pw de gids

1215 nieuwsberichten gevonden
Hoe verleid je talent in tijden van corona?
1 uur
Secundaire arbeidsvoorwaarden als flexibele werktijden, mogelijkheden voor een sabbatical en betaald ouderschapsverlof komen dit jaar veel vaker voor in vacatures dan een jaar eerder. Doordat de coronapandemie veel mensen tot thuiswerken dwingt, verdringen deze extra's voor personeel arbeidsvoorwaarden die medewerkers naar het kantoor moesten lokken.
Ernesto de Miranda (Graydon): ‘Durf als leider je kwetsbaarheid te tonen’
20 uur
Bij Graydon verkende men net de mogelijkheden van thuiswerken, toen de coronacrisis uitbrak. Toen kwam alles opeens in een stroomversnelling, vertelt Ernesto de Miranda, Group HR Director van Graydon.
Een historische grens
1 dag
Nederlanders zijn in 2019 gemiddeld na hun 65e met pensioen gegaan; om precies te zijn, met 65 jaar en 1 maand. Daarmee is een bijna magische grens overschreden. De eerste zeven jaren van deze eeuw lag het gemiddelde nog rond de 61 jaar. Het gaat dus hard.
Integriteit: ook HR-medewerker mag niet zo maar in personeelsdossiers snuffelen
2 dagen
Ondanks eerdere waarschuwingen leest een HR-medewerker van KLM personeelsdossiers waar ze niets mee te maken heeft. Ze betaalt een hoge prijs voor haar nieuwsgierigheid.
Ongelijke behandeling door zwangerschap: 4 op de 10 werkende vrouwen overkomt het
2 dagen
Vier op de tien vrouwen wordt op de arbeidsmarkt nog steeds benadeeld vanwege een zwangerschap of een pasgeboren kind. Dat meldt het College voor de Rechten van de Mens in een onderzoek naar zwangerschapsdiscriminatie op de Nederlandse arbeidsmarkt. Ten opzichte van eerdere onderzoeken is er niets veranderd, zegt het mensenrechteninstituut.
Het pensioenakkoord: dé kans om je arbeidsvoorwaardenbeleid te updaten
4 dagen
De knoop is doorgehakt: er komt een nieuw pensioenstelsel. Dat duurt nog even, maar dat geeft werkgevers juist de ruimte om zich voor te bereiden en het pakket aan arbeidsvoorwaarden aan te passen aan de huidige tijd. “Het is een mooie kans als je je anders wilt positioneren als werkgever”, tipt Myra van Herwijnen van VLC & Partners.
Breng de vitaliteit in kaart via het PMO
5 dagen
Deze week werd bekend dat medewerkers met een ziektekostenverzekering bij Menzis vanaf volgend jaar ook via de bedrijfsarts een gecombineerde leefstijlinterventie kunnen aanvragen. Maar hoe kun je als organisatie ervoor zorgen dat medewerkers ook daadwerkelijk aan de slag gaan met hun leefstijl?
Trendstrateeg Lieke Lamb: ‘Corona leidt tot versnelde veranderingen op de arbeidsmarkt’
5 dagen
PW. vroeg trendstrateeg Lieke Lamb vooruit te kijken naar 2021. Hoe ontwikkelt de arbeidsmarkt zich? Herstelt de economie?
3 tips voor leidinggevenden om een burn-out tsunami te voorkomen
6 dagen
In de ziekteverzuimcijfers is het nog niet zichtbaar, maar de ‘dit kan zo niet langer’ verhalen vliegen je om de oren. Niet altijd in de eerste vijf minuten van een gesprek, maar wel als je even doorvraagt. Thuiswerkers hebben het zwaar daar achter hun scherm.
Hoe steun je een rouwende collega?
1 week
Als HR-medewerker komt het steeds vaker voor dat je een collega online treft die in een periode van rouw zit. Bijvoorbeeld doordat een naaste aan corona is overleden. Hoe reageer je hierop? Wat kun je beter wel en niet doen?
De symptomen zijn niet het probleem
1 week
Achterliggende oorzaken vinden met Simon Sinek’s Waarom, Wat en Hoe! Daarover gaat dit blog van Uco van Veen.
Maak je arbeidsvoorwaardenbeleid coronaproof
1 week
De manier waarop mensen hun werk doen heeft in 2020 grote veranderingen ondergaan. Dit maakt het noodzakelijk om het arbeidsvoorwaardenbeleid onder de loep te nemen.
Thuiswerken en corona: pas op met de onbelaste reiskostenvergoeding
1 week
Hoewel een groot deel van de werkenden momenteel thuiswerkt, betalen veel werkgevers nog gewoon elke maand de vaste reiskostenvergoeding uit. Tot nog toe stond de fiscus dat oogluikend toe, maar na 1 januari 2021 is dat afgelopen. Alleen daadwerkelijk gereisde kilometers mogen nog onbelast worden vergoed.
Arbeidsongeval: werknemer is zijn vingers én zijn baan kwijt [rechtspraak]
1 week
Een werknemer verliest tijdens het werk een deel van zijn vingers. De volgende dag krijgt hij geen fruitmand en hartelijke beterschapswensen van zijn baas, maar een ontslagbrief. Volgens zijn werkgever heeft hij het ongeluk zelf veroorzaakt door bewust roekeloos te werken.
Een versnelde route naar een gezonde leefstijl
1 week
Werknemers met een ziektekostenverzekering bij Menzis hoeven vanaf 2021 niet langer eerst naar de huisarts om te starten met een gecombineerde leefstijlinterventie. Als eerste zorgverzekeraar in Nederland stelt de verzekeraar werknemers in staat om dit rechtstreeks met de bedrijfsarts te regelen.
