managers online

64 nieuwsberichten gevonden
Risicofactoren voor bedrijfssucces in een wereld na de pandemie
11 uur
Cognizant presenteert de resultaten van The Future-Ready Business Benchmark, onderzoek van Economist Impact in opdracht van Cognizant. Dit uitgebreide onderzoek onder managers in acht sectoren en tien landen is bedoeld om inzicht te krijgen in de stand van zaken van de moderne organisatie. Ook belicht het de manier waarop managers zich voorbereiden op lange termijn succes in een post-pandemische wereld.
Phishing e-mails van HR- en IT-afdelingen zijn het meest effectief
3 dagen
KnowBe4 heeft de phishing-methoden en onderwerpen van e-mails waarop het meest wordt geklikt op een rij gezet. De helft van de geopende e-mails heeft een onderwerp met betrekking tot personeelszaken, zoals updates over het vakantiebeleid, wijzigingen in de kledingvoorschriften en functioneringsgesprekken.
Dit is hoe je cybersecurity op de kaart zet bij het management
4 dagen
Het aantal cyberrechtzaken van aandeelhouders van bedrijven neemt enorm toe. Zo nam Capital One genoegen met 190 miljoen dollar en werd er recent een nieuwe rechtszaak aangespannen tegen Ultimate Kronos Group voor vermeende nalatigheid toen bleek dat een slecht cybersecurity-systeem de oorzaak was van een ransomware-aanval.
Cybercriminelen bereiden zich voor op een wereld zonder macros
4 dagen
Microsoft kondigde in oktober 2021 en februari 2022 aan dat het XL4- en VBA-macro's standaard gaat blokkeren voor Office-gebruikers. De wijzigingen zijn uiteindelijk dit jaar van start gegaan. Cybercriminelen hebben hier op gereageerd door af te stappen van macro-gebaseerde aanvallen.
Tips voor een veilige werkplek, ook tijdens de vakantieperiode
5 dagen
De meeste werknemers kijken reikhalzend uit naar hun zomervakantie, maar voor security- en IT-personeel is dit vaak een bijzonder stressvolle tijd. Een cyberaanval kan de vakantieperiode namelijk binnen no-time verpesten en personeel met een nare nasmaak achterlaten.
Wekelijkse aantal cyberaanvallen wereldwijd gestegen met 32 procent
5 dagen
Check Point Research (CPR) heeft nieuwe data over de trends in cyberaanvallen gepubliceerd. In het tweede kwartaal van 2022 nam het gemiddelde aantal wekelijkse cyberaanvallen wereldwijd toe met 32 procent, vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Hiermee werd een piek bereikt van gemiddeld 1.200 wekelijkse aanvallen per organisatie.
Vier tips voor meer werknemersbetrokkenheid in de zorg in tijden van hybride werken
6 dagen
Sinds 2020 zijn zorgverleners gewend geraakt aan het gebruik van digitale hulpmiddelen om zorg op afstand te verlenen. Dit geldt met name op het vlak van preventieve zorg, geestelijke gezondheidszorg en de medische nazorg. Maar naarmate de overgang naar hybride manieren van werken zich in de hele zorgsector voortzet, rijzen er veel vragen over wat dit betekent voor de betrokkenheid van werknemers.
Toptalent aantrekken en behouden met een ‘employee first' bedrijfscultuur
6 dagen
Er is binnen veel organisaties sprake van groeiende problemen rond de fysieke en mentale gezondheid van personeel. Het welzijn van personeel is uitgegroeid tot een drijvende kracht achter de werving en het behoud van talent. Volgens onderzoek is voor 59 procent van alle Nederlandse werknemers de beschikbaarheid van ergonomische apparatuur en een gezonde werkomgeving een doorslaggevende factor in het kiezen voor een nieuwe werkgever.
Remote is here to stay
1 week
