managers online

271 nieuwsberichten gevonden
Samen werken aan de toekomst van werken
1 uur
Sommige gezegdes zijn niet voor niks klassiekers. Zo is de eeuwenoude uitspraak op de werkvloer Mensen zijn ons allerbelangrijkste kapitaal nog steeds actueel. Zelfs nu, in een tijdperk waar angst heerst voor robots die op de loer liggen om onze banen in te pikken.
Bijna driekwart van de werknemers durft zich niet ziek te melden vanwege hooikoorts
1 uur
Uit onderzoek van e-Kortingscode.nl blijkt dat zon zeventien procent van de werkende Nederlanders met hooikoorts zich wel eens ziek meldt vanwege de hooikoortsklachten. Opmerkelijk is dat 58 procent daarvan zich ziek meldt met griep als reden.
Digitalisering zorgt in Nederland voor meer banen dan in buurlanden
1 uur
Het percentage werkgevers dat door de groeiende invloed van digitalisering en automatisering de komende twee jaar meer medewerkers verwacht aan te nemen, ligt in Nederland fors hoger dan in omliggende landen.
Alles transactie Managementboek van het jaar 2019
1 dag
Op het zestiende Managementboekengala werd bekend gemaakt dat een vakjury het boek Alles transactie heeft gekozen als winnaar van de verkiezing van Managementboek van het jaar 2019.
Voor het eerst minder werklozen dan voor crisis
1 dag
Het aantal vijftien- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 16.000 per maand toegenomen. In maart waren er ruim 8,9 miljoen werkenden.
Dit kunnen managers leren van gaming
1 dag
Een managementfunctie is geen spelletje. Maar een spelletje op zijn tijd kan voor managers heel nuttig zijn. Gamen helpt managers op allerlei manieren om beter in hun vak te worden, zegt Raymond Luijbregts.
Griepgolf kost dit jaar ‘slechts 750 miljoen euro
2 dagen
Uit ziektecijfers van Acture blijkt dat de griepgolf van de afgelopen maanden Nederland beduidend minder heeft gekost ten opzichte van vorig jaar.
De strijd tegen plastics: hoe beleggers kunnen bijdragen aan veranderingen
2 dagen
Sinds het begin van de grootschalige productie van plastics in de jaren vijftig van de vorige eeuw, is het jaarlijkse productievolume gestegen tot 380 miljoen ton, waarbij meer dan de helft van de 8,3 miljard ton plastic die ooit is geproduceerd op stortplaatsen of elders in het milieu terecht is gekomen.
Koester hoge verwachtingen, zonder iets te verwachten
2 dagen
Soms lijkt het allemaal tegen te zitten. U raakt gefrustreerd, u zoekt naar een zondebok of zwelgt in zelfmedelijden. Maar dat lost niks op. Het is de kunst om te leren relativeren, zonder onverschillig te zijn en hoge verwachtingen te blijven koesteren, zonder iets te verwachten.
Digital risk protection maakt preventief ingrijpen mogelijk
6 dagen
Zou het niet fijn zijn als u vooraf weet dat cybercriminelen het op uw bedrijf hebben gemunt? Dat u op de hoogte bent van een geplande cyberaanval, nog voordat de eerste kwaadaardige activiteiten daadwerkelijk zijn uitgevoerd?
Miljarden in revolverende fondsen, maar verantwoording nog summier
6 dagen
De rijksoverheid stimuleert maatschappelijke doelen steeds vaker via zogenaamde revolverende fondsen. Daarmee worden bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen aan huizen gefinancierd en handel met ontwikkelingslanden bevorderd.
Drie handige kantoorapps in 2019
6 dagen
Plannen en organiseren zijn twee van de meest voorkomende taken die u op kantoor zult verrichten. Mogelijk maakt u gebruik van systemen, softwarepakketten of andere tools die het kantoorleven vergemakkelijken.
Retailmanagers hebben behoefte aan betere supply chain-visibiliteit
1 week
Zetes heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder 451 beslissers bij retailers in Europa. Daaruit blijkt dat de wensen van klanten leiden tot oplopende complexiteit, verspilling en kosten in de supply chains.
ISDN2 verdwijnt: 50.000 bedrijven uit de lucht
1 week
In september van dit jaar is het gedaan met de traditionele kabel uit de muur die jarenlang toegang bood tot internet en telefonie. Het inmiddels zwaar verouderde ISDN2 is dan voorgoed verleden tijd.
Helft millennials wil meer flexibiliteit in hun werk
1 week
54 procent van de millennials, geboren tussen 1980 en 2000, vindt de mogelijkheid om de eigen werkuren te kunnen bepalen belangrijk tot zeer belangrijk bij de start van een nieuwe baan.
Jonge bedrijven behoren tot snelst stijgende retailmerken
1 week
Het zijn vooral jonge bedrijven die sinds 2015 als retailmerk furore maken. In de lijst met 100 sterkste retailmerken van Nederland, stijgen Coolblue (opgericht in 1999), BENU Apotheek (introductie naam in 2012) en Rituals (sinds 2000) het snelst.
Drie op de tien werknemers ervaren informatieovervloed
1 week
In 2018 kreeg 28 procent van alle werknemers (ruim 2,1 miljoen mensen) op een werkdag zoveel informatie dat zij vaak of altijd moeite hadden om dit snel genoeg te verwerken. In 2014 was dat nog 25 procent.
Politieke verschuivingen vergroten risicos Europees bedrijfsleven
1 week
Europa wordt geconfronteerd met een steeds complexer wordende veiligheidsomgeving. Islamitisch en extreemrechts terrorisme leiden tot kwetsbaarheden voor bedrijven en de maatschappij. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Aon.
Internationale M&A-activiteiten voegen afgelopen anderhalf jaar al geen waarde meer toe
1 week
Sommige fusies en overnames voegen waarde toe en anderen hebben een negatief resultaat op de waarde van de overnemende partij. Uit onderzoek van Willis Towers Watson en Cass Business School blijkt dat de internationale M&A-markt op dat gebied zeer slecht draait, nu deze voor het zesde kwartaal op rij een slecht resultaat laat zien.
Investeren in de toekomst van uw kind
1 week
Ouders die voor particulier onderwijs kiezen, willen de beste toekomst voor hun kind. Maar hoe zit dat precies? Wat levert particulier onderwijs uw kind allemaal op ten opzichte van regulier onderwijs? En hoe zit dat specifiek bij businessopleidingen?
Nederlands bedrijfsleven zet zich in voor vluchtelingen
1 week
CEOs en andere leiders van vijftien vooraanstaande multinationals in Nederland , waaronder Shell, ING, en Philips, hebben een belangrijke stap ter bevordering van vluchtelingintegratie gezet door meer hulp toe te zeggen aan vluchtelingen in binnen- en buitenland.
Verwacht pensioen van mannen derde meer dan van vrouwen
2 weken
Aan het begin van hun werkzame leven bouwen mannen en vrouwen ongeveer evenveel pensioen op, maar bij oudere leeftijdsgroepen blijken mannen steeds hogere aanspraken op te hebben gebouwd dan vrouwen.

Pagina's

Abonneren op managers online