Nieuws

289 nieuwsberichten gevonden
Griepgolf kost dit jaar ‘slechts 750 miljoen euro 13 uur
Uit ziektecijfers van Acture blijkt dat de griepgolf van de afgelopen maanden Nederland beduidend minder heeft gekost ten opzichte van vorig jaar.
managers online tips
De strijd tegen plastics: hoe beleggers kunnen bijdragen aan veranderingen 13 uur
Sinds het begin van de grootschalige productie van plastics in de jaren vijftig van de vorige eeuw, is het jaarlijkse productievolume gestegen tot 380 miljoen ton, waarbij meer dan de helft van de 8,3 miljard ton plastic die ooit is geproduceerd op stortplaatsen of elders in het milieu terecht is gekomen.
managers online tips
Koester hoge verwachtingen, zonder iets te verwachten 19 uur
Soms lijkt het allemaal tegen te zitten. U raakt gefrustreerd, u zoekt naar een zondebok of zwelgt in zelfmedelijden. Maar dat lost niks op. Het is de kunst om te leren relativeren, zonder onverschillig te zijn en hoge verwachtingen te blijven koesteren, zonder iets te verwachten.
managers online tips
Digital risk protection maakt preventief ingrijpen mogelijk 4 dagen
Zou het niet fijn zijn als u vooraf weet dat cybercriminelen het op uw bedrijf hebben gemunt? Dat u op de hoogte bent van een geplande cyberaanval, nog voordat de eerste kwaadaardige activiteiten daadwerkelijk zijn uitgevoerd?
managers online tips
Miljarden in revolverende fondsen, maar verantwoording nog summier 4 dagen
De rijksoverheid stimuleert maatschappelijke doelen steeds vaker via zogenaamde revolverende fondsen. Daarmee worden bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen aan huizen gefinancierd en handel met ontwikkelingslanden bevorderd.
managers online tips
Drie handige kantoorapps in 2019 4 dagen
Plannen en organiseren zijn twee van de meest voorkomende taken die u op kantoor zult verrichten. Mogelijk maakt u gebruik van systemen, softwarepakketten of andere tools die het kantoorleven vergemakkelijken.
managers online tips
Retailmanagers hebben behoefte aan betere supply chain-visibiliteit 5 dagen
Zetes heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder 451 beslissers bij retailers in Europa. Daaruit blijkt dat de wensen van klanten leiden tot oplopende complexiteit, verspilling en kosten in de supply chains.
managers online tips
ISDN2 verdwijnt: 50.000 bedrijven uit de lucht 5 dagen
In september van dit jaar is het gedaan met de traditionele kabel uit de muur die jarenlang toegang bood tot internet en telefonie. Het inmiddels zwaar verouderde ISDN2 is dan voorgoed verleden tijd.
managers online tips
Helft millennials wil meer flexibiliteit in hun werk 5 dagen
54 procent van de millennials, geboren tussen 1980 en 2000, vindt de mogelijkheid om de eigen werkuren te kunnen bepalen belangrijk tot zeer belangrijk bij de start van een nieuwe baan.
managers online tips
The video’s I hate… 6 dagen
An interactive lecture Last week I gave a lecture (two times 45 minutes) to a group of bachelor students (Business Administration) at the Vrije Universiteit Amsterdam. In an attempt to keep their attention, I gave an interactive lecture. The students could choose which modules in my menu (see below) they preferred. The two green modules were...
hr trend institute management
Jonge bedrijven behoren tot snelst stijgende retailmerken 6 dagen
Het zijn vooral jonge bedrijven die sinds 2015 als retailmerk furore maken. In de lijst met 100 sterkste retailmerken van Nederland, stijgen Coolblue (opgericht in 1999), BENU Apotheek (introductie naam in 2012) en Rituals (sinds 2000) het snelst.
managers online tips
How to create your HR Plan in five minutes 1 week
Create your HR Plan in five steps in five minutes Your boss has asked for your plan several times. Your usual delaying tactics (“We are very busy”, “You know Jacky has just left”, “When Success Factors is implemented”) no longer work. Don’t despair, we can help. Just follow the following five steps, and...
hr trend institute management
Drie op de tien werknemers ervaren informatieovervloed 1 week
In 2018 kreeg 28 procent van alle werknemers (ruim 2,1 miljoen mensen) op een werkdag zoveel informatie dat zij vaak of altijd moeite hadden om dit snel genoeg te verwerken. In 2014 was dat nog 25 procent.
managers online tips
Politieke verschuivingen vergroten risicos Europees bedrijfsleven 1 week
Europa wordt geconfronteerd met een steeds complexer wordende veiligheidsomgeving. Islamitisch en extreemrechts terrorisme leiden tot kwetsbaarheden voor bedrijven en de maatschappij. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Aon.
managers online tips
Internationale M&A-activiteiten voegen afgelopen anderhalf jaar al geen waarde meer toe 1 week
Sommige fusies en overnames voegen waarde toe en anderen hebben een negatief resultaat op de waarde van de overnemende partij. Uit onderzoek van Willis Towers Watson en Cass Business School blijkt dat de internationale M&A-markt op dat gebied zeer slecht draait, nu deze voor het zesde kwartaal op rij een slecht resultaat laat zien.
