsterdam, Londen, Parijs en Berlijn.
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst
5 dagen
Informatie is overal. Dit weten we en we accepteren dat er veel digitale platforms, tools en apparaten zijn die in bijna elk aspect van ons leven zijn doorgedrongen. Ondanks dat we dit omarmen, zijn er voorbeelden van niet optimaal data-analytics management binnen bedrijven in elke branche. Hierdoor zijn ze slecht voorbereid op de toekomst wat betreft schaalbaarheid, aanpassingsvermogen en algemene toepasbaarheid.
Nederlandse organisaties nemen afscheid van ‘vaste' pc's
1 week
Nederlandse organisaties lijken het gebruik van desktop pcs uit te faseren, zo blijkt uit onderzoek van Dynabook Europe. Op dit moment wordt in iets minder dan de helft van de organisaties door werknemers op afstand gebruikgemaakt van een vaste pc, maar slechts 28 procent van de organisaties geeft aan komend jaar te investeren in dergelijke devices.
Digitaal bedrijfsleven uit zorgen over Nederlandse inbreng op de Digital Markets Act
1 week
Vertegenwoordigers van het digitale bedrijfsleven uiten in een gezamenlijke brief hun zorgen over de Europese Digital Markets Act en specifiek het Nederlandse standpunt over die wet. Ze willen met de nieuwe Kamercommissie Digitale Zaken om tafel om de impact van de wet op startups, platforms, mkb-bedrijven en consumenten te bespreken.
Hoe kan ik mijn mentorschap goed vervullen?
1 week
Mij is gevraagd om mentor te worden van een manager. Deze manager is net begonnen op een andere locatie. Ik vind mezelf onervaren in mentorschap en de manager kijkt ook de kat uit de boom. Daarnaast heb ik nog twee bezwaren. Ik heb het druk en de productlijn waar hij over gaat is een andere dan die van mij. Hoe kan ik het aanpakken?
Waarom 24x7 actieve bedrijven een ‘always on' back-upoplossing nodig hebben
1 week
In ons dagelijkse leven zijn we steeds afhankelijker van moderne always on IT-systemen. Dat blijkt wel uit het feit dat de geringste storing bij Google, Microsoft of Apple of zelfs maar een social network direct de wereldwijde nieuwskoppen haalt.
Nederlander mist het ‘dagje uit gevoel' van fysieke evenementen
1 week
Even zag het ernaar uit dat we een normale zomer tegemoet zouden gaan, zoals we die kennen van voor de pandemie. Maar helaas heeft het niet zo mogen zijn: de festivalzomer, waar velen zich op verheugden, is afgelast. Hoe ziet de toekomst van evenementen eruit na de coronapandemie? Multiscope deed onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Quadia.
Groeiende datacenterbranche levert komende jaren meer dan 5.000 banen op
1 week
De datacentersector wordt een steeds belangrijkere bron van werk. Digitaal werk en onderwijs is vaker de standaard, waardoor de vraag naar datacenterdiensten en -personeel gestaag groeit. Scholen zetten meer in op deze trend, wat leidt tot versnelling van onderwijsinnovatie.
64 procent Nederlanders ergert zich aan digibeten op werk
1 week
Maar liefst twee derde van de werkende Nederlanders stoort zich weleens aan collegas met beperkte computervaardigheden. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.098 Nederlanders in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Deze ergernis lijkt effect te hebben op digibeten op de werkvloer. Zo schaamt achttien procent van de respondenten zich voor zijn of haar eigen digitale skills.

Pagina's

Abonneren op tips