managers online

65 nieuwsberichten gevonden
Gen Z wil werken bij MKB óf voor zichzelf aan de slag
16 uur
Frederik Fahning, medeoprichter en managing director van Zenjob: Jongeren hebben in de huidige arbeidsmarkt zelf de touwtjes in handen. Zij bepalen waar en wanneer ze werken - dat is het werken van de toekomst. Gen Z wil in de toekomst het liefste bij een middelgroot bedrijf werken.
Bedrijven in de Benelux willen niet samenwerken met slachtoffer datalek
16 uur
Bedrijven die er niet in slagen zich te beschermen tegen supply chain-risicos lopen mogelijk lucratieve nieuwe contracten mis, wat een ernstige impact kan hebben op hun bottom line. Dit blijkt uit een nieuw rapport van Kaspersky, 'Cyberveiligheid en de supply chain'. Hieruit blijkt ook dat de zelfgenoegzaamheid op het gebied van cyberrisicos bedrijven kwetsbaar maakt voor cyberaanvallen via derde partijen en dat zij daardoor mogelijk niet kunnen groeien.
Kosten levensonderhoud Amsterdam in zes maanden aanzienlijk gestegen
1 dag
Amsterdam is in een halfjaar tijd een aanzienlijk duurdere woonplaats voor expats geworden, zo blijkt uit de 2022 Cost of Living Survey van Mercer. De gevolgen voor bedrijven en expats in Nederland kunnen aanzienlijk zijn. Van de 227 wereldsteden voor expats steeg onze hoofdstad maar liefst tien plekken naar plek 25 op de ranglijst.
Ransomwarebesmettingen eerste kwartaal al verdubbeld ten opzichte van 2021
1 dag
Het totale aantal ransomwarebesmettingen was in het eerste kwartaal van dit jaar al verdubbeld ten opzichte van heel 2021. Dat concludeert WatchGuard Technologies in de nieuwste editie van het Internet Security Report. De securityspecialist signaleert daarnaast een groei in Powerscript-aanvallen en kwaadaardige cryptomining.
Werknemer wordt niet getraind op weerbaarheid tegen cyberdreigingen
4 dagen
60 procent van de Nederlandse werknemers krijgt van hun werkgever geen enkele training die hen inzicht moet geven in en weerbaar moet maken tegen cyberdreigingen. Dat blijkt uit een onderzoek van KnowBe4 naar de aard en gesteldheid van interne trainingen en het kennisniveau van medewerkers op het gebied van cybersecurity in diverse sectoren.
Meer dan een derde van werkend Nederland sport niet
4 dagen
Meer dan een derde (37 procent) van werkend Nederland sport niet. Dit blijkt uit onderzoek van OneFit onder ruim 1.000 Nederlanders in loondienst van achttien jaar en ouder. Ruim een kwart (27 procent) verzint zelfs smoesjes om niet te hoeven sporten.
Werknemers gefrustreerd door IT-oplossingen van hun werkgever
4 dagen
Ivanti publiceert de resultaten van het State of the Digital Employee Experience (DEX) onderzoek. Hieruit blijkt dat 43 procent van de Nederlandse respondenten gefrustreerd is door de technologie die hun werkgever aanbiedt, en dat achtien procent zelfs overweegt om hiervoor hun baan op te zeggen.
In zes stappen naar een duurzamere bedrijfsvoering met behulp van data
5 dagen
Het pad naar toekomstige bedrijfssuccessen is met duurzaamheid bezaaid. Het loont op alle vlakken om duurzaam te zijn, maar voor de ene afdeling is dat makkelijker dan voor de andere. De belangrijkste vraag is: hoe maak je duurzaamheid een integraal onderdeel van je processen?
Finance professionals opgelucht naar kantoor
6 dagen
Voor bijna een derde van de finance professionals (29 procent) was thuiswerken een grote uitdaging vanwege ontbrekende systemen of niet werkende software. Finance professionals halen dan ook opgelucht adem sinds het thuiswerkadvies is komen te vervallen. Ruim de helft van hen geeft aan dat ze, nu het kantoor weer open is, maximaal twee dagen vanuit huis werken bij een 40-urige werkweek.
Vaker volgen van security-trainingen voorkomt cyberincidenten
6 dagen
