managers online

1672 nieuwsberichten gevonden
Bestuurders kunnen aansprakelijk zijn bij het aangaan van overeenkomsten
2 dagen
Wanneer een onderneming overeenkomsten aangaat, bestaat er altijd het risico op bestuurdersaansprakelijkheid. In principe treft dit vooral de formele bestuurder, maar zelfs managers kunnen ermee te maken krijgen. Dat beweert althans Frauke Oudgenoeg, expert zakelijk geld lenen bij Directgeld-lenen.nl.
Een op zes mannen vindt dat partner te veel verdient
3 dagen
Maar liefst vijftien procent van de thuiswerkende Nederlandse mannen vindt dat zijn partner een te hoog salaris krijgt, nu zij door de coronacrisis meer zicht hebben op wat hij of zij tijdens een gemiddelde werkdag allemaal uitspookt. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.006 Nederlanders die samen met hun partner vanuit huis werken.
De favoriete vakgebieden van oud-horecapersoneel
4 dagen
De horecabranche heeft het afgelopen jaar flinke klappen gekregen. De deuren moesten sluiten, mochten vervolgens weer open voor een korte zomerperiode en werden uiteindelijk weer gesloten gedurende de lange wintermaanden. Een onvermijdelijk gevolg hiervan is de herplaatsing van oud-horecapersoneel.
Jongere vindt werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van medewerkers
4 dagen
Ruim driekwart (76 procent) van de werkenden onder de 30 jaar vindt dat de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van medewerkers bij de werkgever ligt. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR onder 1.288 Nederlanders in loondienst voor minimaal 32 uur per week. Kijkend naar heel werkend Nederland heeft 68 procent deze mening.
Digitalisering en duurzaamheid steeds meer hand in hand
4 dagen
Covid19 verlegt de bedrijfsfocus naar digitalisering omdat het bedrijven dwingt om flexibel te reageren. We zien nieuwe digitale businessmodellen ontstaan. Bedrijven blijven daarbij oog houden voor duurzaamheid want het belang van duurzaamheid groeit. Willen bedrijven in de toekomst levensvatbaar blijven, zullen ze ook snel een duurzame business moeten realiseren.
Door pandemie meer behoefte aan duurzame en flexibele mobiliteitsoplossingen
5 dagen
Uit onderzoek dat is uitgevoerd door Arval Mobility Observatory is naar voren gekomen dat de komende jaren meer behoefte is aan duurzame en flexibele mobiliteitsoplossingen voor medewerkers. De Covid-19 pandemie zorgt voor een groeiende behoefte aan zowel operationele (auto)leaseregelingen als duurzamere mobiliteitsoplossingen.
Multinationals op schema met economische integratie vluchtelingen
5 dagen
Twee jaar na de ambitieuze toezeggingen om vluchtelingen in binnen- en buitenland te ondersteunen bij economische integratie, werden de vorderingen van zestien bedrijven in Nederland bekendgemaakt tijdens een online evenement georganiseerd door Tent Partnership for Refugees. Onder andere ManpowerGroup, Philips en Rabobank behoren tot deze bedrijven.
AI-ificatie en cloudautomatisering: ontwikkelingen in onvoorspelbare tijden
1 week
Halverwege februari 2020 werden alle plannen van de tafel geveegd, en moest er een nieuwe route worden uitgestippeld voor veel bedrijven. De maanden daarop bleken bewogen, onzeker en met name onvoorspelbaar. In het afgelopen jaar openden kwaadwillende actoren de aanval op alle thuiswerkers, stegen bedragen rond ransomware-losgeld en was het vooral een jaar met een sterke (na)druk op de digitale transformatie.
De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt
1 week
Het afgelopen jaar heeft de mobiele workforce in bedrijven een enorme duw gekregen en mobile services worden gezien als een kritisch element in de veerkracht van bedrijven. Dat wordt bevestigd door onderzoek uitgevoerd door IT-advies- en marktonderzoeksbureau IDC bij 1130 bedrijven in Europa, waaronder ook Nederlandse bedrijven.
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
1 week
Hoe zit het met jou als kritisch denker? In hoeverre heb jij deze vaardigheid onder de knie? Het is eigenlijk net zon basisvaardigheid als lezen, schrijven en rekenen, en zeker voor leiders. Met regie over je eigen denkproces ben je een betere leider. Kritisch denken leer je niet echt in je opleiding, je moet er zelf in investeren. Verdiep je er eens in, en laat je verleiden om bewust te werken aan je kritisch vermogen.
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
1 week
Het aantal aanvallen met fileless malware is explosief gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van WatchGuard Technologies. Het securitybedrijf detecteerde in 2020 bijna 900 procent meer bestandsloze malware dan in 2019. WatchGuard waarschuwt daarnaast voor een comeback van cryptominers en een toename in het gebruik van versleutelde malware. De bevindingen staan beschreven in de nieuwste editie van het Internet Security Report.
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
1 week
De opkomst van verschillende toekomstige IT-jobs ligt niet in Silicon Valley, maar in minder voor de hand liggende steden wereldwijd. Dat voorspelt Cognizant's Center for the Future of Work in het 21 Places of the Future-rapport, waarin het bedrijf opkomende technologiebranches koppelt aan locaties waar IT-innovaties in die sector floreren.
Scenario-planning, hoe pak je dat aan?
1 week
Wij willen scenarios uitdenken als jong, klein bedrijf om de toekomst zeker te stellen. Het kan wat ons, de directie, betreft alle kanten op gaan. Van innovatie, het bieden van onlinediensten tot samenwerken of het inslaan van een hele andere richting met bijvoorbeeld investeerders. Hoe moet je zoiets aanpakken?

Pagina's

Abonneren op managers online