pw de gids

406 nieuwsberichten gevonden
Meer risico op burn-out door robotisering
12 uur
Robots en automatisering kunnen saaie routinetaken van mensen overnemen. Dat is een mooi streven, maar er zit een keerzijde aan de medaille. Wanneer alleen de complexe taken overblijven voor mensen, neemt het risico op burn-out toe.
Werkfuturist Dominic Price: technologie stuurt de agenda
12 uur
Natuurlijk wordt technologie steeds belangrijker. Daar hoeven we niet bang voor te zijn, maar we moeten het ook niet idealiseren. Waar het om gaat, is dat we nu nadenken over een toekomst waarin mensen en technologie zij aan zij werken als gelijkwaardige ‘collega’s’, zegt werkfuturist Dominic Price.
Meldingsplicht bij sollicitatie: wat moet een werknemer vertellen? [rechtspraak]
1 dag
Een half jaar nadat een programmeur in dienst is getreden van zijn nieuwe werkgever, meldt hij zich ziek met spanningsklachten. Volgens de werkgever wist de werknemer tijdens de sollicitatie al dat hij arbeidsongeschikt was en heeft hij zijn meldingsplicht bij sollicitatie verzaakt. Mag de werkgever daarom de loonbetaling opschorten?
Digitale transformatie: tijd voor strategie-executie
1 dag
Strategie-executie is een hot topic in de boardroom. In het bekende Magic Quadrant van Gartner scoren de leiders hoog op de combinatie van een sterke visie en hun executiekracht. Veel organisaties worstelen echter nog vaak met een van beide.
Betere pensioencommunicatie: vier tips voor HR
1 dag
Pensioenakkoord of niet, de gemiddelde werknemer maakt zich niet druk over zijn pensioen. HR moet de handschoen oppakken en werknemers beter informeren over hun pensioensituatie, stelt pensioendeskundige Corey Dekkers. Hij geeft vier tips hoe je dat praktisch kunt aanpakken. 
Zeer weinig cao’s afgesloten in juni
4 dagen
Vakbonden en werkgevers hebben in juni slechts veertien nieuwe cao’s afgesloten. Volgens werkgeversorganisatie AWVN is dat zeer weinig voor wat met vijftig à zestig cao’s meestal een van de drukste maanden is van het cao-jaar.
De cumulatiegrond – ontslaggrond i
4 dagen
De negende redelijke grond waar een ontslag op gebaseerd kan worden, is de zogenaamde ‘cumulatiegrond’. Deze grond, geïntroduceerd met de Wet arbeidsmarkt in balans, staat weliswaar op zichzelf als formele en zelfstandige ontslaggrond, maar de cumulatiegrond komt pas in beeld als geen van de overige gronden ‘voldragen’ is of ‘voldoende onderbouwd’ kan worden.
Werkend Nederland voelt nog geen verlichting van de werkdruk
5 dagen
Tevreden zijn de Nederlandse werknemers wel, maar dat betekent niet dat ze hun werk onbezorgd bekijken. Vooral de toenemende werkdruk baart hen zorgen.
Vrije ruimte werkkostenregeling: dit verandert er
6 dagen
Werkgevers kunnen met de fiscale werkkostenregeling (WKR) onbelast vergoedingen aan  medewerkers geven via de zogeheten vrije ruimte. Vanaf 1 januari 2020 gaat deze vrije ruimte omhoog. Het kabinet wil met name het midden-en kleinbedrijf (mkb) hiermee ontlasten.
Ziekteverzuim: oorzaken en interventies
6 dagen
Het voorkomen en verlagen van ziekteverzuim staat prominent in de HR-agenda van vrijwel elke organisatie. Geen wonder, want verzuim is duur. Welke vormen van verzuim zijn er en welke interventies kan HR inzetten?
Valse start voor de WAB
6 dagen
Meteen maar even met de billen bloot: als ik aan de PW. Monitor over de WAB had meegedaan, zou ik even vernietigend over de nieuwe wet hebben geantwoord als de meeste respondenten.
Cultuurverandering: weet waar je aan begint
6 dagen
Soms moet de cultuur binnen een organisatie aangepakt worden. Kilian Bennebroek Gravenhorst vertelt waar je op moet letten als je een cultuurverandering op gang wil brengen.
Leren in 10 minuten per dag
1 week
Een cursus volgen op het werk. Het klinkt mooi en uitdagend – maar misschien heb je er geen tijd voor. Goed nieuws: die tijd heb je ook niet nodig. Want je kunt al flinke progressie boeken met 5 tot 10 minuten leren per dag.
Strategisch HRM, hoe kom je er aan toe?
1 week
Strategisch HRM is belangrijk. Hoe maak je daar tijd voor tussen alle andere werkzaamheden die ook gedaan moeten worden?
‘Wildgroei coaches voor stress en burn-out’
1 week
Twee derde van de bedrijfsartsen en psychologen is bezorgd over de “wildgroei” aan coaches op het gebied van stress en burn-out. Ze maken zich niet alleen zorgen over de kundigheid van veel coaches, maar ook over de kwaliteit van geboden hulp.
