Nieuws

271 nieuwsberichten gevonden
Samen werken aan de toekomst van werken 1 uur
Sommige gezegdes zijn niet voor niks klassiekers. Zo is de eeuwenoude uitspraak op de werkvloer Mensen zijn ons allerbelangrijkste kapitaal nog steeds actueel. Zelfs nu, in een tijdperk waar angst heerst voor robots die op de loer liggen om onze banen in te pikken.
managers online tips
Bijna driekwart van de werknemers durft zich niet ziek te melden vanwege hooikoorts 1 uur
Uit onderzoek van e-Kortingscode.nl blijkt dat zon zeventien procent van de werkende Nederlanders met hooikoorts zich wel eens ziek meldt vanwege de hooikoortsklachten. Opmerkelijk is dat 58 procent daarvan zich ziek meldt met griep als reden.
managers online tips
Digitalisering zorgt in Nederland voor meer banen dan in buurlanden 1 uur
Het percentage werkgevers dat door de groeiende invloed van digitalisering en automatisering de komende twee jaar meer medewerkers verwacht aan te nemen, ligt in Nederland fors hoger dan in omliggende landen.
managers online tips
Alles transactie Managementboek van het jaar 2019 1 dag
Op het zestiende Managementboekengala werd bekend gemaakt dat een vakjury het boek Alles transactie heeft gekozen als winnaar van de verkiezing van Managementboek van het jaar 2019.
managers online tips
Voor het eerst minder werklozen dan voor crisis 1 dag
Het aantal vijftien- tot 75-jarigen met betaald werk is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 16.000 per maand toegenomen. In maart waren er ruim 8,9 miljoen werkenden.
managers online tips
Dit kunnen managers leren van gaming 1 dag
Een managementfunctie is geen spelletje. Maar een spelletje op zijn tijd kan voor managers heel nuttig zijn. Gamen helpt managers op allerlei manieren om beter in hun vak te worden, zegt Raymond Luijbregts.
managers online tips
Griepgolf kost dit jaar ‘slechts 750 miljoen euro 2 dagen
Uit ziektecijfers van Acture blijkt dat de griepgolf van de afgelopen maanden Nederland beduidend minder heeft gekost ten opzichte van vorig jaar.
managers online tips
De strijd tegen plastics: hoe beleggers kunnen bijdragen aan veranderingen 2 dagen
Sinds het begin van de grootschalige productie van plastics in de jaren vijftig van de vorige eeuw, is het jaarlijkse productievolume gestegen tot 380 miljoen ton, waarbij meer dan de helft van de 8,3 miljard ton plastic die ooit is geproduceerd op stortplaatsen of elders in het milieu terecht is gekomen.
managers online tips
Koester hoge verwachtingen, zonder iets te verwachten 2 dagen
Soms lijkt het allemaal tegen te zitten. U raakt gefrustreerd, u zoekt naar een zondebok of zwelgt in zelfmedelijden. Maar dat lost niks op. Het is de kunst om te leren relativeren, zonder onverschillig te zijn en hoge verwachtingen te blijven koesteren, zonder iets te verwachten.
managers online tips
Digital risk protection maakt preventief ingrijpen mogelijk 6 dagen
Zou het niet fijn zijn als u vooraf weet dat cybercriminelen het op uw bedrijf hebben gemunt? Dat u op de hoogte bent van een geplande cyberaanval, nog voordat de eerste kwaadaardige activiteiten daadwerkelijk zijn uitgevoerd?
managers online tips
Miljarden in revolverende fondsen, maar verantwoording nog summier 6 dagen
De rijksoverheid stimuleert maatschappelijke doelen steeds vaker via zogenaamde revolverende fondsen. Daarmee worden bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen aan huizen gefinancierd en handel met ontwikkelingslanden bevorderd.
managers online tips
Drie handige kantoorapps in 2019 6 dagen
Plannen en organiseren zijn twee van de meest voorkomende taken die u op kantoor zult verrichten. Mogelijk maakt u gebruik van systemen, softwarepakketten of andere tools die het kantoorleven vergemakkelijken.
managers online tips
Retailmanagers hebben behoefte aan betere supply chain-visibiliteit 1 week
Zetes heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder 451 beslissers bij retailers in Europa. Daaruit blijkt dat de wensen van klanten leiden tot oplopende complexiteit, verspilling en kosten in de supply chains.
managers online tips
ISDN2 verdwijnt: 50.000 bedrijven uit de lucht 1 week
In september van dit jaar is het gedaan met de traditionele kabel uit de muur die jarenlang toegang bood tot internet en telefonie. Het inmiddels zwaar verouderde ISDN2 is dan voorgoed verleden tijd.
managers online tips
Helft millennials wil meer flexibiliteit in hun werk 1 week
54 procent van de millennials, geboren tussen 1980 en 2000, vindt de mogelijkheid om de eigen werkuren te kunnen bepalen belangrijk tot zeer belangrijk bij de start van een nieuwe baan.
managers online tips
Jonge bedrijven behoren tot snelst stijgende retailmerken 1 week
Het zijn vooral jonge bedrijven die sinds 2015 als retailmerk furore maken. In de lijst met 100 sterkste retailmerken van Nederland, stijgen Coolblue (opgericht in 1999), BENU Apotheek (introductie naam in 2012) en Rituals (sinds 2000) het snelst.
