or

1067 nieuwsberichten gevonden
Bereidheid tot volgen van opleiding binnen de zorgsector is groot
1 dag
Niet alleen applaudisseren voor de zorg, maar ook onderzoek laat zien dat de waardering groot is. Zo blijkt dat de meerderheid van de mensen die zegt op zoek te gaan naar een nieuwe baan bereid is tot het volgen van een zorgopleiding. Hoe kijken mensen naar werken in de zorgsector? Communicatieadviesbureau Wisse Kommunikatie en marktonderzoeksbureau DirectResearch deed hier onderzoek naar. Een belangrijke conclusie is dat ruim 58% van de respondenten bereid is om een kortlopende opleiding te...
Ik ga het niet over Femke Halsema hebben
2 dagen
Laat ik het hier niet over Femke Halsema hebben, er wordt al zoveel over haar geschreven. Femke heeft het al zo moeilijk, elke nacht ligt ze te tobben. ‘Hoeveel coronadoden zou ik hebben veroorzaakt met het toestaan van die opeengepakte mensenmassa op de Dam op 1 juni? Nul, één, drie, vijf, tien, … Het bericht Ik ga het niet over Femke Halsema hebben verscheen eerst op ORnet.
Whitepaper: meest gestelde vragen over de zieke werknemer
2 dagen
Welke berekeningswijze voor de transitievergoeding geldt wanneer je een contract dit jaar beëindigt? En geldt een nieuwe loondoorbetalingsplicht als een werknemer na een periode van volledig herstel weer opnieuw uitvalt? Lees in deze whitepaper de meest gestelde HR-vragen mét antwoorden over de zieke werknemer. Arbeidsrechtadvocaat Steffie Schepers gaf een webinar over de compensatieregeling transitievergoeding...
TNO: ‘Noodzaak om interne flexibilisering op te pakken’
2 dagen
Interne flexibiliteit voor werknemers en duurzame inzetbaarheid zijn door de coronacrisis veel belangrijker geworden. Nu veel bedrijven hun flexibele schil hebben verkleind, komt de nadruk te liggen op brede inzetbaarheid van het vaste personeel, met flexibele werktijden, zelf roosteren en … Het bericht TNO: ‘Noodzaak om interne flexibilisering op te pakken’ verscheen eerst op ORnet.
Live updates coronacrisis: NOW 2.0: de gewijzigde voorwaarden
2 dagen
Op deze pagina vind je de belangrijkste updates die voor HR relevant zijn omtrent de coronacrisis. NOW 2.0: de gewijzigde voorwaarden 3 juni 2020 De nieuwe voorwaarden van de NOW worden nog nader uitgewerkt. We streven naar het volgende: De verplichting om geen ontslag aan te vragen blijft gehandhaafd, maar de korting op de subsidie wordt verlaagd van 150% naar 100%; Aan werkgevers wordt in NOW 2.0 de inspanningsverplichting opgelegd om hun werknemers te stimuleren een ontwikkeladvies...
Coronaprotocol kan instemmingsplichtig zijn
2 dagen
Met een coronaprotocol kunnen werkgevers voldoen aan hun zorg- en informatieplicht voor de maatregelen die ze nemen voor hun werknemers om veilig te kunnen werken. Inmiddels is er een groot aantal protocollen en praktijkvoorbeelden beschikbaar voor branches en sectoren. De kans is groot dat het … Het bericht Coronaprotocol kan instemmingsplichtig zijn verscheen eerst op ORnet.
Hogere salarisschaal na opleiding?
3 dagen
Binnen ons bedrijf heeft een groep twee jaar geleden een opleiding gevolgd om zich te specialiseren. Deze groep is daarna een salarisschaal omhooggegaan. Nu is er een tweede groep bezig met dezelfde opleiding, en deze groep wil daarna uiteraard ook een schaal omhoog. Is de werkgever verplicht om dit … Het bericht Hogere salarisschaal na opleiding? verscheen eerst op ORnet.
