managers online

65 nieuwsberichten gevonden
Onderzoek toont tekortkomingen in huidige CX-strategieën
2 dagen
Het nieuwe Cracking Tomorrows CX Code onderzoek van de CMO Council in samenwerking met SAS toont aan dat maar weinig bedrijven erin zijn geslaagd de digitale transformatie door te voeren die noodzakelijk is voor een succesvolle hybride customer experience (CX). Minder dan een op de zeven marketeers in EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) beschikt over de digitale infrastructuur om een volwassen hybride klantervaring te leveren.
Drie slechte gewoontes die samenwerking binnen hybride teams in de weg staan
2 dagen
Communiceren, informatie uitwisselen, vergaderen, beslissingen nemen en conflicten oplossen: een hoop van deze taken vindt tegenwoordig plaats in een hybride werkomgeving. Het is van cruciaal belang om te breken met slechte gewoontes die zijn meegenomen uit de tijd toen we nog fulltime op kantoor werkten. Waarom? Ten eerste omdat teamleden zich daardoor niet veilig, op hun gemak of gewaardeerd voelen. En dat zijn juist de bouwstenen voor teamwork en creativiteit.
CIO-onderzoek onthult urgentie om monitoring en beveiliging te convergeren
2 dagen
Dynatrace heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder 1.300 CIOs en senior DevOps-managers in grote organisaties. Daaruit blijkt dat het moeilijker wordt om de softwarebetrouwbaarheid en -veiligheid te onderhouden naarmate de vraag naar continue releasecycli groeit en de toenemende complexiteit van cloud-native omgevingen de kans vergroot dat niet ontdekte kwetsbaarheden tot een productieversie doordringen.
Juristen voorzien stijging hoeveelheid geschillen
3 dagen
Maar liefst acht op de tien juridische professionals verwachten dat in 2023 het aantal juridische geschillen gelijk blijft of stijgt. Dit blijkt uit het jaarlijkse Global Disputes Forecast van Baker McKenzie, waarin 600 internationale senior juristen en risk managers van grote ondernemingen werden ondervraagd. Hierbij is vooral cybersecurity een zorgenkind, want maar liefst 62 procent van de respondenten noemt dit een groot risico voor organisaties.
Nederlanders zijn gerustgesteld dat zij komend jaar de energierekening kunnen betalen
3 dagen
Maar liefst 83 procent van de Nederlanders heeft er vertrouwen in dat zij komend jaar de energierekening kunnen blijven betalen. Dat blijkt uit onderzoek van Flanderijn, uitgevoerd onder zon 1.200 Nederlanders. Dat zoveel mensen gerustgesteld zijn dat zij de rekening kunnen betalen, kan komen door het prijsplafond dat de overheid voor dit jaar heeft ingesteld na een flinke stijging van de energieprijzen vorig jaar.
HEMA, Bol.com en G-Star zijn dé internationale Digital Leaders
4 dagen
BearingPoint presenteert de Digital Leaders van afgelopen jaar. Nederland domineert de Top Drie met HEMA, Bol.com en G-Star. De analyse laat zien dat, hoewel Nederlandse bedrijven goed scoren op digitaal vlak, de banken- en consumentengoederensector achterblijven. Ook hebben bedrijven het afgelopen jaar de focus verlegd naar video en social media, mogelijk door de aanscherpingen op het gebied van data en privacy.
Helft werkend Nederland: de term manager wordt te pas en te onpas gebruikt
6 dagen
De term manager wordt te pas en te onpas gebruikt, aldus de helft van werkend Nederland (49 procent). Dit blijkt uit het Nationaal Mangementonderzoek van managementopleider ISBW onder ruim 1.000 werkende Nederlanders. Volgens 45 procent van de werknemers ben je pas echt een manager als je een team aanstuurt.
Zes manieren om de plakfactor van je organisatie te vergroten
1 week
De grote uittocht van het personeel in de IT-sector ging in 2021 van start en loopt niet zo snel terug als velen hadden gehoopt. De MIT Sloan Management Review wijst vijf oorzaken aan voor dit massale personeelsverloop, in volgorde van belangrijkheid: een giftige bedrijfscultuur, onzekerheid over het baanbehoud en reorganisaties, burn-out, onvoldoende erkenning en een onbevredigende omgang van de werkgever met de coronacrisis.
Retentie als talentstrategie
1 week
Voorkomen is beter dan genezen, behouden is beter dan aannemen. Het is voor een bedrijf veel aantrekkelijker om een werknemer te behouden die de organisatie al kent, tevreden is en weet dat er doorgroeimogelijkheden zijn dan op zoek te gaan naar een nieuwe werknemer. Nog los van onboarding en training om de gevraagde vaardigheden op het juiste niveau te krijgen. Zoiets kost tijd en tijd kost…? Juist.
‘Niet geslaagd? Geen extra salaris'
1 week
Bij 65 procent van de organisaties in de zakelijke dienstverlening is leren en ontwikkelen vaste prik in ontwikkel- en beoordelingsgesprekken, meer dan gemiddeld (60 procent). Ook heeft het niet halen van opleidingsdoelstellingen hier de meest gevolgen (39 procent vs 29 procent gemiddeld). In de zorg (25 procent), onderwijs (twintig procent) en bij de overheid (21 procent) zijn er minder vaak gevolgen voor medewerkers.
C-suite wil in technologie investeren om uit de recessie te komen
1 week
De Worldcom Public Relations Group heeft een speciaal technologierapport van de Worldcom Confidence Index (WCI) uitgebracht. Een belangrijke conclusie van het rapport is dat de C-suite van plan is technologie in te zetten om uitdagingen zoals de wereldwijde recessie, de hoge inflatie en de houding van consumenten het hoofd te bieden.
De top drie tech-trends volgens Alibaba
1 week
Alibaba DAMO Academy (DAMO) deelt de belangrijkste tech-trends waar vrijwel iedere branche mee te maken zal krijgen. De top drie ontwikkelingen zijn generatieve AI, dual-engine decision intelligence en cloud-native security.
Professionals treden vol vertrouwen het nieuwe arbeidsjaar tegemoet
1 week
Nieuw onderzoek van LinkedIn laat zien dat professionals ondanks onzekere economische tijden positief gestemd zijn over hun baankansen in 2023. Hoewel uit data van het platform blijkt dat het aantal aanwervingen in december met 14,5 procent gedaald is ten opzichte van december vorig jaar, geeft 40 procent toch aan dat ze meer vertrouwen hebben in het vinden van een nieuwe baan in vergelijking met vorig jaar. Sterker nog: 59 procent overweegt om het aankomende jaar van baan te veranderen.
IT-leiders voelen zich steeds vaker niet beschermd tegen cyberaanvallen en andere rampen
1 week
Veeam Software presenteert de resultaten van zijn jaarlijkse Data Protection Trends Report dat inzicht geeft in de markt voor gegevensbescherming en hoe deze zich blijft ontwikkelen in een digitale wereld. Uit het onderzoek blijkt dat organisaties te maken hebben met complexere hybride IT-omgevingen. Ze verhogen hun budgetten om cyberaanvallen af te weren en om bij te blijven wat betreft diversificatie van productieomgevingen in verschillende clouds.

Pagina's

Abonneren op managers online