managers online

675 nieuwsberichten gevonden
IT op de werkvloer: vloek of zegen voor de productiviteit?
1 dag
Productiviteit. Het blijft een woord dat continu terugkomt; op uw werk, in functioneringsgesprekken, tijdens evaluaties en als u zelf kijkt naar hoe uw dag is verlopen. Hoeveel hebt u gedaan in die paar uur? En was het genoeg?
(Voor)liefde voor geld belangrijke voorwaarde om bij bank te werken
1 dag
Maar liefst negentien procent van de Nederlanders denkt dat alleen mensen die geld een belangrijk onderdeel van hun leven vinden, geschikt zijn om bij een bank te werken. Dat blijkt uit onderzoek dat FBD liet uitvoeren onder 1.029 werkende Nederlanders.
Helft werknemers solliciteert onder werktijd
2 dagen
Werkend Nederland is actief aan het solliciteren tijdens kantooruren, blijkt uit onderzoek van XpertHR onder 1038 werknemers. Dit betekent het zoeken van vacatures, motivatiebrieven schrijven en het maken van sollicitatieafspraken.
Ook bedrijven moeten investeren in ICT-skills
2 dagen
51 procent van de Nederlandse leraren vindt dat er op lerarenopleidingen onvoldoende aandacht aan ICT wordt gegeven. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten liet uitvoeren door PanelWizard onder 528 onderwijsprofessionals.
Mannen zijn chagrijnig als Max Verstappen uitvalt
3 dagen
Afgelopen weekend vond de Formule 1-race in Japan plaats, waarbij Max Verstappen helaas direct uitviel. AutoScout24 deed onderzoek en het blijkt dat negentien procent van de mannen chagrijnig wordt als Max uitvalt of straf krijgt, terwijl dit percentage bij de vrouwen op twaalf ligt.
In 2030 is een kwart minder inzetbaar door werkgerelateerde stress
3 dagen
Werkstress en burn-out worden veel te vaak verkeerd behandeld. Dit kan effect hebben op de economische groei. Arbo Unie bepleit een meer doeltreffende aanpak gericht op het voorkomen en verhelpen van de oorzaken van stress.
Voorkom plasticvervuiling met het businessmodel van de toekomst
4 dagen
Vorige week was de Dag van de Duurzaamheid, een dag waarop men wil laten zien dat duurzaamheid urgent en noodzakelijk is. Een dag als deze is nodig omdat de overgrote meerderheid van de bedrijven nog steeds op basis van een wegwerpmodel produceert: kopen, gebruiken en weggooien dus.
Topmanagers ABN Amro, FrieslandCampina en Johnson en Johnson in finale Young Captain Award
5 dagen
De drie finalisten van de Young Captain Award 2019 zijn bekend. Nicoline van Leersum (Johnson en Johnson), Dustin Woodward (FrieslandCampina) en Eric Jones (ABN Amro) strijden tijdens deze lustrumeditie om de titel Young Captain 2019. Op 25 november wordt de winnaar bekend gemaakt.
Hoe je je team van binnenuit versterkt
5 dagen
Als professioneel trainer mag ik regelmatig helpen om de onderlinge communicatie in een team naar een hoger niveau te tillen. Behalve die interventie waarderen ze vaak ook dat ze eindelijk weer eens iets in gezamenlijkheid mogen doen. Ja, zo gaat dat kennelijk: binnen de meeste teams van zelfstandig werkende professionals vervreemden mensen uiteindelijk zo ongeveer van elkaar.
Een derde van de technische vacatures pas na zes tot twaalf maanden vervuld
1 week
Een op de drie (31 procent) technische vacatures wordt pas na zes tot twaalf maanden vervuld. Het tekort aan technici is dus nog niet verholpen. Werkgevers vissen nog te vaak en te lang achter het net in de strijd om talent.
Vijftien procent van de IT-beslissers vindt eigen cloudverbindingen onvoldoende beveiligd
1 week
Slechts twee derde van de IT-beslissers is van mening dat hun cloudverbindingen optimaal of voldoende zijn beveiligd (66 procent). Een verontrustend aantal, blijkt uit onderzoek van Telindus onder 294 IT-beslissers.
Parkeervergunning in grote stad wordt steeds duurder
1 week
Acht van de twaalf provinciehoofdsteden hebben de tarieven voor parkeervergunningen in 2019 ten opzichte van 2018 verhoogd. Assen hanteert hierbij het laagste tarief voor een parkeervergunning en Utrecht het hoogste.
Werkend Nederland wil manager niet op social media
1 week
Het merendeel (56 procent) van werkend Nederland is op geen enkel social media platform verbonden met zijn manager. Als werknemers wel verbonden zijn met hun manager, is dit meestal via Facebook (27 procent).
Dit zijn de meest ingrijpende technologische ontwikkelingen van de afgelopen vijf jaar
1 week
Artificial Intelligence wordt beschouwd als de meest ingrijpende technologische ontwikkeling van de afgelopen vijf jaar. Dat zegt 39 procent van de Nederlandse IT-professionals in een onderzoek van de Equinix Global Interconnection Index Volume.2.
Invoering sleepwet zorgt voor toename VPN-gebruik
1 week
Steeds meer consumenten lijken zich bewust van hun online privacy en de risicos die ze daarbij lopen. Ze maken tijdens het internetten namelijk steeds vaker gebruik van een VPN-verbinding. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl.
Nederlandse jongeren wereldwijd meest loyaal aan werkgever
1 week
Nederlandse jongen blijken s werelds loyaalste werknemers. Ten opzichte van jongeren in andere landen, blijven millennials in Nederland gemiddeld ruim twee keer langer bij een werkgever voordat zij overstappen naar een ander bedrijf.
Organisaties laks met cybertraining medewerkers
1 week
Organisaties nemen onvoldoende maatregelen om de achterstand van medewerkers in kennis en bewustwording rondom securityrisico's te bestrijden. Daardoor zijn organisaties onnodig kwetsbaar. Dat blijkt uit onderzoek van Mimecast.
Hoe deelt u uw bedrijfsbestanden veilig anno 2019?
1 week
Cybercriminelen veroorzaken steeds vaker bedrijfsschade. Zeker indien er bedrijfsgevoelige informatie wordt gedeeld, is het belangrijk dat er veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Daarvoor klopt men wel vaker aan bij de ICT-manager. Maar wat kan die manager dan doen?

Pagina's

Abonneren op managers online