personeelslog

18 nieuwsberichten gevonden
Koopkracht en lonen blijven op peil, maar bodem staatskas in zicht
3 dagen
De Nederlandse economie keert terug naar een gematigd groeipad. Huishoudens profiteren dit jaar en in 2025 nog van een reële koopkrachtstijging, maar de jaren erna is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Het nieuw aantredende kabinet komt straks direct al voor moeilijke keuzes te staan, omdat de overheidsfinanciën de komende tijd in gedrang komen.
HR-beleidsagenda 2024: hogere eisen voor een mensgericht HR-beleid
5 dagen
HR-beleid is alleen effectief als we de context meenemen waarin de organisatie opereert. Het moet bijdragen aan het werkplezier van werknemers, zodat zij voor de organisatie behouden blijven. Want de schaarste aan personeel blijft de HR-beleidsagenda beheersen. Arbeidsmigranten blijven daarom nodig, maar bedrijven moeten daarnaast ook innoveren, investeren in hun personeel en HR moet weer mensgericht gaan werken. De belangrijkste taak van de HR-adviseur wordt de zorgvuldige begeleiding van...
Bijna helft managers wil na promotie meer steun
6 dagen
Het vak van manager wordt ernstig onderschat, vindt een meerderheid van de Nederlandse managers. Volgens de meerderheid van de managers wordt het managementvak onderschat. Na een promotie tot manager, voelt ruim vier van de tien zich niet genoeg ondersteund. Ze zouden graag een mentor hebben of overleggen met andere managers binnen de organisatie.
Werkgevers willen geen wet voor gelijke kansen bij sollicitaties
6 dagen
Nu er zicht is op een rechts kabinet, lijken werkgeversorganisaties een kans te zien voor een lobby tegen het wetsvoorstel dat sollicitanten gelijke kansen moet geven bij sollicitaties. De werkgeversorganisaties stellen dat het wetsvoorstel te veel procedures voorschrijft en dat dit niet helpt om discriminatie op de werkvloer tegen te gaan. Werkgevers willen de wet van tafel en zien veel meer in handige tools die kunnen helpen om eerlijker te werven en selecteren.
HR-adviseur die adviesrol met praktijk kan verbinden, blijft gewild
6 dagen
HR-professionals profiteren nog steeds van hun goede positie op de arbeidsmarkt. Zonder veel moeite kunnen ze een andere baan vinden. Wel valt op dat bedrijven kritischer worden bij de selectie van de gewenste HR-adviseur. Ze zoeken naar een strategische HR-professional die ook haar handen uit de mouwen kan steken bij operationele taken. Bij de selectie willen bedrijven daarom vaker een derde gesprek voeren, om zeker te zijn dat ze de juiste HR-kandidaat gevonden hebben. Maar dan blijkt die...
Managers betalen extra om vertrekkende werknemer te behouden
1 week
Er blijven meer vacatures dan werkzoekenden in Nederland, waardoor het cruciaal is om talentvolle werknemers voor de organisatie te behouden. Daarom bieden managers een hoger salaris aan onmisbare medewerkers die de organisatie willen verlaten. Goed werkgeverschap is een andere strategie die ook nog steeds loont om in voldoende personeel te voorzien, want werknemers blijken vaker terug terug te keren naar hun voormalige werkgever.
Zo maak je een veilige werkplek: Lessen van de Commissie Van Rijn
1 week
Werken bij de TV is misschien een droom van veel jonge mensen, maar wie de afeglopen jaren bij de NPO werkzaamheden verrichtte kreeg het soms flink voor de kiezen, bleek uit onderzoek van de Commissie van Rijn. Bij de publieke omroep heerst soms een verziekte werksfeer, waarbij mensen geconfronteerd zijn met allerlei vormen van grensoverschrijdend gedrag. Gelukkig is de werksfeer niet overal in Nederland zo giftig, maar werkgevers kunnen toch wat leren van de aanbevelingen die de onderzoekers...
Zes voorwaarden voor een flexibele HR-strategie
1 week
Het opstellen van een HR-strategie kost tijd en moeite. Het is een proces van plannen maken en bijslijpen tot de juiste richting gevonden is. Daarvoor moet HR de organisatie volledig doorgronden en begrijpen wat de meest kritieke processen zijn. Waar de HR-strategie in het verleden voor langere tijd vaststond, groeit nu de behoefte aan een HR-strategie die flexibel meebeweegt met de snel veranderende koers van de organisatie.
Moet u een arbeidsinspecteur zomaar binnenlaten?
1 week
‘De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in’. Deze mededeling horen we meestal als er een ongeval is gebeurd bij een bedrijf. Maar wat doet de Nederlandse Arbeidsinspectie eigenlijk? En als er een arbeidsinspecteur bij u op de stoep staat, moet u die dan zomaar binnenlaten om bij u rond te snuffelen? De kans dat u een bezoek krijgt is misschien niet zo groot, maar als de arbeidsinspecteur langskomt zult u merken dat deze veel van u mag eisen.