Het frequenter volgen van security awareness-training resulteert in het beter begrijpen van veiligheidsinstructies, meer kennis over wat er moet gebeuren bij een cyberincident en hoe dit te voorkomen. Dit is de conclusie van een nieuw, wereldwijd onderzoek van KnowBe4 dat daarvoor de test- en trainingsresultaten van 526.000 mensen heeft geanalyseerd.
Succesvolle modernisering vraagt om observability
1 week
Uit het State of Observability-rapport van dit jaar dat VMware presenteert, blijkt dat de applicaties die vandaag de dag ontwikkeld en beheerd worden door zeker 89 procent van de respondenten als complex worden bestempeld. Bijna iedereen (97 procent) geeft aan dat het een grote uitdaging is om cloudapplicatieomgevingen te monitoren.
Niets verdeelt mannen en vrouwen zo als de auto. Maar hoe zit het echt?
1 week
Niets verdeelt mannen en vrouwen zo heerlijk als de auto. Automaat of schakelbak? Wel of niet fileparkeren? En wie is nou eigenlijk de slechtste chauffeur? Het kan soms leiden tot eindeloze discussies, maar hoe zit het nou echt? Vergelijkingssite Autoverzekering.nl zocht het uit.
Organisaties ergeren zich aan onbekwame sollicitanten op technische vacatures
1 week
Bijna een derde van de HR-beslissers (31 procent) ergert zich aan onbekwame sollicitanten die op technische vacatures afkomen. Opvallend, aangezien de meerderheid (63 procent) van de HR-beslissers vindt dat tijdens sollicitaties meer gelet moet worden op motivatie dan op het voldoen aan alle technische kwalificaties.
‘AI en ML zijn onmisbaar geworden in cybersecurity'
1 week
Hackers gaan met steeds grotere precisie en steeds zwaarder geschut te werk. In die strijd is AI en machine learning (ML) volgens Elaine Lee, AI- en ML-expert bij Mimecast, onmisbaar. Al was het maar omdat de tegenpartij deze technologie ook gebruikt.
Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich uitgeblust na werkdag
1 week
Maar liefst 52 procent van de Nederlanders voelt zich uitgeblust na een gemiddelde werkdag. Dit blijkt uit onderzoek van Workforce Management specialist Protime onder ruim 1.000 werkende Nederlanders van achttien jaar en ouder. Opvallend is het significante verschil in de ervaringen van respondenten onder de 30 jaar en die van 60 jaar en ouder.
Nederland op twaalfde plaats als voorkeursland om in te wonen en te werken
1 week
Arbeidsmigratie wordt steeds vaker genoemd als oplossing voor de tekorten op de Nederlandse arbeidsmarkt. De meest logische arbeidsmigratie is omwille van vergunningen uit andere Europese landen, al neemt de krapte en schaarste breed in Europa sterk toe. Uit onderzoek van Intelligence Group onder de Europese beroepsbevolking in 2021/2022 blijkt dat Nederland op de twaalfde plek staat als voorkeursland.
Wist je dat leren onderdeel is van het vieren van een jubileum?
1 week
Jubilea. De een viert ze groots met zoveel mogelijk bombarie. De ander laat het feest het liefst aan zich voorbijgaan. En daar waar de een het feest zo lang mogelijk rekt en graag in de spotlights staat, verstopt de ander zich angstvallig in een hoekje. In de hoop dat het feest snel en zonder al te veel ruchtbaarheid aan zich voorbijgaat.
Dit is waarom je de meeste vormen van MFA beter niet kunt gebruiken
1 week
Een meerderheid van de bedrijven en experts in cybersecurity zal je vertellen dat het altijd beter is om multifactorauthenticatie (MFA) te gebruiken dan alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. Maar wat als je weet dat de meeste MFA makkelijk te phishen is? Jelle Wieringa, security awareness advocate bij KnowBe4, vertelt.
Weg met de werkdip: vijf tips voor meer plezier in je werk
1 week
Wie plezier beleeft aan zijn werk, zit een stuk beter in zijn vel en straalt dat ook uit. Werkplezier speelt dus een grote rol bij jouw welzijn. Werken draait immers niet alleen om geld verdienen, het kan je ook zelfvertrouwen geven en bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling.

Pagina's

Abonneren op managers online