pw de gids

983 nieuwsberichten gevonden
Marilijn Boumeester: ‘Leer toekomstbehendig worden’
1 dag
‘Wennen aan wenden’ heet het boek van coach en strateeg Marilijn Boumeester dat in september verschijnt. “Je moet je omgevingsbewustzijn aanzetten om je te redden in deze tijd.”
HR-managers, gebruik framing in je gesprekken (met video-uitleg)
2 dagen
Framing lijkt op het eerste gezicht vooral iets voor de afdeling Marketing & Communicatie. Waarom is het ook voor HR-professionals belangrijk om frames te kunnen herkennen en te gebruiken? Dat legt framingspecialist Sarah Gagestein van Taalstrategie uit.
Nieuwe fietsregeling scheelt veel administratieve rompslomp
2 dagen
De nieuwe fietsregeling moet het aantrekkelijker maken om met de fiets naar het werk te gaan. Beter voor het milieu, maar in coronatijd ook een aantrekkelijk alternatief voor het openbaar vervoer. Wat zijn de regels?
Geef talentmanagement een goede basis met deze 5 elementen
3 dagen
Zijn jullie bezig met talentmanagement? Of willen jullie dat? Met deze vijf elementen geef je een goede basis aan talentmanagement.
Doe mee aan het Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid
3 dagen
Nog niet eerder kreeg de duurzame inzetbaarheid van veel werkenden zo’n knauw als in de huidige coronacrisis. Of misschien toch niet? Hoe zit het echt? Voor het vijfde jaar op rij voeren prof. dr. Aukje Nauta en drs. Cristel van de Ven van Universiteit Leiden en Factor Vijf het Nationale Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid uit. Doe mee!
Dit is wat we nu weten over de nieuwe NOW
1 week
Het volledige economisch noodpakket wordt met één maand verlengd tot 1 oktober. Dit moet de sociale partners de gelegenheid geven om afspraken te maken voor de lange termijn. De ontslagboete verdwijnt uit de NOW, maar werkgevers moeten wel investeren in de arbeidsmarktwaarde van hun werknemers.
Niet-ziek-bonus en corona. Is dat wel zo slim?
1 week
Inmiddels is het coronavirus dagelijks onderdeel van ons leven en werk geworden. Ook bij HR zijn we druk met ziekteverzuim, preventiemaatregelen en uiteraard ook de reguliere HR-werkzaamheden. Er is binnen HR een belangrijk onderwerp dat ik eens wil uitlichten en dat met de komst van COVID-19 zelfs gevaarlijk kan zijn: de niet-ziek-bonus.
Werkgever draait door na ziekmelding werknemer [rechtspraak]
1 week
Een werknemer meldt zich ziek met klachten van PTSS en burn-out, maar het is de directeur die doordraait. De kantonrechter maakt korte metten met het ontslag op staande voet.
Succesvol onboarden tijdens de coronacrisis
1 week
Hoe verloopt de onboarding en het inwerken van nieuwe medewerkers tijdens de lockdown? Leen van den Oord is op 1 maart begonnen aan haar nieuwe functie van consultant HR Services bij Compagnon. “Natuurlijk ben ik in het diepe gegooid, maar ik wist aan wie ik welke vraag kon stellen om mijn werk goed uit te voeren.”
Waar kom je nog tot rust?
1 week
Jaren zeventig. Mijn vader was altijd om kwart over vijf thuis en om half zes schoven we aan tafel. Geen werkdag was anders. Werk en privé waren strikt gescheiden: als hij de deur van zijn kantoor achter zich sloot, was er ‘s avonds niets meer voor het werk te doen.
SCP: werkende kreeg meer keuze over werkplek, niet over werktijden
1 week
Werkenden hebben de afgelopen jaren meer zeggenschap gekregen over waar ze werken, maar niet over wanneer ze kunnen werken. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een onderzoek onder 4500 mensen in de werkzame leeftijd.