managers online tips
Drie op de tien werknemers ervaren informatieovervloed 1 week
In 2018 kreeg 28 procent van alle werknemers (ruim 2,1 miljoen mensen) op een werkdag zoveel informatie dat zij vaak of altijd moeite hadden om dit snel genoeg te verwerken. In 2014 was dat nog 25 procent.
managers online tips
Politieke verschuivingen vergroten risicos Europees bedrijfsleven 1 week
Europa wordt geconfronteerd met een steeds complexer wordende veiligheidsomgeving. Islamitisch en extreemrechts terrorisme leiden tot kwetsbaarheden voor bedrijven en de maatschappij. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Aon.
managers online tips
Internationale M&A-activiteiten voegen afgelopen anderhalf jaar al geen waarde meer toe 1 week
Sommige fusies en overnames voegen waarde toe en anderen hebben een negatief resultaat op de waarde van de overnemende partij. Uit onderzoek van Willis Towers Watson en Cass Business School blijkt dat de internationale M&A-markt op dat gebied zeer slecht draait, nu deze voor het zesde kwartaal op rij een slecht resultaat laat zien.
managers online tips
Investeren in de toekomst van uw kind 1 week
Ouders die voor particulier onderwijs kiezen, willen de beste toekomst voor hun kind. Maar hoe zit dat precies? Wat levert particulier onderwijs uw kind allemaal op ten opzichte van regulier onderwijs? En hoe zit dat specifiek bij businessopleidingen?
managers online tips
Nederlands bedrijfsleven zet zich in voor vluchtelingen 1 week
CEOs en andere leiders van vijftien vooraanstaande multinationals in Nederland , waaronder Shell, ING, en Philips, hebben een belangrijke stap ter bevordering van vluchtelingintegratie gezet door meer hulp toe te zeggen aan vluchtelingen in binnen- en buitenland.
managers online tips
Verwacht pensioen van mannen derde meer dan van vrouwen 2 weken
Aan het begin van hun werkzame leven bouwen mannen en vrouwen ongeveer evenveel pensioen op, maar bij oudere leeftijdsgroepen blijken mannen steeds hogere aanspraken op te hebben gebouwd dan vrouwen.
managers online tips
Meerderheid werkt regelmatig onbetaald over 2 weken
Onbetaald overwerken is op de Nederlandse werkvloer aan de orde van de dag. Een ruime meerderheid (54 procent) van de werknemers maakt wekelijks overuren zonder daarvoor betaald te krijgen.
managers online tips
Beleggers vinden huidig directiemanagement onvoldoende geschikt voor de toekomst 2 weken
Bijna twee derde (64 procent) van de beleggers wereldwijd vindt dat het hedendaags leiderschap ongeschikt is om het bedrijfsleven de toekomst in te loodsen. Een beperkt deel van bestuurders beschikt over de vaardigheden die hiervoor nodig zijn.
managers online tips
Cao-lonen stijgen minder hard dan consumentenprijzen 2 weken
In het eerste kwartaal van 2019 zijn de cao-lonen met 2,2 procent gestegen. Dat is gelijk aan de loonontwikkeling over het laatste halfjaar van 2018. Anders dan toen is de stijging nu lager dan die van de consumentenprijzen.
managers online tips
Bouwen aan flexible supply chains in tijden van grote veranderingen 2 weken
Supply chain management (SCM) is een cruciale, maar vaak onderschatte discipline in elke sector. Vaak staat SCM alleen in de belangstelling als iets niet goed gaat. Dit stelt Rene Wijnants, Key Account Manager van AEB Nederland.
managers online tips
Hoe trekt u als minder bekende organisatie talent aan in een krappe markt? 2 weken
Veel professionals willen graag voor bekende organisaties als Ahold en Heineken werken, en ze weten ook precies waarom. Voor bedrijven met minder naamsbekendheid kan het een grotere uitdaging zijn om toptalent voor zich te winnen.
managers online tips
Nemen robots met AI straks de aarde over, inclusief uw baan? 2 weken
Wie vreest dat robots de aarde nu echt gaan veroveren, hoeft zich volgens Rinse Tamsma, Managing Director bij SAP Nederland, nog geen zorgen te maken. Kunstmatige intelligentie (AI) lost allerlei problemen en onzekerheden op die vooruitgang belemmeren, maar dat maakt mensen nog niet overbodig.
managers online tips
Waarom elk bedrijf straks een chief trust officer heeft 3 weken
Vertrouwen moet u verdienen. Dat geldt ook voor bedrijven: klanten vertrouwen erop dat een product of dienst van de beloofde kwaliteit is en dat de toeleverancier zorgvuldig omgaat met hun persoonsgegevens.
managers online tips
Ouderwetse arbeidsvoorwaarden mogen overboord 3 weken
De meerderheid van werkend Nederland is het erover eens: de 40-urige werkweek en het hebben van vakantiedagen zijn achterhaald. Dit blijkt uit het jaarlijkse HR Benchmarkonderzoek van Visma | Raet.
managers online tips

Pagina's