pw de gids

1297 nieuwsberichten gevonden
Werkgevers betalen meeste loonsverhoging sinds 2008
2 dagen
Werkgevers waren vorig jaar per gewerkt uur meer kwijt aan loonkosten, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De stijging van 3,1 procent was de grootste toename sinds 2008. Wel waren er aanzienlijke verschillen tussen diverse sectoren.
Diversiteit en échte inclusie
2 dagen
Wat is een diverse en inclusieve organisatie? Met Excel-sheets en taartdiagrammen kom je er niet. En de discussie moet over veel meer gaan dan alleen over hoofddoekjes of seksuele geaardheid, vindt Marc-Peter Pijper.
Waarom je juist nu moet bijdragen aan werkgeluk
3 dagen
Werkgeluk stond de laatste jaren bovenaan de agenda van elke zichzelf serieus nemende organisatie. De coronacrisis zorgt ervoor dat het ‘gelukbeleid’ juist nu tegen het licht moet worden gehouden. Pim van de Wiel, technisch consultant Zorg & Verzuim bij VLC & Partners, legt uit wat je nu kunt doen.
Reiskosten- en thuiswerkvergoeding: de regels op een rij
4 dagen
Door de coronacrisis is thuiswerken steeds gebruikelijker geworden en reizen veel werknemers minder naar hun werk. Dit heeft zowel gevolgen voor de reiskostenvergoeding als voor een vergoeding voor de kosten van het thuiswerken. Waar moet je als werkgever op letten?
Gevolgen digitalisering: wat als je baan straks niet meer bestaat?
4 dagen
Uit onderzoek van PwC blijkt dat 1,6 miljoen banen op de lange termijn overbodig zullen zijn. Dit betekent niet dat de vaardigheden die nodig zijn bij deze banen verloren gaan. 82% van deze skills zijn blijvend waardevol. Ook in de toekomst. Wat kun je doen om te voorkomen dat mensen straks geen werk meer hebben maar op tijd doorstromen?
‘Managers moeten nu snel andere vaardigheden leren’
5 dagen
Door de coronapandemie zie je een enorme verschuiving naar digitaal leren, constateert online opleider SkillsTown. Daarnaast neemt ook de leerbehoefte toe, bij met name managers. "Er worden nu versneld heel andere vaardigheden gevraagd van leidinggevenden", zegt CEO Hans Schuurmans.
Vacatureteksten in tijden van corona: the Good, the Bad & the Ugly
5 dagen
Afstand houden, handen wassen en drukke gebieden vermijden. We kennen de RIVM-maatregelen inmiddels uit het hoofd. En het mondkapje maakt deel uit van onze vaste garderobe. Hoewel onze samenleving enorm veranderd is in een korte tijd, zie ik dit nog lang niet altijd terug in arbeidsmarktcommunicatie. Wist je dat in veel vacatureteksten corona niet wordt benoemd? Hoe doe jij dat als HR-professional?
Eén procent van je werkweek voor training
5 dagen
In deze tijd is er veel aandacht voor (om -en bij-)scholing. Maar juist het traditionele, klassikale opleiden en trainen is vanwege de coronamaatregelen niet tot nauwelijks mogelijk. Gelukkig is er een goed alternatief dat snel aan populariteit wint.
Loondoorbetaling bij ziekte: werknemer heeft na 104 weken zijn rechten ‘opgebruikt’ [rechtspraak]
6 dagen
Een werknemer die ziek wordt, heeft gedurende 104 weken recht op doorbetaling van zijn loon. Als hij na die twee jaar weer arbeidsongeschikt raakt, heeft hij niet opnieuw recht op doorbetaling, tenzij hij bij dezelfde werkgever een nieuwe bedongen arbeid verricht. Maar over de vraag wat een andere functie is, valt te twisten, zo blijkt bij de kantonrechter.