Coronacrisis leidt tot versoepeling regels voor WW-premie
1 week
 De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) zorgde per 1 januari 2020 voor een wijziging van het WW-premiestelsel. Vanwege de coronacrisis zijn twee onderdelen hiervan tijdelijk in de ijskast gezet. Werkgevers hebben langer de tijd om samen met werknemers hun vaste contracten goed schriftelijk vast te leggen. Daarnaast wordt overwerk dit jaar niet belast met een hoge WW-premie.
Onderzoek: de onverwachte impact van corona op Leren & Ontwikkelen
1 week
Dat corona impact heeft op Leren & Ontwikkelen is geen nieuws. Klassikale trainingen werden geannuleerd of gingen online verder. Coachinggesprekken werden verplaatst of verliepen via Zoom. Bovendien is Leren & Ontwikkelen binnen organisaties een vakgebied dat erg gevoelig is voor recessies. Geen mooie vooruitzichten dus. Of valt het allemaal wel mee?
Waar is de vakbeweging?
1 week
Voor het eerst in jaren is het lidmaatschap van FNV en CNV gestegen. Dat kan natuurlijk niet los worden gezien van de coronacrisis. Velen, ook jongeren en flexwerkers, vrezen voor hun baan en inkomen en zoeken bescherming bij een vakbond. Waar een crisis al niet toe kan leiden.
Werknemer die iets cruciaals verzwijgt aanpakken met ontslag wegens bedrog
1 week
Lange tijd was de overheersende gedachte in Nederland dat de regels van het ontslagrecht een zogenaamd gesloten systeem vormen. Een gesloten systeem houdt voor het ontslagrecht in dat een arbeidsovereenkomst alleen kan worden beëindigd op basis van een wettelijke bepaling, die wordt genoemd in boek 7, titel 10, afdeling 9 van het Burgerlijk wetboek. Door een recente uitspraak van de Hoge Raad wordt ontslag door bedrog mogelijk.
HR & technologie: nieuwe inzichten
1 week
Als je eens goed wilt lachen, dan moet je op YouTube zoeken naar ‘straatinterview mobiel bellen’. Dan zie je een hilarisch filmpje uit 1998. De mobiele telefoon was net bereikbaar voor iedereen. Maar op de vraag ‘vindt u het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn?’ zei vrijwel iedereen nee. “Waarom zouden ze mij in de auto of trein moeten kunnen bellen? Ik heb toch een antwoordapparaat.”
Digitale transformatie? Onderschat leervermogen ouderen niet
1 week
Digitalisering is voor iedereen aan de orde van de dag. In het dagelijks leven net zo goed als op ons werk. Alle medewerkers, van jong tot oud, kunnen daarom mee in de digitale transformatie, zegt expert duurzame inzetbaarheid Martine Bolhuis van Centraal Beheer. “Je hoeft niet altijd op zoek naar andere medewerkers, als je maar weet op welk punt jouw organisatie het nog wat beter kan doen om medewerkers te stimuleren.”
Beloftes in coronatijd (2)
1 week
Natuurlijk had ik gehoopt dat er geen column met de toevoeging 2 zou komen. Een sequel bij films is meestal een teken van succes, deel 2 bouwt hierop voort. Joost Schrage over beloftes van bedrijven in coronatijd.
Moet werkgever die verlies maakt toch bonus uitkeren?
1 week
Wanneer het financieel slecht gaat, wil een werkgever geen bonus uitkeren. Volgens FNV hebben de werknemers ook bij negatief resultaat recht op de bonus, omdat de bonusregeling niet alleen van de bedrijfsresultaten, maar ook van de individuele beoordeling uitgaat. Het woord is aan de kantonrechter.
Hoe een stappenplan voor leiderschap je door de coronacrisis helpt
2 weken
Sinds de uitbraak van het coronavirus zoeken veel organisaties naar nieuwe grond onder de voeten. De wereld ziet er anders en daardoor is het werk en zijn bijbehorende taken en verantwoordelijkheden veranderd. Een routekaart naar de nieuwe grond is er niet.
Vervroegd uittreden wordt gemakkelijker
2 weken
De eindheffing voor een regeling voor vervroegd uittreden (RVU) gaat van 2021 tot 2026 in de ijskast. Dit is een gevolg van het pensioenakkoord. De versoepeling van de RVU in een notendop.