HR in de zorg: aandachtspunten in tijden van corona
3 dagen
De coronacrisis vraagt veel van de zorgsector. Naast alle medewerkers in de zorg is het werkproces van HR in de zorg ook flink veranderd. Want juist op deze sector rekende het volk het meest toen het coronavirus uitbrak. Voor HR is het zaak om de medewerkers gezond, fit en gemotiveerd te houden. Maar daar komen ook juridische aspecten bij kijken, als werkgeversaansprakelijkheid, verlof en overuren. Arbeidsjurist Floortje Plas-Velema neemt je daarin mee tijdens het XpertHR Zorg webinar op 11...
Corona als kans: goudgeld verdienen met duurzaamheid
3 dagen
Door de corona-consternatie dreigen we te vergeten dat er nog meer zaken spelen die onze dringende aandacht verdienen. Hoogleraar duurzaamheid en transitiekunde Jan Rotmans maakt werk van duurzaamheid en de gevolgen van de klimaatverandering. ‘Zodra het besef echt doorbreekt dat we goudgeld kunnen … Het bericht Corona als kans: goudgeld verdienen met duurzaamheid verscheen eerst op ORnet.
Veel or’s worstelen nu met de verkiezingen
4 dagen
‘De zittingstermijn van onze ondernemingsraad verstrijkt over vier maanden. Normaal gesproken zouden we al voorbereidingen treffen voor de verkiezingen van een nieuwe ondernemingsraad. Door de maatregelen als gevolg van corona denken wij deze verkiezingen niet met de benodigde zorgvuldigheid te … Het bericht Veel or’s worstelen nu met de verkiezingen verscheen eerst op ORnet.
Onderhandeltips voor medezeggenschap in kleine organisaties
4 dagen
Vanaf vijftig werknemers is een ondernemingsraad wettelijk verplicht. Medezeggenschap in kleine organisaties steunt minder sterk op de wet. Tijd voor een personeelsvertegenwoordiging (pvt)! Lees hier welke positie je hebt in je overleg met de bestuurder, en laat je op weg helpen met deze … Het bericht Onderhandeltips voor medezeggenschap in kleine organisaties verscheen eerst op ORnet.
Eerste uitspraak adviesrecht nog altijd van grote betekenis
4 dagen
Op 1 mei 1980 deed de Ondernemingskamer voor het eerst een uitspraak over het adviesrecht zoals dat geregeld is in de Wet op Ondernemingsraden. Die uitspraak zette het belang van de medezeggenschap fors op de kaart. Door Loe Sprengers Moest het Lingeziekenhuis als ziekenhuislocatie worden … Het bericht Eerste uitspraak adviesrecht nog altijd van grote betekenis verscheen eerst op ORnet.
Meest gestelde vragen én antwoorden over arbeidsvoorwaarden
1 week
Mag je nog voor de eerste werkdag de arbeidsovereenkomst opzeggen? En mag je de toezegging van urenuitbreiding terugdraaien als het slechter gaat met het bedrijf? Lees in deze whitepaper de meest gestelde HR-vragen mét antwoorden over arbeidsvoorwaarden. Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen gaf een webinar over arbeidsvoorwaarden waar HR zich in tijden van corona nog meer mee bezighoudt. De meest gestelde vragen tijdens dit webinar zijn in deze whitepaper speciaal voor jou gebundeld!...
Werkgever trekt collectieve arbeidsvoorwaarde in na 20 jaar
1 week
Opnieuw een zaak waarin een langlopende arbeidsvoorwaarde door de werkgever wordt ingetrokken. Dit keer kwalificeerde de rechter het als een collectieve arbeidsvoorwaarde. De werkgever moet de enige werknemer die bezwaar maakte wel compenseren. Wat eraan voorafging Een technicus en bezorger is sinds 1997 in dienst bij een elektronica- en witgoedbedrijf. Vanaf het begin neemt de werknemer oude apparaten mee naar huis om te repareren en daarna te verkopen. Hij doet dat met instemming en soms...
Het nieuwe normaal
1 week
Nog 4 dagen, 18 uur, 52 minuten en 49 seconden zegt een app en dan mogen we weer naar de kroeg. Voor wie dit geen primaire levensbehoefte is zal dit niet meer zijn dan een van de vele tekenen die wijzen op weer een nieuwe fase in het Covid19 verhaal. Te beginnen bij de voorpagina van de … Het bericht Het nieuwe normaal verscheen eerst op ORnet.