Kabinet onderzoekt betaald verlof na miskraam of doodgeboorte
6 dagen
Het kabinet laat onderzoeken of en hoe er een regeling kan komen voor betaald verlof voor stellen die getroffen worden door een miskraam of een doodgeboorte.
Jong Talent Noëlle Dolmans: ‘DNA is leidend voor het succes van je business: met het juiste DNA ontwikkel je skills’
6 dagen
Noëlle Dolmans is owner van SuperStaff. Deze organisatie is gespecialiseerd in het matchen van gastgerichte mensen met de mooiste werkgevers in en rondom Amsterdam. Waar ziet zij zichzelf over vijf jaar staan, wat zijn de HR-trends en wat zou er volgens haar beter kunnen?
Ontslag wegens disfunctioneren – verbetertraject niet meer nodig?
1 week
Stappen we langzaam af van het verplichte verbetertraject bij disfunctioneren? Arbeidsrechtadvocaat Emilie van der Lans bespreekt dit in dit blog.
Veranderen vereist vertrouwen – dit zijn de 6 aspecten om aan te denken
1 week
Succesvol verandermanagement vereist aandacht voor allerlei zaken, waaronder vertrouwen. Adviseur Uco van Veen schetst welke zes aspecten nodig zijn voor dit vertrouwen.
Dubbele testmoraal
1 week
Testen en screenen op de werkvloer mag niet. Behalve als het om COVID-19 gaat, dan mag alles. Een vreemde situatie, zo vindt columnist Jeroen Riemeijer.
HR Trends: over de beleving van medewerkers en de onzin van het nieuwe normaal
1 week
De Vergrendeling (‘Lockdown’) die we met elkaar doormaken, creëert diverse kansen en mogelijkheden. In veel organisaties heeft het ook tot de nodige creativiteit en flexibiliteit geleid. Maar hoe gaan we verder als de pandemie is verdwenen? In deze blog geeft Ber Damen zijn visie op deze vraag.
De belofte: de BN’er & de arbeidsmarkt
1 week
Altijd goed om te zien dat er telkens nieuwe en frisse initiatieven de arbeidsmarkt bestormen, schrijft Joost Schrage. Maar voegen Bekende Nederlanders wel iets toe, zo vraagt hij zich af in zijn rubriek over arbeidsmarktcommunicatie 'De belofte'.
Vertrouwenspersoon: (nog) niet verplicht, wel verstandig
1 week
#MeToo maakte al duidelijk dat veel werknemers zich onheus bejegend voelen op de werkvloer. De cijfers liegen er niet om: in 2016 maakten volgens de Inspectie SZW 1,2 miljoen mensen melding van pesten, (seksuele) intimidatie, discriminatie of agressie door collega’s.
Versterk je talent met je kledingkleur
1 week
Organisatie- en arbeidspsycholoog Mirjam Baars legt in deze blog uit hoe je aan de hand van kleur talenten kunt typeren met de Talentkleurmethode. Deze methode stimuleert mensen om hun talent in de kleur van kleding naar buiten te communiceren. Zo ontstaat een soort tweetrapsraket, waardoor talent niet alleen vanuit persoonlijkheid maar ook vanuit kleding een extra boost krijgt. Ben je benieuwd hoe je dit toepast? De antwoorden vind je in deze blog.
Divers is niet per se inclusief
1 week
Hoe goed werknemers zich voelen bij een bedrijf is meer en meer afhankelijk van het diversiteits- en inclusiviteitsbeleid van HR. Oh ja? Ik hoor het menig lezer denken. Maar het is een onomkeerbaar feit dat de Nederlandse samenleving steeds diverser wordt. Steeds meer medewerkers hebben een andere culturele achtergrond dan de Nederlandse of zijn ze bi-cultureel opgegroeid.
Meer seksuele intimidatie en fraude door lockdown
2 weken
Crisis kan het beste en het slechtste in de mens naar boven brengen. Hoe gedragen werknemers zich in tijden van lockdown? De bedrijfsrechercheurs van Hoffmann zien vooral de misdragingen, maar senior consultant Johan Klokman houdt vertrouwen in de mens.