Temperaturen op het werk, mag dat?
2 weken
Nu de lockdownmaatregelen langzaam maar zeker worden versoepeld, zoeken veel werkgevers naar een manier om werknemers veilig weer aan het werk te laten gaan. Een van de maatregelen die daarvoor wordt ingezet is het temperaturen van werknemers. Maar mag dat wel?
Werken in crisistijd: ‘De motivatie is groot. Maar hoe lang houden we dit vol?’
2 weken
Medewerkers zetten zonder morren de schouders eronder, zo luiden de eerste bevindingen van zo’n twintig HR-directeuren die terugblikken op de eerste weken van de coronacrisis. De motivatie en inzet zijn groot. Voorzichtig werpt HR een blik in de toekomst en denkt na over ‘lessons learned’ die ook na de crisis van pas kunnen komen.
Hoe geef je vorm aan de arbeidsrelaties met freelancers?
2 weken
In de coronacrisis worden niet alleen grote ondernemingen, maar ook freelancers hard getroffen. Hoewel freelancers vaak als een van de eersten op straat worden gezet en inkomen verliezen, zijn zij later hard nodig om de economie weer draaiende te krijgen. Een wake-up call voor HR-managers: dit is hét moment om aandacht te besteden aan de arbeidsrelatie met freelancers.
De corona-app: wat mag je er als werkgever mee?
2 weken
Mag je als werkgever je werknemer verplichten een app te installeren om coronaverspreiding tegen te gaan?
Kunstmatige intelligentie in HR: niet alles wat kan, mag
2 weken
Kunstmatige intelligentie – of artificial intelligence (AI) – en machine learning raken vrijwel iedereen. Ook op de werkvloer. Het verschaft werkgevers inzichten in sollicitanten en werknemers en zorgt ervoor dat HR-processen efficiënter verlopen. Maar voorzichtigheid blijft geboden. "Een AI-systeem kan volgens ethische standaarden zijn ingericht, maar recruiters en HR-medewerkers moeten deze ook ethisch toepassen."
Diefstal in bedrijfskleding: dringende reden voor ontslag? [rechtspraak]
2 weken
Wanneer een werknemer een misdrijf pleegt dat geen raakvlak heeft met te vervullen functie, is dat meestal geen dringende reden voor ontslag. Anders wordt dat wanneer werknemers in de fout gaan terwijl zij bedrijfskleding dragen.
Methodes voor talentontwikkeling in coronatijd
3 weken
Veel medewerkers bezinnen zich momenteel op hun werk en hun leven. Zij vragen zich af of ze het werk dat ze doen ook na de coronacrisis willen blijven doen. Of ze reflecteren of ze de wijze waarop ze het werk altijd deden in de toekomst zouden willen veranderen. Wat kan HR doen om dit goed te faciliteren? Wat kunnen we leren van best practices op dit terrein?
Zes tips om met je onderneming sterker uit de coronacrisis te komen
3 weken
Het ziet ernaar uit dat vanaf 1 juni steeds meer sectoren langzaamaan kunnen gaan (her)starten. “Benut de tijd die je nu nog hebt om de puntjes op de i te zetten”, zegt Matthijs van den Ende, directeur van Dyflexis, gespecialiseerd in personeelsplanning. Zes tips die je nu al – samen met je personeel – kunt uitvoeren om straks sterker uit deze crisis te komen.
Onboarding op afstand: zo verwelkom je nieuwe medewerkers tijdens de lockdown
3 weken
Een goed onboardingsprogramma kan ervoor zorgen dat een werknemer zich eerder thuis voelt in de organisatie en een vliegende start maakt in zijn werkzaamheden. Maar hoe doe je dat, onboarden in een periode dat thuiswerken de norm is en je de nieuwe medewerker misschien nog nooit live hebt gezien? Recruitmentbureau Robert Walters deelt een praktisch plan van aanpak voor het opzetten van een virtueel onboarding programma.

Pagina's

Abonneren op pw de gids