managers online

68 nieuwsberichten gevonden
Nederlanders zijn trots op hun werk en doen vaak meer dan wordt gevraagd
5 uur
Europese werknemers lijken over het algemeen erg gelukkig op de werkvloer. Maar liefst twee op de drie (iets minder dan 65 procent) geniet wekelijks van hun werkzaamheden. Opvallend is dat ongeveer driekwart van de Nederlandse werknemers (77,1 procent) erg trots is op hun werk.
HR-beslisser ervaart te hoge werkdruk op HR-afdeling
5 uur
Drie op de tien HR-beslissers ervaart een te hoge werkdruk op de HR-afdeling. Hierbij is het opvallend dat werknemers in de leeftijd van achttien tot 34 jaar de werkdruk vaker als te hoog omschrijven (36 procent) dan werknemers in de leeftijdscategorie van 55-plus (zeventien procent). Dit komt naar voren in onderzoek van myBrand. Daarnaast laat het onderzoek zien dat de HR-arbeidsmarkt voor uitdagingen zorgt.
Deze acht innovatieve features brengt Zoom uit in 2022
1 dag
Een nieuw tijdperk breekt aan, waarin hybride werken nog meer centraal staat en verbinding belangrijker is dan ooit. Zoom werkte daarom hard aan nieuwe oplossingen om iedereen niet alleen in het thuiswerken te ondersteunen, maar ook bij het helpen de verbinding te blijven zoeken. Ook in 2022 blijft dat de missie.
Bedrijven moeten meer prioriteit geven aan het welzijn van werknemers
1 dag
Personio roept bedrijven op om naast de bedrijfscultuur prioriteit te geven aan het welzijn van werknemers. Anders lopen ze het risico dat mensen uitvallen vanwege een burn-out of dat talent vertrekt. Zeker nu de werkdruk toeneemt door het groeiende ziekteverzuim vanwege corona is dit een belangrijke zorg voor ondernemingen.
Drie manieren om betrokkenheid te creëren bij medewerkers op afstand
2 dagen
Voor de corona pandemie bleven medewerkers betrokken bij de gebeurtenissen in een bedrijf door een babbeltje te maken bij het koffieapparaat of met een collega op de werkvloer. In de afgelopen twee jaar is dit totaal veranderd. Werken op afstand werd in korte tijd de norm en op de hoogte blijven van wat er op het werk gebeurt, werd dus een stuk lastiger.
Vijf tips voor veiligheidsbewustzijn
2 dagen
Vanaf 1 januari is de Veiligheid in Aanbestedingen (ViA) in werking getreden. Dat betekent dat opdrachtgevers, aannemers en architecten moeten aantonen dat er meer aandacht is voor veiligheid, willen ze aanbestedingen winnen. Zo hoopt de bouwsector het aantal ongevallen terug te dringen. Deze vijf tips van Tagpoint Training helpen bedrijven om aan de eisen van de ViA te voldoen.
Van Digital Twins tot afstandscontrole: dít zijn de visualisatietrends van 2022
3 dagen
Van gedetailleerde maquettes tot 2D-tekeningen: er zijn tegenwoordig veel visualisatiemogelijkheden om de fysieke realiteit na te bootsen. Dat is handig voor bijvoorbeeld de overheid, maar ook het bedrijfsleven, om via een schaalmodel op afstand aan slimme oplossingen te werken voor de echte wereld.
Bedrijven willen klantervaring verbeteren in huidige digital-first wereld
3 dagen
Bijna zeven op de tien Nederlandse bedrijven hebben het verbeteren van de klantervaring tot prioriteit gemaakt voor de komende twaalf maanden, zo blijkt uit onderzoek van Experian dat is uitgevoerd door Forrester Consulting. Het rapport 'Data, digitalisation and the return to pre-pandemic growth' gaat dieper in op hoe zowel het bedrijfsleven als consumenten momenteel denken over de klantervaring.
Brede kijk op netwerksecurity dé uitdaging voor 2022
4 dagen
Het aantal cyberdreigingen groeit met de dag. En naarmate werknemers over de hele wereld zich meer naar de randen van netwerken begeven en steeds meer vertrouwen op IoT-apparaten, cloudnetwerken en -toepassingen en SaaS-diensten, kunnen er gaten in de beveiliging ontstaan waar kwaadwillenden maar wat graag op inspringen.
Het nieuwe normaal is nu gewoon normaal
4 dagen