Kies niet voor discriminatie: campagne tegen uitsluiting bij stageplekken
1 week
Te veel mbo-studenten lukt het niet om een stageplek te vinden vanwege hun achternaam of huidskleur. Een nieuwe campagne onder de noemer #kiesmij moet het hardnekkige probleem van stagediscriminatie blootleggen en aanpakken.
Sociaal contact essentieel, ook op de digitale werkvloer
1 week
Rond de zomer waren we ons binnen Schneider Electric Nederland rustig aan het voorbereiden om in stappen terug naar kantoor te gaan. Na de zomer werd echter al snel duidelijk dat dit er niet in zit. In plaats van opschalen, gingen we weer massaal naar werken vanuit huis.
‘Werkgever moet wandelen onder werktijd verplichten’
1 week
Bedrijven moeten wandelen onder werktijd verplicht stellen, vinden de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en Zorg van de Zaak, een netwerk van bedrijven die zich bezighouden met werk en gezondheid.
Kabinet schuift maatregelen voor aanpak schijnconstructies voor zich uit
1 week
Minister Koolmees van SZW laat het aan een volgend kabinet over om een knoop door te hakken voor de aanpak van schijnconstructies met zzp'ers. In maart 2021 zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen.
Het wordt tijd dat HR recruitmenttechnologie omarmt
2 weken
Als je momenteel op een HR-afdeling werkt, dan is de kans groot dat een deel van jouw werving en selectie werkzaamheden geautomatiseerd kan worden. Omarm die technologie, schrijft Kees Jan Markens.
Wat komt er kijken bij ontslag om bedrijfseconomische redenen?
2 weken
Tijdens deze economisch barre tijden ontkomen veel bedrijven er niet aan om werknemers om bedrijfseconomische redenen te ontslaan. Hiervoor is wel een ontslagvergunning nodig van het UWV. Bedrijfseconomisch ontslag kan onnodig zijn als je een beroep doet op de NOW-regeling.
Teamwork: HR-team Stella
2 weken
Inge van Nispen, consultant bij eelloo, brengt elke maand de unieke talenten binnen een team in kaart. De krachtvelden van eelloo staan hierbij centraal. Dit keer is het de beurt aan het HR-team van Stella.
Corona maakt het werk van mantelzorger zwaarder
2 weken
HR moet meer oog hebben voor de problemen waar een grote groep mantelzorgers tegenaan loopt tijdens de coronacrisis. Belelemmerende regels en gesloten dagbestedingen, maken dat het zorgen voor hulpbehoevende dierbaren zwaarder drukt op mantelzorgers. Tot die conclusie komt vakbond CNV op basis van onderzoek onder 750 mantelzorgers.
Nooit meer terug naar vroeger: hoe COVID-19 de kijk op werk voor altijd verandert
2 weken
De COVID-19-pandemie veranderde onze kijk op werk definitief. We kunnen niet meer terug naar hoe het was, voorspelt Simon Mulder, HR-directeur EMEA van het techbedrijf Palo Alto Networks. “Ons totale wereldbeeld is veranderd. Door de pandemie groeit het bewustzijn van wat echt belangrijk is.”
Wie zijn personeel laat wachten, moet betalen [rechtspraak]
2 weken
Bij supermarkt Vomar mag het personeel na sluitingstijd alleen collectief het pand verlaten. Omdat dit een veiligheidsmaatregel is, beschouwt de werkgever deze wachttijd niet als werktijd. Er staat dan ook geen vergoeding tegenover. Een werknemer pikt dit niet en sleept het bedrijf voor de rechter.
Zo geef je medewerkers de regie over hun duurzame inzetbaarheid
2 weken
Er komen voor werkgevers steeds meer hulpmiddelen beschikbaar om hun medewerkers duurzaam inzetbaar te krijgen en te houden. Apps en portals kunnen enorm helpen, maar ze werken alleen als de organisatie communiceert en blijft communiceren.
Psychologische (schijn)veiligheid
2 weken
Psychologische veiligheid op het werk is terecht een hot topic. Alleen gaan veel initiatieven slechts over symptoombestrijding, legt Marc-Peter Pijper uit.
7 trends voor HR in 2021
2 weken
Met enige weemoed bekijk ik de onderwerpen die uit HR-onderzoeken komen en overduidelijk pre-corona zijn. Wij mogen dan wel klaar zijn met corona; corona is waarschijnlijk nog lang niet klaar met ons. Welke invloed heeft dit op HR? Zeven trends voor de HR-agenda van 2021.
De loondoorbetalingsplicht: hoe zit dat eigenlijk bij corona?
3 weken
Als werkgever moet je het loon van zieke werknemers tot maximaal twee jaar doorbetalen. Deze loondoorbetalingsplicht verschilt naar type contract. En geldt ook bij coronabesmettingen. Tenminste, als de werknemer zich aan de coronaregels heeft gehouden.
Zo zijn functionerings- en beoordelingsgesprekken online succesvol
3 weken
Functionerings- of beoordelingsgesprekken online voeren. Mijn eerste advies is: doe het niet. Maar met de aanhoudende coronamaatregelen, ontkomen we er niet aan, schijft Jan Jacob de Groot. Dit zijn zijn tips om die online gesprekken tot een succes te maken.

Pagina's

Abonneren op pw de gids