Arbodiensten: ‘Werkplekken worden nieuwe infectiehaarden’
1 week
Arbodiensten en bedrijfsartsen zijn bezorgd over de veiligheid op de werkvloer nu iedereen zich vanaf 1 juni op corona kan laten testen door de GGD, zonder doorverwijzing van een (bedrijfs)arts. Daarmee vervalt voor werknemers ook het advies van bedrijfsarts en arbodienst. ‘Terwijl vele … Het bericht Arbodiensten: ‘Werkplekken worden nieuwe infectiehaarden’ verscheen eerst op ORnet.
Bonus uitstellen of minder loon? ‘Let op drie voorwaarden’
1 week
Mogen we de uitbetaling van de bonussen uit 2019 uitstellen tot na de coronacrisis? De vraag komt van een deelnemer aan het XpertHR College over het wijzigen van arbeidsvoorwaarden. Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen geeft uitstel alleen een kans als de financiële problemen aantoonbaar groot zijn. ‘Een algemeen beroep op corona is niet zwaarwegend genoeg.’ Maarten van Gelderen Na een webinar over het vastleggen van arbeidsvoorwaarden besteedt arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen in...
Cor dreigt Tata Steel met rechtsgang bij opvolging Henrar
1 week
De centrale ondernemingsraad van Tata Steel Nederland is niet om advies gevraagd bij het – volgens de cor - ontslag van topman Theo Henrar van Tata Steel Nederland. De cor dreigt de Europese en Indiase directie nu met een rechtszaak als de cor weer wordt gepasseerd bij de aanstelling van een … Het bericht Cor dreigt Tata Steel met rechtsgang bij opvolging Henrar verscheen eerst op ORnet.
Andere inrichting kantoortuin, wat zijn de rechten van de or?
1 week
De directie heeft het voornemen om de kantoortuinen die er nu zijn iets anders in te richten en te gebruiken. Wat zijn onze rechten als ondernemingsraad? Het nieuwe werken of het flexwerken was bij invoering als zodanig adviesplichtig op grond van artikel 25, eerste lid, onder e. WOR, een … Het bericht Andere inrichting kantoortuin, wat zijn de rechten van de or? verscheen eerst op ORnet.
Blikje vooruit werpen
1 week
Wat kun je nu beter doen in je aflopende intelligente lockdown dan proberen intelligent vooruit te kijken naar wat er komen gaat? Algemeen dan hè, geen gekke dingen. Een flink aantal getroffen bedrijven zal snel willen reorganiseren. Van veel ondernemingsraden zal in die gevallen verwacht worden … Het bericht Blikje vooruit werpen verscheen eerst op ORnet.
Live updates coronacrisis: vergoeding van mondkapjes mag onbelast
1 week
Op deze pagina vind je de belangrijkste updates die voor HR relevant zijn omtrent de coronacrisis.  Actieweek voor cultuursector voor meer overheidssteun 26 mei 2020 De cultuursector in Nederland organiseert tussen 30 mei en 5 juni een actieweek om aandacht te vragen voor de coronacrisis. Veel artiesten en andere zzp’ers in de sector dreigen hun werk te verliezen doordat de theaters al maanden dicht zijn en er geen uitzicht is op financiële verbetering. Vanuit de overheid komt nauwelijks...
Mag werkgever toestemming voor nevenwerkzaamheden intrekken?
1 week
Een havenbedrijf trekt de toestemming voor nevenwerkzaamheden van een groep schippers in. Sommigen doen dat werk er al 25 jaar bij. Maar mag de werkgever die toestemming na al die tijd zomaar intrekken? Het hof weegt de belangen af. Wat eraan voorafging Een groep van 12 schippers werkt voor een havenbedrijf dat ook publieke, controlerende taken heeft. In hun functie zijn ze ook toezichthouder of boa, en controleren ze onder andere de watertaxi’s waar ze zelf al jarenlang...
