managers online

67 nieuwsberichten gevonden
Vier voordelen van AI voor de HR-afdeling
2 dagen
Artificial Intelligence (AI) biedt vele opties maar wordt door veel organisaties nog terughoudend toegepast, vooral in HR. Volgens Gartner gebruikt slechts 17 procent van de organisaties AI-gebaseerde oplossingen binnen hun HR-werkzaamheden, terwijl AI vele voordelen kan bieden voor de HR-afdeling.
Drastische veranderingen noodzakelijk om jong talent niet mis te lopen
2 dagen
Jongeren uit de generaties Y en Z hebben bij de zoektocht naar een baan zeer specifieke verwachtingen, die steeds minder goed aansluiten bij de vraag vanuit het bedrijfsleven. Ze kiezen daarom meer en meer hun eigen weg. Hoe kunnen organisaties, zeker gezien de krapte op de arbeidsmarkt, zorgen dat zij jong talent hierdoor niet mislopen? In dit artikel delen experts hun visie over deze uitdaging.
Bedrijven in de vitale sector moeten mensen centraal stellen in hun beveiligingsstrategie
3 dagen
Uit onderzoek van Zembla blijkt dat een groot deel van de vitale bedrijven in Nederland onvoldoende beschermd is tegen e-mailaanvallen. 43 van de 100 onderzochte bedrijven heeft de e-mailsystemen niet optimaal hebben beveiligd. Tot de 100 zogenoemde vitale bedrijven die Zembla onderzocht behoren banken, energieproducenten, drinkwaterbedrijven, exploitanten van nucleaire installaties, ministeries en vervoersbedrijven.
Citrix onderzoek laat stand van zaken rond veilig remote werken zien
6 dagen
Het was als het vervangen van een motor van een vliegtuig terwijl het in de lucht vloog, zo omschreef een van de security beslissers de verschuiving naar werken op afstand, die de pandemie vorig jaar forceerde. En het is er niet eenvoudiger op geworden, blijkt uit The State of Security in a Hybrid World, een onderzoek van Citrix Systems, Inc.
Hybride werken maakt een einde aan wachtwoorden
6 dagen
Ciscos Duo Security publiceert een onderzoeksrapport waaruit blijkt dat ondernemingen steeds vaker afstappen van wachtwoorden en kiezen voor 'gemakkelijke' authenticatiemethoden voor hybride werknemers. Hoewel het totale aantal Duo MFA authenticaties het afgelopen jaar met 39 procent is toegenomen, neemt biometrische authenticatie nog sneller toe, met wel 48 procent.
Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest
1 week
Wereldwijd zijn Nederlandse medewerkers het minst gestrest, zo blijkt uit het Health on Demand rapport van adviesbureau Mercer. 30 procent van de Nederlanders geeft aan wel een beetje stress te ervaren. Toch ligt dit percentage wereldwijd veel hoger, namelijk op 50 procent. De situatie in Nederland is echter niet helemaal zorgeloos.
Het werk van de toekomst: welke van deze vijf banen heb jij in 2030?
1 week
Het coronavirus heeft niet alleen de economie, maar ook de beroepsbevolking drastisch veranderd. Net zoals de uitvinding van het vliegtuig voor een volledig nieuw beroep 'piloot' zorgde, zorgen innovaties rond hybride werken, AI en cyberbeveiliging dat er nieuwe functies ontstaan. Deze functies kunnen inspelen op de gigantische verschuivingen die we hebben gezien in de manier waarop we werken.
Nieuwe blik op security nodig in hybride wereld
1 week
Nog voordat het coronavirus de wereld op zijn kop zette, was de securitywereld al aan het verschuiven. Corona versnelde wereldwijd de digitale transformatie en veranderde de manier waarop organisaties zich gedragen. De traditionele netwerkparameters waren plotsklaps verdwenen, zegt Martin van Son, Senior Account Executive bij Infoblox.
Klaar met ransomware? Check dan deze vijf best practices
1 week
De Europese cybersecurity-maand is het uitgelezen moment om organisaties te vertellen wat de meest effectieve manieren zijn om zich te beschermen tegen een ransomware-aanval. Tijdens de eerste zes maanden van 2021 is de hoeveelheid ransomware-aanvallen wereldwijd toegenomen met 151 procent.
Werkende gelooft dat kwaliteit onderwijs beter zou zijn met minder overheidsrichtlijnen
1 week
Een derde van werkend Nederland (33 procent) is van mening dat de kwaliteit van onderwijs voor werkenden zou verbeteren als de overheid minder richtlijnen oplegt over bijvoorbeeld certificering. Dat blijkt uit onderzoek van NCOI Opleidingen onder ruim 1.100 Nederlanders in loondienst.

Pagina's

Abonneren op managers online