managers online

544 nieuwsberichten gevonden
Bijna helft logistieke medewerkers niet klaar voor toekomst
2 dagen
Bijna de helft van de medewerkers in de logistiek en supply chain sector is niet klaar voor de toekomst. 40 procent zegt dat in zijn of haar huidige baan onvoldoende ruimte is voor de ontwikkeling van nieuwe technische vaardigheden.
Duitse graadmeter: wereldwijde recessie zet door
5 dagen
De Duitse economie is de perfecte thermometer om de gezondheid van de wereldwijde economie te meten. Afgaande op de German Global Trade Momentum (GGTM) moet er nu snel iets gebeuren om een diepe, wereldwijde recessie te voorkomen. Helaas zijn er geen tekenen van verbetering zichtbaar.
Hoe weet u of iemand over de juiste mindset beschikt?
5 dagen
Nieuwe werknemers vinden voor uw bedrijf kan simpel lijken. Een vacaturetekst opstellen en vervolgens een checklist afvinken aan de hand van een CV kan iedereen. Maar hoe ontdekt u of een kandidaat over de juiste mindset beschikt?
Het recept voor de ideale vacature
6 dagen
Altijd online bereikbaar, op de hoogte van de nieuwste weetjes, elke generatie heeft haar eigen kenmerken. Jongeren tegenwoordig scannen online teksten, kijken eigenlijk liever filmpjes en prikken dwars door mooie praatjes heen.
Digitale-competentiekloof schaadt internationale bedrijven
6 dagen
Digitale competenties zijn onmisbaar geworden voor het bereiken van bedrijfsdoelstellingen, zo blijkt uit nieuw onderzoek door de Economist Intelligence Unit (EIU).
Kwart bedrijven ervaart personeelstekort
6 dagen
Nog steeds ervaart een kwart van de bedrijven belemmeringen bij het uitoefenen van de bedrijfsactiviteiten door een tekort aan arbeidskrachten.
Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)
6 dagen
Ooit las ik het volgende verhaal. Misschien ken jij het ook? Twee zoons groeiden op bij een alcoholistische vader. De een raakt verslaafd aan de alcohol en belandde in de goot. De ander werd een succesvol zakenman, stichtte een gezin en leidde een leven vol geluk en voorspoed.
Economisch beeld fractie minder gunstig
1 week
Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van het CBS is in augustus een fractie minder gunstig dan een maand eerder, meldt het CBS. In de Conjunctuurklok van half augustus presteren negen van de dertien indicatoren beter dan hun langjarige trend.
Ruim 220.000 mensen werken niet vanwege zorgtaken
1 week
Het aantal mensen dat niet deelneemt aan de arbeidsmarkt vanwege zorg voor een gezin of huishouden is vanaf 2008 met bijna een derde afgenomen. In 2018 gaven 211.000 vrouwen en 12.000 mannen zorgtaken als reden om niet te kunnen of willen werken.
Nieuwe tech tools die uw wervingsproces kunnen moderniseren
1 week
Digitalisering biedt organisaties de kans om het wervingsproces naar een hoger niveau te tillen. Dat is nodig ook, want de verwachtingen die sollicitanten hebben van het sollicitatieproces bij hun nieuwe werkgever zijn aan het veranderen.
Vijf fabels over het hergebruiken van software
1 week
De handel in gebruikte software is niet nieuw, maar ook nog steeds niet echt gemeengoed. Door de populariteit van SaaS-oplossingen lijkt de tweedehandsmarkt op de achtergrond te raken.
Dekkingsgraad duikt onder kritieke grens
1 week
De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is begin augustus gedaald van 102 procent naar 98 procent.
Zakelijke rijder gaat het liefst met zijn leaseauto op vakantie
1 week
Met de leaseauto op vakantie is de derde belangrijkste reden waarvoor een leaseauto gebruikt wordt. Op plek een en twee staan respectievelijk familie/vrienden bezoeken en winkelen/boodschappen doen.
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?
1 week
In de War for Talent doen organisaties er alles aan om zich te onderscheiden. Zeker kennisorganisaties vechten om talent en hebben moeite om het grote aantal openstaande vacatures te vullen.

Pagina's

Abonneren op managers online