managers online

63 nieuwsberichten gevonden
Werkende gelooft dat kwaliteit onderwijs beter zou zijn met minder overheidsrichtlijnen
2 dagen
Een derde van werkend Nederland (33 procent) is van mening dat de kwaliteit van onderwijs voor werkenden zou verbeteren als de overheid minder richtlijnen oplegt over bijvoorbeeld certificering. Dat blijkt uit onderzoek van NCOI Opleidingen onder ruim 1.100 Nederlanders in loondienst.
Bedrijven hebben behoefte aan ondersteuning bij uitvoering wet ingroeiquotum en streefcijfers
3 dagen
Bedrijven die onder de nieuwe wet Evenwichtiger verhouding van zetels tussen mannen en vrouwen in het bestuur en de raad van commissarissen van grote naamloze en besloten vennootschappen gaan vallen zijn nog onvoldoende bekend met die wet. Het ingroeiquotum is bekend. Maar de verplichting om streefcijfers op te stellen nauwelijks.
Significant meer mensen terug naar kantoor
4 dagen
Uit een data-analyse van IWG blijkt dat het aantal werknemers dat naar kantoor komt sinds augustus toeneemt. Ten opzichte van andere landen zien we in Nederland na de vakantie een sterkere gang naar kantoor. De gang terug naar kantoor wordt gekenmerkt door een mentaliteitsverandering bij Nederlandse werknemers.
Bedrijven met diversiteitsbeleid genieten voorkeur van jonge werkzoekenden
4 dagen
Uit recent Monsterboard onderzoek The Future of Work kwam onder meer naar voren dat Nederlandse bedrijven wereldwijd achterlopen op het hebben van een D&I beleid. En dat terwijl diversiteit bijdraagt aan innovatie, de motivatie van werknemers en een sterke bijdrage levert aan de productiviteit en uiteindelijke resultaten van een organisatie.
Werknemers hoeven niet altijd bereikbaar te zijn
5 dagen
In Nederland hebben we momenteel nog geen wet die een recht op onbereikbaarheid buiten de werktijd verankert. Volgens de sim only specialisten bij Pricewise, wil dit echter niet zeggen dat managers zomaar werknemers buiten hun werktijd mogen storen. Volgens hen maakt het daarbij niet uit of de werkgever al dan niet een zakelijk telefoonabonnement aanbiedt.
Werknemer vindt dat werkgever verantwoordelijk is voor werkgeluk
5 dagen
Maar liefst twee derde (68 procent) van de werkende Nederlanders is van mening dat de werkgever verantwoordelijk is voor het werkgeluk van werknemers. Met name jongeren tot en met 30 jaar (76 procent) vinden dat werkgeluk op het bordje van de werkgever ligt. Dit komt naar voren uit onderzoek van Quinyx onder meer dan 1000 werkende Nederlanders.
Arbeidsmarkt gaat nog verder op slot
6 dagen
Het laagterecord in arbeidsmarktactiviteit uit het tweede kwartaal is in het derde kwartaal 2021 opnieuw gebroken, blijkt uit de laatste cijfers van Intelligence Group van juli tot en met september 2021. Het aandeel personen uit de Nederlandse beroepsbevolking dat actief op zoek is naar een baan is verder gedaald van 11,1 procent naar 10,7 procent.
Best presterende organisaties klant- en medewerkerbeleving beloond met Beleving Award 2021
6 dagen
De zestien best presterende organisaties in 2021 op het gebied van klant- en medewerkerbeleving in Nederland zijn bekend. Op 7 oktober werden zij allemaal onderscheiden in Buitenplaats Kameryck in Kamerik. Onderzoeks- en adviesbureau Integron reikte daar voor de elfde keer de Beleving Awards uit.
Stel uw doelen niet te specifiek
1 week
Het SMART-principe is voor veel managers heilig. Vooral voor het maken van afspraken met anderen is het handig. Toch is het niet in elke situatie zo slim (smart!) om van het SMART-principe uit te gaan. Bij creatieve processen zorgt elk uitgangspunt in dit principe voor beperkingen.
Opladen elektrische voertuigen gebeurt steeds meer op het werk
1 week
CTEK voorspelt een aanzienlijke groei in het laden van elektrische voertuigen (EVs) op bestemmingen zoals kantoren en andere werkplekken. Deze trend naar laden op de plaats van bestemming wordt ondersteund door een recent YouGov/CTEK onderzoek waaruit blijkt dat ruim een vijfde (22 procent) van de Nederlandse EV-rijders zijn auto laadt op het werk.
Groeiende vraag naar goed opgeleide ICT'ers
1 week
COVID-19 heeft tot gevolg gehad dat in een aantal sectoren mensen hun baan zijn verloren. Echter, uit recente cijfers blijkt dat dit voor de arbeidsmarkt ICT niet het geval is. Door de enorme vraag op onze digitale infrastructuur zijn de afgelopen jaren meer ICT-banen ontstaan dan voor de pandemie. Inmiddels bedraagt het aantal ICT-ers 540.000, waarvan 100.000 vrouwen.
Nederlanders bang dat hun baas hen op afstand controleert
1 week
Maar liefst een op de zes werkenden vreest dat zijn werkgever op afstand laptops en telefoons van werknemers in de gaten houdt. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.106 Nederlanders werkend in loondienst, uitgevoerd door PanelWizard. Ondanks die angst heeft veertig procent daar geen problemen mee als blijkt dat de controle van de werkgever noodzakelijk is.
Crisisoefeningen: bent u klaar voor een cyberaanval?
1 week
Elke manager kan ermee te maken krijgen: een cyberaanval legt het hele bedrijf plat. Tijdens een cyberincident moeten alle afdelingen samenwerken als een ingespeeld team, zegt Erno Doorenspleet, CTO van KPN Security. Met een goede crisisoefening voorkomt u fouten, vertragingen en onnodige schade.
Nederlanders hebben sterke voorkeur voor Ministerie van Digitale Zaken
1 week
Nederlanders hebben een sterke voorkeur voor een Minister van Digitale Zaken: 39 procent wil dat een digitale bewindspersoon wordt toegevoegd aan het kabinet, terwijl 23 procent van mening is dat dit niet nodig is. Dit blijkt uit onderzoek van Honeypot.

Pagina's

Abonneren op managers online