Ruzie over corona leidt tot ontslag [rechtspraak]
2 weken
Er blijken meerdere manieren te zijn om ziek te worden van het coronavirus. Een arbeidsconflict tussen een medewerker van een bouwbedrijf en zijn baas die corona 'maar een griepje' vindt, levert zoveel stress op, dat de werknemer zich met burn-out en spanningsklachten ziek meldt. Maar daar is zijn werkgever niet van gediend.
Vaste dienst: ook na drie korte contracten
2 weken
Na drie arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd ontstaat een vast contract. Het maakt niet uit of het contract drie uur duurt of zes maanden, blijkt uit jurisprudentie.
Algoritmes vacaturesites kunnen niet genderneutraal zoeken
2 weken
Stel je bent een vrouw, zoekt een baan in het onderwijs en tikt ‘lerares’. Dan krijg je minder vacatures in de zoekresultaten dan als je op ‘leraar’ of ‘docent’ zoekt. Dat blijkt uit onderzoek van de Utrecht Data School (UDS) in opdracht van de het College voor de Rechten van de Mens. Hoe kan dat?
Na hybride komt nomadisch werken: wat betekent dat?
2 weken
Working-from-Anywhere bij Spotify. VodafoneZiggo maakt thuiswerken als eerste structureel. Medewerkers bij Google mogen helemaal zelf weten waar ze werken. Zomaar wat koppen van recente nieuwsartikelen over de toekomst van werken. Na hybride werken komt nomadisch werken, of WFA. Het klinkt goed voor het imago van het bedrijf als moderne werkgever. Maar wat betekent het concreet?
Vaccinatie: alles wat werkgevers moeten weten
2 weken
Veel werknemers smachten naar een terugkeer naar kantoor, terwijl anderen heel content thuis aan de slag zijn. Maar wanneer mag de werknemer terug naar kantoor? Als het aan de werkgever ligt is het antwoord vaak: na vaccinatie. De vraag is: hoe administreer je dat?
Veerkracht in vijfvoud (inclusief praktische tips)
2 weken
Van organisaties wordt verwacht dat zij flexibel zijn en veerkracht tonen. Maar wat is veerkracht? Prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis ontrafelt in dit artikel dit begrip en laat zien in welke vijf vormen veerkracht zich manifesteert.
Zieke buitenlandse werknemer mag in thuisland worden onderzocht [rechtspraak]
2 weken
Wie ziek is, moet meewerken aan zijn re-integratie. Maar wat als de werknemer in het buitenland verblijft? Een Poolse werknemer die in zijn thuisland ziek wordt, moet van zijn werkgever terug naar Nederland reizen om zich te laten onderzoeken door een bedrijfsarts. Dat is echter in strijd met de Europese regelgeving.
Bescherming van werknemers: draven we niet te ver door?
2 weken
Werknemers genieten in Nederland een hoge mate van bescherming, vastgelegd in diverse wetten en regelgeving. Denk daarbij aan de regels met betrekking tot ziekte, voor ontslagbescherming of rondom overgang van onderneming.
Was dat nou een compliment of ..???
3 weken
In een privé situatie kom je er mee weg door excuses aan te bieden of gewoon te zeggen dat het een beetje dom was. Niet zo bedoeld dus, sorry, ik zal voortaan beter op mijn woorden letten. Dat luistert in een zakelijke omgeving vaak wat nauwer, schrijft coach Usha Doekhie.
Loondoorbetaling bij ziekte AOW-gerechtigde werknemer blijft voorlopig dertien weken
3 weken
De overgangsmaatregel bij de Wet werken na de AOW-leeftijd blijft minimaal tot en met het einde van dit jaar van kracht. Dat houdt in dat loondoorbetaling bij ziekte niet per 1 april 2021 van dertien weken naar zes weken wordt teruggebracht.

Pagina's

Abonneren op pw de gids