De huidige economische situatie en arbeidstekorten maken het aannemen van remote personeel steeds aantrekkelijker voor bedrijven. De voordelen van remote werken zijn ook het Nederlandse parlement niet ontgaan. Zo werd recent aangekondigd dat in Nederland remote werken als wettelijk recht wordt vastgesteld, waarmee het een van de eerste landen is om dit te doen.
Telefoon of tabletgebruik tijdens zomervakantie niet zonder risico
1 week
In de zomer nemen mensen massaal hun smartphone of tablet mee op vakantie. Bijna iedereen (98 procent) neemt een mobiele telefoon mee en ongeveer de helft van de ondervraagden heeft ook een laptop of tablet bij zich. Uit onderzoek van refurbed blijkt dat dit niet zonder risico is. Ongeveer 80 procent van de ondervraagden heeft een meegenomen apparaat wel eens op een harde ondergrond of in het water laten vallen tijdens de zomervakantie.
Hoge verwachtingen voor cloud-native ontwikkeling vereisen snelle toename van kennis en ervaring
1 week
Ruim zeven op de tien (72 procent) IT-pioniers en -ontwikkelaars verwachten dat het merendeel van hun apps tegen 2023 wordt gemaakt met behulp van cloud-native ontwikkeling, al ontbreekt het bij de helft (47 procent) nog aan voldoende kennis hierover. Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek van OutSystems onder meer dan 500 IT-pioniers en -ontwikkelaars in verschillende sectoren naar de voordelen en uitdagingen van cloud-native ontwikkelingen.
Wat je kunt doen aan micromanagement binnen je organisatie
1 week
Micromanagement is een probleem dat je als organisatie niet kan negeren. Een manager die zich overal mee bemoeit kan resulteren in een slechte sfeer, personeelsverloop, excessief verzuim en een gebrek aan betrokkenheid van het personeel. Bij een bedrijf met 10.000 werknemers kunnen de jaarlijkse kosten van verzuim als gevolg van micromanagement oplopen tot zon 600.000 euro.
Nederlanders willen vooral buiten kantoor kunnen werken
1 week
Remote heeft 10.000 voltijdwerkers in Nederland, het VK, Frankrijk, Duitsland en de VS gevraagd naar de meest gewenste secundaire arbeidsvoorwaarden. Flexibele werktijden komt hier gemiddeld als belangrijkste uit. In de VS geven ze de voorkeur aan een zorgverzekering, terwijl men in Nederland graag vanuit huis of een andere locatie werkt. Bijna twee derde (63 procent) wil dat hun werkgever meebetaalt aan het inrichten van een thuiskantoor.
Digitalisering van customer journey is topprioriteit voor Nederlandse bedrijven
1 week
Experian presenteert zijn zesde jaarlijkse Global Identity en Fraud Report. Hierin deelt Experian inzichten over hoe het gebruik van technologie helpt om de customer experience te verbeteren. Het rapport gaat ook dieper in op het belang van anti-fraudemaatregelen ter bescherming van consumenten nu zij steeds meer aspecten van hun leven online afhandelen.
Optimisme over M&A-markt verdwijnt door toename risicos
1 week
De heropleving van de markt voor fusies en overnames (M&A) van 2021 zal dit jaar niet in dezelfde mate doorzetten, aldus Aon en Mergermarket. Geopolitieke instabiliteit, inflatie en andere risicos zorgen voor een complexe markt waarin het voor dealmakers lastiger wordt om een deal te sluiten.
Zeventien procent werkenden voelt zich verplicht bereikbaar te zijn op vakantie
1 week
Maar liefst een op de zes Nederlanders voelt zich gedwongen om tijdens vakantie bereikbaar te zijn voor werk. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.214 Nederlanders werkend in loondienst, uitgevoerd door PanelWizard. Ondanks die noodzaak heeft 37 procent van de werkende Nederlanders er geen problemen mee als hun werkgever hen tijdens vakantie belt of mailt.

Pagina's

Abonneren op managers online