managers online

61 nieuwsberichten gevonden
Arbeidsmigranten cruciaal voor Nederland, maar leer ook onbenut potentieel benutten
1 dag
Twee zieken en Rotterdam staat stil. De NS schrapt treinen en waarschuwt voor nieuwe ontregelingen. Uren wachten in de rij op Schiphol dreigt in vakantietijd de norm te worden. De piek van het CBS in de grafiek die het aantal openstaande vacatures per werkzoekende bijhoudt, was niet eerder zo hoog. In de zorg, het onderwijs, de horeca en tal van andere sectoren is een groot tekort aan personeel.
Kwart Nederlandse bedrijven wil geen zakendoen met bedrijven die verschillende valuta hanteren
1 dag
Bijna een kwart (23 procent) van de Nederlandse bedrijven geeft aan geen zaken te willen doen met bedrijven die buitenlandse valuta hanteren. Dit blijkt uit onderzoek van Banking Circle. Het onderzoek is uitgevoerd onder 511 financieel (mede)beslissers of eindverantwoordelijk binnen hun organisaties, die internationaal zakendoen.
Helft managers hecht meer waarde aan iemands potentie dan aan huidige capaciteiten
1 dag
De helft (49 procent) van de Nederlandse managers vindt iemands potentie meer waard dan hun huidige capaciteiten. Dit blijkt uit de ManagementScore van ISBW, een representatief onderzoek onder ruim 500 managers in Nederland. De meerderheid (54 procent) investeert dan ook liever in het opleiden van huidig personeel dan in recruitment om mensen met de juiste skills aan te nemen.
76 procent betaalt ransomware-criminelen
3 dagen
Bedrijven zijn aan de verliezende hand in de strijd tegen ransomware-aanvallers als het gaat om het beschermen van hun gegevens. Uit het Veeam 2022 Ransomware Trends Report blijkt dat 72 procent van de organisaties te maken heeft gehad met gedeeltelijke of complete aanvallen op hun back-up repositories.
Maatschappelijke betrokkenheid werkgever essentieel bij werving personeel
3 dagen
Naast salaris, aansprekend werk en persoonlijke ontwikkeling weegt bij de keuze voor een baan de maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijf steeds zwaarder. Zeker nu de krapte op de arbeidsmarkt enorm is en werknemers het vaak voor het uitzoeken hebben, kan een actief MVO-beleid net het verschil maken.
Helft CISOs wereldwijd voelt zich niet voorbereid op een cyberaanval
6 dagen
Proofpoint publiceert zijn jaarlijkse Voice of the CISO-rapport, waarin de belangrijkste uitdagingen voor chief information security officers (CISO's) worden onderzocht. In 2021 hebben CISO's wereldwijd een nieuwe manier van werken leren kennen, maar velen voelen zich inmiddels vertrouwd in deze nieuwe omgeving.
Fiets naar je Werk-dag: auto populairder dan fiets voor woon-werkverkeer
1 week
Vorig jaar leek het erop dat Nederlanders steeds vaker op de fiets naar het werk gingen, of het in elk geval voornemens waren. Dit jaar laten de cijfers in het fietsonderzoek van leasemaatschappij ALD Automotive toch een daling zien. Het aantal Nederlanders dat dagelijks naar het werk fietst, is namelijk zelfs onder het niveau van voordat corona zijn intrede deed (negentien procent in 2020).
Het grote verschil tussen weten en kunnen
1 week
U wilt niet weten hoe vaak ik na afloop van een training hoorde het was wel een leuke training hoor, maar het meeste wist ik al wel. Deze verzuchting volgt over het algemeen na een training waarbij de deelnemers door hun baas op training zijn gestuurd. Bij vrijwilligers in open trainingen hoor ik het nooit. Hoe komt dat?
Hoe wordt jouw organisatie een digitale winnaar?
1 week
Het opstellen van een digitale transformatie-strategie kan voor veel organisaties het begin zijn van een lange ontwikkelingsreis. Tegelijk kan zon strategie betekenen dat digitale innovaties worden omarmd die een snelle transformatie mogelijk maken.
Waarom het de hoogste tijd is voor bedrijven om elektronische handtekeningen te vertrouwen
1 week
Vandaag de dag sluit je zakelijke deals niet meer met handdrukken, maar met elektronische handtekeningen.Doug Luftman, VP en Deputy General Counsel Product, Innovation Services and Government Affairs bij Docusign legt uit dat elektronische handtekeningen een wettelijk erkende methode zijn om contracten te ondertekenen vanuit de hele wereld.
Mensen zijn meer dan hun arbeidsprestatie
1 week
Dat mensen meer zijn dan alleen hun arbeidsprestatie kan de lezer van het jaarverslag van de Nederlandse Arbeidsinspectie als centrale boodschap meekrijgen. Maar het zou ook de boodschap kunnen zijn dat veel werkgevers niet weten met welke gevaarlijke stoffen er in hun productieprocessen worden gewerkt en welke risicos werknemers lopen.
IT-leiders moeten hun teams bijscholen om meer waarde uit data te halen
2 weken
Nieuw onderzoek van Digital Realty toont aan dat 65 procent van de IT-leiders van een aantal van 's werelds grootste bedrijven zegt dat ze de data-competentie van hun teams moeten vergroten om concurrerend te blijven en waarde uit data te halen. Dit percentage loopt op tot 55 procent voor Europese bedrijven, vergeleken met 78 procent op Noord-Amerikaanse bedrijven, 63 procent voor Latijns-Amerikaanse bedrijven en 48 procent voor Aziatische bedrijven.
Cyberveiligheid moet in handen zijn van de overheid
2 weken
Meer dan de helft (57 procent) van Nederland vindt dat de overheid verantwoordelijk is voor hun cyberveiligheid. Deze Nederlanders werden eerder dit jaar dan ook op hun wenken bediend door de aanstelling van een staatssecretaris van Digitalisering. 60 procent van de Nederlanders vindt dat een goede zet van de overheid.

Pagina's

Abonneren op managers online