Rackspace Technology publiceert de voorspellingen voor 2022, waarin bedrijven een inhaalslag moeten maken, aangezien het nieuwe normaal als gevolg van de coronapandemie inmiddels al de norm is. Bedrijven zullen volgens Rackspace Technology in 2022 aanpassingen moeten maken om de stap van het oude naar het nieuwe normaal te maken.
Hoe formuleer ik succesvol teamdoelen?
4 dagen
We willen teamdoelen stellen, maar de eerste poging leidde tot niets en ging alle kanten op. De modellen om concrete doelen te stellen zijn bekend, maar inspireren niet en sommige mensen houden niet van al te strakke kaders. Veel is nog onvoorspelbaar. Maar juist in deze hectische tijd wil ik mensen extra motiveren en kaders en richting helpen daarbij. Hoe krijg ik de teamleden mee?
De acht belangrijkste trends op de bijbanenmarkt
1 week
Jongeren gaan in 2022 massaal op zoek naar een bijbaan waar ze veel sociale contacten kunnen opdoen. Na ruim 1,5 jaar beperkingen door coronamaatregelen tijdens hun studie, sporten en uitgaan, gaat hun voorkeur uit naar werk in branches waar ze weer in contact kunnen komen met andere jongeren zoals in de horeca of evenementensector.
Deze vier taken staan zeker op de agenda van de CFO in 2022
1 week
Het takenpakket van de moderne CFO bestaat allang niet meer alleen uit boekhouden en rapporteren. Uit de cijfers van de MKB Barometer van softwarebedrijf Exact blijkt dat bedrijven ook steeds vaker op de andere expertises van een CFO leunen. Dit betekent dat de dagelijkse portefeuille van de financieel directeur zich steeds ontwikkelt.
Betere balans tussen werk en privé is goed voornemen nummer één
1 week
De pandemie gaat zijn derde jaar in en maakt geen onderscheid. Iedereen moet zich aanpassen aan een situatie die ook nog eens constant verandert. Zeker ook wat betreft werk en werkomstandigheden. Desondanks - of misschien wel dankzij alle beperkingen en improvisaties - is het merendeel van de 5,7 miljoen werkende Nederlanders in loondienst opvallend positief over zijn of haar situatie.
Werkend Nederland gaat er minimaal op vooruit
1 week
Uit de salarisberekeningen voor 2022 van Visma | Raet blijkt dat werkend Nederland er in het nieuwe jaar minimaal op vooruitgaat. Bij een gelijkblijvend brutosalaris is er - afhankelijk van de sector - een maximale stijging van 0,69 procent in het nettosalaris te zien. Jaarlijks rekent Visma | Raet de gevolgen van de belasting door in de salarissen van de Nederlanders.
Wat verandert er straks door de ‘Wet betaald ouderschapsverlof'?
1 week
Een gezinsuitbreiding markeert doorgaans een bijzondere levensgebeurtenis. Kersverse ouders gaan volledig op in hun nieuwe kroost, houden de kleine nauwlettend in de gaten en hebben hoogstwaarschijnlijk heel wat slapeloze nachten achter de rug. Het is niet meer dan logisch dat werknemers verlof willen opnemen om extra tijd met het gezin door te brengen.
Bedrijven gaan cyberslag aan in 2022
1 week
Trend Micro voorspelt dat organisaties in 2022 wereldwijd beter voorbereid zullen zijn op cyberaanvallen dankzij een uitgebreide, proactieve, cloud-first benadering van het beperken van cyberrisico's. Continu onderzoek, anticiperen op de toekomst en automatisering zijn van cruciaal belang voor organisaties om risico's te beheren en hun medewerkers te beveiligen.
Grootste uitdaging IT-afdelingen is digitale transformatie en behoud van technisch talent
1 week
Ivanti maakt de resultaten bekend van een onderzoek onder IT-professionals. Hieruit blijkt dat het bijhouden van digitale transformatie (32 procent) en het behouden van talent in technische functies (26 procent) de twee grootste uitdagingen zijn voor organisaties.
Duurzaamheidsmanagers hebben een boeiende baan met toekomstperspectief
1 week
Duurzaamheidsmanagement is een expertisegebied dat steeds meer aan belang wint. Dit is in ieder geval wat te horen valt van de specialisten duurzame energie vergelijken bij Pricewise. Zij hebben het over wat een duurzaamheidsmanager doet, maar vertellen ook meer over de valkuilen en de opportuniteiten die onlosmakelijk bij deze baan horen.

Pagina's

Abonneren op managers online