managers online tips
Investeren in de toekomst van uw kind 1 week
Ouders die voor particulier onderwijs kiezen, willen de beste toekomst voor hun kind. Maar hoe zit dat precies? Wat levert particulier onderwijs uw kind allemaal op ten opzichte van regulier onderwijs? En hoe zit dat specifiek bij businessopleidingen?
managers online tips
Nederlands bedrijfsleven zet zich in voor vluchtelingen 1 week
CEOs en andere leiders van vijftien vooraanstaande multinationals in Nederland , waaronder Shell, ING, en Philips, hebben een belangrijke stap ter bevordering van vluchtelingintegratie gezet door meer hulp toe te zeggen aan vluchtelingen in binnen- en buitenland.
managers online tips
Verwacht pensioen van mannen derde meer dan van vrouwen 1 week
Aan het begin van hun werkzame leven bouwen mannen en vrouwen ongeveer evenveel pensioen op, maar bij oudere leeftijdsgroepen blijken mannen steeds hogere aanspraken op te hebben gebouwd dan vrouwen.
managers online tips
Meerderheid werkt regelmatig onbetaald over 1 week
Onbetaald overwerken is op de Nederlandse werkvloer aan de orde van de dag. Een ruime meerderheid (54 procent) van de werknemers maakt wekelijks overuren zonder daarvoor betaald te krijgen.
managers online tips
Tom Haak live in Amsterdam 1 week
Some of the recent keynotes Tom Haak gave, were recorded before a live audience. We would like to share three of these recordings with you. Live in Amsterdam On February 7, 2019, Tom Haak gave a presentation at a client meeting of NMBRS in Amsterdam. The theme of the meeting was: “Help, I don’t have a manager”. Tom spoke (in...
hr trend institute management
Beleggers vinden huidig directiemanagement onvoldoende geschikt voor de toekomst 2 weken
Bijna twee derde (64 procent) van de beleggers wereldwijd vindt dat het hedendaags leiderschap ongeschikt is om het bedrijfsleven de toekomst in te loodsen. Een beperkt deel van bestuurders beschikt over de vaardigheden die hiervoor nodig zijn.
managers online tips
Cao-lonen stijgen minder hard dan consumentenprijzen 2 weken
In het eerste kwartaal van 2019 zijn de cao-lonen met 2,2 procent gestegen. Dat is gelijk aan de loonontwikkeling over het laatste halfjaar van 2018. Anders dan toen is de stijging nu lager dan die van de consumentenprijzen.
managers online tips
Bouwen aan flexible supply chains in tijden van grote veranderingen 2 weken
Supply chain management (SCM) is een cruciale, maar vaak onderschatte discipline in elke sector. Vaak staat SCM alleen in de belangstelling als iets niet goed gaat. Dit stelt Rene Wijnants, Key Account Manager van AEB Nederland.
managers online tips
“By becoming more digital, HR can become more human” 2 weken
Tom Haak will speak at the HR Innovation Summit 2019. As a warming-up, Robert Singer of the HR Innovation summit interviewed Tom Haak. The full interview can be read on the website of the HR Innovation Summit. What is your focus? “Tom – you will be again giving a keynote at HR Innovation SUMMIT about the trends that you are seeing in...
hr trend institute management
Hoe trekt u als minder bekende organisatie talent aan in een krappe markt? 2 weken
Veel professionals willen graag voor bekende organisaties als Ahold en Heineken werken, en ze weten ook precies waarom. Voor bedrijven met minder naamsbekendheid kan het een grotere uitdaging zijn om toptalent voor zich te winnen.
managers online tips
Nemen robots met AI straks de aarde over, inclusief uw baan? 2 weken
Wie vreest dat robots de aarde nu echt gaan veroveren, hoeft zich volgens Rinse Tamsma, Managing Director bij SAP Nederland, nog geen zorgen te maken. Kunstmatige intelligentie (AI) lost allerlei problemen en onzekerheden op die vooruitgang belemmeren, maar dat maakt mensen nog niet overbodig.
managers online tips
Waarom elk bedrijf straks een chief trust officer heeft 2 weken
Vertrouwen moet u verdienen. Dat geldt ook voor bedrijven: klanten vertrouwen erop dat een product of dienst van de beloofde kwaliteit is en dat de toeleverancier zorgvuldig omgaat met hun persoonsgegevens.
managers online tips
Ouderwetse arbeidsvoorwaarden mogen overboord 2 weken
De meerderheid van werkend Nederland is het erover eens: de 40-urige werkweek en het hebben van vakantiedagen zijn achterhaald. Dit blijkt uit het jaarlijkse HR Benchmarkonderzoek van Visma | Raet.
managers online tips
Zeven seo factoren die óók in 2019 werken 2 weken
Nu het nieuwe jaar is aangebroken hebben veel seo specialisten het over de veranderingen binnen het vakgebied. Maar er blijven ook een aantal factoren hetzelfde, volgens Ralf van Veen.
managers online tips
Dieselrijder is extra de pineut op de arbeidsmarkt 3 weken
Huidige dieselrijders van een leaseauto worden bij het wisselen van baan geconfronteerd met extra hoge afkoopkosten. Vanwege de dalende restwaardes van dieselautos zijn de afkoopkosten extra hoog en dit belemmert die berijder om zonder zorgen van baan te wisselen.
managers online tips

Pagina's