De 3 regels voor wendbaar werken
1 week
Agile. Het is een modekreet die sommige managers gemakkelijk in de mond nemen, maar weten ze eigenlijk wel wat die kreet betekent? Let wel, als een organisatie echt agile gaat werken, zou het enthousiasme bij bovengenoemde managers waarschijnlijk flink afnemen.
Jong talent ontwikkelen doe je op de werkvloer
1 week
Jongeren hebben de toekomst, maar wie jong talent ontwikkelt ook. Organisaties moeten hun talent ontwikkelingskansen bieden om niet buiten de boot te vallen. Een toekomstbestendige organisatie maakt tijd om te luisteren en stimuleert samen leren op de werkvloer.
Zomeractie HR boeken
1 week
Strand, terras of achtertuin, in de zomer zit iedereen graag met de benen omhoog. Het liefste met een koel drankje en een goed boek.
Heftige emoties en matige prestaties leiden tot ontslag wegens disfunctioneren
1 week
Een medewerker van een klimaatadviesbureau krijgt jarenlang een voldoende als beoordeling. Maar na drie jaar ontstaan er problemen. Het bedrijf heeft z’n zaakjes goed op orde, want zowel de rechtbank als het Hof bekrachtigen het ontslag wegens disfunctioneren.
De terugkeer van de prikklok
1 week
Het Europese Hof verplicht werkgevers de dagelijkse werktijd van hun werknemers bij te houden en vast te leggen. Wat voor gevolgen heeft dit voor Nederlandse organisaties?
24/7 aan: burn-out ligt op de loer
1 week
Werknemers ervaren veel werkstress door de verwachting vanuit werkgevers om voortdurend bereikbaar te zijn, zo blijkt uit onderzoek. Hoe ga je hiermee om?
HR-lessen uit de Tour de France
1 week
Nog even en dan barst het jaarlijkse hoogtepunt van het wielrennen weer los. De Tour de France beleeft haar Grand Départ in Brussel op 6 juli. Drie weken later weten we wie er in Parijs op het hoogste treetje zal staan.
Hoe HR talent optimaal benut
1 week
Woningcorporatie Ymere zorgt ervoor dat mensen fijn kunnen wonen. Maike Beekman, manager HR, vertelt hoe haar afdeling leidinggevenden ondersteunt om dat met beperkte middelen zo slim en efficiënt mogelijk te doen.
HR ziet helemaal niets in de WAB
1 week
Bijna twee derde (58%) van de professionals in HR, de uitzendsector of de payrollbranche is tegen de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans. Dat blijkt uit onderzoek door PW. en Flexmarkt.
Gevolgen WAB voor payrollpensioen nog niet helemaal duidelijk
1 week
De nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) moet ertoe leiden dat payrollwerknemers recht krijgen op een pensioenregeling die gelijkwaardig is aan die van andere werknemers met een vergelijkbare functie. De WAB is goedgekeurd door de Eerste Kamer, maar het onderdeel over het pensioen voor payrollwerknemers heeft een jaar vertraging opgelopen. Wat houdt dit onderdeel in?
Organisatieontwikkeling als reis in zeven etappes
1 week
We leven in turbulente tijden. De wereld verandert, de mensen veranderen en organisaties moeten mee veranderen. De overgrote meerderheid van de Nederlandse organisaties verkeert in transitie.
PW. Monitor: Wat vindt HR van de WAB?
2 weken
De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) wordt in 2020 van kracht. Wat vinden HR-, payroll-, en uitzendprofessionals van deze wet? PW. en Flexmarkt doen er periodiek onderzoek naar.
Co-creatie versterkt rol van HR als businesspartner
2 weken
Elke HR-interventie is kansloos wanneer er in de organisatie over wordt gepraat als ‘het moet van HR’. Hoe zorg je dan voor draagvlak voor HR-plannen? Door er geen HR-plannen van te maken. Met co-creatie wordt HR echt een businesspartner van het management.
Proactiviteit met zorg: 8 tips
2 weken
Iedereen heeft het er over. Medewerkers moeten meer initiatief nemen en zelf werken aan hun toekomst en behoud van werkvermogen. Proactief gedrag lijkt het toverwoord, maar vraagt om een zorgvuldige aanpak.
Bij strafontslag kijkt rechter niet naar goede bedoelingen
2 weken
Een ambtenaar van de gemeente Amsterdam wordt ontslagen omdat zij een wel erg innige relatie onderhoudt met een man aan wie zij namens de gemeente opdrachten verstrekt. Zij zegt de gemeente nooit te hebben willen benadelen, maar als het gaat om belangenverstrengeling tellen daden sterker dan goede bedoelingen.

Pagina's

Abonneren op pw de gids