‘Teamgevoel is bij ons museum belangrijker dan ooit’
1 week
Stedelijk Museum Schiedam boft dat het vorig jaar de Museumprijs won. Daardoor was het bezoekersaantal zo gegroeid dat er meer geld in de kas kwam. Dat kon het museum goed gebruiken toen het dicht moest vanwege de coronacrisis. Zakelijk leider Nicole Theeuwes vertelt hoe medewerkers toch actief blijven. ‘We zetten hun kwaliteiten anders in.’ Nicole Theeuwes Maar liefst 100 duizend euro won het Stedelijk Museum Schiedam in 2019. Als meest publieksvriendelijke museum van Nederland kreeg het de...
Geen gedeeltelijke transitievergoeding na herplaatsing
1 week
Wanneer een werknemer door de werkgever wordt herplaatst in een functie tegen een lager inkomen maar met dezelfde arbeidstijd, heeft hij dan recht op een (gedeeltelijke) transitievergoeding? Door Ester Damen In 2018 heeft de Hoge Raad in de Kolom-beschikking geoordeeld dat werknemers aanspraak … Het bericht Geen gedeeltelijke transitievergoeding na herplaatsing verscheen eerst op ORnet.
Or heeft stimulerende rol bij scholingsplicht NOW 2.0
1 week
Van de ondernemingsraad mag verwacht worden dat hij de werkgever zal aanspreken op de nieuwe inspanningsverplichting voor om- of bijscholing van werknemers. Deze plicht is een nieuwe voorwaarde in de verlengde noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud, de NOW 2.0. Dat schrijft minister Koolmees … Het bericht Or heeft stimulerende rol bij scholingsplicht NOW 2.0 verscheen eerst op ORnet.
Crisisbeleid toetsen in coronatijd
1 week
De maatregelen om het coronavirus in te dammen hebben grote gevolg voor bedrijven en medewerkers. Eens te meer de taak van de ondernemingsraad om het crisisbeleid van de bestuurder op kritische maar constructieve wijze te toetsen. Maar hoe communiceer je in deze tijd effectief met de achterban, de … Het bericht Crisisbeleid toetsen in coronatijd verscheen eerst op ORnet.
Or en corona: strategisch netwerken is nu cruciaal
1 week
Voor de ondernemingsraad is strategisch netwerken in tijden van corona cruciaal. Het 'Nieuwe Normaal' of de 1,5 meter-werkomgeving is immers een thema met grote gevolgen voor medewerkers en organisatie. Door actief en strategisch te netwerken, wordt de or deel van het besluitvormingsproces en heeft … Het bericht Or en corona: strategisch netwerken is nu cruciaal verscheen eerst op ORnet.
In nieuw steunpakket is ontslagboete geschrapt
2 weken
In het nieuwe steunpakket voor de economie dat vanaf 1 juni geldt is de ontslagboete voor de NOW-regeling geschrapt. Het tweede, 13 miljard euro kostende pakket aan maatregelen heeft een looptijd van drie maanden en heeft volgens het kabinet ook als doel om werkgevers en werkenden in staat te … Het bericht In nieuw steunpakket is ontslagboete geschrapt verscheen eerst op ORnet.
Reorganisatie: juridische aandachtspunten en opkomende vragen
2 weken
Door de coronacrisis en de ten gevolge daarvan genomen overheidsmaatregelen zijn veel organisaties plotseling in zwaar weer terechtgekomen. Zo moeten zij hun organisatie noodgedwongen aanpassen. Bij een reorganisatie komt dan ook meer kijken dan alleen het herschikken van processen. Vaak vallen er ontslagen, worden teams hervormd en is er sprake van een cultuurverandering. Maar er zijn ook veel juridische aandachtspunten en opkomende vragen. Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen neemt je...
Zo kun jij jouw talentvolle werknemers verder ontwikkelen
2 weken
Staat de ontwikkeling van medewerkers in uw organisatie hoog op de agenda? Zijn er goede opleidingsplannen en worden er regelmatig POP-gesprekken gevoerd? Maar lukt het nog niet om de professionaliteit van medewerkers en team naar een hoger niveau te tillen? En werf je daarom voor belangrijke functies daarom liever talentvolle medewerkers liever extern? De medewerker stimuleren om zichzelf te ontwikkelen “Michiel is en kei in zijn vak, maar hij raakt snel in de stress voor een deadline. Wat is...

Pagina's

Abonneren op or