managers online

800 nieuwsberichten gevonden
Tweederde van bedrijven is niet op de hoogte van de risico's bij gebruik van SaaS-oplossingen
2 dagen
De Universiteit van Utrecht heeft samen met ACC ICT onderzoek gedaan naar de perceptie rondom veiligheid en beschikbaarheid van SaaS-oplossingen bij zowel leveranciers als gebruikers. Meer dan 120 bedrijven (gebruikers) werd gevraagd naar de mogelijke risicos rondom het gebruik van SaaS-oplossingen. Wat blijkt: het merendeel, 66 procent van de bedrijven, is niet op de hoogte van risicos en verregaande consequenties.
Tijdsregistratie op het werk: Nederland meest digitale leerling van de klas
3 dagen
Zes op de tien van de Nederlandse ondernemingen waar de arbeidstijd wordt geregistreerd, hanteert nog een traditioneel Time en Attendance (T&A) systeem: een badge, prik- of tijdsklok, Excel sheet, of zelfs pen en papier. Dat klinkt fors, maar in vergelijking met andere Europese landen is dat een relatief laag cijfer. Vooral op vlak van digitale en biometrische alternatieven voor T&A management, zoals inloggen via applicaties of met een vingerafdruk, scoren Nederlandse bedrijven erg hoog.
Dit zijn de meest favoriete werkgevers in Nederland onder mensen met een migratieachtergrond
3 dagen
Nu diversiteit steeds hoger op de agenda staat van werkgevers in Nederland, is er niet alleen aandacht voor onderscheidend arbeidsmarktgedrag van mannen, vrouwen, jongeren en ouderen, maar ook meer aandacht voor de verschillen op basis van etniciteit, cultuur en migratieachtergrond. Daarin vallen vooral de grote overeenkomsten op, maar ook de interessante kleine verschillen.
Amsterdam wereldwijd op nummer twee wat betreft stedelijke mobiliteit
3 dagen
Amsterdam is een uitstekende kandidaat om de wereldwijde mobiliteitsrevolutie te leiden. Dit blijkt uit de Urban Mobility Readiness Index van Oliver Wyman. De index geeft weer welke wereldsteden zich in de toekomst zullen onderscheiden op het vlak van mobiliteit. Singapore scoort volgens de index het best, gevolgd door Amsterdam, Londen, Shanghai en New York.
Hoe ga ik om met een egocentrische collega?
3 dagen
Mijn samenwerking met een collega blijkt minder professioneel, integer en authentiek te zijn dan voorgesteld. Afspraken worden te vaak gewijzigd en dat belemmert de voortgang van mijn afdeling met alle gevolgen van dien. Deze collega werkt strategisch met veel flair en blijkt achteraf te veel gericht te zijn op zijn eigen belang en behoefte. Ik ben heel lang toegeeflijk en aanpassend geweest, met ook afspraken daarover, maar dat heeft niet mogen baten. Hij kan niet tegen feedback, waardoor de...
Een op vijf luncht het liefst alleen
6 dagen
Maar liefst achttien procent van de werkende Nederlanders luncht op werk het liefst alleen. Mannen (twintig procent) zijn hiervan een grotere voorstander dan vrouwen (slechts veertien procent).
Werkende Nederlander: Alleen kans op loonsverhoging door van baan te veranderen
6 dagen
Meer dan de helft van de Nederlanders zegt alleen een loonsverhoging te kunnen krijgen door van baan te wisselen. Dit blijkt uit onderzoek van Brunel onder 1.158 werkende Nederlanders boven de achttien.
Werkgever trekt personeel over streep met ‘borrels' en ‘pingpongen'
6 dagen
Sociale aangelegenheden op het werk zoals borrels, etentjes en bedrijfsuitjes worden steeds vaker ingezet door werkgevers in vacatureteksten. Dat blijkt uit onderzoek van Indeed.
Risico cyberaanvallen grotere kopzorg voor bedrijven dan krappe arbeidsmarkt
1 week
Drie kwart van de Nederlandse organisaties ziet cyberaanvallen als grootste bedrijfsrisico. Bijna een op de vijf ervaart de kans op een aanval als grootste bedreiging. Risicos op het gebied van wet- en regelgeving en economische onzekerheid vormen de nummers twee en drie.
Niet-lerende organisatie bestaat over tien jaar niet meer
1 week
Organisaties die op korte termijn niet snel stappen zetten op het gebied van leren en ontwikkelen, hebben over tien jaar geen bestaansrecht meer. Dat is althans de overtuiging van de meerderheid van de Nederlandse professionals op het gebied van learning en development (L&D).
Wat is As-a-Service nu ècht?
1 week
U kunt het tegenwoordig zo gek niet meer bedenken, of het is as-a-Service af te nemen: software, fietsen, en zelfs scheermesjes en spijkerbroeken. De verschuiving van bezit naar gebruik is zonder twijfel een van de belangrijkste economische transities van onze tijd, mogelijk gemaakt door technologie.
Hoe behoudt u medewerkers voor de organisatie?
1 week
In dit artikel vertelt Wieneke Brandt, Product Director bij XpertHR, waarom werkgeluk van medewerkers zo belangrijk is. Zelfs als werknemers namelijk tevreden zijn, geeft 54 procent namelijk aan open te staan voor een andere baan.
Drie op tien werknemers vinden dat organisatie digitaal achterloopt
1 week
29 procent van de Nederlandse werknemers is van mening dat de organisatie waarvoor ze werken, achterloopt op het gebied van digitalisering en automatisering. Ook stoort ruim een derde zich aan de hoeveelheid systemen en programmas die ze moeten gebruiken tijdens hun werkzaamheden.
Perry van der Weyden is CIO of the Year 2019
1 week
Perry van der Weyden, CIO van Rijkswaterstaat (RWS), is winnaar van de CIO of the Year Award 2019. Hij dankte de prijs aan zijn doorslaggevende rol in de digitale ontwikkeling van zijn organisatie.
Hoe kiest een groeibedrijf tussen vast of tijdelijk personeel?
1 week
Managers en zaakvoerders krijgen vroeg of laat met de keuze te maken: extra personeel aannemen of personeel inhuren? Die keuze is niet eenvoudig, omdat elke optie eigen voor- en nadelen kent.
Organisaties gaan Artificial Intelligence verder opschalen in 2020
1 week
Het afgelopen jaar zagen we weer veel nieuwe ontwikkelingen en speculaties over hoe Artificial Intelligence (AI) de toekomst gaat veranderen. Maar wat kunnen we volgend jaar verwachten van deze technologie?
Uitstelgedrag: energie in de verkeerde dingen
1 week
Ook weleens moeite om aan iets te beginnen? Kun je jezelf er niet toe zetten? Terwijl je toch uit ervaring weet dat het achteraf meestal wel meevalt? En dat het vaak plezierig is om het maar achter de rug te hebben? Uitstelgedrag… Lees wat erachter kan zitten en doe er wat aan.
5 Praktische tips voor effectieve verkoopgesprekken
1 week
In de verkoop draait het niet zozeer om goede verkoopgesprekken maar veel meer om effectieve verkoopgesprekken. Dat maakt het verschil tussen succesvolle verkopers en minder succesvolle verkopers. Die laatste zeggen vaak Tjonge wat het ik een hoop goede gesprekken gevoerd! Maar als u ze dan vraagt Wat heeft het opgeleverd? Dan blijft het stil. Dat kan gelukkig anders.

Pagina's

Abonneren op managers online