Onderzoek toont aan: hogere productiviteit door HR-beleid en leiderschap
2 weken
Goed management en gericht HR-beleid zorgen voor een hogere arbeidsproductiviteit, blijkt uit een omvangrijk onderzoek bij duizenden bedrijven in binnen- en buitenland. Effectief people management is belangrijker voor de productiviteit van bedrijven, dan arbeidswetgeving of culturele omstandigheden. En een krachtig menselijk kapitaal in bedrijven, draagt daar ook positief aan bij. Daarmee is het belang aangetoond van een strategische benadering van HRM voor het behalen van concurrentievoordeel...
Minimumloon: werkgever mag toeslagen en fooien soms optellen bij lager basisloon
2 weken
Het wettelijk minimumloonbedrag is de laatste jaren flink omhoog gegaan en dat is voor sommige werkgevers moeilijk op te brengen. Daarom leeft de vraag wat er eigenlijk allemaal meetelt voor het minimumloon. Het ministerie van SZW ziet graag dat het basisloon in cao’s al voldoet aan de WML-norm. Maar, strikt genomen, mogen werkgevers een lager loonbedrag geven en dat aanvullen met inkomsten uit ploegendienst, fooien of overwerk. Als het totaal dan optelt tot het minimumloonbedrag, voldoen zij...
Bedrijfsartsen adviseren deze maatregelen voor gezond thuiswerken
2 weken
De werk-privébalans komt geregeld aan de orde op het spreekuur van de bedrijfsarts. Want veel werknemers raken (tijdelijk) arbeidsongeschikt doordat zij zoveel ‘ballen in de lucht moeten houden’, zowel thuis als op het werk. Nu we vaker thuiswerken, en hybride werken de norm wordt, raken werk en privé nog meer verstrengeld dan voorheen. De vereniging van bedrijfsartsen (NVAB) heeft daarom de eigen richtlijn bijgewerkt waarmee zij werkgevers en werknemers adviseren om hun werk-privébalans te...
Arbeidsmarkt veert weer op door mooie economische cijfers
2 weken
Belangrijke economische cijfers, geven een optimistisch beeld van de arbeidsmarkt. Zo zijn beleggers goedgemutst, nemen uitzenduren weer toe en zijn inkoopmanagers positief gestemd over de uitstaande orders. Wel vlakt het aantal mensen af dat nieuw werk vindt. Ook loopt de werkloosheid licht op.
Waarom praten met een rouwende medewerker belangrijk is
2 weken
Snel afgeleid, vergeetachtig, huilbuien en emotioneel zijn. Bij deze klachten denk je al snel dat iemand niet lekker in z’n vel zit of zelfs overspannen is. Minder bekend is dat deze klachten ook symptomen zijn van verdriet. Iemand die in rouw is, is keihard aan het werk om verlies te verwerken en daar kunnen psychische klachten bij horen. Maar rouwende mensen zijn niet per definitie ziek.
Toptalent werven: tips voor succes op de arbeidsmarkt
3 weken
Het werven van talent voor je organisatie is een grotere uitdaging dan ooit. Momenteel zijn er significante tekorten op de arbeidsmarkt, zeker voor specialistische functies. Veel werkgevers zitten dan ook met de handen in het haar in hun zoektocht naar toptalent.
Voorbeeld Arbobeleidsplan
3 weken
Het voeren van arbeidsomstandighedenbeleid, is een verplichting voor iedere werkgever. Doel is om medewerkers veilig en gezond te laten werken. Hier vindt u een voorbeeld Arbobeleidsplan met instrumenten die u kunt gebruiken bij het opstellen van uw arbobeleid.
Arbeidsmarkt op een keerpunt? Mogelijke oplossingen voor de toekomst
3 weken
Ondanks een krimpende economie blijft de arbeidsmarkt krap en de vraag naar personeel opvallend hoog. Maar we zitten op een keerpunt, want de krapte wordt niet meer groter. Ook neemt de intensiteit af waarmee mensen door recruiters benaderd worden voor ander werk. De arbeidsproductiviteit zal omhoog moeten in Nederland, waardoor de politiek voor lastige keuzes komt te staan.
Anderhalf miljard euro scholingsgeld blijft op de plank liggen
3 weken
Werkgevers reserveren jaarlijks ruim 4 miljard euro voor opleidingsbudgetten, maar iets meer dan de helft daarvan wordt benut voor de scholing van werknemers. Bij driekwart van de Nederlandse bedrijven is jaarlijks gemiddeld 700 euro per werknemer beschikbaar voor scholing. Maar door drukte op het werk, of door eerdere negatieve leer-ervaringen, spreken werknemers hun scholingsmogelijkheden niet optimaal aan.
Abonneren op personeelslog